Godmorgon på er!

Idag tänkte jag snacka lite om just psykisk ohälsa och fysisk ohälsa.
Psykisk ohälsa sitter ju i hjärnan och fysisk ohälsa är när du har självskadebeteende.
Jag kan erkänna själv att man inte alltid är på topp och faktiskt mår ganska så dåligt.
En del psykiskt beror på dig själv och en del på andra, jag tillexempel har ganska stora komplex över min kropp, att jag är så liten osv, och det blir inte bättre när folk är på en och hackar på just det. Jag har många kompisar som inte mår bra, varken psykiskt eller fysiskt och det är inte kul att se någon annan människa må på de sättet.
Självskadebeteende är inte så stor skillnad på egentligen, du plågar din kropp för de du tänker på.
Jag har komplex över min kropp för jag inte tycker om den, de sitter som spöken i huvudet och varje gång du går förbi en spegel tänker du på det, att ha sånna komplex och sedan att folk klagar på ens kropp är inte kul, de borde ingen vara med om?
Du kan inte hjälpa hur du ser ut, hur din kropp är byggd, om du är kurvig, smal, platt, tjock. Inget är fel. Det är ändå DIN kropp, de viktigaste är att DU trivs med din kropp. Skit i vad andra tycker, kör ditt eget race. Jag hejar på DIG.

Kram💖

Follow your heart🙌

Här är min kropp, varför skämmas över att lägga ut bilder på sin egen kropp? Även om jag har komplex för den? DU ska vara stolt över din egen kropp💖

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Jag vet att det har gått ganska längesedan jag uppdaterade bloggen, men jag har bestämt mig för att börja om helt på nytt.
Alla har alltid sagt till mig exakt vad som är rätt och fel att göra, men vad är egentligen rätt och fel?
Jag tycker att du ska göra de du tycker är roligt, varför ska någon stoppa dig? Jag har alltid varit lite utstött för jag har hållit på med blogg och youtube, men varför ska jag egentligen ta hänsyn till vad andra vill att jag ska göra?
Jag VILL hålla på med blogg, jag VILL hålla på med youtube, varför skulle det vara fel att göra vad jag vill?
Jag tänker göra vad jag vill och de jag tycker är roligt, jag ska inte låta någon stoppa mig?
Jag tycker inte heller att DU ska låta någon stoppa dig heller. Gör det DU tycker om, inte vad de andra tycker att du ska göra. Ta tips och idéer men inte hat.

Jag ska börja med Youtube igen alltså, och jag kommer köra mitt race. Tycker någon det är fel, då får de tycka att det är fel. Jag ger inte upp mina drömmar för några ord mot mig? Det ska inte heller du göra!

Jag kommer uppdatera här ungefär varannan dag mellan 18-20 tiden!

Har ni några frågor kan ni skriva till mig på Instagram- @TuvaRamberg
Eller på Snapchat- @tuva_ramberg03
Hoppas ni tycker det är kul att jag börjar blogga igen.
Kram på er!💖

Follow your dreams🌟

Likes

Comments

Hej! Jag tog en liten paus från bloggandet, men är nu tillbaka med ganska många nyheter!

Som ni ser i titeln ska jag idag prata om mål, tävling och träning. Mina mål för i år kommer antagligen att uppnås, och mina mål är då bland annat ungponny-SM. Jag har satt ett kval till SM och förhoppningsvis sätter jag ett eller två kval i kullabygden söndag den 23. På söndag hoppar jag LB samt LB+. Och inför denna tävlingen ska jag träna, imorgon, tisdag den 18 klockan 18 ska jag hoppträna Jatzy. Film kommer antagligen upp på youtube när jag har redigerat och fixat voiceover. Efter det kommer ni antagligen få hänga med på lördag när jag fixar inför tävling och samt på tävlingen på söndag.

Mer info kommer inom några dagar!


Kram Tuva

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har jag varit i skolan, ridit och ska om en stund gå ut och hålla på med hästarna och ta in saker och putsa, för jag och jatzy gör en lokal tävlingsdebut på lördag! Vi hoppar en LD i fjälkestad, jag skulle egentligen hoppat LC men vi fick rida på bett för första gången på 2 veckor idag, så det fick bli ett klassbyte. Imorgon ska iallafall jag, elemina och några till ut på stan o ha kul, sen följer elemina med mig hem på natten och sen tävlar vi på lördag! Vi kommer att vara hemma runt 1 på natten och sen ska vi upp klockan 5 på morgonen för att knoppa Jatzy osv... Men de fixar vi säkert!


