Header
Inredning

Nu när jag i princip har bestämt mig för att läsa inredning vill jag börja få in tankarna på rätt spår. Eftersom jag inte har något riktigt rum att öva på kikade jag igenom utbudet av inredningsappar och fastnade för Design Home.

Det är ett spel som går ut på att man får ett rum, en stil och en lista på saker som ska finnas i rummet. Sen har man en budget som man inreder rummen för och man får välja mellan en massa designermöbler som finns i verkligheten också! När man är klar får andra rösta på ens skapelse och man får själv rösta på andras rum.

Det är verkligen det bästa tidsfördrivet jag har just nu. Är helt fast! Jag tror också att det kan vara bra träning inför inredningskursen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mat

Denna soliga, 26-gradiga dags lunch får bli en sallad med romansallad, körsbärstomater, gurka, pasta och kokt ägg. Fräscht, proppat med nyttigheter och riktigt gott!

Likes

Comments

Oj, vad det blev varmt! De senaste två dagarna har jag gått i kortbent och utan jacka och svettats på kullerstenarna här i stan. Rasmus festival är i full gång och jag har fått höra alla hans tre stycken. Det är en sådan häftig känsla att lyssna på något och tänka att personen som sitter bredvid mig har skrivit det här. Det är han som har kommit på alla melodier och utvecklat dem!

Hela denna kreativa atmosfär har fått mig att fundera mer och mer på om jag inte borde uppfylla min barndomsdröm om att bli inredningsarkitekt. Jag har insett att jag är för praktiskt lagd för att enbart läsa teori och inredning, färg och ljus har alltid intresserat mig, så jag kikar runt på lite kurser just nu som jag kanske kan läsa på distans nästa vår (om inte redan till hösten). Det finns bland annat en kurs som jag måste beställa innan sista juni för att den slutar säljas efter det. Distanskurser tillåter nämligen att jag följer Rasmus norrut och de är upplagda så att jag kan jobba samtidigt (vilket jag måste för att överleva och kunna betala kurserna utan studiemedel, om jag nu väljer att inte gå utbildningen i Luleå).

Förutom det har vi packat ur Rs lägenhet, så nu sitter jag i ett tomt rum med datorn i knät. Jag blev så himla trött på eftermiddagen, precis som jag har blivit i några dagar nu. Jag tror att det har med spiralen att göra, att kroppen ställer in sig efter hormonerna, så förhoppningsvis har jag energin tillbaka igen snart så jag orkar plugga det sista inför omtentan på måndag och körteoriprovet veckan efter det!

Mina ben - som ännu var vinterbleka för två dagar sedan - har fått betydligt mycket mera färg, även om de fortfarande inte kan kallar sommarbruna.

Likes

Comments

Min Mirena

Varning! Jag kommer ta upp saker som kan upplevas som för grafiskt eller personligt i denna serie. Detta är för att hjälpa de som behöver på ett så tydligt sätt som möjligt.

Igår förmiddags satte jag in en Mirena hormonspiral på ungdomsmottagningen. Därmed har en fem år lång resa börjat och jag tänkte dokumentera den här då och då för att förhoppningsvis hjälpa andra som är i samma situation.
Vad är Mirena?
Mirena är ett slags preventivmedel som kommer i form av en spiral. Den förs in i livmodern och släpper sedan ut hormoner i fem års tid.
Mer information: https://www.fass.se/m/produkt/19921023000069/public/tabproduct
Varför Mirena?
Eftersom jag har haft sådana problem med min mens (pms, feber, smärta, ledvärk och stora blödningar) ville jag få en hormonbehandling som lindrar symtomen. Dock blev piller uteslutet eftersom östrogenet i dessa kan förvärra Hortons huvudvärk (en migränliknande smärta ovanför ögonen) som finns i familjen och som jag har lindriga symtom av. Därför valde vi Mirena som endast utsöndrar gulkroppshormon.
Mina förväntningar
Efter att ha läst igenom några forum om Mirena insåg jag att alla kvinnor reagerar olika och att symtomen varierar från individ till individ. Dels finns det skräckhistorier om stackare som har ont varje dag och blöder som vanlig mens konstant och dels finns de som har ont en dag, blöder några få och sedan har de ingen mens på fem år.
Jag är nöjd så länge jag slipper pms, smärta och en del av blödningarna. Sen är det ju skönt att slippa oroa sig för att bli gravid, även om man är "safe".
Så nu börjar min fem år långa resa! Hoppas mina erfarenheter kan hjälpa någon där ute!

