Header

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Bullet Journal, Konst

Gokväll allihopa

Nu är det äntligen fredagkväll och min man är ledig. Vi ska snart titta på film ihop.
Har lagt det små. Brandon är i sin grotta och Dharma o Tyler åkte till sin pappa idag fast jag har skjussat henne på Träffen o ska strax hämta henne o skjussa henne dit till sin pappa.

Veckan känns lite kort tycker jag.
I måndags hände väl inte så mycket mer än kyckling/pastalåda till middag, foto på skolan o Dharma kom hem med ett träd som hon gjort på Kyrkis.

På tisdagen fick Willow vara hemma för hon hade feber hela dagen :-( Hosta med. Tänkte att nu är hon hemma hela den här veckan.

Jag blev lite kreativ o gjorde en moodtracker i min bullet journal. Temat blev Tetris :-) Bilden är ifrån när jag hunnit fylla i några dagar.

Orange = Motion, aktiv, städat
Gul = Glad
Röd = Arg, irriterad
Blå = Nere, ledsen
Grå = Trött
Grön = Fysisk smärta
Lila = Oro, nere
Rosa = Kreativ, skapande

Jag hoppas på mest rosa, gult o orange.

Middag blev korvstorganoff. Ruskigt god om jag får säga det själv.

Onsdag så höll jag Willow hemma även om hon var frisk för säkerhetsskull så hon fick hjälpa mig lite i tvättstugan. Hon konstaterade att det var tråkigt men hon hjälpte till ändå :-) Det var en bra dag med bara hon o jag.
Städade köksfönstret med och gav lite kärlek till alla levande blommor. Jag blev så chockad för 3 blommor har stått i skymundan i vardagsrummet o de levde. En av orkideerna blommade dessutom.

Bäddade rent i de yngstas sängar och till middag blev det fiskpinnar, spenat o potatis.

Igår torsdag var jag hemma o donade hela dagen. Dharma kom hem o hade prickar på handen. Kliade inte och kändes inte heller. Höger bild är manipulerad så de ska synas bättre. Inget speciellt.
Elle jo det speciella var att jag var trött på kvällen o somnade före midnatt vilket är otroligt.

Blev pannkaka till middag.

Har även tagit fram målarboken och börjat att skapa. Det kommer sakta men säkert :-)

Idag när jag klev upp så var jag trött först men sen kände jag att jag hade energi och det beror ju på nästan 8 timmar sömn. De andra 2 nätterna närmast så sov jag ca 5 timmar per natt och en halvtimmes tupplur. Så jag har fixaat med tvätt o disk efter att jag lämnade de små på dagis.

Har sorterat en säck med kläder som vi fått av grannen (Lines mamma). Så fina kläder. Så snällt av henne.

Var sen till affären o bolaget. Imorn ska jag nämligen på fest i Lumsheden. Familjen blir kvar hemma. Jag åker med syrran (Åsa) och hennes karl + en kompis till henne som kör hennes bil. Vi Ska stanna till o dricka lite fördrink eller vad man säger hos vår kusin Ulrika o hennes karl. De bor i Forsbacka. Vi åker sen vidare till Lumsheden. Aldrig vart där men det ska bli roligt. Mimmi (vår kusin)har 50 årsfest. Mat, musik o trevligt sällskap.

Nä nu ska jag se film med min make, Puss puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Bullet Journal, Me myself and I, Ångest o panik

Måndag morgon.
Har just lämnat de små på dagis och jag blir så frustrerad. Deras dagis har flyttat under sommaren till Jungfruholmens gamla skola. De har fått det ganska fint o så men det behövs mer på gården tycker jag och det jag är frustrerad över att vid mina barns ingång så har de ännu inte gjort nå staket med grind så för ca 2 veckor sen så satte de upp såna där byggaller som är över 2 meter höga men hade en öppning så vi kunde komma till dörren. Och i förra vecka tror jag det var så smet ett barn ut och ut genom öppningen. Vägen är nära. Detta upptäcktes som tur var men då byter de ut byggallerna mot nå andra byggaller....typ staket/kravallstaket. Jag har megastora problem att öppna grinden på den. Måste alltså ta o släppa allt jag bär på och sticka in båda armarna och lyfta med underarmarna för jag är så svag i mina händer. Omöjligt att öppna med en eller två händer.
Berättade för personalen i min frustration och de tog det som jag gick på dem så nu är jag frustrerad för det. Ska jag inte kunna säga när nåt är fel. Jag är fullt medveten om att det är inte de som ska fixa grind o staket men de kan ju föra det vidare dit till de som har hand om det. Testade i alla fall o ringa kommun o han kopplade mig till nån på tekniska kontoret men där var det telefonsvarare. Mitt hjärta dunka som bara den pga min telefonskräck så nu klarar jag inte av att ringa nå mer idag känner jag.
Får inte jag upp grinden i eftermiddag så ställer jag mig o gråter känner jag. Nu har jag sovit skitdåligt inatt. Bara legat o blundat men inte sovit så det bidrar ju med till min reaktion men jag tycker att de borde vara färdig med hela dagiset vid det här laget. Det var sagt 1 augusti och nu är vi inne i september.

