A farkas ugyebár ragadozó, és félünk tőle. Ezt tanultuk meg, a közösségekben és a meséken keresztül. De vajon mennyi mindent köszönhetünk nekik? Elgondolkodtató ezek után hogy amitől félünk, az hozza meg számunkra az igazi áttörést? Könnyen lehet, eljön majd a nap, amikor az ellenségednek vélt emel fel a földről. Fantasztikus hogy ha hagyjuk a természetet, és az igazi énünket szabadon engedni, akkor megjelennek a csodák az életünkben önmaguktól. Sose késő!

Life always offers you a second chance. It's called today.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bevallom rendszeresen tervezek. Imádok tervezni tulajdonképpen, és élvezem is a folyamatot. A Forbes magazin 2016-os júliusi számában volt egy cikk arról hogy a Google megveti a lábát Európában egy Zürich-i kutatóközponttal, de nem ám akármilyennel! A mesterséges intelligencia témakörében fejlesztenek és tesztelik a gépi tanulást. Megragadott a cikkben egy mondat: "Ahhoz, hogy a gépek tanuljanak, egy dologra biztosan szükség van: adatra. És ez az, amiből a Google-nek rengeteg van." Aztán belegondoltam, hogy magam is egy mini Google-é váltam, mert saját magamról vezetek több területen is statisztikákat, mérem a teljesítményemet különböző adatrendszerekben, saját módszerekkel. Kiskoromban mindenkit sokkal jobbnak láttam magam körül, kevésbé értékeltem az eredményeimet. Egy nap eldöntöttem hogy innentől igyekszem mindig a saját magam vetélytársa lenni. Önmagamhoz képest összeségében évről évre jobb és jobb eredményeket érek el(ezt azért a rendszeres pénzügyi kimutatásom számlájára is írom részben). Futás terén például felülmúlom eddigi eredményeimet, míg a meditációt gyakrabban is csinálhatnám, van más amiben pedig teljesen el vagyok maradva. De mindegyik esetben tudom hogy most pontosan hol állok, és merre kell indulnom tovább, ha akarok.

De mégis miért van ennek értelme? Hol tud ez nekem jó lenni? Nem tudom te hogy vagy vele, talán te is vezetsz álomfüzetet minden évben. Beleragasztod a szebbnél szebb képeket, mellé írod hogy mi is pontosan az amire vágysz, aztán lapozgatod az adott év alatt, és örömmel tölt el mindig ránézni. Év végén pedig azt veszed észre hogy alig jutottál közelebb a céljaidhoz. Engem ez néha letört, és mindig maradt bennem egy kis ellenérzés: 'francba, most sem sikerült elérni'. Amint van egy napi rutin, ami alapján mérhetővé teszed az eddig elért eredményeidet, máris tudod hogy a képzeletbeli vonalon éppen most hol helyezkedsz el. Közelebb kerültél, netán távolabb, vagy egyhelyben toporogsz. Oké, figyelj! Jönnek a kevésbé változatos hétköznapok, és csak telnek a hetek, hónapok. Beszélgetsz a barátaiddal, sztoriztok, csak úgy jönnek a szavak maguktól is. Majd pedig mesélsz a céljaidról, amikért úgy gondolod hogy tettél eddig, és nem jöttek az eredmények. De valóban? Biztos hogy tényleg beletetted a munkát? Ha őszinte akarsz lenni önmagadhoz, akkor a statisztikád meg fogja pontosan mondani hogy mennyi is az annyi. És ilyenkor jönnek a kínos pillanatok, meg az arcpirító tekintet a tükörben.....magamról beszélek, mert az őszinteség saját magammal kényelmetlen tud lenni. Meg kell tudni tanulni ezt kezelni és felrázni magad.

Az alábbi rendkívül egyszerű Excel táblázat segítségével napi szinten vezetem a céljaimhoz való lépéseket. Az eredményeknek megfelelően kell változtatni, alakítani rajta egészen addig amíg belül erős késztetést nem érzek arra hogy megtegyem az adott feladatot. Mert lesz olyan hogy valami kikerül a táblázatból mert lehet mégsem olyan fontos mint amilyennek elsőre tűnt. Minél kevesebb dolog van amire figyelned kell , minél átláthatóbb az egész rendszer, annál jobb. A mérőszámokat magadnak kell kialakítani, csakis te tudod hogy mik azok a lépések amik előre visznek. Az alábbit példaként töltöttem ki, hogy is fest.El akarsz olvasni egy könyvet? Napi 10 oldal olvasással egy hónap alatt teljesül!

