Efterrätter, Vardag, Recept, Ätbart

Hallå!

Förra helgen var jag på kräftskiva med en drös fina brudar! Jag fick efterrättsuppdraget och för första gången någonsin bakade jag en cheesecake! 🙈

Jag måste bara dela med mig av receptet då den vart så fräsch!

Citron och Passionsfrukts Cheesecake

10 PORTIONER

10 digestivekex 
50 g smör eller margarin

FYLLNING:

 4 gelatinblad 
2 ägg 
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
1 citron, rivet skal och pressad saft

GLASYR:

1 gelatinblad 
2 msk socker 
4 msk vatten 
2 passionsfrukter

GARNERING:

 1.5 dl färska bär

Gör såhär:

1 Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen.

2 Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.

3 Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från  värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

4 Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.

5 Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 ti
mme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär.

Den tar ganska lång stund att göra, se därför till att ni har gott om tid på er!

Jag var tvungen att baka cheescaken igår igen och den här gången gjorde jag den med en annan botten och i muffinsformar istället. Jag varierade även toppingen så att den kan passa fler 😄

eftersom att vi knappt hade några digestivekex hemma så gjorde jag samma botten som till ananaspajen jag gjorde för ett tag sedan.

Ingredienser:

150g smör
3dl mjöl
1dl socker
2tsk bakpulver
ev några digestivekex

Gör såhär:

1 blanda rumsvarmt smör med mjöl, socker och bakpulver. Eventuellt kan ni smula ner lite digestivekex.

2 Tryck ut degen i en ungsform och ställ in den i 175grader tills ni den börjar få färg. Ta ut botten och låt den svalna innan ni fyller formen med cheesecakes fyllningen.

Lycka till!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag, Ätbart

Hallå! Jag har helt glömt bort att visa bilderna som min syster skickade från vårt släktkalas på pappas sida!

Jag tog mig än uppdraget att fixa lunch åt oss alla och jag gick väl all in kan man säga🙈
Det stod även massa gotta på bordet vi åt vid, men man hinner ju aldrig ta Några bilder vid kalas tillfällen 😅 sedan är jag väl inte den som pillar med telefonen eller tar allt för mycket bilder bland andra människor 😉

Önskar er en fin söndag! ❤

Likes

Comments

Tips och Tricks, DIY, Pyssel

God kväll alla glada!

Som utlovat så tänkte jag dela med mig av mitt superenkla pyssel från igår!

Jag insåg att vår hall behövde en snygg tidningshängare och det finns ju ett gäng att köpa, men oftast till dyra pengar och utan hylla utan bara som en list. Jag fnulade och funderade över hur jag skulle kunna göra en som passade mina önskemål bäst och insåg att det var busenkelt!  Resultatet har ni på sista bilden. 😀

Vill du göra en likadan som på bilden så är det bara till att följa mina anvisningar nedan 🤗

Du behöver:
🍃1st Tavellist i önskad bredd.
🍃Läderband ca 2m.
🍃Ca 3st träkulor beroende på hur många tidningar du vill hänga upp.
🍃Primerfärg/Grundfärg.
🍃Mattsvart sprayfärg.
🍃2st skruvar för upphängning.
🍃1st borr 3mm.
🍃Skruvdragare.
🍃Kniv/Sax.
🍃Ev slippapper.

Den vita tavlelisten på första bilden blev över efter att vi gjort om i Hedvigs gamla rum så jag kunde använda den som bas.

Jag svängde förbi Panduro här i stan och inhandlade läderband och träkulor i lämplig storlek. Allt till överkomliga 106kr 😉

Mattsvart sprayfärg och Primerfärg från Biltema hade vi hemma sedan tidigare.

🌸Jag slipade lite lätt på vassa kanter på tavellisten och sprayade den med en primerfärg.

🌸Spraymålade sedan tavellisten mattsvart.

🌸Jag trädde sedan upp 3st träkulor på en kvist och spraymålade även dessa i mattsvart.

