Header
Tankar

Det är spännande det här med att träffa nya människor. Alla är olika eftersom man har olika perspektiv på livet och olika erfarenheter som påverkar hur man ser på saker runtomkring sig. Det är också intressant att alla påverkas olika mycket av andra människor. Jag till exempel går omkring med "antennerna utåt", som min tidigare studierektor sa, och påverkas konstant av vad som händer runt mig. Jag kan ha en fast åsikt om något tills jag träffar någon som visar en ett helt annat synsätt. Då kan jag vända totalt.
För tre år sedan satt jag inför en hög av slutprov som skulle besluta om jag fick fortsätta till andra gymnasieåret eller inte. Då var min närmsta vän i skolan inte alls intresserad av sin utbildning, vilket gjorde att jag inte blev det heller. Två veckor innan skolan slutade insåg jag att jag hade underkänt i flera ämnen och tog tag i dessa, men det var bara för att om jag inte gjorde det skulle jag behöva göra omprov efter sommaren. Den sommaren träffade jag istället någon som visste att han skulle till toppen. Även om han inte hade bestämt vad han skulle satsa på än så såg han till att han var bäst på det han gjorde. Hans motivation vände mig totalt! Jag blev supermotiverad och satte upp mål om att bli VD på något stort företag och tjäna massor med pengar! Dessutom ville jag rädda planeten från alla miljöhot och gå i graven som legend.
Den mentaliteten har hållit i sig sedan dess. Jag har haft mina mål och lagt upp en plan för att ta mig dit. Jag valde att läsa ekonomi för att få makt att göra skillnad och har alltid tänkt att det är det här jag vill göra.
Sen kom Rasmus och på tre veckor har min mentalitet ändrats totalt - igen.
Jag har alltid känt att "plugg" är det tråkigaste som finns. Att tentor är värdelösa för man kommer inte ihåg sakerna på lång sikt. Därför har jag tagit några veckor nu och funderat på, inte vad jag vill uppnå, utan vad jag vill GÖRA. Jag vill inte sitta och läsa teori dag ut och dag in i fem år. Jag vill heller inte sitta och läsa siffror i hela arbetslivet. Min nya kontakt med Rasmus har alltså ändrat hela mentaliteten som mina föräldrar lade grunden för - att man behöver utbilda sig bra för att få ett bra jobb.
Det hela är hur skönt som helst, eftersom all press har släppt. Jag är mer nyfiken och tänjer gränserna för hur jag tänker. Jag lämnade planen att läsa ekonomi i Linköping och har digital tjänsteutveckling i Luleå som förstahandsval. Jag är absolut inte säker på att det är det jag kommer jobba med, men det är mer praktiskt än det jag gör nu, det har med kommunikation att göra och det nosar på ämnet design som alltid har intresserat mig.
Så nu kastar jag mig ut i världen och litar på att jag landar på fötterna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Askonsdag - regn och rusk

Skärtorsdag - påskmarsch ala Visby

Långfredag - supermys och nya jeans

Påskafton - mamma och pappa kommer på besök. Träffar Rasmus för första gången! Också 50-årsfest för en av danskompisarna på Gotland.

Påskdagen - roadtrip till sydspetsen av öjn inklusive de vilda gotlandsrussen på Lojsta hed.

Annandag påsk - roadtrip norrut. Fårö och extremt aprilväder

Hela helgen vad supermysig och ledigheten var välbehövd. Nu är jag redo att ta mig an sista kursen för terminen - redovisning!

Likes

Comments

EASTER!
Vilken härlig morgon! Att vakna tidigt helt utvilad hos R (<3), ta en dundermysig frukost på Brödboden (supermysigt café precis innanför Söderport) och njuta av vårsolen ett tag är verkligen bästa uppstarten!
När jag kom hem var jag så himla glad att jag ville att lägenheten skulle matcha mitt humör. Då fick påskpyntet åka fram! Har letat ett tag efter det perfekta påskägget att ha godis i, det måste ju matcha resten av rummet, och idag på Ica hittade jag ett turkost! Så fint! Så nu spritter hela rummet av glädje och vårkänslor, precis som jag!

