Header
View tracker

När jag rensade igenom allt smink passade jag på att ta en titt på mina sminkborstar. De såg bedrövliga ut! Vissa är bra kvalité (The Body Shop, Makeup Store, Anastasia och faktiskt även Kicks!) och behövde bara tvättas men andra är bara billigt skräp som jag hittade för evigheter sedan och som aldrig gjort det de ska iallafall. Så nu letar jag ny borste för rouge och contour. Inte för att jag använder smink som kräver borstar särskilt ofta men när jag gör det vill jag att grejerna ska fungera!

Jag har gillat alla borstar jag haft från Kicks, trots att de är billiga. De är täta, tappar inte hår och håller i längden. När jag sminkar mig använder jag deras borstar både till foundation (eller BB-cream) och ögon så nu när jag letar en rougeborste har jag kikat lite på deras alternativ. Enligt omdömena på deras hemsida ska deras Angled Cheek Brush vara bra, men samtidigt finns The Body Shops Blusher Brush. Jag fick ett helt set ifrån dem för några år sedan med puder-, ögonskuggs-, läpp- och frans+brynborste och jag älskar dem allihop så Blusher Brushen är säkert bra, dock är den nästan dubbelt så dyr som den från Kicks och jag gillar vinkeln på Kicks... Jag får gå till båda butikerna när jag kommer till Uppsala och känna på dem innan jag bestämmer mig!

Nybadade!
Båda borstarna jag funderar på bredvid varandra. Bildkälla: Kicks The Body Shop

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Dans

Nu har jag avslutat Danskonsultens avancerade kurs i dynamisk foxtrot. Det känns helt sjukt med tanke på att jag gick min första danskurs någonsin förra hösten! Nivån på kursen höll verkligen namnet. Tempot var högt (och då menar jag inte musiken, haha!) och det var mer krav på precision än jag upplevt tidigare, men samtidigt var lärarna är så otroligt pedagogiska och inspirerande! Jag har haft minst en aha-upplevelse varje vecka och verkligen känt suget efter att lära mig mer. Därför har jag också lagt ner minst 20 minuter om dagen på att öva självständigt på det vi lärt oss, vilket har givit resultat. Genom att ha tränat spänning i kroppen, teknik och egen balans kan jag nu snurra nästan två varv på samma fot #ballerina, haha!) vilket i och för sig inte används i foxtrot men det är ett kvitto på egen balans och "samling". Dessutom är det ytterst sällan jag tappar balansen när jag blir förd och få rörelser överraskar mig, åt vilket håll de än bär.

Det häftiga nu är att jag upplever att "ju mer jag vet desto mindre vet jag". Jag tar in mer av andras dans och njuter av bra teknik hos andra på ett helt annat sätt. Jag vet att jag behöver bli ännu mer stabil i min bål (något som min ridlärare har tjatat på mig om i flera år men jag inte har förstått fullt ut förrän nu) för att orka hålla samma korrekta hållning hela tiden. Nu är jag i stadiet där jag tappar den i turerna och sen påminner jag mig själv emellanåt. Nästa steg blir att påminna mig själv i turerna också för att tillslut inte tappa hållningen överhuvudtaget.

Nu ska jag få prova vingarna på dansgolvet en hel del de kommande månaderna, vilket ska bli riktigt roligt! Jag har bokat in två julfester innan jul, minst en dans i januari innan jag åker över till ön igen och sedan ska jag på dansbansveckan på Cinderella i tre dagar. Hade jag sett det schemat för 1,5 år sedan hade jag inte trott mina ögon, jag trodde aldrig att dansen skulle ta över en så stor del av mitt liv!

Likes

Comments

View tracker

Tentan gick ungefär som väntat. Många av frågorna var direkt kopplade till böckerna vi (inte) läst så jag laddar för omtenta i januari.
Fortsättningen av dagen blev inte direkt bättre. När jag försökte diska efter lunch var det stopp i vasken. Antagligen hade något kleggat fast i vattenlåset men när jag kröp in under bänken fick jag inte upp det för att tömma. Som tur är har jag bakpulver och vinäger hemma så det blev en kur med hemmagjord propplösare!

Kände mig som världens kemist när det började bubbla och fräsa i hon, haha!

