Igår var båda ponnyerna extremt pigga, jag har ändrat om lite i veckans planering så Playboy gick ett dressyrpass igår och Fallera vilade. Fallera var allmänt superpigg, hon sprang runt i hagen, så henne fick jag ta in direkt när jag kom. Jag tycker inte att det är så bra när de blir för pigga i hagen, en skada kommer så lätt så det var bättre att hon fick komma in.

Playboy hade fått vila ganska mycket, förra helgen var jag ju och tävlade Fallera och då var jag väldigt trött när jag kom hem, i tisdags var jag inte på topp och då tyckte jag det var dumt att rida en så känslig ponny som Playboy. Han blir extremt påverkad av mitt humör och när jag inte är på topp så blir han lite stressad. Men igår red jag honom igen, det är så roligt att se hur glad han blir när han får komma ut på banan och röra sig! Öronen var spetsade framåt hela tiden och han tog verkligen för sig, det är verkligen så kul att han är sådan nu, eftersom att för bara några månader sedan var han mycket mer tillbakadragen.


Lilla bäbisen bara fortsätter att utvecklas ❤️


Idag ska båda ponnyerna gå dressyr, på Fallera är det mycket fokus på att jag ska kunna hålla henne rund i formen, eftersom att hon tappat lite muskler under hennes långa vila (...) så är det lätt att hon trycker upp nacken och slutar jobba med ryggen. Playboy ska gå ett lösgörande pass idag, när Playboy är väldigt spänd så kan jag rida fram i 35-45 minuter, och då brukar jag bara ta upp honom i tävlingsformen lite i slutet, och sedan lägga ner honom. Jag tror att det får bli ett sånt pass idag....Puss och kram

Mysstund efter varje ridpass med prinsen ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag känner lite att min plan med ponnyerna har varit ganska oklar, så jag tänkte att jag ska skriva så som det ser ut nu!


Fallera:

Denna säsongen är min och Falleras sista, och det är även denna säsongen som jag satsar mest med henne! Planen är att hon ska följa med upp till Mantorp, gå SM och sen hoppas jag att vi får vara med på NM. Efter det så ska Fallera säljas, eftersom att jag tyvärr är alldeles för lång på henne.


Playboy:

Denna säsongen får Playboy ta det lite chill med tävlingar, jag ska lägga mest fokus på att tävla Fallera, och Playboy ska jag träna stenhårt så att han kan prestera under nästa år! Jag vet inte riktigt om han ska få gå SM detta året, eller om jag ska lägga allt fokus på Fallera. Efter att Fallera är såld så blir det dock fullt fokus på Playboy. Nästa år blir antagligen mitt sista år på ponny, och det hade varit kul om Playboy hann visa framfötterna på den tiden!


Det är verkligen nackdelen med ponny, att det går så fort innan man är för stor. Men jag ska verkligen ta vara på tiden jag har kvar med mina små bäbisar! <3Puss och kram

​Från tiden där jag ville få Fallera till att bli en hopp-ponny, och när jag inte var för stor....

Likes

Comments

Måndag: Fallera tävlar, Playboy vilar

Tisdag: Fallera vilar, Playboy dressyr

Onsdag: fallera joggar, Playboy tränar

Torsdag: Fallera dressyr, Playboy joggar

Fredag: Fallera dressyr, Playboy dressyr

Lördag: Fallera skog, Playboy dressyr

Söndag: Fallera dressyr, Playboy skog


Denna veckan blir ganska normal, jag brukar ha ungefär en vilodag i veckan, jag rider ut dem en gång i veckan och en dag brukar de få jogga. Resten av passen blir dressyrpass. På Fallera blir det fokus på galoppen och att kolla så att kürprogrammet passar Fallera. På Playboy blir det fortsatt fokus på stödet i handen, samt att hitta en "gungig" trav.Puss och kram

Likes

Comments

I helgen var jag i Hästhagen och tävlade med Fallera. Hon startade både lördag, söndag och måndag, och för första gången så tävlade vi mot alla C-ponnyer, samt alla D-ponnyer. Det blev väldigt hård konkurrens men det var väldigt roligt att få tävla mot alla fina ponnyer! Egentligen skulle jag startat Playboy på lördagen, men eftersom att vädret inte riktigt var med oss så valde vi att stryka honom.


Lördag:

På lördagen så var vädret verkligen fruktansvärt! Det var svinkallt, det ösregnade samt snöade. Dessutom så både red jag fram och startade utomhus... Banan var fylld med vatten och underlaget var både djupt och det "släppte" lite på vissa ställen. Vi skulle starta lagtävlandsprogrammet, och det gick väl helt okej... Fallera blev lite spänd, och hon tyckte väl inte att det var jätteroligt att springa i vattenpölar... Vi slutade ändå på lite drygt 67% vilket jag är väldigt nöjd med!


