Vill du som ungdom tjäna lite pengar på ett snabbt och enkelt sätt? Jag är 16 och jag tror jag talar för nästan alla ungdomar när jag säger att jag behöver och vill ha mer pengar. Men som vi vet är inte pengar något som bara kommer flygandes till en när man vill ha det, utan man behöver faktiskt jobba för det. Som ung och oerfaren kan det vara svårt att få jobb, så mitt tips till er är att skaffa er lite erfarenhet!

Jag jobbar som barnvakt via MyNanny och hr gjort det i ca 2 år. Jag är även medlem på en app som heter "Yepstr", där personer som vill ha hjälp med exempelvis barnpassning, trädgårdsarbete och läxhjälp kan kontakta mig så hjälper jag dem med det.

Det jag tycker är bäst med dessa är att jag jobbar vitt, så därför kan jag skriva detta på mitt CV vilket gör det lättare för mig att skaffa andra jobb sen. Här är lite snabb info om både Yepstr och MyNanny:


Yepstr

Först och främst, när du registrerar dig på Yepstr får du gärna använda koden 692175

Yepstr är en marknadsplats för ungdomar som vill tjäna sina egna pengar och bygga ett CV. Yepstr erbjuder en enkel, säker och snabb lösning till att hitta jobb som kan uträttas när det passar dig.

Det är gratis att registrera sig och vara medlem, och man får betalt direkt in på kontot. Det tar ca 5 arbetsdagar innan pengarna kommit in på kontot men tack vare det registreras allt man gör, man slipper kontanter och man arbetar vitt! Dessutom är man alltid automatiskt försäkrad när man arbetar via yepstr på upp till 10 miljoner kronor genom IF!

Som ungdom kan man hjälpa till med barnpassning, festhjälp, läxhjälp, trädgårdshjälp, husdjurshjälp, måla & bygg, sport & musik hjälp samt IT.


MyNanny

MyNanny är verkligen superbra! Som anställd via MyNanny får man en olycksfallsutbildning, HLR utbildning och man blir dessutom certifierad barnvakt vilket är superbra att skriva när man söker jobb via exempelvis yepstr!

Eftersom man arbetar vitt kan man skriva detta på sitt CV, och en sak jag älskar med MyNanny är att man får en kontaktperson på deras kontor som man kan ringa om man undrar något och senare kan kommande arbetsgivare kontakta kontaktpersonen som referens.

Som anställd på MyNanny får man tillgång till en portal, där alla familjer som vill ha hjälp i närheten av dig finns, där kan man klicka på familjer och läsa om vad för sorts hjälp de söker och om man tycker att det passar en kan man anmäla intresse. Familjen får då veta vem du är och om man passar bra ihop bokas en intervju / första möte med familjen in.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag hade tänkt köra #nouw30daychallenge, alltså att jag ska blogga varje dag från 22a januari till 20e februari! KUL! Jag hoppas verkligen att detta kommer gå bra, så jag kommer igång bättre med mitt bloggande och får in som vana att blogga lite oftare för just nu känns det ju som att jag varit rätt usel på det hittills men det ska det bli ändring på! Tycker ju verkligen att det är kul att blogga och jag tackar ju aldrig nej till en tävling eller utmaning. Så fr.o.m 22a februari kommer ni varje dag i 30 dagar kunna läsa minst ett nytt inlägg på bloggen. Jag ränker att inläggen kommer beröra dels ämnen jag brinner för och vill uppmärksamma såsom feminism, mänskliga rättigheter och liknande. Men även lite vardagssnack och har tänkt försöka blanda in lite mode och skönhet ibland också.

Priset är ju en weekend-resa till Paris för två, och efter alla pengar min mamma lagt på att jag och familjen ska få resa vill jag så gärna bjuda henne på en resa till Paris!

Vill ni läsa mer om tävlingen och kanske själva delta (plz don´t jag vill vinna, vill inte ha massa konkurrenter) så kan ni följa länken och få all information där! Om ni deltar kan ni jättegärna skicka en länk till er blogg till mig så ska jag gå in och läsa alla inlägg fr.o.m 22a februari! Skulle vara soperkul!

