Höjden av sadism: kroppen vägrar bli gravid och ger dig förutom en tom livmoder också floder av blod och smärta. Som om det inte räckte med bara sorg, liksom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 180 Readers

Likes

Comments

  • 182 Readers

Likes

Comments

Ännu en dag med låg temperatur, så jag får nog acceptera att det inte blev något den här månaden heller.

  • 184 Readers

Likes

Comments

Imorse var temperaturen under medellinjen. Troligtvis ingen graviditet med andra ord.

Jag orkar inte det här längre.

  • 184 Readers

Likes

Comments

BIM-3 och jag kan inte tänka på annat än om jag är gravid eller inte. Har en hemtenta och ett gäng inlämningar som blir lidande, men det går bara inte att koncentrera mig!

  • 185 Readers

Likes

Comments

Jag känner ofta att jag skulle skriva mer, men det känns sällan som att jag har så mycket intressant att skriva. Vilket jag, nu när jag skriver det, inser är jättedumt. Jag har ju faktiskt inte den här bloggen för att få en massa följare som gillar det jag skriver, utan för att skriva av mig och få ett utlopp för mina tankar.

Lägesrapport: CD 9 och "sannolikt ej fertil" enligt natural cycles. Förra månaden verkar det som att jag hade väldigt tidigt ägglossning, så vi försöker vara på den säkra sidan och räknar med att ägglossningen kan vara vilken dag som helst från nu till om en dryg vecka.

Ytterligare en kursare är gravid, och jag misstänker att en till är det. Kan de bara sluuuuuta?

Fick för övrigt det sämsta tipset hittills i helgen: att ha sex varje dag, men bara om vi verkligen känner för det. Jag vet inte hur det är för andra som försöker bli gravida, men sexlusten är liksom inte det mest närvarande för varken mig eller min man.

  • 213 Readers

Likes

Comments

Bättre lycka nästa gång och så vidare. Fan.

  • 250 Readers

Likes

Comments

Helgen har spenderats i tårar. Är så utmattad. En av mina närmsta vänner är i ett stadie i livet som är så annorlunda mot var jag är. I vanliga fall kan vi stötta varandra på ett väldigt fint sätt, men på sistone har dynamiken blivit väldigt dysfunktionell. Vår vänskap har senaste månaderna mer eller mindre bestått av att jag är ledsen över något fertilitetsrelaterat och att hon tröstar mig. Samtidigt är hon under enorm stress och har inte tid för mig utöver när det krisar.

I helgen eskalerade det när hon ännu en gång avvisade mig och jag berättade att jag blir ledsen att hon inte har tid för mig och att jag känner att hon exkluderar mig i vissa sammanhang. Det hela har slutat med en väldigt jobbig sms-konversation och en helveteshelg för mig.

Jag orkar inte med det här. Vill bara fly, lämna allt bakom mig, starta ett nytt liv på en annan planet. Eller få vara gravid, det vore tillräcklig kompensation för all annan skit.

  • 254 Readers

Likes

Comments

​Jag blir inte riktigt klok på temperaturmätningen. Som jag skrev för ett par dagar sedan verkade det inte som att det hade varit eller skulle bli någon ägglossning den här månaden, men så imorse så berättade Natural Cycles för mig att jag hade ägglossning för en dryg vecka sedan. Jag har förstått att det är ganska osäkert i början, innan man har tillräckligt mycket data, men ja. Jag blir förvirrad. 

Jag gick tillbaka i historiken och såg att jag gjorde ett ägglossningstest två dagar innan ägglossningen, som var negativt, och jag kommer ihåg att anledningen till att jag tog ett test såpass tidigt var att jag hade äggvitekonsistens på flytningarna. Utifrån det kanske det är rimligt att jag har haft ägglossning ändå? Att jag testade typ ett dygn för tidigt för att det skulle ge utslag och att det tog ett tag för NC att detektera ägglossningen?

Eftersom att jag trodde att mitt fertila fönster var mycket senare än vad det nu verkar ha varit har vi bara prickat in sex en eller två gånger under tiden det kan ha lett till befruktning. Jag tänker inte hoppas för mycket, det känns som otroligt liten chans att jag blir gravid den här månaden. Trots det känns livet rätt okej idag. Solen skiner och det är fredag, det hjälper nog till på traven.

  • 265 Readers

Likes

Comments

Jag vet ju att livet är orättvist och framförallt oförutsägbart och lidande drabbar slumpmässigt, men ändå kan jag undra: varför just jag?

Jag har drömt om barn så länge jag kan minnas. Första gången jag kände en stark längtan efter egna barn nununu var när jag var 15 år och tillsammans med min första riktiga pojkvän. Jag är visserligen glad att vi var kloka nog att inte försöka skaffa barn då, men det har gått mer än 10 år sedan jag började längta ordentligt. Varför ska jag, som har längtat så innerligt och väntat så länge, varit ansvarsfull och ordentlig, varför ska jag ha svårt att bli gravid?

Varför är det inte de som absolut inte vill bli gravida som har det så här? De skulle ju ändå inte lida av det. Jag är så överjävulskt förbannad och ledsen att det skulle vara just jag som sitter med den plågsamt platta magen, omgiven av kulor så långt ögat kan nå.

Och ändå kan ingen ilska eller sorg i världen förändra det här.

  • 271 Readers

Likes

Comments