Jag ska ta o mejla kommun istället om nu inte Nanne ringer o pratar med dem.

A - N -D - A - S

För övrigt så älskar jag min Bullet Journal. Detta är nog det bästa sättet för mig att hålla rätt på saker o ting. Kalender, listor o annat i samma. Det enda jag inte har vant mig vid är att inte ha hela kalenderdelen för hela året men jag har en årsöverblick (men den kan jag inte skriva i) och sen en månadsöverblick + så gör jag alla veckorna för den månaden. Sista veckan den här månaden sätter jag igång med nästa månadsöverblick o alla veckorna i oktober.

Om jag ska in med nåt senare än det jag gjort så har jag en framtidslogg att skriva upp det så länge tills jag gör den månaden. Denna återblickar jag till varje månad. Framtiden är nära har jag skrivit på den :-)

För övrigt så ser ni på bilderna att jag har några trackers. En fyller jag i hur jag sover, håller kolll på mensen, viktiga telefonnummer, makens och barnens schema.

I början av boken har man ett index där man skriver upp vad som är i boken + sidnummer så det blir lätt att hitta :-)

Nu funderar jag på om jag ska ta en chino eller ta igen lite sömn så jag orkar resten av dagen. Har lite jag behöver göra i köket, tvätt o annat. Om jag tar en timme så kör jag på sen.

Ha en bra måndag hörrni

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Vänner, Förlorat barn, Sorg

Tisdag förmiddag o jag är skittrött men vad är nytt? Inatt blev jag inte väckt av barnen utan av Gårdon. 2 gånger har han hoppat på dörrhandtaget. Jag hade spillt ut några ostbågar vid min sida av sängen o inte tagit upp dem o tydligen hade djungeltrummat gått så han fått reda på det. Tidigt imorse orkade jag inte med att hoppa på handtaget så han fick komma in. Satt o tugga i sig alla som låg där o sen blev det tyst så nu är de upptagna *haha* Jag har ju så svårt att somna så jag sover ju inte så många timmar per natt o när man blir väckt så blir det ju så mycket värre. Nåja ska ta en tupplur sen.

Ska skjussa Sanna o William till upptåget senare för de ska tillbaka till Stockholm. Så kul att hon vart här.

I lördags hade jag fixat fika. När Nanne klev upp efter ett extra nattskift så åkte vi in till Gävle. Köpte gravljus på vägen och åkte till minneslunden på Skogskyrkogåren. Vi åkte allihopa i familjen för där ligger mamma och mina två änglar Raven och Sixx. Vet ju inte vart där men nånstans är de där tillsammans.
Det var jättefint väder. Självklart började jag gråta efter en stund.....det var liksom inte meningen men helt plötsligt fick jag inte fram några ord o börja gråta. Fick kramar då från höger till vänster. Saknar de så mycket. Kommande lördag skulle mamma ha fyllt 74 år men Nanne jobbar då så därför ville jag dit i lördags så alla kunde vara med o fira mamma men oxå hälsa på änglarrna. Mamma tar nog hand om sina barnbarn där hon är.

Efter tog vi med Sanna hem igen för hon hade sovit över hos sin mamma. Sanna fixade middagen. Det var nån grytblandning som bara finns i Forsbacka. Det var stark men jättegod. Inte direkt för barnen....eller jo Tyler hade gillat den men han åt med sin pappa. Dharma följde med oss o åt. Både hon o Brandon tyckte om det. Willow o Izzy förstod jag att det blev lite starkt för. Vi stekte på lite korv åt dem :-)

Denna tog förresten Nanne på mig när jag skrev namnen på gravljusen.