Klicka på länken! nouw.com/nouw30daychallenge

Likes

Comments

Egypten

I början av året, på sportlovet, åket jag till Egypten med mamma och Vilma. Vi bodde på ett jättefint hotell precis vid havet och solade massor, blev desvärre inte så mycket bad för min del då jag tyvärr var sjuk i början av resan. Men jag hade iallafall en supermysig vecka i Egypten!

Skåne

En av mina bästa vänner bor i Höllviken i Skåne, så där har jag varit två gånger detta år. Först en gång i Mars och sedan i somras också. När jag var där i Mars gjorde vi inte jättemycket, vi tog det lugnt, shoppade och träffade folk.

I somras åkte jag ner fyra dagar till Skåne och hälsade på. Tyvärr hade vi inte särskilt bra väder nu, så vi satt väldigt mycket inne och kollade på film, men det var ju mysigt det med även om man kanske hade hoppats på att kunna vara ute lite mer. Men vi åkte in till Malmö en dag och jag shoppade lite på emporia, och så åkte vi över till Danmark en dag. Vi gick på tivoli och det var jättekul, och sen blev det lite shopping där också. Jättemysiga dagar!

Terrordådet

Verkligen inget roligt minne, men i April var det ju ett terrordåd här i Stockholm. Det är verkligen hemskt det som hände, men jag tycker ändå att det är viktigt att minnas Sveriges reaktion på det hela. Hur vi fyllde hela drottninggatan med kärlek och blommor, hur vi hyllade poliserna och hur vi alla kämpade för att visa att kärleken övervinner allt.

Fjällen

På påsklovet åkte vi till Vemdalen. Det var verkligen en rolig vecka! Vi hade hyrt en stuga med våra familjekompisar och det var jättemyigt. Vi åt gott, skrattade mycket och var självklart ute i backen hela dagarna. Jag åkte snowboard, men resten av familjen åkte skidor.

Sista veckan i grundskolan

De sista veckorna av grundskolan var riktigt bra! Jag och mina bästa vänner skrev manuset till skolans soaré, vi gjorde en pjäs inspirerad av solsidan fast den utspelade sig på vår skola. Vi hade jättekul när vi skrev den och resultatet av "skolsidan" blev faktiskt oväntat bra!

Sedan var det bal, och den va rätt rolig men roligast hade jag nog innan balen när jag och mina kompisar fixade oss.

Därefter skolavslutning, och det var verkligen skönt! Fast det var nära att det kom lite tårar när jag sa hejdå till min mattelärare Jenny. Hon var en av mina absoluta favorit-lärare, liksom hon fixade ett element till mig när jag sa att jag frös, så snäll! Men jag och Ida satte ihop ett litet collage med bilder och skrev ett rim om henne på baksidan och så hade vi köpt hennes favoritgodis haha!

Konserter

Jag var på massa konserter i somras! Jag älskar verkligen att gå på konsert, oavsett om det är i globen, friends eller vid stora scen på grönan. Så härlig känsla att bara stå där, dansa, sjunga, skrika och applådera, love it! I år var jag på Shawn Mendes, hov1, Norlie & kkv, Zara Larsson, Movits! och Veronica Maggio. Inför Zara köade jag och mina kompisar i hur många timmar som helst, vi var balnd de första som släptes in på grönan och det var också jättemysigt att bara sitta på en picknickfilt nedanför scenen, äta, prata och spela spel.

Båten

Som vanligt på sommaren blev det en hel del turer med båten. Älskart! Vi brukar åka och luncha på grinda eller i sandhamn, eller så åker vi till småöar i skärgården och har med egen picknick, så lägger vi till vid klipporna och är där flera timmar. Badar, utforskar ön och solar.

Stavsnäs

Jag har ett landställe ute i Stockholms skärgård, på Stavsnäs. Tyvärr var jag inte där så mycket som jag hade velat i somras, men jag var där i några dagar med min syssling Anna och det var verkligen en av sommarens höjdpunkter! Vi bakade, kollade på High school musical (vår lilla sommartradition), tog massa fina bilder, badade och satt på bryggan och kollade på soluppgången. Älskar att vara på landet med Anna!