Som ni kanske vet är jag sponsrad av K9 och pavo bland andra och idag fick jag hem mina första saker från K9! Det var pälsglans, shampo och balsam och det ska bli jätteroligt att testa det imorgon!

Idag så tränade jag Jatzy för mamma litegrann i ridhuset och tog några språng för att förbereda henne på lördagens höjd som är 70cm. Det gick jättebra, men hon tar upp huvudet lite innan hindret, så vi ska sätta på en martingal, sen är allt verkligen perfekt!

Hoppas ni har haft en bra vecka och att ni får den bästa helgen!

Kram Tuva

Likes

Comments

Hej igen!

Idag tänkte jag ha en liten Q/A med frågor ni har ställt till mig via snap och instagram!

1. Hur många hästar har du? Svar: Jag har 3 ponnyer, en storhäst och ett föl på väg. Ponnysarna heter Kippi, Frics Jatzy och Bernhard. Storhästen heter Labelle och hennes föl vet vi inte ännu!

2. Hur gammal är du? Svar: Jag är 13 och fyller 14 den 24 november!

3. Vad är det roligaste med ungponnyer tycker du? Svar: Jag tycker att det roligaste är när du ser vad som har blivit bättre och att när hästen är klar är det liksom du som har gjort allt jobb själv och format hästen så fint!

4. Vad är det sämsta inom ridsporten tycker du? Svar: Jag tycker att det sämsta är allt skitsnack osv. för det finns det gott om i hästvärlden!

5. Hur ofta och hur mycket rider du dina ungponnyer? Svar: Jag rider 4åringar 4 dagar i veckan ca. 40 min, 5 åringar 5 dagar i veckan ca. 45-50 min och 6 åringar 6 dagar i veckan upp till en timme!


Det var alla frågor jag tänkte svara på idag, hoppas att ni blev nöjda med svaren!

Kram Tuva

Likes

Comments

Hej igen!

Jag vet att jag sa att jag skulle försöka uppdatera bloggen varje dag, men har sån idétorka! Skulle ni vilja ha en Q/A? Nu framöver kommer jag att sitta på måndagkvällar och skriva minst 5 blogginlägg och tidsinställa dom, jag lovar att det kommer bli mer!


Idag tänkte jag iallafall berätta lite vad som händer just nu! Hästarna är vaccinerade och jag börjar rida dom som vanligt på onsdag! Bubbis ska börja longeras nu i 2 veckor, sen får jag ÄNTLIGEN börja rida honom! Om 8 veckor ska han vara helt återställd!! Fatta hur roligt vi kommer att ha i sommar när alla meeting drar igång och vi får tävla! Jatzy drog vi ut 2 vargtänder på i fredags, så henne ska vi rida på hackamore i minst 10 dagar, och det är typ 12 dagar eller något tills vi gör tävlingsdebut.. Jag har dock anmält en LC, men gör klassbyte till LD eftersom att det är första riktiga tävlingen osv.. Kippi ska sättas igång ordentligt igen nu i vår och jag kommer att ha kvar henne och antagligen betäcka henne!


Men just nu har jag inte jättemycket tid och det är på grund av skolan, för nu har vi haft så mycket prov och inlämningsuppgifter osv.. men nu är det mesta över för denna veckan och nästa ungefär! Men vi hade studiedag i torsdags, och då var jag hos Elemina, där jag var fredag-lördag också, och vi hade skitkul! Vi skulle egentligen träffats nu i helgen också, men de gick inte för min barndomskompis Julia kommer hit och då ska vi ha det skitmysigt! Hoppas ni har haft det jättebra!

Kram Tuva

Likes

Comments

Hej igen!

Jag måste verkligen bli bättre på att uppdatera och jag lovar att jag ska försöka skriva ett inlägg om dagen! Idag har jag iallafall varit hemma från skolan för jag mådde inte bra imorse, hade ont i huvudet och halsen, men ska antagligen till skolan imorgon!

Tänkte prata lite om mina planer framöver, och mina planer är väldigt stora med båda ponnyerna!

Med Jatzy vill jag ju hoppa ungponny-SM, 5-års championatet och new forest mästerskapen på, och för sm och championatet behöver jag två felfria LB, och för mästerskapen vet jag inte helt säkert ännu.

