Ännu en grymt bra dag är snart över, idag åkte vi till Palm Beach, North Sydney. Det tog 2h med buss, det var så fint där och väldigt lite folk!! Vägen dit var guppig och krokig, längs alla berg med massa lyxvillor. Vi åt lunch när vi kom fram sen träffade vi våra engelska kompisar och solade och badade.

Likes

Comments

Haj däär!
Idag har jag och Tova tränat ben på gymmet. Sen gick vi alla och handlade grejer då vi skulle åka till Bondi Beach och grilla. Vi började grilla och kom halvvägs.. tills grillen slutade fungera haha. Så tråkigt, efter ett tag tog vi Uber hem för att steka all mat istället.

Likes

Comments

Igår var det Full moon party i Darling Harbour. Alla i lägenheten var med + några norska. Det var en en väldigt rolig kväll!

Men tyvärr så gick min mobil sönder idag, antagligen pga sprickorna jag haft sedan tidigare. Så massa pixlar har gått sönder och mobilen är helt pajj. Så därför har jag inga bilder just nu.

Likes

Comments

Idag har vi vandrat runt i stan, ätit lunch och kollat affärer. Sol och 25 grader var riktigt najs. Ikväll blev det träning med Camillo och Lion, hoppas på träningsvärk i armarna imorrn. Nu skräckfilmkväll med alla här hemma! (Jobbigaste just nu är dock att någon alltid smyger in i rummet och skrämmer oss)

Likes

Comments

Som tur är hittade vi rätt snabbt en känguru under ett träd, gissa om jag blev glad haha! Han var rätt tam och nyfiken. Och snabbt därefter hittade vi massa fler + ungar!!! Dom var så gulliga.

Göran var stolt att klappa kängurun haha

Likes

Comments

Imorse ringde klockan vid 6.30, ingen annan orkade gå upp så tidigt så jag och Göran åkte själva. Vi tåg tåget 3h norrut till Mirosette Park, Newcastle. Där var det sjukt varmt, närmare 40 grader och sol.

På bussen mötte vi en gammal man som frågade oss massvis om svenska serier haha. Han kollade även mycket fundersamt på mig och frågade hur jag inte kunde vara blond när jag var från Sverige haha!

Efter ännu en buss var i äntligen framme, så vi stannade och åt lunch i skuggan av ett träd. Och just när vi skulle börja vandringen så vinkar en man in oss och vill bjuda på vatten i det varma vädret. Han bodde i närheten och var SÅ pratsjuk att vi säkert stannade i 2h. Han hette Allan och var i 60års åldern.

Allan berättade massvis om kängurus och att man absolut inte ska mata dem. Vilket vi inte visste om och därför tagit med morötter, men tydligen så dör vissa av att människor ger dem fel kost. Hundratals människor kommer ger alla morötter, bananer, bröd osv - varje dag. När de naturligt ska leva på gräs. Han berättade också hur vi skulle göra när vi träffade dom, många säger att de är farliga men de är helt fredliga så länge man inte håller på och ger dem mat!

Allan sa mycket om Aussie, kulturen, hans upplevelser och resor. Det var spännande att höra allt vad han hade att säga, emellanåt ställde han frågor till oss också medan hans 20åriga hund som var både blind och döv virrade runt i rummet.

"A goldfish only grows as big to fit the aquarium, but when you travel, your aquarium grows bigger"

Och menade på att vi aldrig skulle låta våra akvarium minska även efter vi åkt hem.

Tillslut skulle vi gå men Allan sa att många kängurus dessvärre kan vara långt inne i skogsområden nu när det är för varmt, så vi blev osäkra om vi skulle få se några vilda kängurus alls..

Likes

Comments

Idag åkte gänget i lägenheten till Bondi Beach och träffade några från England! Vi tog även med Sofies bräda så några gav sig på försök att surfa, vilket inte gick så bra haha. Jag stannade dock på stranden för det mesta, vattnet är nog knappt 20 grader, en liten omställning från de 30 graderna vi hade i Asien haha. Idag var det soligt igen så Bondi var proppfullt med folk, stranden är ju knappt 1km lång.

Likes

Comments

Efter Bondi tog vi en Uber till Central. Där vandrade vi runt vid Opera huset, Harbour Bridge samt Royal Botanic Gardens. Jättefint var det, så nu kan jag checka av även det!

I bambu skogen ristade jag in mig och Max, får hoppas det är kvar tills nästa gång jag är här. (Note to you Max, den gången följer du med!!)

Likes

Comments

Äntligen sooool!!
Nu har jag varit här mer än en vecka, och idag bjöd Australien äntligen på sol! Så jag och Göran åkte till Bondi beach, det var fint med massa folk precis som på tv hemma haha. Det var perfekt väder, sån bra dag!

Likes

Comments