Som sagt, idag har vi haft 1 "lektion" och det var en låtskrivarföreläsning med Maria Marcus, jätte duktig. Åkte upp till Anton efter skolan, kolla ph, käka och pussades innan träningen, svin mysigt hihi.
Jo min träning då.. först skulle jag dra och gymma..sen ångra jag mig och skulle på skivstång 90 istället..faast.. jag gick på toa och hann inte till passet...meeen... då var det ett annat pass, rosa jympa MIX! Massa rosa ballonger, fuck cancer i hela salen och utlottningar med fina priser. Jag log genom hela passet kan jag säga och gud vad jympa är underskattat, det var ju fan svin jobbigt haha! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det måndag och låtskrivarföreläsning + jag har mina favvo brallor. Så gött

Efter skolan ska jag försöka orka ett spinningpass.. Hatar spinning men yolo.


Likes

Comments

Rätt gött med mat nu, ätit typ 7 bröd med castello ost också haha min kärlek till ost är
oändlig, äter det rent alltså.. Inte bra haha.

Snart kommer Anton hit, ska bli så jävla mysigt!! Grym söndag och utan söndagsångest, najs.

Likes

Comments

På gymmet och kör armar/rygg med Stina, svettigt värre men jag köpte naturgodis förut så jag överlever nog hehe.
Rosa vecka på gymmet, så jävla fint. Ska lätt gå på ett rosa pass och stödja bröstcancer forskningen.

Likes

Comments

Hade nyss spelning i kyrkan med kören jag gått med i, gick bra! Alltså hade helt glömt av det igår, mamma sa vid 12 "ella när börjar det imorn nu då?" Öh va vadå ska jag jobba tänkte jag sen ba..fan haha. Men det gick ändå!

Likes

Comments

Feminism. Vissa älskar ordet medan andra fullkomligt avskyr det, och varför är det så? Varför vill inte fler människor kalla sig feminister? Är det på grund av att de inte står för jämställdhet? Nej det tror jag inte, jag förstår dem. 


Överallt i media, på nätet och i debatter hör man om hur ojämställt Sverige är. Hur kvinnan är ”förtryckt” då hon inte kan gå topless på badhusen i stan utan att folk stirrar, men är detta verkligen vår viktigaste fråga? Jag förstår att det man vill få fram med denna debatt är att brösten inte är något organ som är till för att tillfredsställa männen. Fast snälla, rumpan är inte heller något organ men inte fan vill jag att folk, oavsett om det gäller kvinna eller man, ska gå med rumpan bar för det. Sen förstår jag inte varför man som kvinna inte kan få vara stolt över sina bröst, det är ju trots allt en vacker och unik del av kvinnokroppen?

Det är här allting blir fel. Att vi i Sverige tar upp dessa frågor medan kvinnor i andra, mindre utvecklade länder, blir stenade efter en våldtäkt. Jag menar verkligen inte att vi ska sluta kämpa för jämställdheten här i Sverige, för oavsett om den är okej nu så kan det alltid bli bättre, men just nu kämpar vi på helt fel sätt.

Tjejer i min ålder som kallar sig feminister lägger ut bilder i spets-BH på Instagram och hashtaggar #freethenipple för jämställdheten. Sen har vi även FI som i princip enbart talar om feminismen, de vill kvotera in kvinnor i så kallade manliga yrken för ett bättre Sverige och det gör mig förbannad. Hör ni hur dumt det låter? Jag menar är inte det precis det som vi ska kämpa emot? Att unga kvinnor ska behöva lägga ut lättklädda bilder på nätet för att få uppmärksamhet? Och att vi ska ses som svagare och mindre kompetenta än männen?


Självklart hade jag känt mig förtryckt om någon hade sagt till mig att jag inte kan söka vad jag vill på grund av mitt kön, men jag hade ju blivit minst lika förtryckt av att få ”gå före i kön” på grund av att jag är kvinna, för då är vi där igen med synen att kvinnor inte kan.