I söndags blev det dags för kalas för lilla Zelda som fyllde 2 år så vi var på kalas hela eftermiddagen tills det var dags för middag. Vi åt rester när vi kom hem för vi hade en massa mat kvar från olika dagar.

Igår måndag var jag till hab i Tierp med Brandon. Tydligen så hade vi inte behövt åka på det besöket för han är ju överflyttad till Vuxenpsykiatrin istället nu när han blev 18 år och dit har vi hunnit åka 3 gånger den här sommaren. Nåja en tur i onödan då. Kan säga att sköterskan kände sig riktigt dum *haha* Har ju haft med henne o göra sen flera år tillbaka. Ända sen Brandon var liten typ. Har ju henne med Dharma med så vi får fortsätta att träffas.

Byggde klart byråerna igår och sorterade Willows o Izzys kläder. De har nu 6 lådor var istället för 4 var och det hjälpte mycket. Har sen 4 lådor kvar till grejer men skulle det behövas så får de gå till kläder med. Har nu 4 byråer sammanlagt i vardagsrummet. På 2 av dem står min dator o skrivaren på och på de nya 2 står tv, boxer o dvd.
Jag tycker det blev bra.

Tänkte skriva om min nya Bullet Journal med men tar det i ett separat inlägg tror jag då jag tagit bilder.
Det blev så många bilder i det här inlägget nu.

Puss o kram

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Vänner, Barnönskan, Inredning

Hej

Det har hunnit bli torsdag. Regn hela dagen *blä* De äldre har och är i skolan (äldsta har kommit hem), de små har vart på dagis.
Igår fick jag sms från Tylers lärare att han mådde illa o var på väg hem. Nej nu har vi magsjuka i hela huset snart, tänkte jag då förstås. Han mådde si o så när han kom hem. Gå ner i ditt rum o ta med dig en hink, sa jag åt han. Sen vid lunch så gav jag han blåbärssoppa o några digistivekex. Det gick bra att äta. Även bullen vid mellisen gick ner, Vid middagen åt han 2 portioner. Det är ju självklart ingen magsjuka.

Förra terminen hände detta ofta att han kom hem för illamående. Samma procedur då med. Förra terminen började med att Brandons kusin Kevin dog i cancer, mormor var dålig i kol och dog i april. Deras pappa har sina grejer att kämpa emot så det är inte så konstigt att Tyler går o tänker o oroar sig. Han har sagt att då o då har han fått sura uppstötningar så det är nog orolig mage o detta ger ett illamående med.

Det första jag tänkte på var att idag skulle de ha simtest på Willysbadet. Jag fattar inte hur de kan begära att barnen ska bada ute idag. Det är ju höst! Och Willysbadet har inga omklädningsrum.....bara strand och brygga (som var full med fågelskit).

Klart att tankarna sätter igång på han för han vill inte bada ute nu.

Vill de på skolan att vi ska starta o göra att barn förkylda o sen kommer magsjukeperioden. Nä använd badhusen i Gävle eller BYGG ETT I DEN HÄR KOMMUNEN SOM DE PRATAT OM SEN JAG FLYTTADE HIT 2002.

Fattar inte varför de inte prioriterar ett badhus. Det behövs för att skolungdomarna ska kunna lära sig och så behövs det för motionssim. Om jag som vill motionssimma ska åka till Gävle så är det typ 2-2500 kr om året (som tur är så kan man betala per månad) och så är det antingen busstur eller bensinkostnad + parkering på det och dessutom tar en timmes bad så mycket längre tid.
Jag vill så gärna simma men hela proceduren att göra det i Gävle......*aaahhh*

Nä men jag tycker fortfarande att Skutskär ska ha ett eget badhus men bara för skolungdommar och motionssimmare för vill man leka o ruschkanor så finns det badhus i Gävle, Sandviken osv för det.

Nu gled jag iväg igen som jag oftast gör *haha*

Sanna o William är fortfarande här på besök. Vi har inte satt nåt datum utan tar det som det kommer.

Maken jobbar 14-21 idag vilket är tråkigt....men nödvändigt.
Jag tror jag är lite höstdeppad fast jag gillar hösten.....eller så är det pga den tiden på månaden som jag helst vill slippa. Nåja.....life goes on.