Gotland

Jag var på Gotland med några av mina bästa vänner i tio dagar. Först var jag med Frida och Astrid i Burgsvik i sju dagar. Tyvärr var det ganska dåligt väder de här dagarna med mycket regn och moln. Men vi badade i Nisseviken och cyklade runt i området. Det var en väldigt liten by så det fanns inte så mycket att göra men jag hade jättemysigt. Vi åkte och spelade minigolf en dag, Astrid vann. Och en dag åkte vi och kollade på hoburgsgubben, en rauk som ska se ut som en gubbe. Jag kunde inte se någon likhet mellan denna sten och en gubbe men vi åt god mat och tog massa fina bilder.

Sedan kom Tyra, Ida och Jennifer och vi åkte till Tyras ställe på Fårösund. Nu fick vi äntligen bra väder! Vi solade och badade, och en dag åkte vi till Fårö och kollade på lite raukar där. Det fanns ett jättefint kalkbrott ganska nära Tyras ställe som vi åkte till och badade och där var vattnet helt kristallklart. Så fint! Näst sista dagen kom Cassi också så vi åkte till Visby och mötte upp henne. I Visby shoppade vi lite och sen åt vi middag på Pinchos. Gotland var verkligen superkul!

GYMNASIET

Jag började gymnasiet!!!! I världens bästa klass!!! Intorvecka med holi och vatten- och färgkrig och alla veckor efter det jag haft med min klass! Pizzakvällen med klassen, alla konversationer vid lunchen. Att vår klass nästanalltid sitter samlad vid långbord i matsalen är något jag älskar. OCH ALLA NYA UNDERBARA KOMPISAR OCH MITT HÄRLIGA GÄNG! Och alla lärare (utom kanske en som jag faktiskt inte gillar) men min handledare! Hon är bäst! Älskar gymnasiet!

Julmys

Jag och mina kompisar bestämde oss för att ha ett riktigt julmys. Så vi julbakade i 6 timmar och sedan kollade vi på massa julfilmer! Så kul!

Fester

Det har blivit en hel del roliga fester detta år också. Bland annat insparksfester, Hannas white-party, Fannys födelsedagsfest, Jennifers födelsedagsfest och min julfest. Vill ni läsa mer om insparksfesterna kan ni gå till ett inlägg jag skrev i oktober. Om de andra festerna kan jag säga lite kort bara att de var skitroliga och jävligt lyckade (förutom kanske när Tilde råkade dricka lite väl mycket och vi behövde ta hand om henne). Men överlag har allt varit jättebra!

Lite andra minnen:

Demonstrationen mot slavhandeln i Lybien

När jag, Cassi och Tyra cyklade 5 mil

Jag och Emillia klädde ut oss till prinsessor och gick runt i Täby C

När mina kompisar från falun kom och hälsade på

Alla härliga sommarkvällar med mina vänner

Jag blev påkörd, inget kul minne tbh men klassen skickade blommor och ida kom med glass och det var mys

När jag volontärarbetade på julafton, läs mer om det i förra inlägget

OCH SIST MEN INTE MINST

Jag skaffade kille, vet inte va mer man ska säga men de e ju kul

Likes

Comments

God jul!

Min jul har hittills varit superbra! I år har jag tvingat med hela familjen för att volontärarbeta, och hjälpa människor som kanske inte har råd eller så att få en bra jul dem med. Helt enkelt hjälpt människor som inte har det lika gott ställt som jag. Så jag har plockat disk, hjälpt tomten att dela ut klappar till barn, hållit ett jullotteri. Det var så himla kul, lotterna var gratis och det var vinst på varje lott och ändå blev alla som vann så himla glad och de liksom skuttade fram för att hämta en klapp.

Det var många äldre där också som inte hade någon att fira jul med längre och det var verkligen mysigt.