🌸Jag passade även på att spraya 2st skruvar svarta för att dom ska smälta in i listen när jag skruvar upp den på väggen.

🌸Sedan hängde jag upp tavellisten på väggen med mina svarta skruvar (jag vet att väggen bakom är i trä och behöver därför ingen plugg).

🌸Ikeas tavellisten har ett spår fräst i sig för att du ska kunna luta tavlor mot spåret och väggen. i det spåret markerade jag ut vart jag önskade att mina tidningar skulle hänga och borrade 3st hål(borra gärna snabbt, men tryck inte för hårt. Då förhindrar du att det blir fula hål på undersidan av listen.)

🌸sedan knöt jag en lämplig knut på läderbandet  och trädde bandet igenom hålet. Jag trädde på träkulan från motsatt håll och mätte ut hur långt ner jag ville att mina tidningar skulle hänga. knöt sedan lämplig knut under kulan och skar sedan av bandet för att upprepa processen 2gånger till i de andra hålen.

🌸Tavellisten är färdig och jag hängde upp mina tidningar!

skulle ni få för er att göra egna så lägg gärna ut en bild på Instagram o tagga mig i bilden @Tumelisas eller hashtagga bilden med #tumelisas så får jag se era skapelser! 😄

Stort lycka till med era Tidningshängare! 💪❤

Likes

Comments

barn, Samarbeten och Rabattkoder, Tips och Tricks

Hallå snyggingar!
Jag lekte lite med våra Twistshake flaskor här hemma igår och dethär är resultatet!

I den turkosa Pulvebehållaren prövade jag att göra en smoothieglass på hallon, banan och laktosfri fil. en personlig favorit som var riktigt uppskattad av Hedvig!🍓🍌

I den turkosa Anti-Kolik flaskan har jag hällt ner lite ananasjuice och bitar av ananas. jag har låtit flaskan frysa liggandes ner i frysen. Då är det bara till att plocka ut flaskan ur frysen och fylla den med vatten så har man kyld dryck med smak av ananas med sig på utflykten.🍍

Den vita fruit splash flaskan har jag fyllt botten på med vatten. vattnet har jag smaksatt med vattenmelon och citronmeliss för att sedan låta det frysa. Det är bara till plocka ut flaskan ur frysen och fylla resten av flaskan med vatten o skaka så har ni kyld dryck som håller sig kall en längre stund. 🍉🍃

I veckan fick vi hem den Neonkorallfärgade Crawler Cupen med Fruit Splash funktion. En solklar favorit hos både Hedvig och mig just nu. Hon dricker helst ur glas själv just nu, men det funkar ju inte alltid när man är ute och flänger! Flaskan är spillfri så det passar ju oss verkligen perfekt 😅

Om ni har funderingar på att fylla på ert Twistshake förråd eller är sugna på att testa flaskorna för första gången så har jag fått äran att dela med mig av en rabattkod till er!

Rabattkoden är tumelisas20 och ger er 20 % rabatt på hela sortimentet.

passa på just nu då sortimentet är påfyllt samt att det kommit in ett gäng nya färger varav en i Limited Edition "Cappuccino" 😍

Inlägget är i samarbete med Twistshake, #twistshake och @twistshakebaby

Likes

Comments

Tomt och Trädgård, Vardag

🌸Alltså tusan vad vi har kört skrot den här veckan! Har man både en lada och ett stall som vi på tomten så blir det lätt mycket skrot som samlas!😅 Vi är absolut inga skrotnissar men i ett hörn på tomten har vi haft ett typ upplagd med lite trasiga glaspartier och virke som skulle slängas. Vår prioritet har varit att röjja upp det ordentligt, då det ger ett så skräpigt intryck!

Efter rensning och städning så blev det endast en betongplatta kvar. Där fick jag för mig att göra en tillfällig "uteplats" med sånt som inte riktigt haft något hem.