Igår skulle jag bygga klart lådorna till byrån men istället så städade jag Willow o Izzys rum. Jag har sånt behov av att allt ska ligga på sin plats.....barnen har inte samma behov *haha* Men nu är det lite mer sorterat även om jag inte tog allt. Lyckades samla ihop 2 soppåsar med skräp i alla fall.

Snart kommer Tyler o Dharma hem från skolan o jag får höra hur det gick med simningen i kalla Bodaån (allt under 25 grader är kallt).

Sanna gjorde förresten go mat igår (se bild här under).

Kram

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Vänner, Äktenskap, Förlorat barn

Har inte orkat skriva på en vecka fast inte bara ingen ork utan upptagen.

I fredags kom fru nr 2 så vi umgicks och på kvällen kom även fru nr 1 så vi vinade o hade trevligt :-)

På lördagen hade vi planerad gårdsfest på gården så eftermiddagen gick åt att handla mat till den middagen (var o en tar med sig själv det man vill äta förrutom bröd o sallad som föreningen bjuder på). Nanne hjälpte till att bygga ihop tältet och i samma veva kom svärfar för vi skulle flytta ställningen så att vi kan fortsätta skrapa o måla vid hängrännorna. Jag vill verkligen inte ha nån färg på undersidan av rännorna för det kommer jag att reta mig på så jag vill att vi tar ner de eller täcker de.
Stressnivån var hög och det är den alltid när jag inte har allt enligt planerna.....jag är ett kontrollfreak och vill hålla tidsplanen. Speciellt när andra människor är inblandade.
Nåja vi hade tipsrunda, fiskedamm, musikquiz och jättetrevligt. Blev lite för mycket av det andra bjöd på *haha*

Sen på söndagen skulle Sanna (fru nr 2) iväg till Gävle för ärenden och träffa sin mamma o syskon och vi hade inplanerad middag med mina systrar Åsa o Elisabeth + deras karlarn Peter o Micke.
Jag bjöd på fläskytterfile, potatisgratäng och sallad. Vin till självklart. Mums. Hade skittrevligt och så roligt att de ville komma ut till mig o äta o umgås. Åsa lekte med de små....även Peter o Micke. Elisabeth o jag passade på att sitta o prata o umgås.

Vi upptäckte att Micke var lik Janne Schaffer när han hade Peters glasögon på sig. Jag höll på att ramla av stolen *haha*

Önska att alla mina fyra systrar bodde i Gävle eller Skutskär så vi kunde umgås regelbundet. Det hade vart roligt. Vinkväll, filmkväll, bio, en öl på en pub, picknick i Bourlongerskogen. Finns massor :-)

Min bok hade kommit till Panduro igår så jag åkte dit i morse o hämtade den trots att jag fick så lite sömn inatt. Hade svårt att somna + att Willow väckte mig en gång. Har extra svårt att somna när maken jobbar natt.
Nåja när jag hämtat den så gick jag in på Ikea o köpte lite grejjer till frun som hon behövde och en present till lilla Zelda. Hon har ett litet 2 års kalas på söndag.

Imorn må jag bygga klart byrån i vardagsrummet när de små är på dagis.
Ska även plocka ner gardinerna på altan för jag tror att hösten har kommit på allvar nu. Oj va det blåste idag.

Skulle vilja åka till minneslunden nästa lördag men vill åka som en familj. Nanne jobbar tyvärr. Mamma skulle ha fyllt 74 år då men kan åka denna lördag kanske. Ta med lite fika och fira min mamma och även hälsa på mina 2 änglar som ligger där. Mina älskade o saknade Raven och Sixx. Skönt att de ligger ihop.

Saknar dig mamma men känner djupt i hjärtat att du har frid nu. Ville så att du skulle må bättre men kol är en plågsam sjukdom :-(

Bilden ovan är från en släktträff som vi hade. Tror det var 2011 för jag o Nanne hade blivit tillsammans månaden före har jag för mig.
Mamma är längst fram och sen från vänster är Elisabeth, Jag, Åsa och Ann-Britt. Den enda som saknas på bilden är vår syster Marie men hon o jag hade ingen kontakt de sista åren innan hon dog.

