Idag började skolan igen, vilket var allt annat än roligt... Och sjävklart får jag även huvudvärk första dagen, great! Motivationen är verkligen på topp! Jag får verkligen så mycket ångest och mår seriöst dåligt bara jag tänker på skolan, så tråkigt. Dessutom har det varit väldigt skönt under lovet, jag har kunnat sova till typ 8, rida båda hästarna, hinna med att mysa med dem, äta ordentligt osv. När det är skola så stressar jag hela tiden i stallet, jag skyndar mig så att jag hinner rida och då blir allting slarvigt gjort, jag blir stressad av att jag inte känner att jag hinner med att plugga och jag glömmer bort/hinner inte äta. Usch, vill ha lov, alltid.

Idag tränade iallafall jag och Playboy för Johanna igen, det gick jättebra! Vi red igenom fei lagtävlansprogrammet, för på lördag så ska jag och Playboy prova på att rida det på en tävlingsplats för första gången. Dock är det bara en pay & ride, men ändå.... Jag är jättetaggad och tycker att det ska bli sååå kul, sen får vi ju se hur det går.

Playboy var som sagt duktig, han stack inte med mig idag vilket var ett stort framsteg! Jag provade att lätta av på handen när han blev rädd för något för att se vad som hände då, jag trodde att han bara skulle springa iväg med mig men istället så lugnade han ner sig och jag kunde fortsätta med det jag höll på med.Det är alltid så skönt när man hittar sådana små knep som gör så stor skillnad!När jag kom hem från träningen så var det dags att rida Fallera, och ja, hon var ju som hon brukar vara. Extremt pigg! Hon sparkade, stegrade, försökte springa iväg osv, men hon är så glad vilket gör att jag blir glad! Vi får ju fortfarande bara rida på rakt spår, så jag travar hela långsidan, skrittar genom kortsidan sen travar jag igen. Lite tråkigt eftersom att jag inte kan göra så mycket, men jag försöker att träna mycket i skritt, tempoväxlingar och lätthet för hjälperna (hon är dock väldigt lätt, men man kan alltid bli bättre....)


Nu ska jag snart gå och lägga mig, så att jag förhoppningsvis kan vara lite piggare imorgon!
Puss och kram
Söta Playisen
Såhär går alltså Fallera efter att ha vilat så länge... Hur är det ens möjligt???
Playboy slutar verkligen aldrig att imponera, igår hoppade han och jag 1,20!!! Nytt rekord :D

Likes

Comments

Åh, nu längtar jag så mycket till februari! Jag, Mamma, Mira, Thea, Ulrika (Theas mamma) och Penny (Theas lillasyster) ska åka till Göteborg horse show tillsammans!

Det ska bli så roligt, vi kommer åka upp tidigt på fredagen, vi har bokat biljetter till fredagens förmiddag så det ska vi se, tror att jag är mest taggad på att se dressyrküren faktiskt... Tycker att det är så coolt att få se alla duktiga ekipagen, vilken dröm att få rida där någon gång! Efter det ska vi gå och kolla lite på mässan, jag ska nog kolla på stövlar (har fortfarande inte hittat några...) men jag vill även försöka få mamma till att köpa något nytt schabrak osv.

På kvällen så kommer mamma och Mira åka hem, men jag stannar med Thea, Ulrika och Penny. Vi kommer att bo över för att sedan se lördagens hoppning och kolla ännu mer på mässan... Jag ska bara se till att spara lite pengar så att jag kan köpa något, annars får jag väl se till att vara snäll mot mamma, hehe.


Jag är redan taggad på att åka dit, ska dessutom bli roligt att få åka dit med Thea, så att jag slipper gå med Mira....


Ska någon av er dit?Puss och kram

Likes

Comments

Det här helgen var jag och Playboy på kurs hos Johanna. Det var två träningar och på lördagen visade hon även oss hur man fixade hästarna extra fina, både till vardags och tävling. Det var verkligen superkul, Thea var också med så efter att vi tränat på lördagen så satt vi och tittade på några av de andra som skulle träna.


Jag tycker verkligen att det är så inspirerande och lärorikt att sitta och kolla på andra som tränar! Dels så får man se lite olika övningar, men även de otroligt ambitiösa ryttarna och deras fina hästar.


Jag tycker att båda mina träningar gick bra. På lördagen så koncentrerade vi oss på traven och så tog vi galoppen på söndagen.