Här där jag bor anordnade kyrkan detta, och jag är inte religiös eller så men jag tycker verkligen att man ska hjälpa till om man har chansen. Rekommenderar verkligen det här! Supermysig jul, träffat massa nya människor, mest äldre och ensamstående mammor med 5+ barn, fått äta julbord, ge klappar och hjälpt till.

Nu ska vi äta lite middag, sedan julgodis och kortspel.

Ha en fortsatt trevlig jul!

Likes

Comments

Tänk vad mycket som hinner hända på bara några månader. Snart är höstterminen slut, min första hösttermin i gymnasiet. Den här höstterminen har varit den bästa och mest händelserika i mitt liv. Jag har fått så måna nya härliga vänner, personer jag inte visste fanns innan den 17e augusti. Jag är så tacksam över mina vänner i klassen, över vårat stora härliga gäng. Och i sommar drar vi tjejer till Portugal, stackars Hugo och Max som inte fick följa med. Men tänk, i sommar ska jag dra till Portugal med 7 tjejer jag inte ens visste fanns för några månader sen, och så Tyra såklart, men henne har jag känt flera år.

Jag har hunnit bli påkörd den här terminen också. Fortfarande inte helt återställd i höger knä, trots att det var flera månader sen det med. Det här med att bli påkörd, det är inget jag rekommenderar. Visst var det skönt att jag slapp det där spanskaprovet, och examinationen i samhällskunskap, men det var fan inte skönt att bli träffad av en bil i full fart.

Det har hänt så mycket denna termin, så mycket nya människor, helt nya lärare, en ny skola, massa nya konstiga sjuka spårade fantastiska och roliga konversationer. Vi har demonstrerat för mänskliga rättigheter, samlat pengar för att stoppa barnsexhandel, vi har pluggat, och stressat, och tagit det lugnt, spårat på fester och suttit uppe hela nätter och snackat. Så många minnen, och fler ska det bli.

Här kommer några av mina "favoritdatum" från HT-17

17e augusti 14e september 30e september 16e oktober 20e oktober 10e november

Likes

Comments

För alla gånger män har ropat/visslat/tutat efter mig på gatan.

För alla gånger män har skickat oönskade dickpics.

För alla gånger en man har tagit på min kropp mot min vilja.

För den gången jag vaknade av att händer som inte borde vara under mina kläder var just där.

För den gången några killar slog vad om vem som skulle få mig i säng först.

För alla gånger jag inte vågat gå ute själv på grund av rädslan att en man ska komma och förgripa sig på mig.

För alla gånger någon har kommenterat att mina kläder visar "för mycket" hud.

För alla gånger som jag "bara överdriver" eller är "dramatisk" när jag säger ifrån.

För alla de gånger jag har fått göra "han kanske är lite kär o dig" när jag berättat för en vuxen hur vissa killar behandlar mig.

För alla de gånger jag blivit bemött med den där "lilla gumman-attityden"

För alla de gånger det varit mitt fel att jag får oönskade dickpics eftersom jag "ger mig in i det" för att jag använder sociala medier.

För alla gånger någon lägger skulden för de sexuella trakasserier jag råkat ut för på mig.

Det är ALDRIG NÅGONSIN offrets fel. Det spelar INGEN roll vad jag hade på mig eller om jag hade pratat på ett flörtig sätt med honom eller om jag var full.

Det är SJUKT hur många som dagligen råkar ut för sexuella trakasserier. Att jag det senaste dygnet har sett 40 tjejer i min ålder som jag känner, har känt eller har gemensamma vänner med lägga ut #metoo är bara så jävla fel. Att nästan alla tjejer jag känner har råkat ut för sexuella trakasserier är bara fel. De flesta jag har sett är i åldrarna fjorton - sjutton.

Att jag känner att det var mitt fel att jag hade FLERA par händer innanför mina kläder trots att jag inte ville är sjukt. Jag vet att det inte var mitt fel, men jag kan ändå känna att jag får skylla mig själv, att jag borde sagt emot tydligare inte bara försökt dra en filt hårt om mig så att de inte skulle komma åt. Att jag inte borde ha druckit och förlorat kontrollen över min egen kropp. Att jag inte lyssnat när någon sagt att det inte var mitt fel, att jag sagt att jag kunde ha gjort något annorlunda för att förhindra det. Så borde det inte vara.

