För alla gånger män har ropat/visslat/tutat efter mig på gatan.

För alla gånger män har skickat oönskade dickpics.

För alla gånger en man har tagit på min kropp mot min vilja.

För den gången jag vaknade av att händer som inte borde vara under mina kläder var just där.

För den gången några killar slog vad om vem som skulle få mig i säng först.

För alla gånger jag inte vågat gå ute själv på grund av rädslan att en man ska komma och förgripa sig på mig.

För alla gånger någon har kommenterat att mina kläder visar "för mycket" hud.

För alla gånger som jag "bara överdriver" eller är "dramatisk" när jag säger ifrån.

För alla de gånger jag har fått göra "han kanske är lite kär o dig" när jag berättat för en vuxen hur vissa killar behandlar mig.

För alla de gånger jag blivit bemött med den där "lilla gumman-attityden"

För alla de gånger det varit mitt fel att jag får oönskade dickpics eftersom jag "ger mig in i det" för att jag använder sociala medier.

För alla gånger någon lägger skulden för de sexuella trakasserier jag råkat ut för på mig.

Det är ALDRIG NÅGONSIN offrets fel. Det spelar INGEN roll vad jag hade på mig eller om jag hade pratat på ett flörtig sätt med honom eller om jag var full.

Det är SJUKT hur många som dagligen råkar ut för sexuella trakasserier. Att jag det senaste dygnet har sett 40 tjejer i min ålder som jag känner, har känt eller har gemensamma vänner med lägga ut #metoo är bara så jävla fel. Att nästan alla tjejer jag känner har råkat ut för sexuella trakasserier är bara fel. De flesta jag har sett är i åldrarna fjorton - sjutton.

Att jag känner att det var mitt fel att jag hade FLERA par händer innanför mina kläder trots att jag inte ville är sjukt. Jag vet att det inte var mitt fel, men jag kan ändå känna att jag får skylla mig själv, att jag borde sagt emot tydligare inte bara försökt dra en filt hårt om mig så att de inte skulle komma åt. Att jag inte borde ha druckit och förlorat kontrollen över min egen kropp. Att jag inte lyssnat när någon sagt att det inte var mitt fel, att jag sagt att jag kunde ha gjort något annorlunda för att förhindra det. Så borde det inte vara.

Jag är så jävla rädd att mina fina, söta, oskyldiga, fantastiska och glädjespridande småsystrar någon dag kommer råka ut för något liknande, för sexuella trakasserier. Det sorgliga är att jag är nästan säker på att det kommer att hända dem också, och att jag inte kan göra något för att stoppa det. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg slog jag till en kille som tafsade på mig förra veckan. Och om någon gjorde något liknande mot någon av mina småsystrar, jag hade inte tvekat en sekund, jag hade drämt till honom så jävla hårt i ansiktet. Att någon tar på mig kan jag leva med, men mina systrar ska dessa jävla vidriga män ge fan i.

Just nu finns fet 408719 inlägg på instagram under #metoo, detta är bara på instagram, taggen finns även på twitter, facebook och andra sociala medier. FATTAR NI HUR FUCKED UP DET ÄR? HUR JÄVLA MÅNGA SOM RÅKAT UT FÖR SEXUELLA TRAKASSERIER?

Här nedan ser ni en bild från en ur boken "Livet efter dig" (me before you). När jag läste denna sida rann tårarna ner för mina kinder, den blev så stark för mig att läsa eftersom jag läste den strax efter att jag råkat ut för övergreppet jag skrev om ovan.

​Tack Astrid för att du hjälpte mig att komma på tillfällen då jag (och du och antagligen många andra tjejer) blivit utsatta för sexuella trakasserier

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Sen sist jag skrev här har jag varit på två insparksfester, tibbles och Tegs.

Tibble hade tema trafikljus, så an skulle ha grönt på sig om man va singel, gult var "komplicerat" och rött var "upptagen". Tyckte först att temat va lite töntigt men det var ändå rätt kul. Jag gick med min kompis Astrid, och vi hade jättekul. Det var då i skyddsrummet, och själv lokalen gillade jag inte alls, och det var ganska mycket människor där som jag helst inte hade velat träffa, men musiken var bra och jag hade kul!

Tegs inspark var igår, och temat var glitter och glamour! Jag var så sjukt taggad, jag älskar verkligen glitter! Så det var verkligen ett tema för mig, jag hade en glittrig meshtröja, glittrigt smink, glitter i håret och en prinsesskrona. Fick sånt jävla självförtroende när jag var täckt i glitter! På den här insparken gick jag med några kompisar från klassen, och väl där träffade jag massa andra kompisar och så pratade jag även med lite nya personer. Den här var i slakthuset, och jag gillade den här lokalen betydligt mer, tyvärr var det inte så bra musik.

Gårdagens höjdpunkt var ialllafall i slutet av kvällen när jag stod och dansade med två av mina bästa vänner. Då kom det en äcklig jävla kille och tafsade på mig, så jag slog till honom. Jag slog inte hårt eller så men ändå ett slag, och så fick an en riktig mördrablick och det var tillräckligt för att han skulle rygga tillbaka och kolla lite skrämt på mig. DET KÄNDES SÅ FUCKING JÄVLA UNDERBART BRA ATT SLÅ TILL DEN DÄR ÄCKLIGA KILLEN SOM TOG SIG FRIHETEN ATT TA PÅ MIG!