På lördagen tyckte jag att Playboy var riktigt fin, han har ju fått för sig att han ska börja sticka när det blir jobbigt (jag blir dock inte rädd, utan kan nästan inte hålla mig för skratt... Har alltid sagt att jag inte vill ha en "normal" häst....), och han stack ganska mycket i lördags. Det positiva var att mellan hans små "anfall" så var han så fin! Han har börjat hitta ett mjukt stöd i handen och börjar äntligen trava mer genom kroppen!

På söndagen var Playboy lite trött, det var ett ganska hårt pass på lördagen, och söndagens pass blev ännu hårdare... Man kände på Playboy att han var lite seg i kroppen, men han kämpade på fint och jag är jättenöjd men honom. Jag tror dock att vi får träna lite på att gå två hårda pass efter varandra, så att han inte blir så seg på alla meetings sen... I galoppen fick jag en jättebra övning till den förvända galoppen. Jag har lite svårt att behålla samma takt och den lugna bäriga galoppen när jag går in i den förvända på Playboy, men den här övningen kunde jag göra tills han "stannade kvar hos mig".


Övningen:

Övningen är egentligen ganska simpel, man börjar med att galoppera på mittvolten, hitta en jämn galopp där man känner att hästen är bärig och har ett mjukt stöd i båda händerna. När man passerar medellinjen så lägger man sedan en volt utåt, där ska hästen ha kvar samma galopp genom hela volten, även om det är förvänd galopp. Det som jag tycker är så bra med denna övningen är att man kan göra den väldigt svår men även ganska lätt. Allt beror ju på hur stor volt man tar.
Puss och kram

Svettig Playboy efter söndagens träning

Likes

Comments

Igår var jag och Thea i stallet, hela dagen. Jag åkte hemifrån klockan 07.20 och kom hem klockan 21.30.... Jag älskar verkligen att vara i stallet så länge! Vi hade bestämt att vi skulle äta frukost i sadelkammaren tillsammans, rida båda våra hästar, putsa alla våra saker mm.


07.30

Jag och Thea träffades i stallet och tog fram vår frukost, samtidigt som vi satt och åt vår frukost så mumsade hästarna på deras morgonhö!

08.30

Vi var ganska sega på att äta... Men klockan halv nio så kom hovslagaren och fixade iordning Playboys hovar, så nu har han sprillans nya skor också! Under tiden som Playboy fick pedikyr så mockade jag båda boxarna.

10.20

Efter att hovslagaren var klar med Playboy så red jag honom. Kvällen innan hade jag tagit hem alla schabraken för att tvätta dem, så jag fick rida barbacka! Han var verkligen superfin, det blev väl inte ett jätteseriöst dressyrpass men båda var glada iallafall....

11.30

Efter att Playboy hade blivit riden så var det Falleras tur! Hon var nog inte lika taggad som jag på vårt ridpass och vägrade därför följa med mig in, efter några godisbitar och lite fjäsk så följde hon dock med mig... Även Fallera fick bli riden barbacka, och för första gången på flera månader så travade vi under hela 10 minuter (....), Fallera tyckte att det var kul och jag satt och försökte göra så många halvhalter som möjligt för att Fallera inte skulle springa iväg.

13.20

Jag och Thea började bli lite hungriga, så vi bestämde oss för att gå ner till "Grilleken" och äta lunch. Efter det var vi pigga och glada igen!

14.45

Jag och Thea hade gått upp till stallet igen, och direkt när vi kommit fram så lastade vi Playboy och åkte till Katja (tandläkaren). Playboy var verkligen så otroligt duktig, han hade fina tänder men där var några småsaker som vi fixade iordning. Playboy var lite rädd, men var snäll, vilket var väldigt skönt eftersom att vi slapp ge honom lugnande.

15.30

Vi kom tillbaka till stallet och och det var dags att börja putsa, allt. Jag putsade båda dressyrsadlarna, hoppsadeln, stövlarna och båda tränsen! Jag är verkligen så seg när jag putsar, så det slutade med att jag kom hem klockan 21.30....

Ungefär såhär brukar det se ut när jag och Thea putsar, saker överallt....
Puss och kram

Likes

Comments

Den 3 april förra året så hade både jag och Thea varit iväg och tävlat, när vi kom hem från tävlingen så bestämde vi oss för att rida ut på våra andra hästar. Vi tyckte att det skulle vara lite tråkigt att rida samma gamla vanliga runda, så vi bestämde oss för att försöka hitta ngn ny väg.... Det slutade med att vi var ute i 3,5 h, vi red vilse och båda hästarna var en aning galna....