<3

Likes

Comments

Flerbarnsmamma , Villaliv, Downsyndrom, Förlorat barn, Me myself and I, Vänner

Go förmidda

Kan säga att det gick jättebra att sova med bettskenan inatt. Det kändes först lite konstigt. Låg o spelade lite spel och det blev extra saliv i munnen och jag tänkte då att så kanske det blir hela natten men det avstannade. Kändes bara som nån "beläggning" låg på tänderna nertill. Vet inte om jag pressat ihop tänderna inatt eller inte. Fortsätter att ha den varje natt så slipper jag ha ont i käken o huvudet när jag vaknar.

Har för övrigt pratat med min "andra fru" på messenger med videosamtal så jag fick se vår lilla grabb som är så söt.
Vet inte om jag förklarat det här förrut men jag har 2 st "fruar". De är inte mina fruar utan jag bara kallar de för det för de 2 är mina bästa vänner :-)
Tezz heter antingen Fryn eller frun och Sanna heter min andra fru :-)
Kul grej bara :-)

Nåja efter vårt samtal så fixade jag lite lunch. Det fick bli en Pasta Snack Pot Carbonara idag. Den är faktiskt jättegod. Jag rekomenderar den. Det finns 2 smaker till. Bolognaise och Curry. Bolognaise är ok men väldigt tråkig i smaken. Den med curry har alldeles för snart currysmak. Jag kan inte äta den. Den är för intensiv. Det blir inte gott med för mycket curry. Blä. Så jag köper bara denna med Carbonara. Ett tips är att klippa ner lite korv eller bacon i den så skulle den höjas ytterligare men är helt ok som den är. Krämig o god.

Innan jag somnade inatt så kollade jag in lite olika bloggar o hamnade på en mamma som har ett barn med Downs syndrom och jag började följa henne. Gick då tillbaka till mina egna gamla blogginlägg om Sixx. Jag började gråta för jag minns hur jobbigt allt var men oxå att man kan gå vidare. Jag tänker på han nästan varje dag. Jag vet att jag gjorde rätt beslut men tvivlet finns där ändå tyvärr. Kommer alltid att finns där. Saknar han och han kommer alltid vara en del av vår familj. Raven minns mest jag o Nanne för barnen pratar inte om henne lika mycket. Hon bara försvann men Sixx var ett beslut och det var så mycket tyngre.

Oj va sorgset det blev nu.
Dags att göra nåt annat. Ska hämta de små snart inom 1 1/2 timme. En chino ska slinka ner under eftermiddagen. En tvätt ska hinnas med. Är ju själv med de små hela eftermiddan då maken åker iväg o jobbar 14-21 snart. Middagen kommer idag oxå bli finduslådor för jag vill inte vara fast i köket om de börjar kivas eller nåt så det får bli enkelt. Det går dessutom åt en låda till mig o de två delar på en *haha*
Tänkte om jag har tid så ska jag börja bygga ihop byråerna som jag köpt.

Så ha en bra eftermiddag så kanske jag skriver ikväll igen.
Kram

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Villaliv, Äktenskap, Inredning

Vid lunch kom exmaken med Dharma o Tyler. Jag visste de skulle komma med sedvanliga papper som ska fyllas i och tillbaka till skolan men det märktes nu när Tyler kom: DU som är målsman SKA fylla i de här pappren. Stora killen går ju i sexan nu på högstadiet ;-) Tiderna är lika i alla årsklasser.
Mån 8-15
Tis 8-15
Ons 8-12:10
Tor 8-15
Fre 8-14
Dharma har lika tider och började åttan idag. Sexan o åttan.....hallå vart är mina små barn?

Kommande skolavslutningen är det enda året jag bara behöver gå på en skolavslutning för nästa ändå så går Willow ut f-klassen.

AAAAAAHHHHHHHH

Men tills dess så har vi ett år av dagis kvar för henne.

Jag beställde förresten en Bullet Journal bok så jag kan få starta snart att samla allt i en o samma bok istället för allt utspritt. Jag längtar!

Nanne tog bilen till jobbet idag så då var vi bara på hemmaplan idag. De små lekte på ganska bra ute i trädgården så jag passade på att sätta upp en annan sorts vajer till gardinerna på altan. Den förra var en sån där lång vajer som ikea har och gardinerna betedde sig som de var besatta när det blåste ute och till slut lossna vajern från hållaren men jag hoppas att det här ska funka bättre. Dessa vita gardinvajrar sitter mellan varje sektion + att det sitter en krok i mitten som stoppar gardinens galna framfart :-D Så nu kan gardinen bara ta sig över halva. Jag älskar färgen och det passar ihop med de rosa filtarna som jag har i loungegruppen.