Söndag:

På söndagen hade jag en riktigt bra känsla, Fallera var superfin på framridningen och gjorde inga stora missar i programmet. Funktionärerna hade gjort ett superbra jobb så framridningsbanan var helt okej trots allt regn dagen innan. Jag startade lagtävlandsprogrammet på söndagen också, fast denna gången inne. Fallera kändes fin, hon var helt med mig och allting kändes lätt. Vi slutade på 68% och hela 71% av en domare! Vi slutade totalt på en 5:e plats!


Måndag:

På måndagen var Fallera lite trött, på framridningen var hon väldigt fin men när vi kom in på banan så tog energin slut. Vi startade mästerskapsprogrammet på samma bana som på lördagen. Direkt när jag kom in på banan så kände jag att Fallera blev lite försiktig och tog inte riktigt för sig, lite för att hon inte kände att underlaget var helt bra och att hon var som sagt lite trött. Vi fick en hel del missar med lyckades ändå få ihop 64% vilket är helt okej för en katastrofal ritt...


Under helgen har jag dessutom pratat med landslagen Pytt, vilket var superkul! Jag har också träffat Mollis och pratat med henne, saknar verkligen familjen Persson i Yngsjö! Dessutom har jag fått träffa alla kompisar, alla är så peppande och positiva. Älskar denna sporten! Vi har även fixat en kür till mig och Fallera, så nu är jag såååå taggad på att få börja träna den! Har redan lyssnat på den hur mycket som helst, och jag älskar den!


Jag och Fallera slutade trea i cupen, bästa Fallera <3


Nästa tävling blir i Mantorp, då ska jag för första gången starta kür, om allt går som det ska!Puss och kram

Älskar denna ponnyn

Likes

Comments

Idag var jag och Playboy och tävlade i Lillhagen, det blev första starten detta året och även Playboys nationella debut.

Jag startade både mästerskap och lag eftersom att vi tänkte att om han skulle vara tittig i ena klassen så kanske det skulle vara lättare i andra. Vi startade lagprogrammet först, Playboy var verkligen så fin på framridningen, först var han väldigt taggad och spänd men sen blev han superfin! När jag sedan gick in på banan så var det som att jag hoppade upp på en helt ny häst, han blev så spänd, han var rädd för allting och blockerade sig själv helt och hållet, så jag kunde inte få någon kontakt med honom... Jag visste inte hur jag skulle rida honom så allting blev väldigt svårt, trots det lyckades vi rida igenom programmet och fick ihop 63%! För att ha varit en sådan urusel ritt (...) så var ju procenten bra, men jag var ju inte nöjd... Det var bara till att ladda om och bestämma att jag skulle rida mycket bättre i mästerskapsprogrammet!

Till andra klassen var Playboy mycket bättre, han var ganska avslappnad på framridningen, och när jag kom in på banan var han relativt lugn. Jag är faktiskt väldigt nöjd med det programmet, vi gjorde inga stora missar, men det var inte den bästa ritten vi gjort. Vi fick ihop 65,8% och satte därmed vårt första SM-kval! Så roligt!

Playboy är verkligen så snäll och gullig att ha med sig på tävling, han står snällt i släpet, man kan lämna honom själv (självklart inte längre stunder), han är lugn och snäll att gå med och beter sig allmänt bra!


Imorgon är det dax att träna Fallera för första gången på flera, flera månader! Jag vet inte riktigt om jag är taggad eller vad jag är... Det ska bli väldigt roligt, men eftersom att Fallera kan bete sig som en vildhäst så vet man aldrig vad man ska förvänta sig....

Nu ska jag sova, är verkligen helt slut efter att ha varit iväg en hel dag!
Puss och kram

Saknar verkligen sommarens träningar, så skönt att kunna rida utan tjocka och klumpiga jackor....

Likes

Comments

Jag brukar aldrig träna på måndagar, men eftersom att jag inte tränade förra veckan, och det är tävling till helgen, så bestämde jag att Playboy skulle få träna två gånger denna veckan.

Idag var Playboy suuuuuperfin! I början var han ganska spänd, han blev aldrig stark men han tog inte stödet på bettet utan han gick bara och spände nacken och halsen hela tiden. Jag tycker att det är ganska svårt när han gör så, för jag kan inte riktigt hålla om honom med benen och jag vet inte riktigt hur jag ska göra hela tiden, så Johanna fick hoppa upp en stund. Det är verkligen toppen att hon kan hoppa upp ibland för att känna på honom, då blir det dels lättare för henne att hjälpa mig eftersom att hon vet hur han är, och sen blir det lättare för mig eftersom att hon kan rida igenom honom lite mer.

Efter att Johanna ridit en stund så var Playboy verkligen jättefin, han tog stödet väldigt lätt och jag kunde både trycka på honom framåt och ta tillbaka honom samtidigt som jag hade kvar stödet i munnen på honom. Efter en stund så kunde han börja söka sig neråt och blev lite längre i formen, och det brukar vi ha så svårt med! Så jag är väldigt nöjd, och det verkade sm att Playboy var nöjd med sig själv han också...


