Header

Igår var vi till Uppsala för att hämta Sixx aska på Berhoga krematorium. Jag satt mest tyst o tittade på lådan. Kunde inte släppa garden när barnen var med kände jag. Willow, Izzy o Dharma var med (hade läkartid för Dharma på HAB).

Alltså det känns som man gjorde fel beslut för jag saknar han så......men vet ju hur det skulle ha blivit om vi gått hela graviditeten. Många operationer och lång tid på sjukhuset. Varför är inte livet enklare?

Sixx är så verklig då han var så utvecklad. Jag födde fram honom med hela värkarbetet o allt...... Raven var så liten. Fick henne i handen utan värkar.
När ska sorgen lägga sig? Antagligen aldrig för jag har inga glada minnen att minnas. Inga rörelser att minnas mer än några pet här o där som jag inte vågade lita på. Livet går vidare o jag mår inte så här varje dag men jag tänker på både Raven o Sixx varje eviga dag. Har Raven på den låsta skärmen och Sixx på bakgrundsskärmen i min telefon. Mina älskade änglar som aldrig blev.

Nåja efter läkarbesök för Dharma, hämtning av askan så åt vi på Burger King i Uppsala. Sen vidare till Gävle och krematoriet på Skogskyrkogården. Fick fylla i ett papper. Jag bad hon där att ändra så det inte skulle stå FOSTER ANDERSSON TROLLBORN utan SIXX ANDERSSON TROLLBORN istället.

Det var jobbigt att åka därifrån men vad ska vi göra?I vår kommer han att sättas ner i minneslunden o vara tillsammans med Raven.

Dagen innan (söndagskväll) så skulle vi göra kväller o då började jag få ont i huvudet i pannan o sen inom en minut så hade jag ett fullblommat migränanfall fast jag fattade inte det då. Gjorde så himla ont så jag grät i köket. Nanne letade tabletter så jag skulle få bort det. Inget hjälpte så efter att han pratat med 1177 så ringde han 112. Ambulans kom o efter de kollat mina värden o så så började udden av migränen att försvinna så jag valde att stanna kvar hemma. Efter lite prat med dem så sa de att eftersom jag haft migrän förrut (många år sen nu) så kan det ha triggats igång i och med stressen och allt jag har o tänka på när vi förlorat Sixx. Kan vara....vet inte.....Sen dess så har jag haft vanlig huvudvärk nonstop. Somnade den natten med kläderna på och oborstade tänder. Hann ju liksom inte med nåt av de. Var helt slut efter det där anfallet. Hoppas det aldrig kommer igen.

I lördags var jag först på innebandy med Brandon. Han ville se sin pappa spela men ändå inte. De har ingen kontakt o han vill inte ha nån kontakt. Han ville träffa sin lillebror. Tydligen så blev det nå tjafs där hemma pga det här för hans pappas fru skrev att hon nu tog bort mig på fb pga fejden mellan han o vår son. Jag fattar ingenting och det är uppenbart deras problem om de inte kan acceptera att grabben inte vill träffa nån ur den familjen mer än sin biologiska bror. När ska de fatta att det är en process? Det får ta tid och med små steg. Alltså hur stort steg är det inte för grabben att gå på en match o se sin pappa spela? Han har hittills vägrat. Nu när han får brev från sin pappa så river han inte sönder dem heller o det är med ett stort steg.....men men det går kanske inte fort nog för dem. Orkar ärligt talat inte bry mig. Jag rättar mig nu helt efter hur vår son känner o säger. Jag försöker inte medla om inte han o hans pappa ber mig och då bara då för jag har hållt på i så många år så jag orka F*N inte.

På kvällen var jag på fest med middag hos min syster Åsa för hon har fyllt 50 år *grattis igen* Det var roligt. Blev förstås full i hatten *skratt* men men......

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Satt ikväll o tittade på TLC som jag ofta fastnar på. Tittade på  programmet " Singel Dad seeking....". Alltså jag säger bara.....Oh my good. En kille där som säger att han inte är redo för förhållande alls. För det första....borde han inte tänkt på det innan han gick med i programmet? Sen så är det ju uppenbart att de två inte passade ihop. Så var det med ännu ett par där tjejen packade sina väskor i detta avsnittet (de som firade Thanks giving). Barnet säger medan alla lagar mat: Jag vill inte att *** är här. Jag vill att hon ska åka hem. Pappans svar: Ok jag vet typ att det är  annorlunda nu (eller vad han sa) men snart är vi själva igen. ÖÖÖhhh hallåååå......var han inte ute efter en tjej som är där för hela färden? Åh va trött jag blir på dem. Men självklart fortsätter jag ju att titta *haha* Lika som att jag kommer fortsätta titta på 90 days to wed. Ofattbara förhållande (greencardgreencardgreeecard) och några äkta. Kul o se ju precis som Svenska Hollywoodfruar. Love it.