Le akarsz fogyni 12 kilót? Havi egy kilóval ez könnyen összejön!

Vonzó lányokkal akarsz ismerkedni? Napi 3 ismeretlen lánynak adj egy pacsit!

Egészségesebben akarsz élni? Napi zöldség-gyümölcs bevitel esetén dobj magadnak egy X-et!

Egy Levis farmerra vágysz de nincs rá pénzed? Tegyél félre minden héten 500.-Ft-ot, és lepd meg magad karácsonyra!

Kis lépésenként mindez menni fog. Mindazt amit napi szinten megteszel, egy idő után rutinná válik. És ha rutinná válik, akkor a sikerek is jönni fognak. És lesz mire alapoznod a sikered, mert pontos, mérhető eredményeid vannak ami alapján elérted! Ha pedig elértél egy célt, gondolod hogy eléred a másodikat is, netán a harmadikat is? Hát persze! És ez eröt és önbizalmat fog adni, amivel minden amit eddig szerettél volna, közelebb kerül hozzád.

Trollbamondás: aki rendszeresen tesz azért hogy elérje a célját, azt a szerencse is nagyobb eséllyel találja meg.

Likes

Comments

Tisztelem és becsülöm. Elismert profi, szaktekintély, úgy gondolom a legjobb Magyarországon. Több évtizedes szakmai múlt, elismert itthon és külföldön is. Az egyik vezető prémium autómárka is támogatja, befolyásos emberek, prominens személyekkel ül le egy asztalhoz. Ha valamilyen témában akarsz fejlődni, akkor azt az adott szakterület legjobbjával tedd. Nekem ez a hozzáállásom, hogy nálam sokkal jobbakkal akarom körülvenni magam, tanulni tőlük. Tudom hogy pontosan nála akarok részt venni egy 2 órás egyéni konzultáción, mert nagy hatással lesz ez arra a területre, amelyek fejlődni akarok. Direkt nem pontosítok, mert ez nem kritika akar lenni felé, bár elsőre annak indult. Csupán most már kikívánkozik belőlem a nulladik típusú tapasztalat vele kapcsolatosan, és egyelőre keresem az okokat. A rövid előzmény:

Már tavaly írtam emailt hogy érdeklődés szintjén megtudjam milyen csomagok vannak amelyek közül választani lehet. Akkor a várakozásomnak megfelelően megkaptam a részletes tájékoztatást, ami segített abban, hogy megerősödjön bennem: igen, kell, ezt akarom későbbiekben! Most szeptemberben eldöntöttem, hogy október végére foglalok két órás személyes konzultációra időpontot. El is küldtem az emailt az adott címre, de visszadobta a rendszer. Oké, semmi gond, megoldjuk facebookon. Ez meg is történt, és rá egy napra jött is a várt válasz. Majd ismét visszaírtam hogy a foglalás megtörténjen. Nos, erre már nem érkezett válasz, több mint két hete....

Csak leültem, és gondolkoztam hogy mi lehetett a baj, mit rontottam el. Nem volt megfelelő a levélbe foglalt stílus? Mit kellett volna másképp tennem? Hogyan tovább? Egészen más dimenzió az amibe csöppentem, a reakciók teljesen mások, és a megközelítési mód is különbözik a megszokottól. Még nem tartok azon a szinten amit kitűztem magamnak életstílus terén. De haladok felé, és szépen alakulnak a dolgaim. Egész egyszerűen azt látom, hogy elértem a saját szintem plafonjára, ahol az eddigi hozzáállásommal lényegesen jobb eredményt már harmonikus módon nem tudok elérni. Így az a helyzet állt elő-amire azért számítottam is-hogy bizony komolyan változtatnom kell mindenen, az életem minden területén. És egyszerre, intenzíven. A kritikus ponthoz elértem, itt már egy árokugrás nem fog menni, ha 100 méteres szakadékot akarsz átugrani. Tanulni, tanulni, tanulni, fejlődni, más társaság, új ismeretségek, erősebb önbecsülés, több aktivitás és tettek, megfelelő tempó, komolyabbat kell letenni az asztalra. Ezért élek, inádom a kihívásokat. Ebbe vágok most bele, mert ezt akarom, és élvezem a tanulási folyamat minden egyes percét. Pont.

