Header

Halihalå!

Varit en gnutta för mycket över julen och nyår så inte haft tid att blogga.

Men jag har kommit på att blogga inte riktigt är min grej, så jag kommer nog bara fortsätta på youtube framöver. Så om ni har några önskemål på videos jag ska göra så är det bara att skriva!

Det här är senaste videon jag laddat upp. Kommer även upp en senare ikväll.

Ha det bäst!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte faktiskt skriva ett inlägg nu, be om ursäkt om att jag inte har bloggat eller laddat upp youtube videon. Men sen tänkte jag, varför fan ska jag göra det? Jag är bara människa, varför skulle jag be om ursäkt för det?

Anledningen till att jag inte bloggat är för att jag varit väldigt stressad dom senaste dagarna, ångest-nivån har varit hög och jag har känt mig väldigt nedstämd och deprimerad. Det är bara en av nackdelarna av depression och ångest, ibland kraschar jag, totalt. Jag orkar ingenting, som igår t.ex. jag låg i sängen och höll äntligen på att somna när klockan var 3 på natten men kom då på att jag måste ta bort sminket och istället för att göra det så började jag gråta. Bara tanken av att jag behövde göra något fick mig att nästan må illa, även dom enklaste sakerna som att ta bort sminket eller borsta tänderna blir en stor utmaning.

Det är inte många som förstår det, hur utmattad man faktiskt blir av alla tankar, av ångesten. När en vän skriver och fråga om jag vill ta en fika, så orkar jag inte, jag orkar inte ens svara på smset även fast jag vet att den personen kan få mig att må bättre så klarar jag inte av det.

Jag hade en rätt tuff tid i grundskolan, mycket som hände som störde min skolgång och jag hamnade efter, i slutet av 9an var jag nära på att inte få sluta grundskolan. Men jag pressade mig igenom det, jag gjorde allt jag behövde göra på mindre än 1 månad och stödet och hjälpen jag fick av mina lärare var underbar, att jag faktiskt fick den hjälp jag behövde, men när skolan äntligen var slut och sommarlovet kunde börja så kraschade jag, igen. Jag låg inne hela första veckan och bara sov, utan att ens överdriva, jag gick endast upp för att kissa. Maten fick jag till sängen, men det var inte ofta jag åt den. Att bara plugga, att göra det många göra varje dag fick mig att gå i så många bitar att det tog mig en hel vecka att komma tillbaka på banan.


Det är väldigt svårt att förklara och jag vet att det blev ett ganska rörigt inlägg men jag hoppas att ni kan visa lite förståelse.

Likes

Comments

godmorgon allihopa!

Idag känner jag mig äntligen piggare och friskare, vilket är otroligt skönt. Jag har tyvärr inga planer idag, men det är ju fredag så förhoppningsvis så händer det något kul ikväll!

Den här helgen så håller jag på och spela in en vlogg, så ni får se lite vad som händer i mitt liv. Vlogg videon kommer då upp på måndag och på söndag så kommer en ''My brother does my makeup tag''. Han sa att han tog inspiration från Alice Cooper när han gjorde sminkningen, haha. Så kika in runt 12 tiden på söndag så får ni se det!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan hoppa in i duschen. Hoppas ni har en bra dag!

Likes

Comments

​Herregud vad jag har vänt på dygnet!

Jag somnade först vid halv 4 inatt, så jag måste verkligen vända tillbaka dygnet.

Just nu sitter jag och kollar på uppdrag granskning om fryshuset och lugna gatan, otroligt intressant faktiskt! Idag har jag inga planer, eftersom att jag fortfarande är sjuk. Jag funderar på att spela in en video idag, en sminktutorial tänkte jag då!

I helgen ska jag förhoppningsvis åka in till barkaby outlet med mamma och jul handla lite, sedan på söndag ska vi ha familjedag. Vi ska baka lite, köpa gran och klä granen och julmysa! Då tänkte jag göra en vlogg, så får ni följa med hela dagen!

Likes

Comments

Det här är ett argumenterande tal jag skrev i skolan om antidepressiva. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av det.


Att unga mellan 10 och 19 år tar sitt liv har ökat med 60 procentunder de senaste tio åren. Allt mer talar för att orsaken är att deprimerade ungdomar inte får tillgång till antidepressiva läkemedel. Det skriver Göran Isacsson, överläkare i psykiatri.

Jag har i flera år lidit av depression och panikångest. Jag var konstant trött, ångest-nivån var otroligt hög och jag hade regelbundna panikattacker. Jag blir upprörd över människors okunnighet rörande dessa allvarliga sjukdomar och arrogans gällande medicinering med antidepressiva. Depression, som vilken annan sjukdom, bör enligt mig medicineras.