Fredag idag. Har hunnit vart till svärfar som hjälpt med att förvandla ett bord till ett fällbord. Här är några bilder men det är inte helt klart då det ska målas antingen vitt eller äppelggrönt.

Bild kommer när det är helt klart. När jag köpte skrivbord till äldsta grabben så ville näst äldsta grabben ha med och sen följt av äldsta dottern. Så jag gör vad jag kan och tänkte fällbord i deras gemensamma vardagsrum. Att köpa ett kostar typ 3-400 kr på ikea. Har inte sett nå billigare fällbord nån annanstans.

Middag fick idag kommer ifrån Finduslådor åt barnen o från resturang Smakling för oss vuxna som gillar Thaimat (jag älskar Thaimat)....därav bilden på Izzy på golvet inne på resturangen :-D

För övrigt så är jag mitt i en omöblering av vardagsrummet. Har hunnit flytta soffan. Nu är det bara resten kvar. Nu ikväll tog jag bilder o då är bara soffan, bordet o mattan flyttad.

Bokhyllorrna ska till höger om soffan.

Tv ska ditt där bokhyllorna står nu och där tv står ska Willow o Izzys byråer placeras.

Kommer bli så bra när det är klart. Jag kommer se allt o alla från fotöljen som står mitt framför dörrhålet :-D

Bild på det när det är klart kommer självklart :-)

Vikten cirkulerar förresten på ca -4-5 kg....önska att det gick fortare. Fortsätta med att äta med 2-3 timmars mellanrum o 6 mål om dagen fast nu tar jag ett glas vin :-D
Maken jobbar imorn o hela helgen (6-18) så imorn fortsätter jag att möblera o ungarna leker. Får ta lite hjälp av tonåringen.

Nä ha en bra helg. Puss o kram

Likes

Comments

Sitter med en chino (självklart) o reflekterar lite över veckan. En av mina bästa vänner Sanna har vart här i över en vecka. Vi har legat sjuka ihop. Hon har legat typ 2 dagar efter mig i förkylningen o jag låg till en början 1 dag efter maken. De små var först. De äldre barnen har inte vart sjuka alls fast 2 av dem har inte vart här utan kom igår för mammaveckan <3

Vet inte om jag orkar att skriva om detta jobbiga som hände härom dagen....tar det i korta drag men bara över hur jag reagerar o hur jag mådde över det hela. Inga personer näms.
En fika skulle ske hos ett par och andra skulle dit. Denna andra undrade om jag kunde komma.

Jag sa ja det kan jag men jag har alla barn.

När jag skrev så så menade jag inte att det skulle vara jobbigt för mig att ta med mig alla fem barn utan att det kan bli jobbigt för alla andra pga att ja barn är barn o lever om o ljudnivån ökar.

Anledningen att jag skrev så och typ "varnade" var pga tidigare fikaträffar o dyl när jag sett o hört olika form av missnöje över att just mina barn är högljudda såsom suckar...oj va högt....blickar....osv

Så det som är jobbigt för mig dessa gånger är att jag vill ju att alla ska få sig en lugn stund/dag trots att jag är där med mina barrn men jag kan inte slappna av och går då o shysshar dem....försöker få de lugnare i ljudnivån. De två små är ju som barn i den ålder än (2 och 4 år) men de äldre. De två äldsta specifikt har autism o adhd och det gör att de kan bli svåra att lugna ner när de satt igång. De kan även bli tvärtom o då är det oftast bara de små som låter. Mellisen försöker leka polis o hjälpa mig :-)

Så det var därför jag skrev o berättade att jag hade alla barn och det betyder då alla eller ingen punkt slut.

Jag får då förfrågan om de tre älde inte kan vara kvar hemma o klara sig själva.

Jag tappade hakan. Ja det är väl klart att de klarar sig hemma men varför i helskotta skulle jag lämna de hemma? Utesluta dem? Ge mig en smäll i ansiktet istället. Be mig aldrig att dela upp mina barn.
Jag tar detta med att gå o shyssha mina barn så ljudnivån går ner så alla kan få sig en pratstund även om det blir en jobbig stund för mig så gör jag det.

