Hej hallå igen! Två veckor i Thailand är nu förbi och det är dax för min något jetlaggade hjärna (som vaknande 04.17 imorse) att återgå till verkligheten. Men innan jag sätter igång att handla, städa, packa upp och gå på föreläsningar tänkte jag visa några bilder.

Hejdå långalånga jullov, du ägde!

Likes

Comments

Alltså jag vet inte riktigt längre vad som är hemma och vad som är borta. Hur mycket jag än älskar hemvändar-grejen och möjligheten att ta en spontan lunch med min pappa, äta en hipp brunch på odengatan med Agnes eller möta upp Alice och Sofia och det känns som vi aldrig varit ifrån varandra, så längtar jag ändå till min andra stad. Och när Oskar frågar i gruppchatten vilken datum vi alla åker hem blir det ganska självklart. När jag åker tillbaka efter detta jullov åker jag inte bara till Norrköping eller "dit där jag pluggar", jag åker faktiskt hem.

Men som sagt, denna hemvändar-anda som pulserar gör mig så lycklig. Tack för det vänner!

Likes

Comments

Sammanfattningsvis: Bländas av den lågt stående solen. Gillar ren-filtret (funkar till allt, både en uppgiven plugga-på-lovet bild och en >>söt<< julselfie). Juldagen blev en hemvändarkväll och träffade några av mina bästa gymnasievänner och andra människor jag hängt med genom åren, KUL! Har fått kommentaren: känner inte igen dig eller du ser annorlunda ut närmare 10 gånger. Men ännu fler komplimanger om luggen vilket gör mig happy af. Och Zigma är egentligen en modell (inte katt).

Denna vecka har jag bestämt att bara ta det lugnt, träffa några vänner och ladda inför Thailand på lördag (!!!). Puss sålänge!

Likes

Comments

Så himla fint att sitta och plugga med strömmen som utsikt. Så himla roligt att ovven äntligen är invigd. Så himla trevligt att att få tårta i skolan. Så himla skönt att skicka in en konstanalys fem dagar innan deadline. Så himla härligt med soliga mornar. Så himla sjukt att min första termin på GDK snart är över.

Trevlig tisdag!

Likes

Comments

Äntligen en vecka med sol!! Så mycket lättare att överleva de tidiga mornarna och nästan konstanta stirrandet på datorskärmen då. Plugget denna vecka har mest bestått av att layouta de fyra olika projekt vi jobbar med parallellt i kursen Typografi och layout. Så kul! Och denna lediga fredag har jag hittills unnat mig en sovmorgon, städat lägenheten och ska strax göra något åt de faktum att det ekar i mitt kylskåp.

Likes

Comments

Veckorna går fort. Det blir mörkt vid halv fyra. Jag snoozar alldeles för länge om mornarna. Jag går och lägger mig alldeles för sent om kvällarna. Jag klipper luggen själv eftersom jag inte ser något. Diskar, plockar, tvättar. Umgås med med mina bästa vänner. Klipper och klistrar och ritar (och kallar det universitetet). Men mest ser jag fram emot helgen och u23 mästerskapet med mina fav galz.

Likes

Comments

Förra helgen var intensiv. Hade till och börja med en mysig fredag med pizza och bra häng. På lördagen var det i vanlig ordning match följt av 20-årsfest för att sedan tidigt på söndag morgon ta tåget mot Stockholm för brunch och födelsedagsfirande av Linn. Inställda redovisningar gav mig sedan en extra dag hemma. Så skönt!

Denna vecka:
har mitt första jobb prytt skolans anslagstavlor.
har jag tagit selfies med random snapfilter i stället för att läsa om konsthistoria
har min klass besökt ett konstmuseum (och lärt mig att ihoprullande strimlade disktrasor kan vara konst)
och till sist har jag haft en mycket bra helg med biofredag och en bra lördag och söndag i Linköping med mina bästa galz<3

Likes

Comments

Universitet behöver inte alltid innebära krånglig kurslitteratur, 8-17 plugg och långa föreläsningar, i alla fall inte på GDK. Idag har vi pysslat (okej haft lite dagisverksamhet) i syfte att skapa en anfang som symboliserar texten den tillhör. Kulkul! I onsdags firade vi Rebeckas födelsedag men lunch på Härlig Pasta. Mycket trevligt och gott!!

Annars har veckan varit lite upp och ner, det har blåst och regnat och snöat om vart annat och jag har haft svårt att lämna min varma sköna säng varje morgon. Projektdeadlines och nya projekt överlappar varandra och har därför en del i huvudet. Och sen tvingas man komma i kontakt med artiklar med titlar som »så pratar du om trump med ditt barn« i diverse flöden och vill helst somna om och vakna upp i en bättre värld. Känner mig så maktlös. Vill påverka, men kan inte. Imorgon vaknar jag i alla fall upp till fredag, det känns något bättre.

Likes

Comments

Alltså jag älskar verkligen temafester. Igår var det 90tals fest och alla hade tagit på sig chokers, satt upp håret i små toffsar/bullar/flätor, gick runt i magtröjor och snabba solisar. SÅ ROLIGT! Sen var det dax för vår första kravall (krav-på-overall), dock utan ovve (aka overall) eftersom det var och är försenande och fast i kina eller något. Menmen det var kul ändå! Tack för en finfin kväll klassisar.

Likes

Comments

Imorse hade cykellåset frusit fast, så istället för föreläsning tog jag en promenad i morgondimman och snodde anteckningar från en kompis (<3). Hämtade också ut ett paket som fulländade min tavelvägg, men den visar jag någon annan dag. Skönt med fredag också förresten, nu hade jag tänkt gå en sväng på stan. Hedå!

Likes

Comments