Header

Hejsan! Förlåt för att jag inte bloggade igår, jag var bara tvungen att gå upp super tidigt idag för tävlingen.

Jag hade satt larm klockan 06:45, på telefonen. Jag satt lite vid telefonen innan jag gick ner för att äta frukost. Fast det, iallafall för mig är det super svårt att äta tidigt. Bara att jag satte in skeden i minen fick jag kväljningar.

Jag och min familj körde bort till klubben, (taekwondoklubben). När vi kom ditt var det daga att köra direkt till tävlingen. I ungefär fyrtiofem minuters bilfärd var vi framme i Helsingborg. Utanför hallen stod vi och väntade in hela klubben och jag ska erkänna att det va inte varmt att stå ute i fem plus grader i en tunn Hollisterjacka.

Efter att vi väll kom in, letade klubben upp en olats där vi kunde ha alla våra saker. Jag och Filippa, min granne, bästavän, tränar taekwondo tillsammans osv, gick ner för att titta när våra matcher skulle va någon stans, så vi kollade upp det och dem var precis efter varandra på exakt samma matta. Vi gick och byttade om satte oss vid klubben och tittade på de andra matcherna.

När det började bli vår tur började vi värma upp och när jag skulle upp blev min match avbruten och skulle köra efter nästa, eftersom att matchuppgifterna saknades. Filippa gick upp och vann sin match. Jag gick upp igen men ytligare en gång fattades matchuppgifterna. En match gick men efter det va det äntligen min tur att tävla. När man väll är inne i en match tänker man bara på motståndaren inget annat, man hör alla skrika men hjärnan registrerar inger utav vad man hör. Jag går ut från mattan med en vinst. Jag går ut och klubben grattar och ger mig tips inför nästa match.

Vi tittar ytligare en gång, när nästa match är och det är drygt sju matcher tills nästa. Vi värmer upp. Filippa går upp på mattan och vinner guld. Jag går upp efter. Jag står där blir matad av sparkar och inget kan jag gör, poängen ökas. I halvtid säger min coach att jag står alldeles för stilla, och att jag måste kontra mer. Jag går in och tar fler poäng, men domarna avbröt matchen pga att hon ledde med 16-5. Efter matchen känner jag hur hela benet värker. Min klubb tröstar mig och sa att det va skillnad mellan oss två. Hon har tränat i fyra år och jag ett halvår. Men jag fick Iallafall ett brons.

Sedan idag hade jag fotbollsmatch, som var vår sista seriematch. Det var riktigt surt att förlora sin sista match, dessutom mot ett dåligt lag.