Fick då till svar att det bara var vänligt från hennes sida o de kunde vara med de små så jag kunde sitta ner o prata o umgås.
Kan säga att det kan jag inte i alla fall. Är mina barn där så håller jag koll i alla fall för jag är deras mamma.

Här hemma kan jag slappna av. De får leva om tidsvis men det är för att jag vet då att de kommer att krasha o det blir knäpptyst då :-D Jag kan slappna av för jag vet att det inte finns nåt ömtåligt de kan ha sönder, rota i osv.....
Det är en av anledningarna jag går efter dem oxå så är det för att andras hem som inte har småbarn är inte anpassade efter småbarn som mitt är. De vill utforska, kika, pilla, känna på allt som ser intressant ut.

Tex mitt hem är just nu inte anpassat efter små små barn som kyper men barn som springer o vill pilla så är det ok för det finns inte så mycket de kan ha sönder.

Usch va rörigt inlägg det här blev nu men jag behöver få ut detta ur mig så jag kan ta o gå vidare. Konversationen slutade med att vi inte kommer träffas igen tyvärr. Jag hoppas det ändras och att h*n kan förstå att jag blev sårad över att dela upp barnen. Säger jag sanningen till dem så kommer de äldre barnen att känna sig ratade o det vill jag inte. Frågan kommer ju då: Varför får inte vi följa med. Äldsta grabben skulle kanske inte bry sig om att följa med men de andra två vill ju följa med.

Så vi åkte aldrig. Tar de en annan dag.
Jag grät nästan hela natten den natten. Mådde verkligen skit över att de vill dela upp mina barn :-(

Om h*n nu aldrig fattade att jag skulle reagera så här för det var ur välmening från h*ns sida......varför då inte bara be om ursäkt och ta tillbaka förslaget då det sårade mig så?

Likes

Comments

Varning för lite virrig blogg då jag skriver rakt av från hjärna o den är full av tankar :-D

Gomorrron...typ i alla fall.
Jag klev  upp efter halv elva. Har tokhostat till o från inatt. Vet att jag var upp på toa vid 4 snåret. Stängde av tv för Sanna som sov som en stock :-) Har inte hjälpt med att dricka vatten. Torrt som f*n i halsen *blä*

Tack för sovmorgon min älskade make. jag älskar dig.

Nåja sitter nu med en chino. Åt lunch direkt jag klev upp så jag kommer igång med måltiderna. Vattenflaskan är fylld med som vanligt.

Igår som sagt så tog Sanna komandot i köket. Hon bakade med kidsen o sen skulle hon fixa middag.

Jag må tillägga att jag har svårt att släppa kontrollen över köket (har med min ev ocd att göra). Jag vet hur jag vart när Nanne ska laga mat. Jag står ju o har koll ändå att allt ska sättas igång i rätt tid så att allt i slutändan blir klar ungefär samtidigt. Jag är hemsk på det viset. Jag älskar ju att han försöker så jag ska slippa ibland men ni ska veta vad jobbigt det är med kontrollbehov.

Nåja tillbaka till bak o middag. Jag passade på att blogga under tiden. Skriver klart. Går in i köket och sen ser på klockan. Klockan är 16:30. Känner hur paniken ökar.

Vi brukar i vanliga fall äta 17:00 oftast.

Paniken ökar inte pga att hon fixar allt utan för att jag inte kan göra nåt. Allt har med mig o göra. Försöker hjälpa till o plocka fram det hon behöver, på med potatisen, ta undan skräp osv.....När jag inte kan kontrollera nå mer så går jag ner i tvättstugan o fixar tvätten men när jag går upp igen (tittar inte på klockan medan jag är där nere då jag vet att det är inte rätta sättet att få ner paniken o ångesten (fortfarande bara över att inte maten kommer vara klar till kl 17......har haft denna panikångest förr över samma sak men oftast är det jag som lagar maten). När jag kommer upp så slår paniken till som bara den över mig. Känner att jag nästan är gränsfall till att hyperventilera men vill o behöver ju styra upp. BORDET! Fixar bordet. När detta kommer så måste jag få fixa....städa....nånting så jag känner att jag gör nåt....vet inte hur min kropp skulle reagera om jag var tvungen att sitta o se på. Vet inte varför jag blir så här och det har inget med Sanna o att hon hade ansvar över köket utan det är kontrollbehov.