Jag är så jävla rädd att mina fina, söta, oskyldiga, fantastiska och glädjespridande småsystrar någon dag kommer råka ut för något liknande, för sexuella trakasserier. Det sorgliga är att jag är nästan säker på att det kommer att hända dem också, och att jag inte kan göra något för att stoppa det. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg slog jag till en kille som tafsade på mig förra veckan. Och om någon gjorde något liknande mot någon av mina småsystrar, jag hade inte tvekat en sekund, jag hade drämt till honom så jävla hårt i ansiktet. Att någon tar på mig kan jag leva med, men mina systrar ska dessa jävla vidriga män ge fan i.

Just nu finns fet 408719 inlägg på instagram under #metoo, detta är bara på instagram, taggen finns även på twitter, facebook och andra sociala medier. FATTAR NI HUR FUCKED UP DET ÄR? HUR JÄVLA MÅNGA SOM RÅKAT UT FÖR SEXUELLA TRAKASSERIER?

Här nedan ser ni en bild från en ur boken "Livet efter dig" (me before you). När jag läste denna sida rann tårarna ner för mina kinder, den blev så stark för mig att läsa eftersom jag läste den strax efter att jag råkat ut för övergreppet jag skrev om ovan.

​Tack Astrid för att du hjälpte mig att komma på tillfällen då jag (och du och antagligen många andra tjejer) blivit utsatta för sexuella trakasserier

Likes

Comments

Hej! Sen sist jag skrev här har jag varit på två insparksfester, tibbles och Tegs.

Tibble hade tema trafikljus, så an skulle ha grönt på sig om man va singel, gult var "komplicerat" och rött var "upptagen". Tyckte först att temat va lite töntigt men det var ändå rätt kul. Jag gick med min kompis Astrid, och vi hade jättekul. Det var då i skyddsrummet, och själv lokalen gillade jag inte alls, och det var ganska mycket människor där som jag helst inte hade velat träffa, men musiken var bra och jag hade kul!

Tegs inspark var igår, och temat var glitter och glamour! Jag var så sjukt taggad, jag älskar verkligen glitter! Så det var verkligen ett tema för mig, jag hade en glittrig meshtröja, glittrigt smink, glitter i håret och en prinsesskrona. Fick sånt jävla självförtroende när jag var täckt i glitter! På den här insparken gick jag med några kompisar från klassen, och väl där träffade jag massa andra kompisar och så pratade jag även med lite nya personer. Den här var i slakthuset, och jag gillade den här lokalen betydligt mer, tyvärr var det inte så bra musik.

Gårdagens höjdpunkt var ialllafall i slutet av kvällen när jag stod och dansade med två av mina bästa vänner. Då kom det en äcklig jävla kille och tafsade på mig, så jag slog till honom. Jag slog inte hårt eller så men ändå ett slag, och så fick an en riktig mördrablick och det var tillräckligt för att han skulle rygga tillbaka och kolla lite skrämt på mig. DET KÄNDES SÅ FUCKING JÄVLA UNDERBART BRA ATT SLÅ TILL DEN DÄR ÄCKLIGA KILLEN SOM TOG SIG FRIHETEN ATT TA PÅ MIG!

Till alla tjejer där ute: SÄG EMOT! LÅT INGEN GÖRA NÅGOT PÅ ELLER MED DIG SOM DU INTE ÄR BEKVÄM MED

Likes

Comments

Hej! Denna vecka har än så länge varit väldigt bra! I måndags satt jag barnvakt och det var så mysigt, vi bakade tigerkaka och åt pannkakor.

Igår var jag hos kiropraktorn och kollade min rygg, sen efter det skulle jag ha träffat en kompis inne i stan men det blev tyvärr inställt så ja hoppas att vi ses någon gång snart. Sen har jag försökt att plugga lite också, men det går verkligen inte bra, jag tappar koncentrationen och får inget flyt. Så jobbigt men de är väl så det är ibland.

