Jag brukar aldrig träna på måndagar, men eftersom att jag inte tränade förra veckan, och det är tävling till helgen, så bestämde jag att Playboy skulle få träna två gånger denna veckan.

Idag var playboy suuuuuperfin! I början var han ganska spänd, han blev aldrig stark men han tog inte stödet på bettet utan han gick bara och spände nacken och halsen hela tiden. Jag tycker att det är ganska svårt när han gör så, för jag kan inte riktigt hålla om honom med benen och jag vet inte riktigt hur jag ska göra hela tiden, så Johanna fick hoppa upp en stund. Det är verkligen toppen att hon kan hoppa upp ibland för att känna på honom, då blir det dels lätare för henne att hjälpa mig eftersom att hon vet hur han är, och sen blir det lättare för mig eftersom att hon kan rida igenom honom lite mer.

Efter att Johanna ridit en stund så var Playboy verkligen jättefin, han tog stödet väldigt lätt och jag kunde både trycka på honom framåt och ta tillbaka honom samtidigt som jag hade kvar stödet i munnen på honom. Efter en stund så kunde han börja söka sig neråt och blev lite längre i formen, och det brukar vi ha så svårt med! Så jag är väldigt nöjd, och det verkade sm att Playboy var nöjd med sig själv han också...


Jag red Fallera en stund innan jag åkte och tränade med Playboy, och hon var också fin! Hon har blivit lite trotsig på sistone, men jag tror att det släpper snart. Det är så roligt att få rida Playboy och Fallera, för de är bra på helt olika saker och de är väldigt olika!


Imorgon ska jag rida ett lite lättare pass på Playboy, med fokus på att han ska bli lång och låg, och på onsdag så kollar vi igenom programmen!

Puss och kram

Efter varje träning så vet Playboy att han ska få godis...

Likes

Comments

Till helgen är det dags för första tävlingen detta året, och då är det extra viktigt att planera veckan så att Playboy får lagom med träning och så att jag hinner med Fallera!

Måndag: Playboy tränar för Johanna och Fallera joggas

Tisdag: Playboy joggas och Fallera går ett dressyrpass

Onsdag: Playboy tränar för Johanna och Fallera vilar

Torsdag: Playboy vilar och Fallera går ett dressyrpass

Fredag: Båda går vars ett dressyrpass

Lördag: Playboy joggas/lösgörande och Fallera går i skogen

Söndag: Playboy tävlar i Lillhagen och Fallera går ett dressyrpass


Puss och kramLikes

Comments

Jag har aldrig haft en häst som blir påverkad av att vila några dagar, på Fallera blir det ingen skillnad om hon vilar en dag, två veckor eller fem månader.... Men Playboy är ganska annorlunda, han har vilat i tre dagar och idag skulle jag rida honom! Jag hade redan innan bestämt att det bara skulle bli ett lugnt joggingpass, men så blev det inte riktigt...

Idag var Playboy extremt pigg! Han var verkligen så rolig att rida, han var väldigt på, och det var väldigt svårt att få honom att hålla sig på marken, men jag älskar ju när hästarna är lite galna! Det var hela tiden fokus på att han skulle hålla huvudet nere och att han inte skulle få sticka iväg från mig, svårare sagt än gjort....


Han var som en stor tickande bomb hela tiden och han bjöd på så mycket power!


Imorgon blir det träning för Johanna, får se om Playboy kanske har lugnat ner sig lite tills dess.
Puss och kram

Väldigt lerigt på banan, men Playboy var duktig ändå!

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter två dagar i Göteborg, jag har varit där med mamma, Mira, Thea, Ulrika och Theas lillasyster Penny. Det har verkligen varit så roligt! Vi hade biljetter för att kunna se tävlingarna både på fredagen och lördagen, och resten av tiden planerade vi att gå på mässan! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle köpa så mycket, jag hade inget som jag verkligen behövde köpa där, och mycket av det jag ville köpa köper jag hellre i den butiken som vi brukar handla i eftersom att personalen där är så bra!

Vi åkte upp till Göteborg igår (fredag) på morgonen, vi hade biljetter till förmiddagen så vi skulle vara där klockan 9. Det roligaste att se för min del var nog küren, så fantastiska ekipage! Jag blev verkligen så inspirerad, och tänk att få rida där själv någon dag! Efter att vi kollat lite på tävlingarna så gick vi på mässan, och ja, lite fattig blev jag trots allt...