Jag är den som nästan uteslutande fyllar diskmaskinen. Alla andra tömmer den och stället in i skåpen. De vet hur det ska stå i skåpen men inte i maskinen för att utnyttja hela maskinen och inte huller om buller. Jag är hemsk (tycker jag) men det är bara mitt behov. Ordning ger mig lugn känsla. Jag har rörigt i mitt hem o jag orkar/hinner inte hålla det så som jag vill och där har jag släppt kontrollen konstigt nog men det tog tid. Många panikattacker där......ska inte ens gå in på tiderna på året när det blir mycket sand o grus inne *ryser av tanken* och alla smulor *hatar smulor*
Pga hur det kan vara i hemmet så får jag mitt lugn av att ha ordning inne i skåpen. Det är "sova med fienden"- varning. Jag älskar när burkarna o förpackningarna står på rad med ettiketten utåt. Ordnat o fint. Mår så bra då. Skulle vilja ha det i hemmet med men jag som sagt 5 barn, 1 make o 3 katter o har fått släppa där. Föredrar att sitta i köket då vardagsrumsmattan o soffan jämt ser så hemsk ut. Min man undrar ju säkert varför jag hellre sitter i köket. Usch va hemsk jag är.

Nåja tillbaka till igår. Vi åt o det var jättegott. Ja moset o grönsakerna i alla fall. Köper aldrig de fiskpinnarna igen som jag köpte på Willys. Har aldrig köpt de förr. Ingen höjdare. Efter middagen tog jag itu med köket tills bänken var helt fin. Jag fick mitt lugn efter attacken. Sen kom nästa grej......jag ser återvinningen som bara står där o tar plats på ett större sätt än innan när köket var rörigt *blä*
Jag vill ha ett nytt kök som jag själv planerar med meeeerrrr förvaring. När vi flyttade hit så tittade jag mest på att om vårt stora bord skulle få plats o inte på hur mycket (lite) förvaringsutrymmen det faktiskt fanns. Vi hade mer i lägenheten faktiskt.

Såja....nu har jag skrivit av mig o alla kommer få veta hur min jobbiga hjärna beter sig. Usch....

Stort tack till bästa Sanna som fixat middagen 2 dagar på raken *puss* Jag älskar dig o du står ut med mig.

Hade tänkt att åka o storhandla idag men denna jobbiga hosta ställer till det så jag inte orkar. Hostan ger huvudvärk o noll ork. Får se vad jag orkar senare. Må ju bli frisk nu.
På lördag är jag bjuden till en kompis nere på byn. Hon vill gå på Harrys sen.....vad är det med det stället? Jag har inte hittat tjusningen med det stället. Alltid musik jag aldrig hört eller tycker är konstig. Jag gillar gamla godingar :-D

Borde göra idag:
- Dammsuga
- Byta sängkläder i vår säng
- Sätta igång en maskin tvätt
- Städa i badrummet
- Tömma återvinningen (plast/kartong, metall/glas, reklam/tidningar, panten).

Puss o hej leverpastej

ps. kakan var jättegod. ds.

Likes

Comments

Fick sovmorgon av min man. Jag var helt slut men är i slutet av min förkylning o behöver extra sömn. Hade ställt klockan på 10:30 men vaknade en timme senare o funderade....då visade det sig att det larmet var bara för tisdag *haha* Nåja när jag vaknade var jag hur svettig som helst. Gissar att det är pga förkylningen.
Gick upp o åt lunch direkt o fyllde på vattenflaska nr 1 :-)

Det är ju ingen hemlighet att jag gått upp i vikt trots att jag faktiskt har opererat min magsäck (2007). När jag opade mig så kände jag ingen alls som gått igenom samma men nu känner jag många. Jag upplever att de som opar sig idag har fått mycket bättre info och uppföljning än vad jag fick för 9 1/2 år sen.
Nåja jag vill ju ner självklart o är inte mycket för motion mer än promenader. Funderade på mitt liv o min kropp efter allt jobbiga med Sixx och kom fram till att vikten måste jag verkligen göra nåt åt. Vad? Jo jag googlade över rekomendationerna som de opade får idag och jag bestämde mig för att följa det en period o se om det hjälper.
- 6 mål mat om dagen
- Max 2-3 timmar mellan målen
- 1,5 till 2 liter vatten om dagen
osv osv......dessa 3 grejer har jag nu anammat o jag har faktiskt gått ner så jag fortsätter så här. Den stora förändringen är mellanmålen faktiskt. Jag har liksom kommit ifrån dem.