Idag skulle vi egentligen ha haft ett matteprov, men mitt i psykologilektionen fick vi ett mail om att det var inställt. Tycker det var skönt men det hade varit skönt att ha det gjort. Jag är liksom inte nervös inför det här provet för hittills har matten i gymnasiet inte alls varit svår, men det blir väl svårare sen antar jag. Efter skolan stannade jag och några andra kvar för att hjälpa flyktingbarn att lära sig svenska och hjälpa till med deras läxor. Och det var så himla mysigt, de var så snälla och gulliga och försökte verkligen lära sig svenska, och så fick jag lära mig lite arabiska och turkiska också. Vet inte vad det är med mig men känns verkligen som att jag har mycket lättare att komma överens med barn än med jämngamla, men barn är så enkla att ha att göra med de gör som man säger och är allmänt glada och nöjda.

Min skola har börjat med en vegan-månad, alltså en månad då allt som serveras är vegansk. Blivit många diskussioner angående detta, många som är negativa. Helt ärligt tycker jag att det är så larvigt med de som är emot det, liksom herregud öppna era sinnen och välkomna lite nya intryck. Det är typ 20 måltider i hela ditt liv du ska äta som är veganska, fattar ni hur liten andel av alla måltider vi kommer äta i våra liv det är? Det är liksom ingenting. Jag tycker ialllafall att veganmånaden är jätteintressant, och maten vi fått än så länge har enligt mig varit betydligt mycket godare än många av de kötträtter vi har fått tidigare, idag fick vi veganska kanelbullar också.

Här kan ni läsa lite artiklar om min skolas beslut att servera vegansk mat; 

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/tabyskolan-dissar-kottet-serverar-bara-veganskt-i-en-manad/repqil!bKI38BHBveYm88I6DzvXQ/

http://www.stockholmdirekt.se/debatt/tabyeleverna-ge-oss-kott-tack/repqim!nxIZirPXUVGpygPUah39yw/​


Likes

Comments

Lördag kväll nu. Hittills har helgen varit så bra! Långt över mina förväntningar faktiskt. Igår träffades min klass i Österskär hemma hos en tjej, supersnällt av henne att bjuda hem 27 pers! Vi åt iallafall pizza och spelade twister, lyssnade på musik och jag sjöng en massa high school musical-duetter med Tilde. Sen gick vi ner till en strand och typ snackade, körde lite olika lekar och lärde känna varandra. Hade en så mysig kväll!

Idag träffades jag och några tjejer från klassen och åt en brunch på Reload superfood, rekommenderar verkligen det stället. Efter brunchen gick vi runt lite inne i stan och shoppade, jag köpte en ljusrosa skjorta från bikbok. På eftermiddagen åkte jag, Klara och Emma hem till henne och vi snackade och sånt. Sen fick vi för oss att kolla på videos på youtube om mord och kidnappningar och nu är jag så paranoid, inte det smartaste att göra när man är lättskrämd helt enkelt.

Nu på kvällen har jag bara myst hemma, och imorgon kommer pappa hem från Kroatien så jag hinner förhoppningsvis träffa honom lite också nu innan jag åker hem till mamma igen.

Så sammanfattningsvis har denna helgen verkligen varit super! SÅ glad att jag nästan är återställd nu, orkar så mycket mer nu än vad jag gjort de två tidigare helgerna. Har visserligen fortfarande konstant huvudvärk, men jag kan iallafall vara aktiv en hel dag utan att falla ihop.

Likes

Comments

Så kan det gå när jag har tråkigt. Fick för mig att skaffa en blogg, så nu har jag plötsligt en blogg. Vi får väl se hur de blir med bloggandet, kanske lyckas blogga en månad eller så innan jag glömmer bort. Men välkommen, här får du chansen att följa mitt extremt perfekta låtsasliv, kanske någon gång ibland mitt lite mindre perfekta verkliga liv också. Inte bara massa inspo "jag har det så bra" inlägg konstant. Så här får ni följa lite vad jag gör på dagarna och läsa lite om mina tankar och åsikter kring olika saker. Enjoy

Likes

Comments