Vet dock inte vilket som ser bäst ut. Hänga brett eller smalt?

Nåja....sitter o väntar på min varma macka ska bli klar och att Willow ska somna så jag får min stund på dan som jag kan rensa min hjärna o bara vara.

Snart är maken hemma med. Messa o fråga om jag ville ha nåt från Preem när han skulle dit efter jobbet men jag har hemma.

Puss o kram

Likes

Comments

Flerbarnsmamma , Villaliv, Äktenskap, Konst, Me myself and I, Renovera

Go lunch eller vad säger man när klockan är nästan lunch? Går ju inte med gomorgon :-D

Idag fick jag sovmorgon av min man. Han vet hur trött jag är på morgonen. Jag är verkligen ingen morgonperson och kan inte piggas upp med kaffe då jag tål väldigt liten mängd koffein.
Har drömt intensivt inatt.

Först drömde jag om min syster Ann-Britt. Jag skulle vara barnpiga åt hennes pojkar Oscar o Jens som är vuxna så hon fick en fri kväll/dygn. När jag vaknade sen så frågade jag Nanne om jag hade pratat med henne för drömmen var så verklig och jag minns i drömmen att jag berättade för Nanne om det hela *haha*

Sen eller före så drömde jag om mitt besök till tandläkaren. Jag hade tid på riktigt idag kl 11:10 för att få min bettskena. I drömmen så fick jag en stor svart bettskena och jag sa att den var lite väl mörk så hon tog den o gick iväg o fixade. Kom tillbaka med en grå. Jag började nästan gråta för jag visste att min man skulle bli äcklad om jag har en grå eller svart bettskena i sängen. Går det att välja färg själv frågar jag henne och det gick det. Varför fick jag inte välja då fråga jag. Åh va besvärlig jag var då. Hemskt dröm.

Kan fortsätta berätta om det riktiga besöket då och jag fick en liten genomskilnig bettskena. Jag  var så glad att drömmen inte var sann *haha*

Ska bli intressant ikväll att känna hur det känns att ha den i hela natten. Att prova den gick jättebra.
Hon (tandläkaren) ringde mig när jag åkt iväg men jag hörde inte hennes samtal förrän jag kommit hem igen men det är inte så konstigt. På radion spelades Sweet child o mine med Guns n Roses och just den låten har jag som ringsignal på telefon så det är ju självklart att den blandade in sig i den riktiga låten *haha* 2 missade samtal hade jag *fniss*

Igår när jag bloggade så märkte jag att det blev så himla lång blogg för det hade hänt så mycket under helgen som jag ville skriva om. Måste ta o dela upp det. Det får väl bli 1-2 gånger om dagen istället då så det blir kortare inlägg. Antar att det blir jobbigt att läsa. Kul när andra läser men jag skriver för min egen skull och att ni läser är bara bonus.

Äldsta sonen har dragit iväg till sin pappa.
Mellisarna skulle ha kommit en sväng idag pga exets läkartid men så blev det ändrat så vi syns på fredag.

Till middag blir det bara jag o de små.

Maken har förresten vart ute o måla lite på vindskivorna på sidan av huset. Det tar sig. Det blev andra lagret nu och sen flytta på ställningen o skrapa o måla mer. Ska runt hela vägen men det får bli en annan dag för snart ska han iväg o jobba 14-21.

Jag ska förresten beställa en bulletjournal bok på panduro....tror det var panduro i alla fall. Vill så gärna sätta igång.

Nä jag ska njuta av min chino o barnen ska äta lunch o sen vila.
Jag känner att jag måste börja vara kreativ igen. Måste hitta nåt som är mitt o bara för mig. Få utlopp för mig!

Pöss o kram

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Villaliv, Vänner

Gokväller alla som läser

Det har hunnit bli söndag o jag är faktiskt helt slut. Helgen har vart intesiv....eller ja från torsdag i alla fall när vi hade kräftskiva med goaste folket från England. Love you guys!