Med Bernhard är dom ju först att han ska bli bra och att rehabiliteringen ska gå bra. Om ca. en månad får jag börja skritta honom en kvart och sedan öka till 40 minuter, men nu får han bara promeneras 15 minuter 2 gånger om dagen. När han sen är friskt är planen att kvala upp honom i klasserna och ha roligt, sen har jag ju målet med att rida A-finalen i SM och rida NM, och blir han bara bra nu tror jag att det är möjligt!

Jag vill ju gärna ha en storhäst också, men jag har ju egentligen inte tid.. Det får ju bli i framtiden, för om 2 månader har jag ett toppstammat föl med stofamilj 5, som är den bästa en häst kan ha.

Hoppas att er vecka har varit jättebra hittills och att den bara blir bättre! Älskar er!

Kram Tuva

Likes

Comments

Hejsan allihopa!


förlåt för att jag inte har uppdaterat på så länge, men min mobil är trasig så jag har en gammal just nu.. Och min dator har nästan inga bilder på den.. Men tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt i mitt liv och vad som händer under kommande vecka!!


Vi har haft massor av provridningar på kippi, och ska ha någon till. Om dom som kommer är bra, åker hon direkt.. Om dom inte blir bra så kommer vi att ha kvar henne och hon kommer antagligen att bli betäckt isåfall. Dom som kommer och tittar om någon vecka är väldigt trevliga och verkar väldigt engagerade i det hela. Hon kommer då att bo i Ystad där Nellie Berntsson har sina hästar. Hon hade fått det jättebra där!


Idag ska Bernhard opereras, vi ska vara i malmö halv 8.. På morgonen!! Så Det blir att köra vid halv 6 ungefär, så jag får gå upp runt halv 4-4 tiden så jag hinner allt. Vi har borstat honom och tvättat av honom redan, så han ska bara få mat och lastas.. Är dock inte helt säker på att jag ska med eftersom att han kommer att ha så ont just där efter operationen, och jag vill inte se det.. Så jag får fundera lite på det, annars åker mamma och pappa tillsammans, för operationen tar ju trotsallt 4-5 timmar..


Idag vid 5 tiden så åker jag till Emma med Kippi över lovet. Vi ska rida, mysa, kolla film, och bara ha kul! Som alltid när vi träffas! <3


Följ mig på sociala medier: Instagram: Ridsporttuva

Youtube: Equestrian Tuva


Tack för att ni läste! Gilla och följ gärna min blog så är ni bäst! LoveU<33Likes

Comments

Hejsan allihopa!

För några dagar sen fick jag ett väldigt roligt paket hemskickat till mig ifrån Ryttarinspiration som leds utav Johanna Lassnack. Det var ett av hennes fina armband där det stod "sometimes you win sometimes you learn" och jag tycker det är väldigt bra text nu när jag har ungponny😂 Jag tyckte iallafall att det var väldigt fint och tycker att alla borde gå in och beställa ett eller flera därifrån!😍 Tack Johanna och Ryttarinspiration iallafall!💞

Tycker ni kanske att jag borde ha en liten tävling här? Att jag gör som en giveaway till alla er som läser? Isåfall får ni gärna gilla eller kommentera, och kommentera gärna vad, om det ska vara hästrelaterat eller vanligt eller vad det ska vara!

Kramisar Tuva💕

Likes

Comments

Hejsan allihopa!💞

Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör, och att er dag har varit jättebra!

Igår var vi ju och mätte Jatzy, för att se hur stor hon var och för att kunna tävla henne osv.. Och hon blev C-ponny, hon blev 136 för er som undrar och det tycker jag är perfekt för då kan hon växa lite till också! Nu ska vi bara träna lite till på banor och sen kommer vi ut på tävlingarna!👌🏻

Idag har jag varit hemma från skolan för jag mår inte bra psykiskt, det är väldigt mycket som händer i mitt liv just nu och det påverkar mig som person.. Men iallafall, idag har min youtube kanal fixat sig och nu kan man söka på den och hitta min kanal. Jag heter Equestrian Tuva och jag kommer lägga upp massa hästrelaterade videos och kanske vanliga vloggar också! Jag skulle bli jätteglad om ni gick in och prenumererade på den och gillar min nya video! Jag hoppas att ni tycker om den och inte tycker att den är tråkig, dock har jag inget internet förens på Lördag vid 16 tiden för comhem har något problem.. så jag kommer antagligen inte kunna ladda upp någon video förens dess, dock kanske det blir en oredigerad skolvlogg imorgon om det går att lägga upp!

Hoppas att mi gillar mina blogginlägg isåfall kan du gärna gilla inlägget och följa min blogg💕

Kramisar Tuva💞

Likes

Comments