Idag skulle jag och Thea ut och rida igen, vi var inte ute lika länge, men vi hann ändå med en del. Vi träffade en älg, vi flydde från en älg (...) och självklart lyckades vi rida vilse idag också... Det roliga var att helt plötsligt så började både jag och Thea känna igen oss, vi var på exakt samma ställe som bilden ovan togs på!

Vi hittade hem, både ponnyerna och ryttarna var glada och Playboy hade fått springa av sig ordentligt! Resten av veckan blir det dressyr, och till helgen blir det träningar för Johanna!Puss och kram

Kärt återseende...

Två fina ponnyer <3

Stallets absolut finaste kung!

Likes

Comments

Precis sådär skojade jag och min kompis häromdagen, och även om det låter så klyschigt så är det ofta så jag ser på ett nytt år, det blir som en liten nystart.

Nu har jag under en lång tid lagt bloggen åt sidan, det har varit mycket i skolan, i stallet och jag har i omgångar inte mått så bra själv heller. Nu vill jag dock ta tag i bloggen igen, för det är ju så roligt!

Mitt 2016 har verkligen varit fullt av både motgångar och framgångar, det har varit mycket hela tiden och jag själv har inte riktigt hunnit med i alla svängarna.... Det har varit som att gå på en lång balansgång, man måste fokusera, hela tiden, och om man tar det där felsteget så ramlar man! Då är det bara att börja om. Jag har fått börja om, flera gånger under detta året.

Jag har även blivit påverkad av många andra personer i min omgivning, och tyvärr har mycket av det varit negativt. Det är alltid någon som ska klaga, det är alltid någon som ska säga att man gör fel, att man tar fel beslut och att om man inte lyssnar på dem så kommer man inte lyckas så bra. Tyvärr så hände mycket av detta när Fallera blev skadad, och när jag var så ledsen så var det många som tog chansen att "sänka mig" ännu mer. Som tur är så har jag även haft så många människor som har stått vid in sida, peppat och stöttat.


Så med detta skrivet så vill jag bara tacka alla som har gjort mitt 2016 till ett, trots allt, bra år! Bland annat min familj (speciellt min snälla mamma), min fantastiska tränare Johanna, gänget från Åhus och Thea & Ulrika från stallet som alltid hjälper till när det känns omöjligt!

Nu kör vi på, med nya krafter! New year, new My!Puss och kram

Fantastiska Fallera som gjorde att 2016 började på bästa sätt!

Första tävlingen med Playboy, en LC:1 och vi kom tvåa, vilket jag tyckte var så stort just då. Tänk så mycket som har hänt med den ponnyn!

Jag älskar denna bilden, så mycket glädje! Dreamteam ❤

En av våra många bra träningar, vi skulle inte vara där vi är utan Johanna!

Och Playboy som gjorde att tävlingssäsongen avslutades på bästa sätt, kvalade nationellt och fick en andraplacering med sig hem!

Likes

Comments

Eftersom att jag skrivit lite om mitt 2016 så tänkte jag dela med mig utav hur mina mål för 2017 ser ut för tillfället!


Fix Fallera:

 • Börja tävla igen
 • Kvala till SM
 • Rida A-final på SM
 • Göra bra ifrån oss på OBS-tävlingrna så att vi kan komma med på NM

Egentligen är jag lite "rädd" för att sätta dessa målen med Fallera, det är ju så oklart om hon blir helt återställd (men så som det ser ut nu så kommer hon att bli det). 😁 Jag hade så gärna velat komma ut igen, träffa alla tävlingskompisar, åka på meeting, planera inför de lite större tävlingarna osv. 💗 Jag vill åka på alla OBS-tävlingarna, dels för att jag tycker att de jag var på detta året var så roliga, och dessutom så är det ju självklart att jag vill komma med på NM. 😄 Dock så tror jag inte att jag har en chans till det, mycket eftersom att jag och Fallera missade nästan hela denna säsongen och det kan därför bli lite svårt för oss att hinna "komma tillbaka". 👎

Arhults Playboy:

 • Starta nationellt
 • Kvala till SM
 • Få mer rutin
 • Åka på något meeting
 • Komma med i Willands dressyrlag