Till alla tjejer där ute: SÄG EMOT! LÅT INGEN GÖRA NÅGOT PÅ ELLER MED DIG SOM DU INTE ÄR BEKVÄM MED

Likes

Comments

Hej! Denna vecka har än så länge varit väldigt bra! I måndags satt jag barnvakt och det var så mysigt, vi bakade tigerkaka och åt pannkakor.

Igår var jag hos kiropraktorn och kollade min rygg, sen efter det skulle jag ha träffat en kompis inne i stan men det blev tyvärr inställt så ja hoppas att vi ses någon gång snart. Sen har jag försökt att plugga lite också, men det går verkligen inte bra, jag tappar koncentrationen och får inget flyt. Så jobbigt men de är väl så det är ibland.

Idag skulle vi egentligen ha haft ett matteprov, men mitt i psykologilektionen fick vi ett mail om att det var inställt. Tycker det var skönt men det hade varit skönt att ha det gjort. Jag är liksom inte nervös inför det här provet för hittills har matten i gymnasiet inte alls varit svår, men det blir väl svårare sen antar jag. Efter skolan stannade jag och några andra kvar för att hjälpa flyktingbarn att lära sig svenska och hjälpa till med deras läxor. Och det var så himla mysigt, de var så snälla och gulliga och försökte verkligen lära sig svenska, och så fick jag lära mig lite arabiska och turkiska också. Vet inte vad det är med mig men känns verkligen som att jag har mycket lättare att komma överens med barn än med jämngamla, men barn är så enkla att ha att göra med de gör som man säger och är allmänt glada och nöjda.

Min skola har börjat med en vegan-månad, alltså en månad då allt som serveras är vegansk. Blivit många diskussioner angående detta, många som är negativa. Helt ärligt tycker jag att det är så larvigt med de som är emot det, liksom herregud öppna era sinnen och välkomna lite nya intryck. Det är typ 20 måltider i hela ditt liv du ska äta som är veganska, fattar ni hur liten andel av alla måltider vi kommer äta i våra liv det är? Det är liksom ingenting. Jag tycker ialllafall att veganmånaden är jätteintressant, och maten vi fått än så länge har enligt mig varit betydligt mycket godare än många av de kötträtter vi har fått tidigare, idag fick vi veganska kanelbullar också.

Här kan ni läsa lite artiklar om min skolas beslut att servera vegansk mat; 

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/tabyskolan-dissar-kottet-serverar-bara-veganskt-i-en-manad/repqil!bKI38BHBveYm88I6DzvXQ/

http://www.stockholmdirekt.se/debatt/tabyeleverna-ge-oss-kott-tack/repqim!nxIZirPXUVGpygPUah39yw/​


Likes

Comments

Lördag kväll nu. Hittills har helgen varit så bra! Långt över mina förväntningar faktiskt. Igår träffades min klass i Österskär hemma hos en tjej, supersnällt av henne att bjuda hem 27 pers! Vi åt iallafall pizza och spelade twister, lyssnade på musik och jag sjöng en massa high school musical-duetter med Tilde. Sen gick vi ner till en strand och typ snackade, körde lite olika lekar och lärde känna varandra. Hade en så mysig kväll!

Idag träffades jag och några tjejer från klassen och åt en brunch på Reload superfood, rekommenderar verkligen det stället. Efter brunchen gick vi runt lite inne i stan och shoppade, jag köpte en ljusrosa skjorta från bikbok. På eftermiddagen åkte jag, Klara och Emma hem till henne och vi snackade och sånt. Sen fick vi för oss att kolla på videos på youtube om mord och kidnappningar och nu är jag så paranoid, inte det smartaste att göra när man är lättskrämd helt enkelt.

Nu på kvällen har jag bara myst hemma, och imorgon kommer pappa hem från Kroatien så jag hinner förhoppningsvis träffa honom lite också nu innan jag åker hem till mamma igen.

Så sammanfattningsvis har denna helgen verkligen varit super! SÅ glad att jag nästan är återställd nu, orkar så mycket mer nu än vad jag gjort de två tidigare helgerna. Har visserligen fortfarande konstant huvudvärk, men jag kan iallafall vara aktiv en hel dag utan att falla ihop.

Likes

Comments

Så kan det gå när jag har tråkigt. Fick för mig att skaffa en blogg, så nu har jag plötsligt en blogg. Vi får väl se hur de blir med bloggandet, kanske lyckas blogga en månad eller så innan jag glömmer bort. Men välkommen, här får du chansen att följa mitt extremt perfekta låtsasliv, kanske någon gång ibland mitt lite mindre perfekta verkliga liv också. Inte bara massa inspo "jag har det så bra" inlägg konstant. Så här får ni följa lite vad jag gör på dagarna och läsa lite om mina tankar och åsikter kring olika saker. Enjoy

Likes

Comments