Det såg så tråkigt ut så idag svängde vi förbi blomsterlandets utförsäljning och plockade upp lite ögongodis och kryddor för billiga pengar. Så här har ni lite bilder på vår "man tar vad man har och gör det bästa av det uteplats" 😉

Jag kan inte låtablivatt bli lite sugen på att bygga en skärmvägga på vänster sida om plattan i gamalt grånat virke som vindskydd. det blir ju dessutom lite mer ombonat plus att man kan hänga lite växter där  😉 man kan aldrig få för mycket växter 🌿❤🌸

nä nu ska jag slå igen mina ögon för imorgon är det fullt upp igen 💪och dagen startar jag med lite målning av socklar och foder i hallen på övervåningen  🤗 snart klart även där ❤ god natt!

Likes

Comments

Före och Efterbilder, Renovering

Hej på er!
Årets semester kommer nog att gå till historien som den då vi fick så mycket som möjligt helt färdigt i huset!

Vi bestämde oss tidigt för att det skulle bli en semester på hemmaplan då det är så många projekt och saker som måste göras! Jag ser det inte som något negativt utan njuter för fullt! Det är så underbart skönt när alla bitarna faller på plats och rum för rum här hemma blir helt färdigt!

Det är stress som släpper för varje sak som jag/ vi får färdigt!

Igår och idag har jag fixat underarbetet på utsidan av vår nya toalett på övervåningen. så ikväll blir det till att måla utsidan mörkt grå!

Här har ni lite bilder från arbetets gång. Från ett hål i golvet till en färdig toalett helt i vår smak. vi älskar att återanvända oss utav gammalt material som vi hittar ute i ladan och stallet. Toan uppe kom inte undan från det gamla virket.

kram!

Likes

Comments

Efterrätter

Här kommer ett efterfrågat recept på Geléhallon pannacottas!

Ingredienser pannacotta:

🌿Ca 30gelehallon
🌿4dl vispgrädde
🌿Ev karamellfärg
🌿Ev vaniljsocker
🌿Ev hallon och florsocker till garnering

Ingredienser till hallontopping:

🌿Ca4dl färska eller frysta hallon
🌿Ca 1msk strösocker
🌿1gelantinblad
🌿Ev citronsaft

Såhär gör du:

Pannacotta:
🌸Värm upp grädden och gelehallonen under omrörning tills hallonen har smält helt!
🌸Jag valde att stoppa i en del karamellfärg för att få en fylligare rosa färg på mina pannacottas.
🌸Smaka ev av med vaniljsocker.
🌸Portionera upp i serveringsglas och låt det stelna i kylen i ca 3 timmar.

Hallontopping:

🌸Lägg gelatinbladet i kallt vatten meddans du förbereder resten.
🌸Koka upp hallonen under omrörning och tillsätt socker tills smaken passar dig.
🌸Personligen tycker jag att det blir alldeles för mycket kärnor så jag brukar sila av hallonblandningnen för att det inte ska kännas som att man sätter tänderna i en sandlåda när man äter😉
🌸Rör sedan i gelatinet tills det smält ner i hallonblandningnen.
🌸Du kan eventuellt smaksätta med lite citron för att behålla den fräscha smaken i toppingen. personligen tycker jag att det bryter av fint mot den annars söta desserten.
🌸Fördela ut toppingen på den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen.
🌸Nu återstår bara garnering och servering!

lycka till och jag hoppas att det smakar🤞🍨🌿

Likes

Comments

Välkomna in till mig!

Jag har ju gått och blivit lite utav en Instagramnörd såhär på gamla dar och med det ena så kommer väl det andra! 😉

Jag kände helt enkelt att det var hög tid att göra en ny blogg som förlängning av min Instagram! Här kan jag bla. skriva längre texter, lägga ut recept på mina mat och bakverk, lägga ut före och efter bilder på våra renoveringsprojekt och alla andra bilder som inte riktigt får plats på min insta!

Det är helt enkelt här ni kommer att kunna läsa om mitt liv i stort och smått.

Jag känner mig supertaggad och jag hoppas att ni vill hänga med mig här inne 🙌😀


Likes

Comments