På Playboy vill jag bara få mer rutin, jag vill åka ut på många tävlingar så att han börjar känna sig trygg. Dessutom hade jag velat åka på något meeting med honom, jag tror faktiskt att det hade varit bra för honom.... 😝 Jag hade också velat komma med på SM, dock tror jag att det blir väldigt svårt för oss två, det är hårt motstånd på D-ponny och vi har inte tävlat så mycket.... Det beror på hur mycket vi hinner utvecklas under vintern! 💪 Jag hade också tyckt att det vore så roligt att få vara med i Willands dressyrlag, dock har de redan ett starkt lag, så det blir nog lite svårt att komma med där...💗


Detta är alltså lite av de målen jag har för 2017, det kan ju ändras väldigt mycket, och eftersom att jag har satt ganska höga mål för båda hästarna så får jag nog räkna med att jag inte kan uppfylla alla, men vi ska försöka! Det viktigaste just nu är att jag och Playboy fortsätter att lära känna varandra och utvecklas, och att Fallera blir helt frisk så att vi kan börja träna igen! ❤Puss och kram

Fallera är så lätt att ha med sig, hon blir inte stressad och hon äter/dricker alltid som hon ska! Bästa lilla tjejen ❤

Likes

Comments

2016 har varit ett väldigt händelserikt år för mig 😝 Några av sakerna som hänt är ju:

 • Fallera blev skadad 😥
 • Playboy kom hem till mig 👑
 • Vi flyttade 🏠

Trots att vissa saker har varit tråkigare än andra, så är jag väldigt glad att allt som hänt faktiskt hände...


Jag tänker främst på att Fallera blev skadad, jag har aldrig gråtit så mycket, jag har varit fruktansvärt ledsen och orolig och samtidigt tyckte jag ju såklart att det var tråkigt att vi missade alla de roliga tävlingarna vi hade kvar. 👎Trots detta är jag faktiskt glad att hon skadade sig (nu låter jag ju väldigt hemsk, inte så jag menar...) för om inte Fallera hade skadat sig, så hade inte Playboy stått här i Hjärnarp just nu. ❤


Playboy är något av det bästa som hänt mig, han och jag klickade från första stunden, och egentligen har jag velat ha honom så länge.... 😍 Dagen då vi hämtade hem Fallera för första gången, så hade Playboy precis flyttat till Falleras gamla ägare. Både jag och mamma sa att vi ville ha honom när Fallera blev för liten, han var (och är) sååååå fin! 💗 Och nu står han här, fina fina Playisen!


Dessutom flyttade vi precis i början av året, både något som har gett mig väldigt många nya möjligheter, jag har utvecklats väldigt mycket själv och har fått väldigt många nya vänner. Dock så saknar jag Yngsjö och Åhus, alla fina vänner, sena kvällar i sadelkammaren med Lotta (...), att kunna åka och sova över hos My en helg mm. 😔 Men det har ju hänt så mycket bra saker också! 😄Jag började träna för Johanna (jag hade ju en toppentränare innan också, men det var skönt att jag hittade en tränare som passade mig så bra igen), jag har fått många nya vänner (både i skolan och i stallet), jag har fått rida många nya hästar och mycket mer. 👌


För att summera 2016 så tycker jag att det har varit väldigt bra! Dessutom så avslutade jag och Playboy vårt tävlingsår igår, där vi lyckades rida ihop vårt andra nationella kval, så nu är det också klart... 😉 lite drygt 66,5% och en andraplats fick vi med oss hem (en lite rolig sak är att igår fick playboy högre procent än vad Fallera någonsin fått i just det programmet....) 😍❤


Puss och kram


Första gången jag red Playboy, jag var kär i honom redan innan jag hoppade upp ❤

Tävlingen i Åstorp var verkligen så rolig, tävlade både Fallera och Nalle (B-ponnyn som jag red) den helgen, båda två var så duktiga! 🌟

Likes

Comments

De som känner mig, eller egentligen behöver de bara ha spenderat en dag med mig, de vet att jag är beroende av schabrak... 😂 Och när jag säger beroende så menar jag BEROENDE, jag kan stå och prata om vilka schabrak jag vill ha och vad jag kan matcha de med i timmar! Jag tycker att de är så kul, alla olika färger, med glitter eller utan glitter, glansigt tyg/matt tyg, märken, passpoaler mm. 😆


Det kan väl inte bara vara jag? 😉


Idag tänkte jag dela med mig av några av de schabrak som står på "vill ha-listan"!