Detta påminner mig om när jag för första gången blev utsatt för sexism i 3an. Vi hade fruktstund i klassen och fröknarna frågade vad vi ville bli när vi blev stora, ”Militär” svarade jag eftersom jag såg upp till min pappa som är det. Ett barn sa ”Men du är ju tjej?” och efter det sa fröknarna något i stil med ”Oj det var lite annorlunda”. Jag sa inte så mycket mer under den fruktstunden, klart jag inte kunde bli militär, jag var ju bara en tjej.

Dagen efter detta när jag och min familj satt och åt middag tillsammans så frågade jag mina äldre syskon vad de ville bli när de blev stora, de svarade och ställde sedan samma fråga till mig. ”Jag ville bli militär fast jag är ju tjej, så nu vet jag inte längre”. Jag minns hur frustrerade, arga och ledsna mina syskon, och framförallt mina föräldrar blev när jag berättade om fruktstunden. Efter den dagen har jag aldrig någonsin tvivlat på att jag kan bli precis vad jag vill trots mitt kön. Men det skrämmer mig att veta att inte alla fått den synen hemifrån som jag och det är just därför feminismen behövs i Sverige.För att inga tjejer ska växa upp och tro att de är sämre, och för att inte killar ska växa upp och tro att de är bättre. För att det aldrig längre ska ses som nedlåtande och fel med att dricka, kasta, spela, springa, skriva, äta och skrika som en tjej!

Jämställdhet för mig handlar om lika lön för lika arbete, stolthet för den man är och att det är okej att vara olika.

Jag är sjukt stolt över mitt kön och det bör alla vara, både killar och tjejer. Jag kan lova er att nästa gång någon ber mig att ”springa som en tjej” så kommer jag göra det, fort som fan och med all styrka jag har.

Likes

Comments

Fick gå upp 03.30 inatt och förflytta mig från Antons säng hem till min egna säng på grund utav att han skulle upp till Edsbyn och spela bandy, fyfan va jag borde få ett pris som bästa villafrun.

Började med lite morgon gym tillsammans med min bror vid 10, skit gött, han är störd haha ni som känner honom vet vad jag menar.. Kommer ha träningsverk imorn!
Sen har jag jobbat hela dan, gött med cash.

Och kvällen har jag spenderat med mina saknade kompisar, Amanda och Julia, väldigt välbehövligt och sjukt mysigt! De äger.

Likes

Comments

Haft en pluggdag men också ät-dag och myskväll så det har jämnat ut sig väldigt bra.
Vart på banken med mamma och fixat lite, ramlat ner i en stentrappa inför killarna i Antons klass..:).. Skickat in 2 inlämningar, en på 500 ord och en på 1500 haha, gött.

Nu sitter jag hemma hos Anton och käkar massa godis efter all tacos, rätt mätt men när man har ätardag så går det ner mer än vanligt haha! Jävligt najs att ha sin pojkvän som som bästa kompis, puss!

Likes

Comments

Kom precis hem från gymmet, ja det är svin sent men min mobil dog vid 5, pluggade till 8 och sen orkade jag bara inte mer så gymmet var med lockande. Som tur är har friskis öppet till 9 på torsdagar.

Körde lite allt möjligt idag, började som uppvärmning med att springa 15 min på löpbandet. Blev mest mage och armar, tråkigt att träna men de behövs haha.

Likes

Comments

Seg dag i skolan men med mycket skratt, vilket va gött. Kom hem vid 5 efter familjen mötet, och nej jag och min familj har inte möten en gång i veckan haha. Familjen som det kallas är ett utskott som jag är med i på vår skola, DLG. Vi anordnar massa kul för att alla elever ska trivas.

Direkt efter mötet åkte jag iväg till gymmet för ett Core pass och sorry, men det var inte bra alls. De va så längesen jag var på core och de kändes inte lika "kul och jobbigt" som förut, inte så konstigt kanske med tanke på att jag inte ens kunde springa 100 m förut utan att lipa då det var för jobbigt (det är sant tyvärr) och nu orkar mycket mer. Men min inställning gjorde de ju värre också, ne inte kul.

Har spenderat resten av kvällen hemma hos Anton, riktigt mysigt som vanligt. Bra avslut på dagen med andra ord, puss!

Likes

Comments