Nåja vidare med dagen.
Tezz kom på en fika o babbel. Inte alla som har två "fruar" på samma ställe *haha*

Åkte o hämtade de små före kl 14. Sanna följde med :-) De har vart på utflykt idag så personalen höll på att prata om kottarna när vi hämtade :-)
Vidare till Willys för diverse inköp. Willow tog egen liten vagn o Izzy ville åka vagn.
Jag o Sanna kom i diskussion om potatis. Jag anser att man kan ha vanlig potatis till allt. Det hänger bara på tid för tillagning o så. Skiter fullständigt i om den är specifikt för mos, gratäng eller kok. Visst det blir kanske bättre med dessa men om de är dyrare så kommer industrin inte få mig att köpa speciell potatis för olika ändamål. Jag köper potatis bara :-) Nåja...agree to disagree. Jag tittar mer på priset än på vad jag ska ha det till (det varierar ju vad jag ska ha det till).
Inne i butiken så började svettningarna igen.....alltså allvarlig? Så himla drygt. Bara jag som svettas med. Sanna går omkring o fryser istället o jag svettas. Dumma förkylning!

Startade nog med mitt heta bad igår. Tror jag svettats nonstop sen badet.
Men det var så skönt att bada. Hade funderingar på om jag vågade då jag blöder lite lite fortfarande men tänkte att om jag gör rent badkaret så är det nog ingen fara.
Jag satte på ett avsnitt av Äntligen Hemma o bara myste. Passade på att tvätta mitt hår.

Jag kör med balsammetoden. Började egentligen för nå år sen med att bara köra med balsam men då utan att ha läst på så att säga. Bojkottade shampoo i alla fall  men så såg jag en video med Therese.....Therese nånting.....Lindkvist? Nåja hon har en kanal på youtube och jag följer henne där. I videon tog hon upp det här med balsammetoden. Vad som är fel med shampo och även en del balsam osv Vilka hon rekomenderade att använda osv Så när jag såg den videon så började jag på allvar med balsammetoden. I videon så berättade hon att när man använder det "sämre" shampoo (coops egna i detta fall) så ser man vilket skick ditt hår verkligen är i. Mitt blev inte så illa och det är säkert pga jag redan bojkottat shampoo nåt år tidigare.

Så här gör man:
1. Den sista tvätten!
Tvätta hårret med Coops egna shampoo.
Detta gör man varje gång man haft nåt i håret som inte är förenligt med balsammetoden.....tex färgat håret, stylingprodukter osv. Varje gång kör man då den sista tvätten.

2. Tvätta håret med Coops egna balsam.

3. Ha i Garniers respons med avacado oil och shea butter balsam i håret som ett balsam.

Som inpackning använder jag kokosolja.

Jag tvättar håret MAX en gång i veckan. Ofta mer sällan en så. Varför? Jo det behövs inte oftare OM jag inte ha stylingprodukter i håret.

Jag rekomenderar verkligen balsammetoden och rekomenderar att ni söker upp Therese videos där hon tar upp det här för hon förklarar så bra varför.

Jag lät min äldsta dotter testa denna metoden med o hennes hår blev så mycket lättare att kamma så när hon är hos mig så kör vi balsammetoden. Hennes pappa tycker detta här blahablaha så han vill inte köpa dessa två balsam specifikt tyvärr.
Jag får väl köpa så hon har egna istället.

Ser fram emot kvällsfikat för Sanna har bakat med de små nu medan jag bloggade :-)

Pöss o kram

Likes

Comments

Imorse var Nanne till sjukstugan med Izzy och distriktssköterskan kunde inte riktigt figgra ut vad han hade för rött märke på kinden.
- Det kommer o går och sen tycker jag att det skiftar i form dessutom så det borde kanske vara ett tryckmärke men som sagt så vet vi inte. Frågade om det kunde vara den femte sjukan men det trodde hon inte så vi skulle fortsätta hålla koll bara.
De små har gått på dagis idag för igår var det full rulle här hemma. Friska....fast lite hosta men det kan ju hänga med länge.

Sanna var go o lagade middag idag. Jag koncentrerade mig på att hänga tvätt, sätta igång en till maskin, tömde disken o fyllde maskinen igen + gjorde ren maskinen  med en sån där rengöringsflaska som jag har ett helt gäng av (köpte när jag köpte tvättmedlet som jag köper då o då). Tyvärr för längesen jag gjorde det nu....ska göras en gång i månaden egentligen enligt tvättmedelsförsäljaren. Nåja....blir när jag får tid :-)
Sanna gjorde pannbiffar med potatis, sås o lök. Verkligen jättegott blev det. Alla barnen (bara Brandon, Willow o Izzy hemma) tyckte om maten. De åt upp :-D Jag blev proppmätt och Nanne blev lite avis då han fick inte så god mat på jobbet.....bränt fläsk *blä*