Nu har jag rensat igenom allt smink och gjort mig av med allt gammalt och dåligt samt det som inte passar min hudton. Känner mig riktigt nöjd! Nu måste jag bara tvätta alla sminkborstar. Jag använder dem inte så ofta då min dagliga rutin endast kräver själva produkten och ett rent finger men ska jag vara ärlig så ser de helt bedrövliga ut just nu och jag är rädd att de kommer ge mig ordentliga utslag nästa gång.

Resultatet av att prova allt man är osäker på hur det passar på en och samma hand, haha!

Dagen har varit så produktiv hittills att jag funderar på vad jag ska göra härnäst. Wow, det lönar sig att gå upp tidigt! Men med tanke på att min studiegrupp ska skriva en 4500 ords uppsats innan jul är det dags att sluta fundera och börja göra. Tur att vi skriver om en intressant fråga (iallafall om man är ekonom)!

Likes

Comments

Dans

Gotland har två egna dansband. Ett av dem, Zaezarz, spelade igår. Jag hade blivit varnad för att det skulle vara skröpligt på golvet med många äldre och inte så bra ordning men ska jag vara ärlig var det bättre än de flesta mogna danser jag varit på innan! Bandet var riktigt bra musiker och spelade många covers (t.ex. Ut på vägarna igen som jag är övertygad är den bästa socialdanslåten som finns). Dessutom var många från foxkursen där så vi kunde glänsa lite när de andra malde på i sin grundfox, haha!
Däremot märker man starkt att utvecklingen som skett i dansen på fastlandet inte har nått ön, vilket är jättetråkigt. Många dansar som man gjorde för femton år sedan eller ännu längre tillbaka vilket jag egentligen inte har något problem med, det är att de fortfarande lär ut det gamla och mentaliteten att det nya är sämre som stör mig. Vi som lär oss det nya kämpar på som vilka pionjärer som helst i hopp om att sprida det nya även bland gotlänningarna men det är tufft!
Nu blir det sängen för mig. Jag har tenta imorgon och även fast jag tyvärr vet att den inte kommer gå bra och att jag antagligen kommer lämna in den så gott som blank (så går det när man tror att man har en vecka till på sig fram tills fyra dagar innan man ska skriva) så måste jag orka upp så jag sitter i tentasalen 8.

Likes

Comments

Jag har haft den här plantan sedan den var en liten kvist som precis brutits av från mamman. Det var 10 år sedan! Hittills har den alltid mått bra (förutom när den stod i mitt söderfönster och när det blev något konstigt med mineralerna i jorden i våras) men sedan den kom till Visby har det varit jättesvårt att få den att må bra.
Jag vet att den inte tycker om för mycket vatten eller direkt solljus men när den stod i ett något mörkt hörn av rummet började den tappa kvistar. Jag ställde den i fönstret för att den skulle få lite sol och då ramlade hela grenen på bilden av 😔
Plantan är verkligen min bebis så jag vill inte att den ska dö! Nu får den bo på köksbordet där den får ljus utan att det drar från fönstret. Det är inte snyggaste lösningen inredningsmässigt men det är ett pris man betalar för familjen ❤

Likes

Comments

Tankar

"Adventstid kom till mitt ensamma hus, jag sätter i staken ett sparat ljus..."

Då var juletiden igång på riktigt med adventskalendrar och annat skoj! Jag och mamma har som tradition att dela en av The Body Shops kalendrar och öppna varannan lucka, så när vi såg dem i fönstret på The Body Shop i helgen var vi tvungna att köpa en. Den får bo hos mig i Visby tills jag åker hem på jullov.

De har gjort en del ändringar i år. För det första har de bytt ut luckorna som sitter fast i kalendern till en stor låda med ett paket för varje dag i. Det känns mycket smidigare än luckorna som gärna gick sönder när man öppnade dem. Dessutom är de lätta att ta med sig så om man åker bort några dagar kan man packa med bara de luckor man behöver för de dagarna (det kommer jag göra när jag åker hem) och man kan använda lådorna till att slå in små julklappar med. För det andra har de 25 dagar i år eftersom de valde att göra kalendern internationell, vilket gör att julen räcker längre för oss svenskar!

Eftersom de flesta produkterna man får är i liten storlek brukar jag använda dem när jag reser eller som små presenter, till exempel istället för en blomma när man är bortbjuden på middag. Det har börjat bli något av en signatur för mamma och mig, haha!

Generellt tycker jag om The Body Shop eftersom de jobbar mycket för miljön. De har ständigt nya projekt och försöker använda så djur-, miljö- och arbetsvillkorsvänliga produkter som möjligt. Jag är passionerad om miljön och kommer jobba med något som bidrar till en bättre framtid, vilket gör att jag också vill stödja organisationer och företag som gör det. Dessutom har de otrolig kvalité på sina produkter som är skonsamma samtidigt som de gör sitt jobb!