Likes

Comments

Mindig van honnan töltődni, energiával frissülni. Elengedhetetlen számomra ehhez, hogy kövessem általam fontos területeit az életnek több formában is. Ennek egyik sarokköve a világháló használata, ami jóideje kiváltotta nálam a tévé, rádió szerepét együttesen. Időről időre az alábbi oldalakból merítek új információt, használom a jövőképem alakításához. Ahogy a világ változik, nekem is változnom kell, de igénylem is. Ebben az évben volt hogy alapértékek mentek lapátra, és minőségibb lépett mindegyik helyére. De változnak az iránti igényeim is, hogy milyen lelki táplálékkal akarom feltölteni a szellemem. Jelen pillanatban ezeket tartom magam szintjén előremutatónak. 


Önfejlesztés

fulfilled.hu

dominaldazeleted.hu


Életstílus

klaraszandi.com

billionaire.com

boatinternational.com


Magyar értékek fejlesztése

forbes.hu


Férfiasság

men.hu

blogger42.com

gentleman.hu


Unaloműző
player.hu


Termékkövetés

istyle.hu


Autók

totalcar.hu

petrolicious.com

speedhunters.com

cardesignnews.com

seriouswheels.com


Utazás

​backpacker.hu

mindenkiutazhat.hu


Függöny mögött a hírek

tudnodkell.info

ujvilagtudat.blogspot.co.uk

Likes

Comments

Év elején eldöntöttem hogy most tényleg elérem azt a testalkatot ami sose volt meg, de mindig is erre vágytam. Minden évben ezt újra és újra eldöntöttem. Aztán semmi se lett belőle a lustaságom miatt. Van, hogy kapsz egy olyan erős motivációt, ami ténylegesen tettre késztet. Eldöntöttem, havi egy kilót leadok, ezt el tudtam képzelni hogy képes vagyok rá. Vettem is egy klasszikus analóg Salter mérleget még év elején, hogy mérhető is legyen az eredmény. Ez az első pár hónapban sikeresen is működött, de éreztem hogy az igazi sikerhez kevés lesz, egyszerűen lassan kezdtem elveszíteni a megfelelő motivációt.

Időközben sok érzés volt bennem amit általában nem szoktak leírni, én legalábbis nem olvastam róla. Ilyen például az hogy mindig egy kicsit éhesnek kell maradnom folyamatosan. Meg kellett bírkózni azzal a tudattal is hogy már könnyebben kelek fel, apránként mennek le grammok a test különböző részéről, hogy a bőröm kezd másképp viselkedni, a könnyebb mozgás miatt 'újra kell tanulni' megfelelően mozognom az új testemben.

Aztán eszembe jutott Handras-nak a videója amit már korábban is láttam a Whithings WS-50 többfunkciós mérlegről ( https://vimeo.com/76439391 ). Na, az levett a lábamról. Elképesztően szép design, kiterjedt mérési módszer, hozzávaló app iPhone-ra, igazi hatékonyságnövelő bombázó! Eldöntöttem hogy EZ KELL! Néztem más termékeket is a piacon, de egyik se fogott meg úgy, mint ez. Vagy a legjobb, vagy semmi! Ha csinálunk valamit, akkor azt csináljuk 100%-on!

Itt jött képbe az ár. Jó, jó, de hétszer annyiba kerül(£105 futárszolgálattal) mint amit vettem Salter (potom £15) januárban. Teljesen biztos voltam benne hogy ezt akarom igen, de hát ez azért rengeteg pénz! Oké, drága. Aztán elkezdtem a fejemben lebontani hogy engedhetném meg magamnak, mert ugye vagy ez, vagy semmi! Elkezdtem lebontani havi szintre. Ez évente £8.75. Hmmmm.......az meg már nem is olyan sok. Oké, de mégiscsak egyben kell kifizetni. Igen, ebben tud partner lenni a hitelkártya. Tudtam hogy 2 hónapon belül úgyis kifizetem az egészet, de így egyszerre soknak tűnik ennyit kiadni érte, valljuk be! A hitelkártya segített hogy ezt az elhatalmasodott érzést felére vagy harmadára csökkentsem magamban. A másik nyomós érv az étkezési kiadások. Úgy gondolkodtam, ha a megfelelő testalkatom beállításához ez az eszköz hozzásegít, akkor valószínűleg kevesebbet is fogok enni, máskülönben hogy fogom elégetni a zsírt magamról? Ez így is lett, azzal megspékelve hogy már kevesebbet eszem valóban, viszont sokkal inkább a minőséget helyezem előtérbe. És ezt láthatóan a testem is megköszöni. Meg az egészségem is, ami kellemes mellékterméke a testsúlycsökkenésnek.