Det jag köpte var:

  • Två stycken ES schabrak, ett svart och ett pistagefärgat, samt ett paket lindor
  • Ett mariblått Mias schabrak med gul kant, och ett par matchande gula lindor
  • Ett par Petrie stövlar
  • Ett PS schabrak med matchande lindor


Mamma och Mira åkte hem senare på kvällen, men jag stannade med Thea i Göteborg. Vi bodde på hotell, och hade det verkligen mysigt. Vi var väldigt trötta, men hann ändå med att äta lite godis....

På lördagen (idag) så hade vi biljetter till förmiddagens klasser, så vi kollade på dem. Dock så tyckte jag inte att lördagens klasser var jätteroliga att kolla på, fredagens var faktiskt bättre...

Jag tycker faktiskt att hela fredagen var lite roligare, det var inte alls lika mycket folk, det var roligare klasser och mamma var med så hon kunde betala.... Men lördagen var också rolig, jag och Thea gick mest runt och kollade, eftersom att ingen av oss var i ett särskilt stort behov av några nya saker egentligen...Nu ska det bli så kul att träna, motivationen är på topp och nästa helg ska jag och Playboy göra vår första riktiga nationella start tillsammans! Mamma var snäll idag och åkte och köpte ett par superfina vita dressyrskydd som Playboy kan ha på framridningen, så nu behöver vi inte tänka på det heller!
Puss och kram

Älskar verkligen detta schabraket, så snyggt med den lackade detaljen!

Det var så svårt att få rätt färg på bild, men detta schabraket är så fint, ganska annorlunda färg, men sååå fin!

Detta schabraket tycker jag är ganska gulligt, anledningen till att vi köpte detta är för att Fallera har ett schabrak med sitt namn, och då måste ju Playboy också ha det....

Bara kolla på detta schabraket, älskar det!!! Det är en väldigt stark färg, men jag tror att det kan bli så fint nu till våren och sommaren

Dessa skydden åkte mamma och köpte idag, verkligen superfina! Tycker verkligen om de små glitterdetaljerna, man kan aldrig blinga för mycket!

Likes

Comments

Idag började skolan igen, vilket var allt annat än roligt... Och sjävklart får jag även huvudvärk första dagen, great! Motivationen är verkligen på topp! Jag får verkligen så mycket ångest och mår seriöst dåligt bara jag tänker på skolan, så tråkigt. Dessutom har det varit väldigt skönt under lovet, jag har kunnat sova till typ 8, rida båda hästarna, hinna med att mysa med dem, äta ordentligt osv. När det är skola så stressar jag hela tiden i stallet, jag skyndar mig så att jag hinner rida och då blir allting slarvigt gjort, jag blir stressad av att jag inte känner att jag hinner med att plugga och jag glömmer bort/hinner inte äta. Usch, vill ha lov, alltid.

Idag tränade iallafall jag och Playboy för Johanna igen, det gick jättebra! Vi red igenom fei lagtävlansprogrammet, för på lördag så ska jag och Playboy prova på att rida det på en tävlingsplats för första gången. Dock är det bara en pay & ride, men ändå.... Jag är jättetaggad och tycker att det ska bli sååå kul, sen får vi ju se hur det går.

Playboy var som sagt duktig, han stack inte med mig idag vilket var ett stort framsteg! Jag provade att lätta av på handen när han blev rädd för något för att se vad som hände då, jag trodde att han bara skulle springa iväg med mig men istället så lugnade han ner sig och jag kunde fortsätta med det jag höll på med.Det är alltid så skönt när man hittar sådana små knep som gör så stor skillnad!När jag kom hem från träningen så var det dags att rida Fallera, och ja, hon var ju som hon brukar vara. Extremt pigg! Hon sparkade, stegrade, försökte springa iväg osv, men hon är så glad vilket gör att jag blir glad! Vi får ju fortfarande bara rida på rakt spår, så jag travar hela långsidan, skrittar genom kortsidan sen travar jag igen. Lite tråkigt eftersom att jag inte kan göra så mycket, men jag försöker att träna mycket i skritt, tempoväxlingar och lätthet för hjälperna (hon är dock väldigt lätt, men man kan alltid bli bättre....)


Nu ska jag snart gå och lägga mig, så att jag förhoppningsvis kan vara lite piggare imorgon!
Puss och kram
Söta Playisen
Såhär går alltså Fallera efter att ha vilat så länge... Hur är det ens möjligt???
Playboy slutar verkligen aldrig att imponera, igår hoppade han och jag 1,20!!! Nytt rekord :D

Likes

Comments

Åh, nu längtar jag så mycket till februari! Jag, Mamma, Mira, Thea, Ulrika (Theas mamma) och Penny (Theas lillasyster) ska åka till Göteborg horse show tillsammans!