När jag skulle lägga de små så gick jag först in till Willow då hon o Sanna hade  bestämt att hon skulle vara sist.
Willow började prata om nåt o i samma veva så såg hon att min mage var borta.....till saken hör att vi har inte direkt berättat för Willow o Izzy att Sixx inte lever längre. Vi visste inte riktigt hur vi skulle lägga fram det.....men i alla fall så så hon det och då sa jag sanningen till henne att han tyvärr inte levde längre. Hon undrade varför o jag berättade att det var fel på hans hjärta. Hon sa: Jag vill inte att det ska vara fel på honom. Vill att han kommer tillbaka.....ja va svarar man? Jag berättade att det tyvärr inte gick o att han är i himeln....troligtvis är han en ängel o tittar ner på oss men är defintivt i våra hjärtan.
Frågade om hon ville se en bild på honom o det ville hon. Hon tyckte han var fin men ville definitivt att han skulle komma tillbaka till oss. Vi kommer få prata mer om det här och jag lovade henne att skriva ut en bild åt henne.

När Sanna gick in o nattade så kom hon på att Willow kan gå till fönstret o dra upp persienn o vinka åt både Sixx o Raven själv när hon kände för det.
Självklart blev det jobbigt för mig. Tårarna kom o jag messade med Nanne om det och grät och pratade med Sanna med.

Det är ju det att när man genomgår sorg så drabbar det ju hela familjen. Inte bara mig. Idag så blev det Willow o mig. Hon verkligen såg så ledsen ut o sa att hon saknade Sixx o ville att han skulle komma tillbaka. Lilla tufflan.....jag önskar att jag kunde göra allt bra men jag kan bara finnas där o vi kan prata om det....krama....visa varandrda kärlek.

Jag gosade med Izzy när Sanna lagade mat o sa som jag brukar: Åh va jag älskar dig Izzy.
- Jag älskar dig med mamma, säger han tillbaka.
Fan va glad hela jag blir av att höra det. Ett barns kärlek är en av de bästa du kan uppleva.

Funderade på att ta ett kort bad (trots att jag fortfarande blöder lite lite).  Ett bad....en cider....tidning/netflix....Ofta när jag har bloggat så behöver jag en stund för mig själv. Bloggar oftast väldigt sent eller under vilan efter lunch. Nu när jag skriver så sitter både Sanna o maken i soffan o det är ovanligt för mig att skriva när andra är i rummet.....Nåja det gick ju det med :-)

Puss o kram o ta hand om varandra
<3

Likes

Comments

Vi är så förbryllad över ett rött märke på Izzys kind. Vi har sett det vid minst 3 tillfällen (första gången 1 1/2 - 2 veckor sen) efter vi hämtat på dagis. Vi funderade då på om nåt hänt på dagis. Mitt i all sorg så har jag (vi) glömt att ta upp det med dagis men så såg jag härom morgonen att han var röd igen (det ser alltid likadant ut o sitter på samma ställe). Skulle ta upp det men glömde det igen när alla redan satt sig till sångsamling (de tog upp det sen när jag hämtade). Funderade på om det är nåt han ligger mot när han sover (remmen från nappen?). Nu när jag filmade detta var det dags för lunch så det är ju rött så länge. Må ner på sjukstugan tror jag så distriktssköterskan får titta. Allergi? Eksem? Det kliar inte...han har inte ont men jag upplever området lite varmt (inte hett). Nån som känner igen liknande.

Sen har rodnaden minskat o ökat...minskat o ökat. Imorgon (läs idag) ska maken ta ner honom till distriktssköterskan. På fb o instagram har vi fått några förslag....allt från borrelia till ringorm och bla femte sjukan. Den sista är väl den som är någorlunda närmast förrutom allergi.

För övrigt så var planen i lördags att gå ut med mina fruar Tezz o Sanna men sakta men säkert smög sig förkylningen på. I skrivandes stund ligen jag o snörvlar, nyser, hostar och lite huvudvärk på det. Nanne säger att jag har en man-cold 😂

Nåja Sanna var med sjuk så vi beslutade att vara hemma o dricka vin o umgås i lördags. Somnade jag 😂😂😂

Även om vi bara blivit sjukare o sjukare (mest jag) så har vi haft det jättetrevligt. Tittat på film, pratat o umgåtts. Idag o imorgon jobbar maken (utfyllnad) så Sanna stannar o hjälper mig. Goa vän.

Gonatt o sov gott

Uppdaterar när Izzy vart till distriktssköterska (både han o Willow var sjuka i förkylning i helgen men ok nu förrutom hosta).

