Såg framför mig hur nyttig jag skulle vara här och äta massa frukt och sallad men det har visat sig vara helt omöjligt.
De har sylt i ALLT. Så min frukost brukar bestå av bullar/kakor med sylt och socker. ✌️

Har dock börjat uppskatta det nu.

Såg att vi hade snö hemma i Sverige. Det känns så långt borta vilket jag är tacksam över. Är seriöst levande död hela vinterhalvåret hemma.

Det gör så mycket att få yttre stimulans i form av sol, färg och form. I alla fall för mig.

Annars då?
Att äta ute är sjukt billigt. En riktigt bra lunch går på 33 kronor. Taxi kostar typ 15-20 kr beroende på hur långt du åker och det kostar från 20 kronor att gå till frisören.

Största skillnaden måste ändå vara människorna. De är så underbara, varma, hjälpsamma och fina. Så långt ifrån svensk mentalitet som det bara går.
Här finns ingen ytlig materiell hets utan saker är mer genuina. Du värderas med andra ord inte efter vad du HAR utan vem du är.
Man inser hur lite alla bekvämligheter betyder när man tvingas vara utan dem... Att man inte behöver något av det för att vara lycklig på riktigt.

Likes

Comments

Har varit i Barranquilla i två dagar nu. Fortfarande jetlaggad men min nuvarande dygnsrytm passar bra i kombination med nya jobbet som kräver att jag går upp 05.30!
Har nog aldrig hänt att jag lyckats vakna och vara pigg så tidigt. Haha.
Jobbar just nu på en förskola med barn som min familj äger. Som ni ser på bilderna är här väldigt vackert men går man två kvarter bort ser det helt annorlunda ut!

Lite mer så här. Ska ta fler bilder på de mindre fina delarna sen.
Anyway... Håller just nu på att öva upp min spanska som suger! Har även börjat vänja mig vid att bekvämligheter så som varmvatten inte existerar och att behöva sova insmord i myggmedel framför fläkten om man inte vill kvävas av värmen. ✌️
MEN! Fortfarande bättre än Sverige och en livskvalité som inte går att köpa för pengar.

Det är sånna här tillfällen man känner att man inte är i Europa längre när det kommer frukt till dörren med häst och vagn. Helt normalt!

Stället har verkligen sin charm och jag ser fram emot att testa på livet här.
Hur länge jag stannar?
Vem vet. Har ingen biljett bokad hem.

Likes

Comments

Efter sex månader i Sverige kände jag att det var dags att flytta utomlands igen, denna gången till Colombia! Bokade resan lika impulsivt som när jag fick för mig att flytta till Spanien för ett år sedan. Tänker man för mycket finns risken att man rationaliserar sönder sitt beslut och låter bli av praktiska bekväma skäl eller rädsla. Det har vi inte råd med.

Varför lämnar jag Sverige igen? Sverige som är ett av världens "bästa" länder?!

Hade kunnat skriva ett långt bittert inlägg om varför jag ogillar det här deppiga landet men eftersom detta ska vara en POSITIV och rolig blogg med trevlig stämning så hoppar vi det!

Anyway... Här kan ni följa min resa och få se hur vardagslivet kan se ut där borta. När min kompanjon Sanna anslutit sig kommer vi även att resa runt en del och allt kommer att dokumenteras flitigt här.

Hoppas ni ska trivas!
A luego!

Likes

Comments