Mentalohälsa har länge varit ett problem i världen. Var tredje svensk går någon gångi livet genom en depression men ändå är det så mycket okunskap kring medicinen.

1951 gjorde två läkare i USA prövningar för två nya kemiska läkemedel mot depression. Prövningarna gjordes på personer vars chanser att tillfriskna var dåliga, men deras tillstånd förbättrades avsevärt av behandlingen. Patienterna visade en återuppväckt livskraft.

När jag talar om min medicinering, som består av en antidepressiv medicin och en motångest och sömnrubbningar, möter jag ofta människors oroade blickar. Jag blir så trött av människors oro över biverkningar och beroende av medicin. Då jag är osäker på om jag skulle leva i dag utan min medicinering är det betydelselöst om jag är beroende av den eller inte men självklart är jag beroende av min medicinering då jag skulle må livsfarligt dåligt utan den. Den frågan är så ologisk att det är skamligt hur ignoranta människor får vara. Inte skulle jag anklaga en cancerpatient för att vara beroende av sin behandling.

Visserligen finns det biverkningar såväl som risk för mentalt beroende, som vilken annan medicin som helst, men vad människor måste inse är att depression är en högstallvarlig sjukdom som vilken annan. Biverkningar är ett lågt pris att betalaför att få leva ett bra liv.

Något som vissa menar skulle tala emot min tes är dock att 1957 registrerades imipramin som den första antidepressiva medicin som verkar genom att minska återuppsuget av signalsubstanser.

Under 90-talet gick läkemedelsverket ut med att antidepressiva till barn och ungdomar gjorde att självmords-siffran ökade. Men användningen av antidepressiva-läkemedel till barn och unga har ökat kraftigt sedan 1990-talet och borde ha följts av en självmordsepidemi om dessa mediciner medfört ökad självmordsrisk. Ökningen av antalet självmord bland unga kan inte bero på att antidepressivaläkemedel skulle öka självmordsrisken eftersom den skett bland unga som varken fått medicinen utskriven eller tagit sådana läkemedel.

Snarare är orsaken att deprimerade ungdomar lämnats utan behandling för att läkare på grund av myndigheternas varningar inte skrivit ut antidepressiva för folk med depression.

Min användning av antidepressiva har gjort att jag inte längre är konstant trött, att min ångest-nivå inte är ens i närheten av vad den var förut och antalet panikattacker har minskat markant. Antidepressiva har gjort att mitt liv med depression blivit betydligt mycket enklare att leva och för mig är det sorgligt att andra ska förnekas den här chansen på grund av okunskap. Tack.


Vissa grejer jag skriver i talet angående mig stämmer inte längre. 

Antidepressiva är bara ett alternativ ifall du verkligen mår dåligt och om du tar rätt dos. 

​Jag försöker inte romantisera antidepressiva, jag säger bara min åsikt.

Likes

Comments

Jag, precis som väldigt många andra är helt galen i julafton!

Ni minns när man var liten och dagen innan julafton var hemsk! Man hade svårt att sova för att man var så exalterad men man ville inget annat än att sova så att det kunde bli nästa dag. Sen när dagen var kommen, äntligen julafton. Det pirret i hela kroppen som man vaknade upp med. Att gå ut ur sitt rum med sina mysigaste kläder på sig och se julgranen, med ljus, julkulor och glitter i och under ligger världens största hög av julklappar.

Just precis så är det fortfarande för mig, haha! Jag blir helt tokig när det är jul. Men jag är inte ute efter presenterna, jag älskar bara känslan av att gå upp till doften av nybryggt kaffe, tända ljus och julmusik. Att dagarna innan julafton springa runt i massor av butiker och köpa julklappar.

Nu är det bara 15 dagar kvar till julafton och jag är så taggad!

Likes

Comments

Videon skulle egentligen varit uppe i söndags! Men eftersom att jag varit sjuk och var även hemma hos pojkvännen och hade glömt laddaren så kommer den upp idag istället!

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte har bloggat på flera dagar!

Jag har legat sjuk i flera dagar och jag har fortfarande inte lyckats bli frisk! Så det har inte hänt någonting, så ni har inte missat något, haha! Jag har bara haft mysdag med syskonen och pojkvännen. Dock varit lite ensamt när han har varit iväg på jobbet, men jag har sysselsatt mig själv med att kolla runt på youtube.

Förhoppningsvis så kommer jag orka uppdatera nu. Hoppas ni har haft en bättre helg och vecka än jag haft i varjefall!

Likes

Comments

Sååå, nu är jag korthårig igen. Det är otroligt skönt men jag saknar det långa, såklart!


Likes

Comments