Nåja fredagen Kom och gick med lugn dag men lite middag i slutet av dagen och det bestod av falukorv med mackaroner. Vi slog på stort då *hahaha* Nä jag orkade inte göra nå värre än det eftersom efter maten så åkte jag o storhandlade. Det gör väl alla en fredagkväll eller hur? :-D Ibland blir det så när man har småttingar och storingar och make o hela shobaloan (inget riktigt ord by the way).

Fick fylla en vagn först och gå till kassan - betala - packa - ut till bilen o lasta in.
Sen in igen och nästan fylla en till vagn och gå till kassan - betala - packa - ut till bilen o lasta in och åka hem.

Väl hemma så tog jag in 2 kassar och Brandon o Nanne fick ta in resten medan jag började att sortera upp allt. Tog självklart ett stort glas vitt vin till det :-D

För några månader sen (tror jag det var) så köpte vi 2 st Billy hyllor med dörrar för jag var så trött på att aldrig hitta i vårt djupa (60 cm) skafferi. Visst skafferiet var bredare och hade dubbla dörrar men hemskt när allt hamnade framför det bakom o jag fick aldrig en bra ordning trots att jag satte upp smalare hyllor på sidorna och längst bak.
Nåja så här ser mitt Billy skafferi ut nu när det är ganska påfyllt. Dörrarna är täckta nertill och fönsterglas upptill så man ser in. Hade tänkt att jag skulle täcka insidan med sån där blurrig plast som man har för att ingen ska se in i typ badrummet.

På lördagen så var det regn hela förmiddagen *trök* Hade ju planer på att åka o titta på Pride tåget och sen Magnus Uggla på kvällen men hade verkligen ingen lust med regn.

Så vi segade på hela förmiddagen med frukost o pyjamas. Maken hade börjat sin 6 veckors skift på jobbet så vi såg han bara kvällstid då han jobbade 6-18 både lördag o söndag.

Nåja det slutade regna o jag bestämde att vi skulle åka strax efter klockan 14 (de skulle börja gå kl 14 från Stenebergsparken men svårt att gissa när de tex skulle vara vid Nygatan i centrum).

Jag ber Brandon ta mina nycklar o gå ut o sätta fast de små i bilen medan jag gjorde mig färdig. Han hittade inte mina nycklar. Gå o kolla i bilen sa jag i panik. Jodå där var det.....INLÅSTA!
Jag messar till Nanne och som tur var så hade de en bil tillgänglig precis utanför deras avdelning och tid mellan rullarna så han kommer o låser upp bilen åt mig *pust* Vi åker direkt efter lite pussar :-D
Tänker på vägen in att det nog är bäst att åka direkt till att ställa oss utanför Silvanum för där skulle tåget komma o vika av till Bourlognerskogen för klockan hade passerat 15 vid det här laget.
Kan säga att vi behövde inte åka dit utan hade kunnat åka till Nygatan. Kl 16 ca kom de till Silvanum :-D

Först när vi stog där så tänkte jag att de små skulle bli uttråkade men det gick förvånansvärt bra. De sprang o plockade bär ur buskarna o samlade på hög (jag tittade som en hök o sa att de fick inte äta dem). De sprang runt en skylt o hade allmänt roligt. Sen  började vi höra trummor o rytm och då började vi 3 att dansa och fortsätte när tåget närmade sig med polisen i spetsen.
Ungarna tyckte det var jättehäftigt med alla färggranna, lastbilar, ballonger, musik, glädje o sång.
Vi kommer åka nästa år med. De fick förresten solglasögon av nån i paraden och flaggor.

Vi beslutade oss att gå mot platsen där alla andra var och där fick barnen godis här o där, armband, knappar o annat med pridefärgerna. Träffade på kompisar som jag stanna o prata med.

Sen gick vi mot högskolan där vi ställt bilen o åkte hemmåt fast först in på Willys för att köpa enkel värma-i-micron mat och lördagsgodis.
Nanne var hemma före oss.

Sen skjussa Nanne mig till Furuvik för på vägen hem såg jag att det inte var så mycket parkeringsplatser kvar och jag vågade inte chansa o ta bilen.
Det var så himla mycket folk för att se Magnus Uggla. Smockat. Jag tog och åkte Fireball i hopp och att se lite högst upp och ta en bra bild men tyvärr så är det träd i vägen där så då åkte jag slänggungan o tog bilder. Visst det är fartbilder men man ser att det är smockat :-D

Tog bussen hem 21:33. Tog en cider hemma o tittade på film. Maken hade lagt sig.