éJúlius első napjaiban végre használatba vehettem a Whithings WS-50 mérleget. Elképesztően könnyű és kellemes használni. Megfelelő visszajelzést ad az aktuális testsúlyomon túl a zsírszázalékomról, testtömegindexemről, vízháztartásomról, izomtömegemről, és még a csontozatom tömegét is figyelembe tudom venni. Ez már összesen hat adat, aminek fényében sokkal kiegyensúlyozottabban lehet elérni az egészséges testalkatomat. Az elmúlt két hónap alatt drámaian felgyorsult a fejlődésem. Az első hét hónap alatt 90 kilóról elértem a 84 kilót a Salter mérlegen. A mechanikus működése miatt az utolsó pár hónapban már egyszerűen megbízhatatlan volt a pontos érték meghatározása. Habár nagyjából a havi egy kiló leadása össze is jött, mégsem éreztem ezt teljesen biztosnak. Július 7-étől használom a Whithings mérleget. Akkor 85.1-et mértem, most szeptember 13-án már 81.1 vagyok. Ez 4.0 kiló két hónap alatt ami dupla olyan intenzív fejlődés mint előtte volt! Bár itt figyelembe kell venni azt is hogy mérleget váltottam, és az egyik ezt mutatja, a másik mást. Úgy gondolom a digitális mérleg által pontosabb képet kapok magamról, és ez jelentősen hozzájárul a további céljaim eléréséhez. 0.85kg vs. 2.0kg havonta, nem mindegy!

Azért vannak váratlan eredmények is amikhez hozzá kellett szoknom, és nagyban árnyalja a képet amint mennek le a kilók rólam. Mert nagyon nem mindegy hogy közben minden más területen mi történik. Közben csökken a zsírszázalék is a testemben? Az izmok hogy erősödnek közben? Eleget mozgok? Napi 10,000 lépés megvan? Hogy áll a vízháztartásom? Iszok elég vizet folyamatosan? A csontozatom milyen összefüggésben van a testsúlyom csökkenésével? Hogy változtassam meg megfelelő módon az étkezésemet? Mivel tudnám az eddigi élelmiszereket jobbakra vagy másra kiváltani? Hogy erősítsem jobban az izmaimat? Több felülés meg fekvőtámasz? Kétnaponta elég futnom?

Észrevettem hogy míg a súlyom szépen csökken, addig a vízháztartás és az izomzat fel-le ugrál állandóan. Nehezen észrevehető a középérték benne hogy merre haladok. Oké, megyek előre így is, de ezek már sokkal elgondolkodtatóbb adatok mint pusztán ránézek és azt mondom, szuper! Jelen pillanatban ezeken a területeken akarok stabil és biztos fejlődést elérni. Érdekes látni hogy míg a reklámok tolják az arcunkba a jobbnál jobb krémeket hogy mivel puhítod a bőrödet meg lesz szebb, addig én a sok folyadékbevitellel jobb eredményeket érek el, és közben jobban is érzem magam. Helló menő marketing!


Leginkább saját magamra hallgattam már az elejétől fogva. Senkit nem kérdeztem meg hogy erről vagy arról mi a véleménye. Se barátokat, se szakembert, se orvost, senkit. Ha valami érdekelt akkor egyszerűen keresgéltem és utánanéztem az interneten amilyen mélységben választ akartam kapni rá. És legfőképpen megtanultam figyelni saját magamra hogy belül mit érzek, mi az ami igazán jó lehet a testemnek. Megtanulsz figyelni rá, a legkisebb jelekre is. Teljesen mindegy hogy egy profi futó vagy lefogyott ember mit mond, ha te nem vagy még fejben azon a szinten amit ő mondani akar, egyszerűen nem fogod megérteni. Ezeket lépésről lépésre belül kell megélned. Hogy az eleje rohadtul szenvedés hogy most elmenj futni vagy inkább otthon pihenj a laptop előtt. Ráveszed magad nagy nehezen, és utána hősként tekintesz magadra. És igen, megérdemled mert az vagy! Aztán ez nehezen megy megint újra és újra. Közben érzed hogy kevesebbet is kellene enned, de a szemed mindig nagyobb adagot mér ki magadnak. Aztán elmész a boltba, és az élelmiszerpult előtt földbe gyökerező lábakkal percekig agyalsz hogy most akkor mit is vegyél. Az eszed mást mond, a szíved a szokásos finom ízek felé visz. Szar érzés, de tudod hogy döntened kell. De nem akarsz lemondani a kellemes ízekről. Oké, akkor mi legyen, hogyan oldjuk meg? Van rá mód? Valamit keresünk, de mi legyen az? Ezt kezded a vásárlások részévé tenni, de inkább úgy érzed hogy utálatos dolog ez az egész, inkább a párodat küldenéd el magad helyett. Aztán észreveszed hogy valahonnan fogytál. A homlokodról, wow! Múltkor még nem így nézett ki! Most meg a nyakad mintha inkább zsiráfvékony lenne mint víziló. A hasadon megjelennek beeső finom huplik. A hajad állapota kezd változni. A kezed is mintha puhább lenne. Már könnyebben haladsz a lépcsőn, nem is olyan mintha felfele mennél, egyszerűen csak mész. Fura érzés. Aztán kezded ezeket is megszokni. A bőröd meg hol puhul hol feszesebb lesz. Sportolóknak szokott ilyen lenni biztosan, de nem rossz ez. Végülis meg lehet szokni. Hát ez lenne az a nagy lefogyás? Valóban a fura érzés lenne a jó jel? Ilyen másoknkak is, egyáltalán jól csinálom? Kérdések rengetege cikázott a fejemben. Mert tudom hogy jó irányba haladok. Lehet nem úgy csinálom ahogy kellene, de nem számít. Egyszerűen jobban érzem magam a bőrömben és végülis ezért csinálom. Már nem azért érzem jól magam mert lefogytam, és félúton tartok a célom felé. Hanem mert eleve boldog vagyok, és emellett fogyok le, közben kihívást is hoztam az életembe amivel sikereket hozok az életembe magam számára. A saját hősöm vagyok, egyedül magamnak akarok megfelelni. És ez jó érzés. Ez is része az új életérzésnek.

