Nu är allt klar, projektet betalt, flygbiljetten bokad och visumet godkänt! Nu kan nedräkningen börja!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej där!!
Det var ett bra tag sen och jag har hunnit landa här hemma och njuta massvis. Dagarna rullar på och det är faktiskt inte så svårt att hålla sig sysselsatt. Mycket som jag tänkt göra en längre tid har jag sett till att fått gjort.

Något riktigt kul (och spontant haha!!) som hände idag var att jag bokade en resa själv till Sri Lanka i mars, där kommer jag att jobba med att rädda havssköldpaddor. Något nervös men ser ändå fram emot det jätte mycket!! Kommer vara borta 1 månad, med organisationen IndiGo Travel tillsammans med folk från hela världen. Stay tuned!!

Likes

Comments

Tanken var någonstans att vara borta minst 2 månader och högst 6 månader. Att göra en budget var lite svårt då man hittar många olika svar när man googlar. Allt ifrån 7000 - 15.000kr /månad. Vi planerade 15.000kr per person, alltså 30.000 per månad på vårt gemensamma resekonto för att vara på den säkra sidan.

I Asien slutade det med 55.000kr tillsammans för 2,5 månad. Vi gjorde verkligen allt vi ville och snålade nästan aldrig, vi ville bo fint, äta bra och göra alla äventyr som vi jobbat så hårt för här hemma! I den summan är alla flygbiljetter (även dit och hem), transporter, boende, mat och utflykter inräknade. Så ungefär 22.000kr /månad, alltså 11.000 per person. Så hamnade vi 4000kr under budget vilket kändes skönt!

En dag i november från Phu Quoc, med utsikten från vår bungalow.

Likes

Comments

Nu har jag varit hemma ca 1,5 vecka. Har hunnit vänja mig vid allt som såg så annorlunda ut även om tiden nästintill stått stilla här, mitt hem har ju varit min ryggsäck och min familj Maximillian. Har hunnit fixa lite saker, både mobilen och tandställningen gick ju sönder på resan haha, samt att bankkortet spärrades. Har även hunnit med ett jobb pass och en vecka i Nordingrå med äventyr (kan väl säga att vi uppskattar rinnande vatten nu efter fyra dagar av att fylla och bära hem vatten tankar!!).
Resten av tiden har bestått utav GOD svensk mat, uppackning/tvätt, tidsomställning, träning samt tankar om framtida resor!

Likes

Comments

Flyget hem gick SÅ fort, från en varm sommarkväll i Sydney till en stor orange soluppgång i Doha till en solig kall förmiddag i Stockholm.
När jag tillslut fått min backpack (som kom sist, började tro att den var borta), så gick jag ut i ankomsthallen på Arlanda. Där stod mamma med chokladaskar och Max med röda rosor i sina händer. Gisssa om jag vart glad!

Likes

Comments

Och då var det dax att säga hejdå till Aussie familjen efter 1 månad.. så. himla. tråkigt.
Man har verkligen vant sig vid att bo 9 pers tillsammans. Till lunch handlade vi och lagade lasagne tillsammans allihopa som var hemma. Vid 7 vinkade de av mig och jag tog en Uber till flygplatsen. Allt gick smidigt förutom att de gjorde värsta security checken på mig + att livet utan mobil och klocka suger. Som tur är har jag datorn som jag egentligen inte hade tänkt ta med!
Nu ska jag snart boarda, ses om 15h Doha!

Likes

Comments

Känns sjukt att det är dax att åka hem, att resan är över. Men jag åker hem med känslan av att detta var det bästa jag någonsin gjort, efter exakt 100 dagar på resande fot. Är så himla tacksam för allt.

Hade först bokat en biljett för 6000kr som avbokades av flygbolaget, så bokade i panik samma flyg som stigit till 7000kr. Men nu har jag iaf perfekt restid och ett bra bolag!

SVERIGE VI SES !

Likes

Comments

Idag har det regnat och alla har varit trötta så vi har haft en välbehövlig mysdag! Vi har ätit god mat och vid halv 9 ikväll drog vi spontant iväg för att spela Laserdome. På fredagar får man spela hur länge man vill för 15$, mycket värt!! Så vi tog Uber och där mötte vi upp några spanska kompisar. Vid 12 åkte vi hem och kollade på zombiefilm och åt popcorn!

Likes

Comments

Idag har vi bakat bananbröd här hemma, vart supergott! Ikväll åkte vi till Ivy, en klubb här i Sydney, dit kommer alltid galet mycket folk. Det finns 5 våningar och en pool på toppen haha, så sjukt. Vi hade en jättebra kväll hur som helst. Tog några bilder med Sofies mobil.

Likes

Comments

WOW, vilken dag vi haft! Alla är jättetrötta nu efter att ha varit borta 12h och vandrat i kanske 7h. Det var superbra väder och 30grader varmt. Lite för varmt att hikea i bergen egentligen haha. Blue Mountains var iaf hur fint som helst!! Vattenfallen var dock små, då det regnat för lite senaste tiden.

Och nu på kvällen blev det snacks och film. Det är över 30 grader på rummet så vi får hoppas att vi kan sova något.

Likes

Comments