Namn: Svart satin med svart glitterband

Vi börjar med detta snygga svarta schabraket från Equito, detta har ett glansigt tyg (satin) som får hela schabraket att se lite mer exklusivt ut enligt mig. Anledningen till att jag vill ha just detta är för att det har en svart glitterkant (som hade matchat perfekt med ett par svarta glitterboots som jag köpte på FHS). 😎

Pris: 549 kronor

Namn: Midnight Blue

Vi går över till Equestrian Stockholm , de har enligt mig så otroligt snygga schabrak, jag hade kunnat ta alla.... 😍 Men tyvärr tycker inte min plånbok att det är en särskilt bra idé... Därför har jag valt ut några favoriter, t.ex detta marinblåa. För även om jag gillar lite färg, så är det ju svårt att slå ett marinblått schabrak på en fux! 🙈 Detta är bara så snyggt, stilrent och vem blir inte kär i det?... Älskar deras logga som de har på en liten "bricka" på sidorna, de har verkligen kombinerat ihop ett perfekt schabrak! 😋👌🏽

Pris: 699 kronor

Namn: Burgundy

Vi fortsätter med Equestrian Stockholm! Detta ser så lyxigt ut tycker jag, älskar den lite vinröda färgen, och med en marinblå kant som gör det lätt att matcha med! Frågan är bara om det röda färgen fungerar på en fux, har aldrig haft ett rött schabrak på en fux så jag vet inte riktigt. Vad säger ni?

Tror ni att detta hade varit fint på en fux? 👍🏼/👎🏼

Pris: 699 kronor

Namn: Pink

Haha nämnde jag att jag vill ha alla schabraken från Equestrian Stockholm, det här är iallafall det sista från dem... 😁

Jag har ju länge sagt att jag vill ha ett rosa schabrak, och jag skulle ju få ett från Anky men eftersom att Playboy råkade trampa sönder sitt träns så fick jag ett nytt träns istället... Men operation "tjata sig till ett rosa schabrak" är nu igång igen! 😜 Denna gången är det detta fina schabraket med lite gammelrosa färg som jag tjatar om, jag tror faktiskt att detta hade varit finare på en fux eftersom att den inte har en sådan "skrikig" färg.

Pris: 699 kronor

Namn: Birdie Num Num

Vad tror ni om detta schabraket från PS of Sweden? Gillar den lite mer "ljusblåa" färg. Dock vet jag inte riktigt hur man kan matcha med det, med det finns ju säkerligen något.... Det positiva med de nya PS schabraken som jag kollar på är att de inte är så dyra. Men eftersom att jag är liiiite tveksam på färgen så kanske det inte är värt det....

Pris: 399 kronor

Namn: Monogram Aruba Blue

Vad ska man säga? Det är bara sååå snyggt!!! 😍 Det enda tråkiga är att det ser precis ut som ES Stockholms.... Snyggt med en marinblå färg, den lilla "brickan" som får schabraket att se exklusivt ut samt de snygga kantbanden. Det som är positivt med detta är att de har en liten "puff" framför sadeln för att schabraket ska ligga stilla, vilket kan vara ett problem med andra schabrak då de lätt glider bak under ritten! 👌🏽

Pris: 699 kronor
Hoppas att ni tyckte det var kul att läsa, och berätta gärna vad ni tycker! Har ni några andra favoriter som jag bör kolla på? 😃Puss och kram!

Likes

Comments

Idag hade jag ju ganska mycket saker att göra när jag kom till stallet. Jag gick med båda hästarna idag, istället för att jogga Playboy. Kände att det blev lite lättare, dessutom blev det lite bättre eftersom att vi ska träna imorgon. 💪🏼


Jag tränade även Ella idag, hon var så himla duktig! 😍 Efter det red jag Kakan, och tyvärr kan jag inte säga detsamma... Så tråkigt eftersom att hon var så otroligt fin i helgen, vad hände? Hon liksom tryckte upp huvudet, spände halsen och sen sprang hon bara, inte kul! 😒👎🏼 Nu ska hon få gå i skogen några dagar, sen ska jag nog rida henne igen. Jag vet inte om hon kanske är sådan för att hon eventuellt börjat bygga lite muskler, och tar det som en utväg när hon tycker att det blir jobbigt.


Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag, sen får man väl gå och lägga sig. Imorgon är det träning, lika kul varje gång! Så då måste jag vara pigg 😝😃Puss och kram

​Det känns som att detta var så länge sedan, trots att det bara var ett par månader tillbaka.... Första kvällen med min absoluta favoritkille 

Likes

Comments