Likes

Comments

Igår blev verkligen en supermysdag! Efter risgrynsgrötfrukost framför ett avsnitt Scrubs (så bra serie och dessutom en riktig throwback!) satte sig både jag och Rasmus och jobbade på våra enskilda håll. Jag är verkligen en person som blir mer motiverad av att ha fokuserade människor runtomkring mig, så att han sitter som i trans och skriver sin musik gör att jag får supermycket gjort! Nu har jag kört igenom vad som känns som alla gratisappar som finns för körteori, så det är dags att testa vingarna på några av körskolans teoriprov!

När vi båda hade tröttnat på att jobba och det superhärliga vädret lockade för mycket lånade vi en bil och stack ut på den gotländska bygden. Det blev två stopp. Först ett urgulligt katthem där det var hur många katter som helst, både inomhus och utomhus:

Kitties everywhere!!

Det andra stoppet blev en repris till vildhästarna på Lojsta hed. Många av dem har fölat nu så det blev gott om sockerchocker!

Lilla sötnosen till höger var bara någon meter ifrån mig när ens mamma sa ifrån! Så nyfiken och söt!

Vad som sedan hände på Eurovision på kvällen vet jag inte. Det känns som om Eurovision, som skapades för att förena Europa efter Andra Världskriget, mest bara handlar om politik numera!

Likes

Comments

Shopping

Gul väska, Turkos väska, Scarf, Skor, Klänning (finns i tre olika längder)

Dessa godingar är på väg hem till mig från Oasis! Jag köpte en klänning därifrån för några år sedan och var så nöjd att det var dags för några saker till. Dessutom har jag rensat så mycket i min garderob den senaste tiden att det känns som att jag inte har några kläder kvar, haha!

Som ni ser är allt i lite roliga vårfärger. Jag har verkligen fallit för "a pop of colour" så det fick bli några roliga saker att leka med när sommaren kommer :D

Likes

Comments

Godmorgon världen!
I Uppsala finns en tradition att äta risgrynsgröt till frukost på Valborg. Den traditionen valde jag att ta med till Visby och min gröt blev så uppskattad att det blir repris idag.

Medan jag sitter och rör i gröten då och då och justerar värmen så den inte kokar för hårt så kör jag igenom alla frågor på min körteoriapp om och om igen. Jag har teoriprovet bokat om tre veckor och till skillnad från hur jag gör i skolan tänkte jag inte börja plugga i sista sekunden. Problemet med alla appar är att tillslut kan man alla (gratis) frågor utantill, så då måste man byta app och hoppas att deras är annorlunda.
Förhoppningsvis klarar jag både teoriprovet och uppkörningen här i Visby, men klarar jag inte det så kommer jag övningsköra i Enköping och köra upp där. Jag tänker inte köra upp i Uppsalas stadstrafik!
Önska mig lycka till :D

Likes

Comments

Jag kom tillbaka till öjn i söndags kväll och insåg att om mindre än en månad flyttar jag tillbaka till Uppsala! Det betyder att listan med grejer som är inbokade innan dess helt plötsligt blev ganska lång i förhållande till tiden... De viktigaste punkterna ser iallafall ut såhär:

☀ Skriva tenta i redovisning
☀ Skriva omtenta i kalkylering
☀ Avsluta redovisningdkursen
☀ Göra Risk 2
☀ Skriva teoriprov
☀ Uppkörning
☀ Få tag på sommarjobb
☀ Sätta in spiral hos ungdomsmottagningen
☀ Gå på Rasmus konsert
☀ Njuta av ett somrigt Gotland!

Med andra ord blir det en hel del plugg som kommer varvas med mycket träning. Jag måste få igång ben och mage för att orka dansträna med rätt teknik!

Likes

Comments

Solen skiner, det är 25 grader varmt och Rasmus och jag åkte över till fastlandet i morse!
Större delen av dagen har tillbringats hos Rs morföräldrar. Först god lunch, sen en skön promenad i naturen (inkluderat en sväng förbi några ridskolehästar) och potatissättning. Nästan hela hans familj var där (de är 12 syskon) och de är så mysiga allihop 😊
Nu sitter jag och pausar på Fyris Park. Sannex spelar och det verkar bli en härlig kväll!

Likes

Comments

Sitter på campus och gör klart en redovisningsuppgift. Den här kursen passar mig mycket bättre än de senaste. Vi har ett företag vars transaktioner vi ska redovisa i ett riktigt redovisningsprogram, något som jag lär mig mycket mer av än att bara tentaplugga.
Hursomhelst så har sommaren kommit till Visby! Det känns i hela luften! Jag gick till campus utan jacka och med koftan öppen idag, allt börjar bli grönt och jag mötte turister från tre länder längs vägen. Så härligt!

Likes

Comments