Vad ska jag göra med mitt liv? Frågan jag ställer till mig själv varje dag jag vaknar upp ur sängen... eller varje eftermiddag. Jag är en nattuggla, kvällslärka. Jag försöker vakna tidigt men det tidigaste jag har lyckats med senaste veckorna är klockan 14 ungefär. Jag är en tänkare, som tänker mycket. Det är en anledning till att jag startade den här bloggen som inte har något fast syfte precis som jag själv. Jag försöker dumpa av all tänkarenergi och försöka komma vidare med mina funderingar, och jag tänker ofta... finns det någon där ute som är precis som jag?
För ett tag sedan skrev jag en lista på saker som jag vill utbilda mig till eller jobba med. Lite förslag på framtiden...
Här kommer den.
1. Läsa ämnen tills jag är har grundläggande behörighet för eftergymnasial utbildning
2. Studie- och yrkesvägledare
3. Reseledare utomlands
4. Jobba på ett kryssningsfartyg
5. Arkitekt... eller i alla fall bli bättre i The Sims 4
6. Ha ett eget företag
7. Företagsekonomi för ovanstående
8. Läsa upp matematik så jag kan gå utbildning till civilingenjör även om jag aldrig kommer göra det
9. Jobba på ett hotell
10. Ungdomsledare

Det är några förslag jag har knåpat ihop... Just nu jobbar jag som städare och trivs ganska bra. Fast mitt uppdrag är nu slut och jag är endast anställd som extra och inhopp och känguruhopp och jag vet inte vad.
Först så kände jag lite smått ångest över att det finns så mycket saker jag skulle vilja göra, men nu försöker jag tänka positivt och försöka hinna med så mycket jag kan innan jag dör! Tur att det förhoppningsvis är långt dit.
Just nu känns det så... men om några år kanske jag vill lägga all fokus på mina barn och min familj och hus och sånt som alla andra i den åldern tänker på. Kanske inte alls vill vara en guide på Rhodos om 10 år. Vi får se! Spännande!
Framtiden är spännande men samtidigt läskig. Trots att man har all kontroll och alla tyglar för att forma den.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hur samsas man med andra människor? Hur kommer man överens? Ibland gör jag saker som jag inte alls vill för att tillfredsställa andra, men ibland kan jag också få nog och säga nej. Det är skönt att säga nej ibland vad det än är. Ibland är det inte skönt alls att säga nej men kan vara bra på lång sikt, så kanske man tittar tillbaka och klappar sig själv på axeln för att man gjorde som man gjorde. Jag är en sån som gärna kommer med ursäkter och hittar på anledningar varför jag måste säga nej, jag vet inte riktigt varför det är så... Jag försöker faktiskt tänka på att inte göra det, ibland behöver man faktiskt inte ha någon anledning till varför man inte vill göra vissa saker.
Dock tycker jag inte att det spelar någon roll för andra om man hittar på eller inte, det är för en själv som det spelar roll. Egentligen så vet jag att jag inte ska behöva förklara mina handlingar för någon annan än mig själv, men ibland så känns det lättare att komma ifrån något om jag "inte kan"... Lite tankar såhär på kvällen.

Haha älskar dessa memes med självaste knugen på... Han är så fin våran kung, jag stordiggar verkligen Kungahuset!

Likes

Comments