Likes

Comments

Go förmiddag

Sitter här med en chino. Gick upp 7:40 med de 2 yngsta. Då hade alla andra redan dragit iväg. Maken var väl först ut vid 5 imorse (mitt i natten ju)o sen dök de upp en efter en.....Tyler, Dharma, Brandon och de åkte sen när de var klara. Så skönt att de klarar morgonbestyren själva.

Jag o de små åt frukost vid kl 8 efter att vi bytt om. Inge bråk som igår. Oj va bråk det kan bli om en liten leksakstelefon. Aaahhh om jag kunde klona den så hade jag gjort det.

Messade lite med min make. Gomorron, middagsprat o lite sånt. I o med det så höll jag på att glömma bort tiden för att klä på o åka till dagis *haha* Men vi kom i tid. De skulle gå på utflykt som de oftast gör på onsdagar. Jag är så glad att barnen trivs där och det förstår jag med då jag själv hade VFU där när jag pluggade.

Vinkade av de o åkte till Willys. Handlade Alaska Pollock, surimisticks, lättfil, bröd o morötter om det är intressant att läsa *haha*
Tänkte göra fisk i ugnen med surimisticks och hollandaissås. Har gjort det med räkor förr så då borde det funka med surimisticks med :-) Har gjort det med inlagda kräftstjärtar med (såna där små i burk) men  det var ingen höjdare. De blev liksom hårda så lets not try that again.

Pratade lite med hon i kassan om det som hänt med Sixx. Vi har varandra på fb så hon hade läst. Det börjar bli lättare men kände tårarna ville fram....men stannade kvar bakom ögonlocken. Vill ju inte gråta inne på Willys.
I fredags träffade jag en annan på Willys som jag har på fb o han beklagade med. Nanne fick göra allt prat om det för jag kände då att börjar jag att prata så börjar jag att gråta. Orkade inte då.

I minnena så har missfallen från 2015 och 2011 dykt upp i dagarna. Oktober blev alla 3.....De andra var februari o maj. Känsliga månader. Gick in o läste kommentarer från 2011 o jag personligen tycker det är jobbigt när folk skriver att "det blir snart bra igen"... "det var meningen".... "gräv inte ner dig i sorgen"...Jag personligen har ingen aning vad jag ska skriva till nån som genomgår nåt jobbigt så jag skriver "kram" eller lägger ett hjärta i loggen/sms. Sorg är svårt. De som genomgår det hanterar det olika med. En del behöver få prata med folk om det och andra skriver om det och andra håller det inne o andra gråter hejdlöst o länge.

Jag måste få sörja så länge jag behöver och på mitt sätt. Många har skrivit till mig att de finns där om jag behöver prata och jag uppskattar det men har inte haft behovet. Min bästa vän har skrivit o sagt det med men vet att jag tar upp det om jag behöver det :-) Olika för alla.
Det tar tid men jag gräver verkligen inte ner mig i sorgen. Livet går vidare med make, barn, hus osv Jag skrattar när de skrattar, är med i samtalen osv men när jag är själv så kommer tankarna, saknaden o ångesten. Så jag sköter det. Ingen behöver vara orolig. Jag skriver av mig....men bara för att alla inlägg oftast handlar om sorg så är den inte där hela tiden. Har inte haft lust bara att skriva om vardagen förrän idag :-)

Min älskade mamma är på sjukhuset igen för hon har jobbigt med andningen. Hon har kol och astma. Jag verkligen lider med henne. Blir andfådd för det minsta lilla. Har syrgas, c-papp, rullstol osv
Sköterskan på lung i Gävle ringde i förrgår så jag blev orolig. Mamma var så dålig från överansträngning bara av att ta sig till o från toa. Efter att jag fixat middag o ätit så åkte jag o Dharma dit o hälsade på. Hon blev glad att vi kom o verkade lite piggare i alla fall.

Jag säger då det.
Ni som röker eller tänker på att börja.
SLUTA RÖK O GE FAN I ATT BÖRJA!!!!
Min mamma slutade röka för över 7 år sen men fick kol i alla fall. Hade hon inte slutat så kanske hon inte levat idag pga andningen. Ni kvävs långsamt. Sluta rök för er egen skull och för er familjs skull. Kol är inte kul att ha eller bevittna.

Men sen så är det väl inte så gott heller va? Jag har smakat på ca 5 cigg i hela mitt liv o jag är så glad att jag aldrig fattade vitsen med dem o fortsatte aldrig. Har växt upp med mamma som rökte och har levt med rökare. Det luktar inge gott alls.
Får säkert rökare på mig nu och fortsätt ni o röka om ni vill det men tänk lite längre. Ni kanske inte får kol.....eller så får ni det. Det är F*N ett helvete för min mamma och alla andra som har det. Ni dör långsamt o plågsamt.