Likes

Comments

Whoops! Plötsligt händer det... haha!
Hade inte väntat mig att hitta någon här på Gotland, men sen kom någon ändå som en blixt från klarblå himmel. Ni som känner mig har fått/ska få veta vem det är, ni andra får vänta tills det hela inte är så nytt och mer stabilt ;)
Hursomhelst har vi träffats varje dag i över en vecka nu och idag valde vi att gå på en "riktig dejt". Varken han eller jag är särskilt bekväma med "dejting", utan vi har mest hängt och haft kul fram tills nu. Det var dock mysigt att göra något helt romantiskt (hade jag varit en Simskaraktär hade jag haft "hopplös romantiker" som en av mina personligheter) och vad bättre än en god middag, min favoritsaga i modern tappning och en promenad i vackra Visby innerstad i solnedgången med någon man tycker om?
Det är verkligen en härlig känsla att vara kär (usch vilket klyschigt ord...), särskilt när man inte har varit det på över två år!
Med andra ord kommer våren i Visby att bli mycket mer intressant än jag väntat mig och förhoppningsvis kan jag dela med mig av mer och mer längs vägen!

Likes

Comments

Dans

Ibland har man riktigt tur! Så tur att man börjar undra över saker som öde och liknande. I lördags var det Hela Gotland Dansar på Wisby Strand, en konferensanläggning vid Almedalen, där både Arvingarna och Voize skulle spela. Jag var inte jättetaggad eftersom de danser jag varit på tidigare på Gotland inte varit särskilt imponerande. Men jag gick dit med tanken att jag skulle dansa med förarna från min kurs och sedan öva på att föra själv. Wow, vad jag hade fel!
När vi kom dit så åt de som hade bokat middag fortfarande så det blev ungefär en kvarts väntan. Jag började bli riktigt seg och mitt redan otaggade humör sänktes ännu mer när mina kurskompisar pekade ut alla jag inte skulle dansa med om jag ville ha axlarna i behåll. Sen såg jag något vitt skymta till i ögonvrån. Det visade sig vara ett par skor på andra sidan golvet som tillhörde (hör och häpna) en ung kille! Alla mina kurskompisar började peta mig i sidan och viska att "han har vattenflaska med sig, då borde han väl kunna dansa?" och "titta! honom borde du bjuda upp!" Men eftersom jag inte sett honom förut hade jag ingen aning om han ens kunde dansa, så jag bjöd upp en av kursarna och dansade förbi, tillräckligt nära så han skulle se att jag kan dansa och för att jag skulle se om de där vita skorna var dansskor eller inte. Det var de, så efter första dansen gick jag fram och bjöd upp.
Sedan dess har vi dansat fem dagar i streck, så ni kan ju gissa hur duktig han var! Det visade sig att han läser här i stan precis som jag men att han blir klar till sommaren, precis som jag, och då åker tillbaka hem nära Uppsala. Med andra ord kan vi dansa hela våren och sommaren! Dessutom har vi börjat prata om att träna inför tävling och att vi borde satsa ihop eftersom vi klickar så bra i dansen!
Kort sagt har jag hittat en danspartner som jag har sjukt kul med, både på och av dansgolvet, så resten av tiden här på öjn ser betydligt ljusare ut!

Likes

Comments

Studier

Strukturellt perspektiv, HR perspektiv, verktygslådor, 9/11 och Dilbert. Organisation är extremt spännande och jag har äntligen hittat en bok som passar min läsning och inlärning! Många exempel, några tabeller och listor och sammanfattningar i slutet av varje kapitel.
Nu ska allt sitta på tentan imorgon bara!

Likes

Comments

Ibland får min mage för sig att den ska bli inflammerad och ge mig lite extra värk (som om inte mensvärk är nog). Det hela känns som att få en kniv stucken precis ovanför höften på vänster sida och ingenting (som medicin, ställning eller massage) hjälper. För två år sedan när jag hade halvt dött i några dagar valde jag att ta kontakt med läkare om det (aka åka till akuten). De sa att fenomenet kallas divertikulit och om ni vill läsa om det kan ni göra det här:
https://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Infekterade-tarmfickor/
Det enda man kan göra är att vänta, försöka stressa ner och bara äta flytande kost som inte fastnar. Därför lever jag nu på soppa, som bilden ovan, och olika shakes. Varken särskilt roligt eller mättande, men vad gör man. För mig kommer det i extremt stressiga perioder som igår när jag fick dåliga nyheter samtidigt som jag har tenta på fredag. Förhoppningsvis släpper det redan imorgon så jag hinner plugga ordentligt, annars kommer stressen bli superhög!