Likes

Comments

Éppen ma fejeztem be Stephen R. Covey - A kiemelkedően sikeres emberek 7 szókása c. könyvet. Már vagy egy éve olvastam hébe-hóba. Valahogy mindig nyűg volt pedig alapvetően szeretek olvasni. Aztán most szeptember elsején egészen új technikával sikerült elolvasnom a maradékot. Vannak olyan könyvek amiket tudod hogy érdemes elolvasnod, mégis olyan mintha a fogadat húznák. Nekem ez pontosan ilyen volt. Ma elektronikusan is kijegyzeteltem a fontosabbnak tartott aláhúzott részeket, és ahogy újraolvastam, kicsit újraéltem ezt az évemet ahogy eddig hozzááltam. A könyv pár oldalt szentelt annak miszerint a jelenlegi anyagi helyzetedet ne befolyásolja az ahogy gondolkozol, ahogy teszel. Átvitt értelemben ez (is) volt az, amit év elején megfogadtam magamnak. Olyan dolgokat teszek ebben az évben, amit vagy nem engedhetek meg magamnak, vagy nem merem megtenni mert kívül esik a komfortzónámon. Erős volt az elhatározás, de azért magam is meglepődtem hogy milyen változásokat indított el bennem azóta. Anyagilag messzemenően jobb ez az év, több lett a szabadidőm, több minőségi élmény ér, és egész más érzések vannak bennem egy teljesen átlagos helyzetben is. Mondjuk kellett hozzá év elején egy nagyon erős motiváció, ez hatalmas lökést adott. Kitartani valami mellett amit még nem is ismersz, de minden sejtetben végig azt érzed hogy EZT akarod, nehéz szavakon keresztül átadni. Aztán eljön a várva várt pillanat, és két perc alatt összeomlik benned minden amiért olyan türelmesen vártál nyolc hónapot. Mégis kaptál vele valami egészen mást, egy sztereotípia szűnt meg pillanatok alatt. Tud ez is hatalmas ajándék lenni, amit pénzben nem lehet kifejezni. 

Likes

Comments

​Ez a blog azért született, hogy szemügyre vegyem magamat honnan hova jutok el a következő években. Az utóbbi időben annyira felgyorsult a fejlődésem magamhoz képest hogy kialakult bennem az igény ennek lekövetésére. Megélek olyan érzéseket amik eddig sosem voltak, alapjaiban változnak meg az eddig stabilnak hitt értékek , a hitrendszerem a világról. Másként kezdek látni, másként tapasztalok és másként élem meg a pillanatokat. Egy srác személyiségfejlődésének közepébe csöppentél bele, aki folyamatosan tágítja a határait, és a félelmeit küzdi le lépésről lépésre. Igyekszem a lehető legjobban átadni azt amilyen változásokon megy keresztül az életem, és hiszem hogy ezzel másoknak is tudok inspirációt adni, bármi lehetséges az életben csak akarni kell!

Likes

Comments