/Jag hoppas iallafall att ni har haft en bra helg❤️


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

1. Favorit mat? Sushi.
2. Hur många husdjur har du haft? Har haft två hamstrar och har en hund.
3. Vilken är din favorit klädesbutik? Hollister så klart hahah.
4. Hur lång är du? 168 cm.
5. Ögonfärg? Grönbruna.
6. Favorit färg? Lila.
7. Favorit årstid? Vinter.
8. Solsemester elr skidsemester? Skidsemester.
9. Hur gammal är du? 13 snart 14.
10. Var bor du? Malmö.
11. Vad heter du? Tuva.
12. Hårfärg? Blond.
13. Kär? Nej.
14. Vad väljer du, godis elr popcorn? Popcorn.
15. Cola elr Fanta? Cola.
16. Vad har du för mobil? iPhone 5s.
17. Film? Vet inte, men action, drama & skräck iallafall.
18. Bok? Läser inte alls ofta, men en som jag tycker är Paganinikontraktet från Kepler serien.
19. Fobi? Spindlar och sedan är jag rädd för andra saker men inte tillräckligt, så man kan kalla för fobi.
20. Kändiscrush? Omar Rudberg, The Fooo Conspiracy.
21. Har du tatueringar? Nej.
22. Piercingar? Ja, i öronen.
23. Vem är din förebild? Min familj.
24. Hur många syskon har du? Ett, en storebror.
25. Vad är det värsta du vet? Spindlar, gröna ärter, folk som går framför än och släpper inte förbi än, folk som ljuger och när folk är otrevliga.
26. Vad är det bästa du vet? Familj, vänner, åka skidor, snowboard, mat, träna och djur.
27. Vad åt du senast? Yoghurt med lemoncurd.
28. Vad vill du ha ljust nu? Fred på jorden.
29. Vad köpte du senast? Godis.
30. Favorit skådespelare?
Tom Cruise och Channing Tatum.
31. Favorit sport? Taekwondo och fotboll.
32. Jobba med i framtiden? Vill bli byggnadsarkitekt.
33. Vad bor du i hus elr lägenhet? Hus.
34. Favorit skolämne? Idrott, slöjd, MA, so och hemkunskap.
35. Vilken position, fotboll? Målvakt.
36. Favorit app? Snapchat.
37. När fyller du år? 9 december.
38. Apple elr android? Apple helt klart.
39. Favorit djur? Många olika, men hundar mest.
40. Hur många bloggar har du haft? Haha fyra med denna. Två bakbloggar och två personliga.
41. Baka elr laga mat? Laga mat.
42. Vilket ord skulle du beskriva dig med? Galen.
43. Favorit Marabou? Oreo filed.
44. Vilka ämnen i skolan avskyr du? Jag gillar för det mesta alla det är mest lärarna jag inte gillar, men musik har jag aldrig gillat.
45. Taekwondo elr fotboll? Det kan jag inte välja gillar båda lika mycket.
46. Det godaste du vet? En saftig medium rare oxfilé med hemmagjorda pommes.
47. Vad är det bästa du vet? Att vara med familj och vänner och att träna.
48. Vad är det värsta som hänt dig? Det är en väldigt svår fråga eftersom att ingen i min släkt är död men jag blev riktigt ledsen när min hamstrar dog, jag var dock nio.
49. Vad längtar du till mest i ditt liv? Jag längtar tills jag tar studenten eftersom att efter studenter kan man göra vad man vill.
50. Vad är klockan nu? 12:34.

Likes

Comments

Hejsan! Just nu sitter jag vid mitt skrivbord och tittar på youtube. Om drygt en timme måste jag ta bussen in till Malmö, till min taekwondoträning. Jag är väldigt taggad inför träningen och jag måste fokusera enormt mycket eftersom att jag ska ha min första tävling nu på lördag. Senare när jag har kommit hem från träning ska plugga till alla prov och läxor som jag har.

Som jag sa innan att jag har min tävling nu på lördag, jag är super nervös men vill samtidigt bara åka till Krona cup i Helsingborg och tävla. Det som gör mig extra nervöst är alla regler inför att tävla, fast jag har försökt att plugga in alla regler så jag kan dem.

Nu tänkte jag bara ta något snabbt att äta och sedan chilla iväg till bussen.

Hoppas ni har en trevlig onsdag, så hörs vi snart igen!❤️

Dagens outfit
Idag hade jag på mig ett par halvt slitna jeans, med dragkedja längst vaden, från Gina tricot. Till de matchade jag med ett ribbat linne med en liten polokrage, som kommer från Lager 157. Sedan en flanellskjorta knytten runt midjan, som också kommer från Lager 157. Som skor hade jag vita, Adidas Superstar och som jacka en grön bomber från JC.

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Tuva, jag är snart fjorton år. Jag bor i Malmö och håller på med fotboll och taekwondo på min fritid. Jag är även intresserad av fotografering, så det kommer säkert, upp några bilder då och då. Jag hade tidigare en annan blogg, fast jag kände att jag behövde byta, för att jag blev inte nöjd med den. Jag kommer att skriva allt mellan himmel och jord, med alla tankar som följer med mig på vägen. Hoppas att du kommer vilja läsa min blogg!

/Kram Tuva

Likes

Comments