Likes

Comments

Shopping

Nu när jag har bestämt mig för att ta tag i det här som kallas hy och skönhet började jag leta igenom vad jag har hemma. Bland annat har jag, eftersom jag och mamma har haft Body Shops adventskalender i flera år, oändligt med miniprodukter ifrån dem som jag inte har testat än. Nu har jag provat några stycken, bland annat en toner med tea tree oil, men de fungerar inte lika bra som deras smink och kroppsprodukter gör tyvärr. Därför bar det av till Kicks för att dels hitta en ny hudvårdsrutin och dels lite andra nödvändigheter.

Jag hade tur, för det mesta som jag kollat på innan på hemsidan (som jag alltid gör innan jag shoppar) var på rea och om det inte hade varit för BareMinerals läppstiftet skulle jag ha legat på en riktigt bra studentbudget. Men letar man en specifik färg och formula i ett läppstift kan man inte vänta sig att hitta det i budgetform. Ibland har man tur, det har jag ofta, men just den här tonen får jag leta ett tag till om jag vill vara snäll mot plånkan.

Tillslut kom jag hem med:

- bareMinderals Gen Nude Radiant Lipstick i Honeybun Här,

- Mavala minilack i Baghdad och Nicosia Här

- Lumene Matt Touch Deep Cleansing Gel Wash och Pore-tightening Toner Här och Här

- Maybelline Brow Precise Micro Pencil i Soft Brown Här

- Depend Nail Polish Remover Supersnabb Här

Dessutom fick jag med en ögonborste med två ändar från IsaDora som jag dessvärre kommer ge bort då jag har bra borstar redan och två små samples från Lumene som ska bli roliga att prova! Överlag är jag nöjd med inköpet. Personalen på Kicks i Visby är så trevliga att ha och göra med och tar sig verkligen tiden med en. Så med lite varmare toner i kollektionen är jag redo för vår!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag varit otroligt trött, med huvudvärk och kliiga ögon och näsa. Jag visste inte varför först, men ikväll när jag pratade med mamma frågade hon om jag hade börjat märka av pollen än. "Självklart! Det är det det är!" tänkte jag. Det är samma varje år, symtomen smyger sig på och jag mår dåligt men vet inte vad det är förrän någon nämner att det är pollen i luften. Tyvärr är det så med min allergi att de flesta allergimediciner gör mig jättetrött. Så när jag går till apoteket imorgon ska jag fråga om det finns något som inte ger den biverkningen. Dessutom ska jag passa på och skaffa hela kittet med tabletter, nässpray och ögondroppar på en gång. Just nu när det bara är al och hassel räcker det med tabletter, men när lönn och framförallt björk kommer behövs full mundering!

En krokus från i fjol

Likes

Comments

Dans

Jag var på den mest inspirerande kursen jag någonsin varit på i helgen! Det känns som att jag säger det varje gång jag varit på dans, men det här var något alldeles extra!
Danskonsulten, som jag tränar för, hade bjudit in Karl Lettenström och Elizabeth Lindström (som är regerande svenska mästare i bugg) till att hålla en helgkurs i slowbugg. 6 timmar i två dagar, totalt 9 timmar på dansgolvet. Det var intensivt med mycket teknik, precis som jag vill ha det, och Karl och Bettan var så inspirerande! De är inte bara extremt duktiga dansare, utan de kan också förklara så man verkligen förstår hur de menar. Dessutom har de en härlig syn på dans som jag verkligen vill anamma.
Nu har jag ungefär 7 punkter som jag ska jobba på hemma. Mycket har med känsla att göra, men det är även en del teknik som att samla fötterna precis innan högersnurr.
Så nu drar jag ner tempot ett tag och tränar på att "kräma" alla rörelser och vänta på takten.

Goals! Dansglädjen sprudlar!

Lite halvtaskiga screenshots från filmer... Filmat av mig och Kenneth Nordström

Likes

Comments