Header
Inredning

Äntligen har jag alla bilder klara och kan visa hur det blev hemma hos mamma och pappa! Planeringen tog 1,5 dag och att genomföra projektet tog 3,5 dagar (inklusive att gå igenom och rensa alla lådor och skåp med servetter och porslin), vilket faktiskt är kortare än vad jag trott. Lärdom inför framtiden!

Grundidén med ommöbleringen var att göra rummen mer sammanhängande. Att ha porslin och glas i matrummet och böckerna vid soffan. Innan satt man och åt med massa bokhyllor runt sig och fick gå in i tv-rummet för att hämta glas. Därför bytte jag plats på vitrinskåpen i tv-rummet och bokhyllorna i matrummet och gjorde en matsal med en mysig plats framför kaminen och ett kombinerat tv-rum och bibliotek. Jag är riktigt nöjd med resultatet och det är mamma och pappa också. Det blev mycket ljusare och modernare i matsalen (som man kan kalla den nu) och riktigt mysigt med allt mörkt trä i biblioteket (mamma har börjat kalla det salongen, haha!)

Något jag lärde mig, däremot, var att jag borde märka ut på min planritning var alla vägguttag sitter. Det hände flera gånger att jag ville ställa en möbel mitt för ett uttag eller till och med en lampknapp. Det tar ju längre tid att planera när man ska mäta var alla uttag är, men själva ommöbleringen går mycket fortare och slutresultatet blir förmodligen bättre. Bra lärdom! Dessutom ringde mamma ungefär en vecka efter att vi var klara och nämnde att belysningen i vitrinskåpen är starkare än de i bokhyllorna, så det är svårt att få till mysbelysning i matsalen, så det ska jag kika på när jag åker ner nästa gång.

Här nedan kommer före- och efterbilder från båda rummen! Mattan i matsalen ska flyttas in till biblioteket och ligga under soffa och soffbord, men först måste jag hitta en större matta som passar under matbordet. Sen ska tavlan över fåtöljen framför kaminen bytas ut till tre rader med tavelhyllor där mamma kan ha sin samling med familjefoton, men den tavlan får hänga där så länge.

Det var skönt att få testa lite hemma hos någon man känner så väl som sina föräldrar. Det kändes mindre läskigt att göra fel då. Nu letar jag för fullt efter nästa utmaning!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inredning

Äntligen i mål för idag! Vi mjukstartade (trodde vi) med att flytta två av bokhyllorna in till varsin sida av teven. Det visade sig vara lättare sagt än gjort pga diverse elprylar, gömda sladdar och gardiner. Men nu står de ståtligt på plats och projektet är igång på riktigt!
Imorgon börjar vi byta plats på bokhyllor och vitrinskåp. Mycket böcker och kristall att bära fram och tillbaka...

Statusen just nu. När allt är flyttat på ska de tomma väggarna fyllas igen med väl valda saker, istället för de överbelamrade hyllorna som stod där innan.

Likes

Comments

Inredning

Idag börjar det! Mitt första riktiga projekt sätts i verket!
Eftersom jag fick certifieringen av mamma och pappa i julklapp kändes det bara naturligt att ge tillbaka en makeover hemma. En välbehövd makeover efter 10+ år.
De kommande dagarna kommer gå till att tömma, rensa och flytta bokhyllor. Sen blir det en dag på kära Ikea, haha!

Likes

Comments

Passar på och fikar med Nathalie när jag är i Uppsala. Vi brukar spela onlinespel ihop en gång i veckan och då hinner vi prata, men det är något helt annat att träffas på riktigt.
Vi har två födelsedagar, en jul och en namnsdag att fira, så vi lär få en riktigt mysig eftermiddag ihop!

Likes

Comments

För 20 år sedan, klockan 01:09 föddes lilla jag.
Idag firar jag på två ställen eftersom Rasmus familj bara bor 5 mil ifrån min. Jag väcktes av hela Rasmus stora familj med sång och presenter i morse (inte ett enda med julpapper!) och nu är vi i bilen på väg till mina föräldrar. Det kom en bild nyss att 20-årschampagnen står redo så vi bara behöver hälla upp och bänka oss framför Kalle.
Nu vill jag önska alla en riktigt God Jul!

Likes

Comments

Årets julhandling är avklarad! Varje år vi är hemma på jul åker vi på morgonen 22a och handlar all mat när affären öppnar för att slippa allt folk. Sen tar vi en latte på något fik och fixar lite småsaker i andra affärer.
I år blir det extra mycket mat, eftersom i princip hela släkten kommer! Annars brukar vi bara vara 5-7 personer, men i år är vi 10 i vårt lilla hus!