Se det som en varning och ni bestämmer själva. Vill bara inte att andra ska få den här hemska sjukdommen.

När jag druckit ur chinon så har jag lite jag satt upp på min mentala lista.
- Fylla diskmaskinen och sätta igång den.
- Torka av bänkarna.
- Fylla tvättmaskinen o vika det som är torrt.
- Plocka undan tvätt jag har i sovrummet.
- Dammsuga behöver jag göra och får se om jag gör det.
- Lunch ska in där nånstans vid kl 12.
-En liten vila med ett spel efter.
- Plocka av en hylla i vardagsrummet.
- Ner med lite grejer i garaget o då blir jag väl upptagen med källaren över huvud taget för där finns det massor att göra med eller utan lista :-)

Så puss o hej från mej (usch gillar verkligen inte att skriva MEJ så men gjorde det för det rimmade skrift och talmässigt istället för MIG)

Likes

Comments

Jag börjar få grepp om vad det är för veckodag. Nanne var sjukskriven till  o med fredag. Skulle jobbat 21-6 egentligen. Jobbade lör o sön 18-. Hinner knappt träffa honom under en sån här helg men jag har haft alla fem barnen omkring mig så jag har vart upptagen med dem. Tankarna kommer på kvällarna när jag lagt de små. Saknar honom så hemskt hemskt mycket men har direkt ångest då jag själv (eller ja vi tillsammans) bestämt att det skulle ske. Bestämt o bestämt.....när man har tidspress på sig så är det inte lätt. Efter en viss vecka så godkänner inte socialstyrelsen att en graviditet avbryts. Hade jag haft mer tid på mig så hade jag nog inte kunnat göra det. Vet att logiken säger ja men hjärtat skriker nej. Fan att det ska vara så jobbigt. Flera som skriver att jag är så stark. Känner mig inte stark alls. Känner mig......feg....tog en lätt utväg....Eller ja kanske stark. Detta tar verkligen tid att bearbeta.
Pratade med en internetvän på messenger om det här med sorgen och att förlåta sig själv. Hon fick mig att inse att man nog inte behöver förlåta sig själv i första taget utan viktigare att lära sig leva med beslutet och hon har rätt. Det är det jag gör nu. Lever livet med mina barn o min man o katterna. Går till affären o handlar, diskar o städar o tvättar när det behövs (första dagarna var det inte fint här hemma kan jag säga), skrattar med barnen o uppskattar livet men har sorgen i mitt hjärta varje sekund......Jag lär mig leva med den. Blir man förändrad? I viss mån ja. Jag har sett andra försvinna i sin sorg och jag vill inte försvinna från de som förgyller mitt liv så mycket som min egen familj.

Jag älskar er så himla mycket
Brandon
Dharma
Tyler
Willow
Izzy
Raven och Sixx
och min underbara make som är som en stor klippa i mitt liv. Tvivlar aldrig på kärleken jag får från honom. Varför kunde vi inte ha träffats för länge sen så vi fått så många fler år ihop men det var väl så att vi skulle ha de erfarenheterna vi hade när vi träffades. Från att vi träffades första gången (nov-09) så tog det typ 1 1/2 år innan vi blev tillsammans (maj-11). Första missfallet kom i okt-11. Han friade till mig i nov-11. Vi gifte oss jun-12. Willow föddes sep-12. Nästa missfall i feb-13. Men sen kom Izzy jan-14 mitt i när vi köpt hus och sen har vi hunnit med att förlora Raven maj-15 och ännu ett missfall i okt-15 och nu Sixx i okt-16.

Längtan finns där.....

Likes

Comments

Har alltid sagt att jag är fembarnsmor....men sanningen är att jag är sjubarnsmor och tre frön som blev inte fick chans att gro
☺ 😊 🙄 🌱 🤗 🌱 😁 😇 🌱 😇

Saknar mina änglar o mina frön så det gör ont i hjärtat.
Det som gör att jag kommer klara mig igenom denna sorg är mina älskade barn:

Brandon 17 år

Dharma 13 år

Tyler 11 år

Willow 4 år

Izzy 2 år

Raven blev en ängel i 19:e veckan 

Sixx blev en ängel i 21:a veckan

Just nu kan jag inte tänka längre än förbi denna dagen men kanske hoppet ännu finns för en liten.....

Likes

Comments