Strukturer .
Passa in. Alltid ska vi passa in, vi ska passa in för att passa in och vi ska passa in för att inte passa in.
När jag klär på mig kläder tänker jag alltid på hur jag vill att andra människor ska uppfatta mig. Om jag klär mig för fint kanske jag passar in, men passar in i vad? En struktur som säger hur jag ska vara. Om jag klär mig som om jag inte bryr mig kommer jag kanske passa in, men i vad? I en struktur som säger hur jag borde bete mig.
Jag tycker inte att jag passar in i strukturerna ( precis som många andra garanterat), jag står på den där gränsen mellan linjerna, jag tror att människor uppfattar mig på ett speciellt sätt pågrund av hur jag ser ut och klär mig, men om människor skulle lära känna mig och höra vad jag tänker skulle deras uppfattning ändras. Jag vill inte ständigt behöva gå runt och tänka på hur jag ska se ut och bete mig för att människor ska uppfattat mig på ett visst sätt.
Jag blir arg och frustrerad, känner hopplöshet över de djupt grävda strukturer vi har i samhället. Jag hatar heteronormen som är så inprintad i våra hjärnor, jag hatar att man hur mycket man inte vill va en del av de normativa måste man ändå vara på ett speciellt sätt för att få stå utanför den strukturen.
Jag känner mig ensam och vilsen, inte vilsen i mig själv, jag vet vad jag tycker och jag har mina åsikter klara och jag vet hur jag gillar att klä mig. Men hur jag är och ser ut stämmer inte överens med hur vårt samhälle vill att ja ska vara, jag går på linjen runt strukturen, något som vårt samhälle inte tillåter hur mycket vi än pratar om att man ska vara sig själv.
Jag är arg att samhällets strukturer har fått mig att döma och byggt upp mina fördomar. Jag önskar att jag inte dömde människor och att jag inte hade fördomar, utan såg människor som egna individer och såg allas olikheter. Men det gör jag inte hur mycket jag än försöker att se bortom mina förväntningar och fördomar.
Alla saker som egentligen är så självklara har på något sätt knutit tusen knutar på sig själv och något som är så självklart har blivit så svårt

Bilden har inget med texten att göra

Likes

Comments