Så har ni inte köpt något adventskalender än kan jag rekommendera de från The Body Shop! (om de inte är slut... de är väldigt populära...)

Som vanligt finns de i tre prisklasser: standard (grön), deluxe (röd) och ultimate (guld) (bild från thebodyshop.se)

Från The Body Shops hemsida : "Den här julen kommer det vi samlar in delas mellan Vietnam, Indonesien och Malaysia, där det kommer att stödja projekt för att skydda livsområden och djurliv. Med din hjälp kommer vi att sikta på att skydda några av världens mest hotade regnskogsdjur med hjälp av våra samarbetsorganisationer för julkampanjen. I Vietnam kommer vi arbeta för att skydda vår kompis Reggie, kostymapan. I Indonesien kommer vi att arbeta på en skogsvårdsplan för att skydda akut hotade sumatraorangutanger och sumatratigrar. Och i Malaysia kommer vi att arbeta för att skydda livsområdeskorridorer som hjälper starkt hotade malayatigrar och asiatiska elefanter"

Likes

Comments

Studier

Ni vet känslan såhär mot slutet av terminen när lärare, familj, vänner och tränare vill trycka ihop en hel termins jobb på tre veckor? Det brukar kunna illustreras ungefär såhär:

Så är det för mig nu. Jag hade en tenta i lördags och har en till på måndag. Dessutom ska vi skriva en gruppuppsats på 4500 ord och göra en halv hög individuella uppgifter.
Jag är inte den som blir stressad längre dock. Efter att ha haft 12 prov på en vecka förra våren känns "stressen" nu som något av en barnlek som jag har full koll på hur jag ska hantera. Jag vet precis hur mycket ledig tid jag behöver, hur mycket jag kan ge mig själv och att när jag väl kommer igång så blir jag färdig i ett nafs!
På det fick jag tillbaka tre riktigt bra resultat igår. Ett VG på en tenta, ett VG på en kurs och kommentaren "utmärkt text i alla avseenden" på en inlämning. För mig som reagerar starkt på kritik (både positiv och negativ) gav det en rejäl självförtroendeboost som förhoppningsvis får hålla i sig ett tag! Jag har fått lära mig att ta den negativa kritiken också, såklart, och kan oftast vända den till något konstruktivt som utvecklar mig, men positiva nyheter har alltid en direkt positiv effekt på både humör och produktivitet hos mig.

"Allt ljus på Uppsala" är ett annat exempel på hur man kan få in ljus i novembermörkret. Alla idéer är bra här i mörka norr!

Likes

Comments

Sitter på lunch och drömmer tillbaka till helgen. Det är en sådan skillnad att ha sällskap en hel helg. Att kunna prata med någon till frukost, lunch OCH middag!
Eftersom det mesta julpyntet blev färdigt redan på lördagen sov vi ut på söndagsmorgon. Till frunch kokade mamma risgrynsgröt och vi tände första ljuset i adventsljusstaken, precis som vi brukar göra hemma <3
Tyvärr var det extremt blåsigt (till och med i Gotlandsmått mätt) så även om julmarknaden på stan var fin så valde vi att ta en varm kopp kaffe inomhus en lång stund istället för att frysa sönder. Mamma, som inte ser havet så ofta, ville gå ner till strandpromenaden. Resultat:

Vi höll på att blåsa omkull och vek oss av skratt!
Innan mamma åkte hem åt vi middag i lägenheten och tittade på küren från Stockholm International Horse Show.

Nu är det julfint hemma och kylen är full! Känner mig lite bortskämd faktiskt ;)

Likes

Comments

Felix delikatessköttbullar istället för Icas, färskpasta istället för Icas spagetti och Zeunerts julmust. Det märks att mamma är på besök <3
Precis som mormor reste till Uppsala till mammas första första advent där har mamma kommit till Visby för att hjälpa till att göra jul. Med kyl och skafferi fulla är första kvällen till ända. Vi har även fyllt på med julsaker inför pyntningen av lägenheten som ska ske imorgon. Helgen blir komplett med lunch och middag ute imorgon (efter min tenta) och julmarknad innanför murarna på söndag. Mys!

Julservetter och juleljus. Lite tidigt men det struntar vi i!

Likes

Comments