Höstig känsla i Norrköping idag. Kallt, blåsigt och färgklåda löv hela cykelturen hem. Mysigt att titta på, mindre mysigt i verkligheten och att trampa ihjäl sig i uppförsbacke+motvind. Ikväll är en lugn ikväll, inne i värmen, med fokus på uppladdning inför morgondagens tenta och match. Prio ett: sömn!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna vecka kan hittills summeras ungefär såhär; tentaplugg, kaffe, tentaplugg, storhandling, tentaplugg, grå himmel, tentaplugg, regn, tentaplugg. Det är sådan tur att sällskapet varit bästa tänkbara! På lördag (?!?!) skriver vi vår första tenta på GDK i kursen medierad kommunikation. En pluggdag återstår, hejaheja oss! 

Likes

Comments

Idag vankas en fem-saker-lista och en throwback i bildform. Enyoy!

Fem saker jag alltid har i mitt kylskåp

- Blad-spenat

- Mandelmjölk

- Matlåda

- Juice eller liknande

- Alkohol

Fem saker jag inte kan vara utan?

- Mobil

- Dator

- Volleyboll

- Familj

- Vänner

Fem saker jag brukar säga

- OJ!

- Sounds good

- Åhh bästa!

- Menar det

- Vem är han/hon ens?

Fem saker jag brukar tänka

- Duger jag?

- Jag måste sluta slösurfa och få något vettigt gjort

- Vad i h*lvete ska jag göra efter min utbildning

- Fan vad jag har hamnat rätt

- Ibland är det skönt att vara själv

Fem saker som gör mig glad

- Komplimanger

- Långa kramar

- Vakna upp utvilad

- Tanken på alla fina vänner Norrköping har gett mig

- CSN

Fem saker få personer vet om mig

- Jag älskar glass

- Jag vill tatuera mig (sorri mamma)

- Jag har blandad/lite skum tv-programs-smak (några favoriter: längdskidor, top model, dokumentärer, inredningsprogram, criminal minds/CSI etc, nyhetsmorgon, diverse pris-galor)

- Jag är jätterädd för att vara i vägen/för mycket/jobbig

- Jag är SÄMST på årtal, speciellt när det gäller historiska händelser

Fem saker jag gör flera gånger i veckan?

- Skjuter upp saker

- Dricker smoothie

- Tänker att jag ska gå och lägga mig tidigt (slutar ofta inte så)

- Glömmer datorladdaren hemma

- Går runt i morgonrock

Fem saker jag vill bli bättre på

- Prata i telefon

- Engelska

- Adobe-programmen

- Säga ifrån

- Spara pengar

Fem saker jag är bra på

- Skriva listor

- Göra guacamole

- Shoppa på rea

- Multitaska

- Vara i tid

Fem saker som gör mig till mig

- Att jag är en renodlad tänkare.

- Att jag klär mig på ett specifikt sätt

- Att jag hela tiden är uppmärksam på detaljer

- Att jag är en lagspelare

- 0 % eller 100 %

Likes

Comments

Tenta-p närmar sig, vilket innebär mycket egen studietid och mindre schemalagda timmar i skolan. Skönt och välbehövligt inför de två tentorna vi har denna period.

I onsdags var det dax för studiebesök igen, denna gång på Norrköpings tryckeri. Inte min typ av arbetsmiljö kanske, men nyttigt att verkligen se vilken vetenskap tryckprocesser av olika slag är! Och jag vet inte om det är skrämmande eller bra hur skadad man börjar bli av besök som detta och Grafisk kokbok (vår kurslitteratur). Ser nu mera saker som papper, kulörer och skrivare på helt andra sätt än tidigare. De har liksom namn, funktioner osvosvosv.

I onsdags hade vi också kick off med marknadsföringslaget. Det blev en riktigt bra kväll på Härlig pasta med quiz, god mat och mycket trevligt sällskap. Har även blivit tilldelat mitt första uppdrag (!!). Ska tillsammans med Oskar och Kerstin marknadsföra en Tomorrowland-fest. KUL!

och sen fyller mitt kära program GDK 10 år! HURRA, HURRA!! Det firades med en svårslagen jubileumssittning. Alltså wow! För det första: Så bra ordnat. Dukningen, märkerna, maten, engångskamerorna, stämningen, gycklarna osv. För det andra: Sällskapet, människorna, GDK-folk. Ettor, tvåor, treor, alumner samlade tillsammans. Älskar den familjära känslan som flödade genom rummet. Spana in videon under tillexempel. Engagemanget är otroligt! Fick givetvis stående ovationer. 

Likes

Comments

Alltså detta är min bästa maträtt för tillfället. Quesadillas!!!! I Tisdags gjorde jag en men champinjoner, spenat, soltorkade tomater, getost och vanlig riven ost. Så gott och så enkelt. Går även att variera tusen gånger om, exempelvis med det som råkar finnas i kylen/skåpen (plus tacobröden som blev över från taco-fredagen) . Så mamma som alltid undrar vad jag lagar för mig, detta är ett ypperligt exempel.

Likes

Comments

Hade en sån himla bra tisdagskväll. Maggio var på besök i Norrköping och vi åt (lyx)middag för att sedan dansa och sjunga två rader ifrån Maggio. Vardagslyx när den är som bäst. 

Likes

Comments

Och så kom hösten. och kylan. Denna vecka har jag cyklat till skolan i vantar och halsduk, satt på elementen och tagit fram mina varma tofflor. brrr. Nu är det fredag och jag laddar upp inför hemmapremiär imorgon, hejaheja det ska blir kul!! 

Likes

Comments

Vilken otroligt lyckad kväll!! Så fin, välplanerad och rolig. Massor med fulvin, gyckel, skratt, bra utklädnader osvosv. Har så duktiga klass- och programkompisar, helt amazing. Tack bästa GDK! 

Likes

Comments

Åkte från Stockholm fredag 15.48, lämnade idag 18.51. Hann med att titta in på gamla lagets träning, äta middag med familjen, möta upp ett gäng för att fira Viktoria som fyllde år, ta sovmorgon, shoppa och spela (och vinna) match. Nu väntar tackfest, så peppad!!

Likes

Comments

Äntligen fredag och äntligen sitter jag hemma i mitt kök i Vallentuna. Lämnade Norrköping direkt efter skolan i eftermiddags och ska snart sätta mig och äta middag med familjen. Hade planerat en lugn kväll hemma i soffan, men kanske blir att hitta på något ändå. Lika bra att klämma in så mycket som möjligt när man väl är hemma. Tjing!

Likes

Comments