Idag söndag hade jag sovit så himla dåligt då jag fick springa in till Willow minst 4 gånger pga mardrömmar. Så jag bad Brandon passa de på förmiddagen medan de tittade på film så jag kunde vila en stund. Sen åt vi lunch o åkte iväg. Hämtade upp Dharma o Tyler och begav oss till sista dagen på Furuvik. Hade det inte vart för regnskuren medan vi stog i kön till Fireball så hade det vart en jättebra dag för jag köpte ett åkband åt Izzy för att ge han en chans att få åka Fireball igen. Med mig fick han inte åka pga att han inte fyllt 4 år men är över 100 cm så vi drog en vit lögn. Han har ju liksom redan åt den minst 20 gånger. Han blev jätteglad över att få åka den igen. Nu blir det en väntan tills i vår då han har åldern inne och är ännu längre.

Ibland tycker jag en vit lögn är helt ok för det gjorde han glad då deras regler är urdumma. Det är längden som har betydelse....inte åldern när man åker karusell!

Nu är denna veckan till ända. Ny vecka är på intågande. Först o främst så blir det troligtvis ett besök hos tandläkaren imorn fm. Om inte så skulle hon ringa.

Kram o gonatt

Likes

Comments

Familjeliv, Flerbarnsmamma , Stor familj, Villaliv, Vänner

Iförrgår hände inte så mycket mer än att jag var till tandläkaren o gjorde avtryck på mina tänder för att göra bettskena sen. Pressar ihop käkarna när jag sover så många mornar så vaknar jag med värk i käken o huvudet. Tänk om man kunde säga åt sig själv när man sover att inte göra det. Va enkelt det skulle vara :-D Nåja får se hur det blir att sova med en sån.

Igår hade vi kräftskiva och långväga besök från England.  Det var så gott o så trevligt. Önska att Ingela, Brian och Tess bodde närmare. Det är inte många som man klickar med men de gör jag det med. Spelar ingen roll att vi träffas 1 gång om året. Umgås som om vi inte gjort annat :-D
Fick 3 flaskor med honungs mead som jag fått förrut. Älskar det. Så gott. Bara jag o Tess som gillar det i sällskapet *haha* Har förresten alrig träffat Tess förrut men vi är vänner på fb. Underbar o trevlig. 

Tror jag ska skicka över pengar till nästa år så får de köpa med sig en hel kartong med Mead åt mig för det kostade inte så mycket. Har 2 flaskor kvar o må ju hålla lite på dem. Det är som med mitt favoritvin Kirsberry. Njuta av smaken vin. Visst njuter av andra viner med men dessa är på ett annat vis.

Imorn funderar jag på att ta med mig de små och åka in till stan för att se på Pride tåget. Åkte in förra året med Tyler o det är ganska maffigt att se på alla gå i tåget. Det är för långt för att jag ska klara av att gå med annars hade jag gjort det. Mina hälar skulle värka så mycket trots bra skor. Så det får räcka att stå o bevittna det från sidan. Förra året stod vi uppe vid slottstorget men tror vi ska se det från Nygatan nu. Parkera i p-huset på 9:an och gå ut o ställa sig o se. Undrar bara hur lång tid det tar för dem att gå? Vet att de samlas kl 13 i stenebersparken och de börjar gå kl 14. Går därifrån mot kaserngatan o sen ner på s.kungsgatan o sen vänder de o går upp en bit för den igen o sen in på Nygatan o vidare över kvarnbron o mot Bourlongerskogen. Vet inte när vi ska ställa oss. Vill ju inte stå för länge men de får väl ha med sig sitt godis så blir det väl roligare :-D Tänkte ta med vagnen för det blir ju mycket folk.

JO nu kom jag på att i torsdags så hade vi ju filmkväll. Det brukar bara vara jag o Tyler men nu var även Brandon, Dharma o maken med. Brandon hade valt film. Det blev Skönheten o Odjuret. Den otecknade version men Emma Watson. Den var ok. Mest kul att se film ihop med barnen :-D

Nä om man ska göra sig en chino kanske? Ska åka o handla sen och så har vi fredagsmys ikväll fast tyvärr utan Dharma o Tyler för de ska till sin pappa idag. Kommer tillbaka nästa fredag. Ska vi kanske hyra Trollz filmen kanske ikväll?

Puss o kram gott folk

Likes

Comments