Det ska bli så roligt, vi kommer åka upp tidigt på fredagen, vi har bokat biljetter till fredagens förmiddag så det ska vi se, tror att jag är mest taggad på att se dressyrküren faktiskt... Tycker att det är så coolt att få se alla duktiga ekipagen, vilken dröm att få rida där någon gång! Efter det ska vi gå och kolla lite på mässan, jag ska nog kolla på stövlar (har fortfarande inte hittat några...) men jag vill även försöka få mamma till att köpa något nytt schabrak osv.

På kvällen så kommer mamma och Mira åka hem, men jag stannar med Thea, Ulrika och Penny. Vi kommer att bo över för att sedan se lördagens hoppning och kolla ännu mer på mässan... Jag ska bara se till att spara lite pengar så att jag kan köpa något, annars får jag väl se till att vara snäll mot mamma, hehe.


Jag är redan taggad på att åka dit, ska dessutom bli roligt att få åka dit med Thea, så att jag slipper gå med Mira....


Ska någon av er dit?Puss och kram

Likes

Comments

Det här helgen var jag och Playboy på kurs hos Johanna. Det var två träningar och på lördagen visade hon även oss hur man fixade hästarna extra fina, både till vardags och tävling. Det var verkligen superkul, Thea var också med så efter att vi tränat på lördagen så satt vi och tittade på några av de andra som skulle träna.


Jag tycker verkligen att det är så inspirerande och lärorikt att sitta och kolla på andra som tränar! Dels så får man se lite olika övningar, men även de otroligt ambitiösa ryttarna och deras fina hästar.


Jag tycker att båda mina träningar gick bra. På lördagen så koncentrerade vi oss på traven och så tog vi galoppen på söndagen.

På lördagen tyckte jag att Playboy var riktigt fin, han har ju fått för sig att han ska börja sticka när det blir jobbigt (jag blir dock inte rädd, utan kan nästan inte hålla mig för skratt... Har alltid sagt att jag inte vill ha en "normal" häst....), och han stack ganska mycket i lördags. Det positiva var att mellan hans små "anfall" så var han så fin! Han har börjat hitta ett mjukt stöd i handen och börjar äntligen trava mer genom kroppen!

På söndagen var Playboy lite trött, det var ett ganska hårt pass på lördagen, och söndagens pass blev ännu hårdare... Man kände på Playboy att han var lite seg i kroppen, men han kämpade på fint och jag är jättenöjd men honom. Jag tror dock att vi får träna lite på att gå två hårda pass efter varandra, så att han inte blir så seg på alla meetings sen... I galoppen fick jag en jättebra övning till den förvända galoppen. Jag har lite svårt att behålla samma takt och den lugna bäriga galoppen när jag går in i den förvända på Playboy, men den här övningen kunde jag göra tills han "stannade kvar hos mig".


Övningen:

Övningen är egentligen ganska simpel, man börjar med att galoppera på mittvolten, hitta en jämn galopp där man känner att hästen är bärig och har ett mjukt stöd i båda händerna. När man passerar medellinjen så lägger man sedan en volt utåt, där ska hästen ha kvar samma galopp genom hela volten, även om det är förvänd galopp. Det som jag tycker är så bra med denna övningen är att man kan göra den väldigt svår men även ganska lätt. Allt beror ju på hur stor volt man tar.
Puss och kram

Svettig Playboy efter söndagens träning

Likes

Comments

Igår var jag och Thea i stallet, hela dagen. Jag åkte hemifrån klockan 07.20 och kom hem klockan 21.30.... Jag älskar verkligen att vara i stallet så länge! Vi hade bestämt att vi skulle äta frukost i sadelkammaren tillsammans, rida båda våra hästar, putsa alla våra saker mm.


07.30

Jag och Thea träffades i stallet och tog fram vår frukost, samtidigt som vi satt och åt vår frukost så mumsade hästarna på deras morgonhö!

08.30

Vi var ganska sega på att äta... Men klockan halv nio så kom hovslagaren och fixade iordning Playboys hovar, så nu har han sprillans nya skor också! Under tiden som Playboy fick pedikyr så mockade jag båda boxarna.

10.20

Efter att hovslagaren var klar med Playboy så red jag honom. Kvällen innan hade jag tagit hem alla schabraken för att tvätta dem, så jag fick rida barbacka! Han var verkligen superfin, det blev väl inte ett jätteseriöst dressyrpass men båda var glada iallafall....

