Vi har haft turen att vi har haft hjälp (läs betalat) av snickare till nästa hela renoveringen, något som vi inte tog hjälp med var trappen. Den är gammal och jag tycker den representerar att det är ett gammalt hus. Vår tanke vad från början att bara slipa upp den och sedan låta den vara, men det slutade med att den även fick sig lite färg.

Såhär såg den ut från början och efter att vi slipat den.

Resultatet är vi riktigt nöjda över, den är uppfräschad men har sin gamla charm kvar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det riktigt nära tills vi ska besikta huset för det är redan på tisdag. Denna helg innefattar städning och målning samt en tillbakablick på vad vi började från.

Detta är ett av våra extrasovrum när vi tittade på det första gången och hur det ser ut idag när vi tog bort täckpappen.

Hallen på övervåningen: då och nu

Vårt sovrum från start tills idag då vi oljade golvet för första gången.

Såhär såg badrummet på nedervåningen ut när vi köpte huset.

Detta var hur köket såg ut från början, det var en vägg mellan köket och uterummet som vi valde att ta bort (en yttervägg).

Vi valde att ha Veddinge grå från Ikea, guldknoppar och ljust golv.

Längtar tills allt damm är borta (även om jag hört rykten att man hittar damm upp till ett år efter det är klart) och vi får flytta in och kan piffa (det viktigaste)

  • 448 Readers

Likes

Comments

I helgen körde vi ett monsterpass med både målning och slipning av golv. Vi har valt att göra all målning själv och som tur är har vi underbara människor runt omkring oss som ställer upp och hjälper till. Från torsdag till måndag har vi målat 1 varv med grundfärg i hela huset, första varvet med täckfärg i hela huset samt andra varvet med täckfärg på nedervåningen.


Vi har valt att måla alla väggar på nedervåningen i vitt, på den stora väggen på första bilden ska vi sätta råspont.


Vi går väl lite efter uttrycket "Det här har vi aldrig gjort förr, så det kan vi nog". Andreas tog på sig att slipa golvet i vårt sovrum och sen har han gjort en behandling med lut. Nu ska det behandlas och hittills är vi jätte nöjda! Kommer att bli så fint!

Här är våra badrum, äntligen har plattsättarna varit på plats, så nu händer det grejer. Det lilla badrummet är nästan klart, ska listas, sättas in möbler och sen ska vi såklart måla de :)

I eftermiddag efter jobbet går jag på att måla sista omgången täckfärg på övervåningen. Då är allt målat förutom vårt sovrum och lilla toan som ni ser ovan.

Besiktning är bokad till den 8/5 vilket innebär att det endast är 2 veckor kvar!! Lycka

Likes

Comments

På skärtorsdagen styrde vi kosan mot Enånger och mina föräldrar. Jag är tyvärr inte hemma så ofta och därför är dessa mini semestrar heliga. Hinna umgås med familj och vänner är det viktigaste men sen brukar det alltid bli lite shopping, så även denna gång ;)

Tre av mina fyra syskon var hemma och det var som vanligt fullt hus, men det är så jag gillar att det är. Vi hann med att besöka världens bästa Farmor, äta god mat, shoppa, besöka Klappen (skidbacken) och äta våfflor i toppstugan, måla ägg, besöka vänner, spela spel och ta det lugnt. I måndags tog jag bilen tillbaka till Umeå och Andreas tog den andra bilen och körde ner till Stockholm.


En skäggig kille och en oseriös tjej. Wille med en målning av sin tjej Maja, kanske lika bra att avsluta juriststudierna och satsa på konsten istället...


I Huset då? Jo där går det framåt, alltid lika kul att se att hantverkarna gjort något nytt.

Bild 1: Vi är med ny dörr! Tack vare Anton fick vi köpa denna dörr till ett grymt pris och vi är supernöjda.

Bild 2: I vårt sovrum är golvet lagt och till helgen ska det slipas och lackas.

Bild 3: Var tvungen att smygkika på golvet i hallen, allt är övertäckt eftersom väggarna spacklas och slipas.

Bild 4: Dåligt ljus och dålig bild MEN här är golvet som ligger i sovrum 2 och 3 samt hallen på övervåningen.

Bild 5: Nu börjar kaklet komma på plats i badrummet.

