Header

Igår kom min familj hem med en liten hamster( tror det är en hamster iallafall- inte säker på att google translate funkar i detta fall, kan vara marsvin också). I början skämta dem om att djuret skulle bo i en liten boll och har aldrig tyckt så synd om ett djur. Det visade sig att djuret får bo i en kartong nu men fattar fortfarande inte varför vi har det och tycker bara synd om det när jag ser det. Försökte få tillbaks hamstern till butiken men inte säker på om den får något bra liv där heller så det var lika bra och döpa den. Jag fick namnet "Django" igenomröstat i familjen så nu har vi en Django i en liten kartong som skiter i ens hand när någon plockar upp honom. Nu är vi alltså åtta personer, två hundar, en skölpadda och en hamster/marsvin i detta lilla hus!

Har kommit på att oavsett om många av de andra utbytesstudenterna här i staden är väldigt olika från mig och är människor jag troligvist inte skulle hängt med vanligtvis så är det oväntat kul att var med dem eftersom man har så mycket gemensamt och vill göra mer eller mindre samma saker. T.ex. Kompisar som kommer från Argentina kanske inte är så sugna på att gå till någon park i närheten för att uptäcka men andra afs studenter är. Bria från Australien och Nathaniel från USA på bilden bor nära mig så vi kan träffas och dricka mate då och då.

Kände att jag var tvungen att ladda upp denna med tanke på att det aldrig skulle hända i Sverige att ett kök har en bjälke som man får rakt i ansiktet när lagar mat!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 22 readers

Likes

Comments

Igår hade vi den femte dansen inför skolan sen jag kom hit. Dessa danser är faktiskt riktigt roliga och man skippar ca 4 lektioner per vecka för öva vilket bara är possetivt för mig som inte satsar stenhårt på skolan. De verkar älska att uppträda för varandra och klä ut sig. Tyvärr kunde jag inte va med i just denna eftersom den involverade lyfta bord med båda händerna(vilket är svårt med gips). Dom går verkligen in för det när det gäller dessa saker och det var fantastisk stämmning med foodtrucks, cool belysning, alla klasser i skolan dansar, mega tv och sjuka högtalare.

En typsisk aktivitet efter något som detta är att hela gänget jag hamnat i drar till någon och lirar kort, äter tillsamans (kyckling och pommes frittes denna gång - läskigt gott var det) och hänger precis som denna gång. Vi kör ett kortspel som heter "trucko" med en annan kortlek än den "vanliga" men det liknar poker men man kör i lag och det är sjukt kul och tävlingsinriktat.

  • 21 readers

Likes

Comments

Lyckades få in en mynt i gipset som tydligen låg precis där benet var trasigt. Så röntgenbilderna vi tagit blor helt meningslösa och jag har ingen aning om vad som kommer hända. Doktorn sa 6 veckor till vilket var lite surt.

Likes

Comments

I helgen fyllde värdbrorsan Camilo 17 och detta firades med Asado på dagen med hans mors hus med hennes familj och släkt samt våra vänner vilket var buskul och slutade med att hela sällskapet kastades i en efter en i den minsta smutsigaste poolen jag sett. På kvällen kom vi hem till en jätterolig spiderman middag med värdfamiljen som slutade med att spela maffia in till klockan tre på natten..( hela huset var spiderman pimpat med saker som spindelnät, spiderman musik och spiderman saker på bordet)

Jag har bott med familjen nu i 1,5 månad och så här långt trivs jag kanonbra. Det har varit en hel del missförstånd om saker och ting som man kan bli lite trött på men vi börjar förstå varandra bättre nu och jag känner att vi verkligen har kul t.ex. runt middags bordet. Det känns som utan överdrift en perfekt matchning mellan student och familj. Såklart är inte allt solsken men det är det som jag tror skiljer från att vara en gäst i huset och att bo här och vara en del av familjen.. Vi bor ganska tight vilket är lite jobbigt då och då för mig som är van med ganska mycket space för mig själv hemma( och möjligheten att kunna dunka galet hög hiphop i högtalare) men jag tycker jag vant mig oväntat snabbt även om det fortfarande är ganska nytt. Om jag skulle fått välja hur jag skulle bo skulle det vara som detta eftersom jag är här för att uppleva något annorlunda.

Skillnader i hur man är med varandra i familjen har jag garanterat märkt och man umgås mycket mer här precis som jag trodde innan jag kom hit. Man träffar släktingar mm väldigt ofta och på fritiden ska man helst inte vara i sitt rum för mycket.

Igår gick vi på en fest för födelsedagen och resten av gänget klädde ut sig till mördarna från filmen ''the purge'' men jag fick inte in mitt gips i någon långärmad skjorta så jag blev turist istället.

Likes

Comments

Afs arrivalcampen som vi hade i helgen varade i 2 dagar och vi fick höra en hel del av det man redan fått höra om hur utbytesstudentlivet men det var så annorlunda nu. Man kände igen sig i mer eller mindre alla situationer som dom tog upp som exempel och fattar i efterhand varför vissa här gör som de gör. Det var även kul att träffa alla andra studenter som bor här i Cordóba efter en och en halv månad. Man har väldigt mycket gemensamt och hitta några från Skandinavien som jag kunde snacka svenska med.

Jag träffade även några andra studenter på spanska lektionerna jag nu gått på ett tag. De har verkligen hjälpt mig med grammatiken som man inte alltid lär dig med polarna t.ex.. Tyvärr var den sista lektionen häromdagen så nu får jag hitta något annat sätt att lära mig grammatik om jag inte vill betala för att fortsätta med lektionerna.( AFS fixade betalade innan).

Likes

Comments

Idag regnade det för första gången här efter 6 veckor vilket jag inte tänkt på. Det visade sig att det knappt finns brunnar här så det blev översvämningar mer eller mindre överallt.

Jag fick hjälp av min värdmamma Gabriella att måla gipset, ska fixa skuggor och lite sånt imorrn!

Likes

Comments

Åkte till en annan stad som heter Santa rosa för någon sorts vårfest vilket var skitkul. Dagen efter blev dock sämre eftersom jag räddade mig själv från en faceplant med hjälp av vänsterhanden under en fotbollsmatch vilket slutade med detta gips i minst 6 veckor.

Likes

Comments

Likes

Comments

I denna vlog får ni se lite ab skolan och vad man kan göra med polare utöver skolan. Tyvärr använde jag ett brutalt dåligt redigerings program vilket ledde till lite lustigheter men orkade inte göra om den. Nästa blir förhoppningsvis med ett bättre program.

Likes

Comments