11.30

Efter att Playboy hade blivit riden så var det Falleras tur! Hon var nog inte lika taggad som jag på vårt ridpass och vägrade därför följa med mig in, efter några godisbitar och lite fjäsk så följde hon dock med mig... Även Fallera fick bli riden barbacka, och för första gången på flera månader så travade vi under hela 10 minuter (....), Fallera tyckte att det var kul och jag satt och försökte göra så många halvhalter som möjligt för att Fallera inte skulle springa iväg.

13.20

Jag och Thea började bli lite hungriga, så vi bestämde oss för att gå ner till "Grilleken" och äta lunch. Efter det var vi pigga och glada igen!

14.45

Jag och Thea hade gått upp till stallet igen, och direkt när vi kommit fram så lastade vi Playboy och åkte till Katja (tandläkaren). Playboy var verkligen så otroligt duktig, han hade fina tänder men där var några småsaker som vi fixade iordning. Playboy var lite rädd, men var snäll, vilket var väldigt skönt eftersom att vi slapp ge honom lugnande.

15.30

Vi kom tillbaka till stallet och och det var dags att börja putsa, allt. Jag putsade båda dressyrsadlarna, hoppsadeln, stövlarna och båda tränsen! Jag är verkligen så seg när jag putsar, så det slutade med att jag kom hem klockan 21.30....

Ungefär såhär brukar det se ut när jag och Thea putsar, saker överallt....
Puss och kram

Likes

Comments

Den 3 april förra året så hade både jag och Thea varit iväg och tävlat, när vi kom hem från tävlingen så bestämde vi oss för att rida ut på våra andra hästar. Vi tyckte att det skulle vara lite tråkigt att rida samma gamla vanliga runda, så vi bestämde oss för att försöka hitta ngn ny väg.... Det slutade med att vi var ute i 3,5 h, vi red vilse och båda hästarna var en aning galna....

Idag skulle jag och Thea ut och rida igen, vi var inte ute lika länge, men vi hann ändå med en del. Vi träffade en älg, vi flydde från en älg (...) och självklart lyckades vi rida vilse idag också... Det roliga var att helt plötsligt så började både jag och Thea känna igen oss, vi var på exakt samma ställe som bilden ovan togs på!

Vi hittade hem, både ponnyerna och ryttarna var glada och Playboy hade fått springa av sig ordentligt! Resten av veckan blir det dressyr, och till helgen blir det träningar för Johanna!Puss och kram

Kärt återseende...

Två fina ponnyer <3

Stallets absolut finaste kung!

Likes

Comments

Precis sådär skojade jag och min kompis häromdagen, och även om det låter så klyschigt så är det ofta så jag ser på ett nytt år, det blir som en liten nystart.

Nu har jag under en lång tid lagt bloggen åt sidan, det har varit mycket i skolan, i stallet och jag har i omgångar inte mått så bra själv heller. Nu vill jag dock ta tag i bloggen igen, för det är ju så roligt!

Mitt 2016 har verkligen varit fullt av både motgångar och framgångar, det har varit mycket hela tiden och jag själv har inte riktigt hunnit med i alla svängarna.... Det har varit som att gå på en lång balansgång, man måste fokusera, hela tiden, och om man tar det där felsteget så ramlar man! Då är det bara att börja om. Jag har fått börja om, flera gånger under detta året.

Jag har även blivit påverkad av många andra personer i min omgivning, och tyvärr har mycket av det varit negativt. Det är alltid någon som ska klaga, det är alltid någon som ska säga att man gör fel, att man tar fel beslut och att om man inte lyssnar på dem så kommer man inte lyckas så bra. Tyvärr så hände mycket av detta när Fallera blev skadad, och när jag var så ledsen så var det många som tog chansen att "sänka mig" ännu mer. Som tur är så har jag även haft så många människor som har stått vid in sida, peppat och stöttat.


Så med detta skrivet så vill jag bara tacka alla som har gjort mitt 2016 till ett, trots allt, bra år! Bland annat min familj (speciellt min snälla mamma), min fantastiska tränare Johanna, gänget från Åhus och Thea & Ulrika från stallet som alltid hjälper till när det känns omöjligt!

Nu kör vi på, med nya krafter! New year, new My!Puss och kram

Fantastiska Fallera som gjorde att 2016 började på bästa sätt!

Första tävlingen med Playboy, en LC:1 och vi kom tvåa, vilket jag tyckte var så stort just då. Tänk så mycket som har hänt med den ponnyn!

Jag älskar denna bilden, så mycket glädje! Dreamteam ❤

En av våra många bra träningar, vi skulle inte vara där vi är utan Johanna!

Och Playboy som gjorde att tävlingssäsongen avslutades på bästa sätt, kvalade nationellt och fick en andraplacering med sig hem!

Likes

Comments