Likes

Comments

Inredning

Idag är det rensningsdag!
Jag kom hem till mamma och pappa igår inför jul. Det är så himla mysigt att vara hemma! Men, jag har en hel del att göra! Idag är det certifieringsuppgift på gång, vilket innebär att rensa och ordna i en bokhylla. Det var inget problem att hitta en lämplig hylla i det här huset, eftersom båda mina föräldrar är akademiker, minnessamlare och har kontor hemma. Pappas kommentar var "ska du bara rensa EN?" haha!
Nu har jag tömt och sorterat hyllan i alla fall och har förtjänat en god lunch. Sedan blir det att torka av och fylla hyllan igen! Jag tror att det kommer kunna hjälpa dem enormt när de jobbar hemifrån!

Likes

Comments

Inredning

Jag är riktigt nöjd med hur dagen har gått!
Klev upp vid 9 och åt frukost medan jag läste igenom alla bostadsannonser jag hittade igår. Det blir lite ändringar efter nyår, men mer om det när allt är klart. Jag mailade några av annonsörerna och ringde några samtal (en julklapp som inte levererades som jag hade tänkt) och sedan var allt sekreterararbete klart!
Något som jag visste att jag behövde göra idag var att hämta sängborden jag beställt på Jysk. Det är 2,5 km dit, så en ganska trevlig promenad, men eftersom paketen vägde 6 kg styck (och det var-12 och snöstorm) fick det bli bussen hem.
Sedan dess har jag skruvat ihop sängborden (äntligen står lampan inte på golvet!), gjort en omgång tvätt och njutit av lite choklad som Rasmus och jag fick av dansklubben igår.
Det bästa med sådana här dagar är att man känner sig värd en skön kväll. Så nu ska jag springa över gatan och hämta maten som väntar på restaurangen där och sen ska vi ta oss an sista avsnittet av Outlander säsong 3!

Sängbord gör verkligen skillnad i ett sovrum. Särskilt för oss som bara har sovalkov gjorde de att det blir mer ett eget rum och inte bara en ensam säng. Nu saknas vara nya knoppar på sängborden, en sängkappa, huvudgavel och överkast! Men det blir efter nyår...

Likes

Comments

Dans

Man vet att man dansar bugg när...

...ens "Your Top Songs 2017" lista på Spotify är 3/4 dansbandsmusik, haha!

Men det roligaste med den listan är att jag inte ens lyssnar på hälften av dem längre. Jag har gjort ett så drastiskt byte i dansstil under året att många av de låtar jag lyssnade på i början av året inte ger mig något längre. Bland annat var det snart ett halvår sedan jag foxade, så de låtarna lyssnar jag bara på som avslappning hemma, men även i buggen dansar jag nu en stil som bygger på mycket gung, så då letar jag låtar med gung som kan hjälpa mig med det.

Den skillnaden i stil märktes också mycket på tävlingen i lördags. Jag och Rasmus var de enda i vår klass som hade rejält med gung och energi i vår dans, vilket är det vår stil är byggd på, medan de andra fokuserar mer på kommunikation i paret och prydlighet i rörelserna (notera att det här är min enkla beskrivning av stilarna, andra kan säkert uppleva det annorlunda). Den skillnaden gör att vi gynnas av en låt med mycket gung, eftersom vi får "hjälp" av den, men om det däremot är en låt med mer popinslag tappar vi energin. Just den här tävlingen fick vi en låt med ganska bra gung i semifinalen men dåligt i finalen, vilket gör att vi tycker att semifinalen gick bättre. Lyckligtvis gjorde vi tillräckligt bra ifrån oss för att 2/3 domare skulle vilja ha oss på pallen i alla fall, så vi slutade på en tredjeplats!

Här nedan länkar jag först till en låt som jag lyssnade på i början av året och sen en som jag lyssnar på nu för att visa vad jag menar med gung och inte.

Populär låt och populärt band, men som sagt får jag ingen feeling av den längre.

​Samma tempo, men ​Inte lika populär. Många tycker den är så "gammalmodig" men jag däremot får extremt gung och sväng av den!

Likes

Comments

Idag känner Rasmus och jag oss äntligen tillräckligt friska för att krypa ur vår lilla håla. Så vi tog en tripp till stan för lite shopping!
Jag hittade några julklappar och fick idéer till fler, så nu är jag snart klar med julshoppingen! Vi hittade också lite fler dekorationer till lägenheten.
Det känns verkligen i benen att jag inte har dansat på över en vecka! Det spritter och sprätter och jag vill bara studsa upp ur soffan! Dessvärre snörvlar jag fortfarande och rösten skrovlar rejält, så det får vänta. Hoppas bara att jag blir frisk till tävlingen på  lördag!

Rasmus träffade en lurvig kompis på vägen till stan

Likes

Comments