Likes

Comments

Vi har bott i kaos de senaste veckorna med flyttkartonger och på slutet ingen säng (som tur såldes) men i torsdags började flytten på riktigt. Plockade upp Andreas på flyget och körde mot V-by för att hämta släpet vi hyrt. Vi backade in släpet vid garaget och började att tömma och vi hade tur som fick hjälp av vänner och familj. På fredagen besiktades garaget och det gick igenom, så skönt! Efter jobbet åkte vi tillbaka till huset för att flytta in alla saker i garaget och tömma släpet inför lördagen. Hela kvällen gick åt till att packa det sista i lägenheten.

Vid klockan 10 fanns delar av familjen på plats för att hjälpa till, vi fyllde hela släpet och det var på håret att allt fick plats på en gång. Vi tömde släpet i V-by och körde sedan sista omgången med en avstickare till IKEA och K-rauta och kvällen avslutades med grillat, så gott.

Det är lite sorgligt att lämna denna lägenhet, det var den som Andreas lockade med (hans raggnings försök) för 2 år sedan. Här har vi trivts så bra och hoppas att den nya ägaren ska göra. Tur jag har kvar "mitt" rum i Sandras lägenhet så jag kan återvända till "stan" när jag får abstinens.

Under söndagen passade vi på att fylla vår container vi tagit hem till huset. Och som vi fyllde den, det fanns inte mycket utrymme kvar i den. Är skönt att ha blivit av med skräpet runt huset.

Likes

Comments

Nu händer det grejer för varje gång vi besöker huset. Just i denna stund ska garaget besiktas (håll tummarna) och imorgon går flyttlasset från lägenheten. Då blir allting mycket mer verkligt, att vi faktiskt ska flytta från stan.


Men nu är köket på plats, igår levererades bänkskivan och det kommer bli så bra när allt är färdigt.

Ovan är också en skymt av golvet samt färgen på luckorna. Längtar ihjäl mig tills vi kommer ta bort all skyddspapp och städa :)

Likes

Comments

När vi var förbi K-rauta sist (vi är där cirka 1 gång i veckan) passade vi på att titta på färgalternativ. Jag tycker att det är svårt att veta vilka färger som kommer att passa och vad vi vill ha. Vi tog med oss några färgprover för att se.

Den vi har fastnat mest för att ha i sovrummet är *Stålblå 782". Är dock lite osäker på om vi ska måla hela rummet eller bara 1 vägg.

En annan tanke är att ha "råspont" på väggen bakom sängen som på första bilden nedan. Bild nummer 2 är väggen som det skulle sitta på i så fall. Och sen ha målat i resten av rummet. 

Likes

Comments

Något av de svåraste med inredningen till huset är köksbord och stolar. Jag har en tanke i mitt huvud men har inte hittat det i någon butik vi har besökt. Just nu lutar det mot att jag ska försöka bygga ett eget. Jag älskar pyssel och att skapa saker själv, men har aldrig gjort ett så stort projekt som detta. Samtidigt tänker jag, hur svårt kan det vara?

Nedan är lite av min inspiration

Bilder från Pinterest Pinterest Hemmafixbloggen


Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.”

Likes

Comments

Igår vid ca 17 skruvade vi den sista skruven i vårt ikea kök, i alla fall för denna gång. Allt har flutit på som det ska, vart bara en extra tur till Ikea (hade kunnat undvikas om man kollat igenom alla paket) samt lite frustration men annars bara glada miner.


​Tyvärr är inte bilderna dom bästa, men i veckan ska dom upp på väggen! Tänk att nu börjar det närma sig inflytt!

Likes

Comments

Vi for nästan direkt från Sollefteå till huset i söndags, bara en liten mellanlandning på Mio. Det är ju en del som ska handlas för att fylla ett hus och självklart måste man passa på när Mio "bjuder" på 300 kr.

I huset går det framåt, alla väggar i kök/vardagsrum/matrum är gipsade och denna vecka ska golv och tak läggas.

Bild nr 1: Där är placeringen av köket, leveransen från IKEA kom i tisdags och päronen kommer upp idag och ska hjälpa till att skruva i helgen.

Bild nr 2: Här ska vår tv-bänk stå

Bild nr 3: Kanske det finaste vi har i huset, vår kakelugn som i princip var det enda som var färdigt i detta hus när vi tog över.

Likes

Comments