Jag red Fallera en stund innan jag åkte och tränade med Playboy, och hon var också fin! Hon har blivit lite trotsig på sistone, men jag tror att det släpper snart. Det är så roligt att få rida Playboy och Fallera, för de är bra på helt olika saker och de är väldigt olika!


Imorgon ska jag rida ett lite lättare pass på Playboy, med fokus på att han ska bli lång och låg, och på onsdag så kollar vi igenom programmen!

Puss och kram

Efter varje träning så vet Playboy att han ska få godis...

Likes

Comments

Till helgen är det dags för första tävlingen detta året, och då är det extra viktigt att planera veckan så att Playboy får lagom med träning och så att jag hinner med Fallera!

Måndag: Playboy tränar för Johanna och Fallera joggas

Tisdag: Playboy joggas och Fallera går ett dressyrpass

Onsdag: Playboy tränar för Johanna och Fallera vilar

Torsdag: Playboy vilar och Fallera går ett dressyrpass

Fredag: Båda går vars ett dressyrpass

Lördag: Playboy joggas/lösgörande och Fallera går i skogen

Söndag: Playboy tävlar i Lillhagen och Fallera går ett dressyrpass


Puss och kramLikes

Comments

Jag har aldrig haft en häst som blir påverkad av att vila några dagar, på Fallera blir det ingen skillnad om hon vilar en dag, två veckor eller fem månader.... Men Playboy är ganska annorlunda, han har vilat i tre dagar och idag skulle jag rida honom! Jag hade redan innan bestämt att det bara skulle bli ett lugnt joggingpass, men så blev det inte riktigt...

Idag var Playboy extremt pigg! Han var verkligen så rolig att rida, han var väldigt på, och det var väldigt svårt att få honom att hålla sig på marken, men jag älskar ju när hästarna är lite galna! Det var hela tiden fokus på att han skulle hålla huvudet nere och att han inte skulle få sticka iväg från mig, svårare sagt än gjort....


Han var som en stor tickande bomb hela tiden och han bjöd på så mycket power!


Imorgon blir det träning för Johanna, får se om Playboy kanske har lugnat ner sig lite tills dess.
Puss och kram

Väldigt lerigt på banan, men Playboy var duktig ändå!

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter två dagar i Göteborg, jag har varit där med mamma, Mira, Thea, Ulrika och Theas lillasyster Penny. Det har verkligen varit så roligt! Vi hade biljetter för att kunna se tävlingarna både på fredagen och lördagen, och resten av tiden planerade vi att gå på mässan! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle köpa så mycket, jag hade inget som jag verkligen behövde köpa där, och mycket av det jag ville köpa köper jag hellre i den butiken som vi brukar handla i eftersom att personalen där är så bra!

Vi åkte upp till Göteborg igår (fredag) på morgonen, vi hade biljetter till förmiddagen så vi skulle vara där klockan 9. Det roligaste att se för min del var nog küren, så fantastiska ekipage! Jag blev verkligen så inspirerad, och tänk att få rida där själv någon dag! Efter att vi kollat lite på tävlingarna så gick vi på mässan, och ja, lite fattig blev jag trots allt...

Det jag köpte var:

  • Två stycken ES schabrak, ett svart och ett pistagefärgat, samt ett paket lindor
  • Ett mariblått Mias schabrak med gul kant, och ett par matchande gula lindor
  • Ett par Petrie stövlar
  • Ett PS schabrak med matchande lindor


Mamma och Mira åkte hem senare på kvällen, men jag stannade med Thea i Göteborg. Vi bodde på hotell, och hade det verkligen mysigt. Vi var väldigt trötta, men hann ändå med att äta lite godis....

På lördagen (idag) så hade vi biljetter till förmiddagens klasser, så vi kollade på dem. Dock så tyckte jag inte att lördagens klasser var jätteroliga att kolla på, fredagens var faktiskt bättre...

Jag tycker faktiskt att hela fredagen var lite roligare, det var inte alls lika mycket folk, det var roligare klasser och mamma var med så hon kunde betala.... Men lördagen var också rolig, jag och Thea gick mest runt och kollade, eftersom att ingen av oss var i ett särskilt stort behov av några nya saker egentligen...Nu ska det bli så kul att träna, motivationen är på topp och nästa helg ska jag och Playboy göra vår första riktiga nationella start tillsammans! Mamma var snäll idag och åkte och köpte ett par superfina vita dressyrskydd som Playboy kan ha på framridningen, så nu behöver vi inte tänka på det heller!
Puss och kram

Älskar verkligen detta schabraket, så snyggt med den lackade detaljen!

Det var så svårt att få rätt färg på bild, men detta schabraket är så fint, ganska annorlunda färg, men sååå fin!

Detta schabraket tycker jag är ganska gulligt, anledningen till att vi köpte detta är för att Fallera har ett schabrak med sitt namn, och då måste ju Playboy också ha det....

Bara kolla på detta schabraket, älskar det!!! Det är en väldigt stark färg, men jag tror att det kan bli så fint nu till våren och sommaren

Dessa skydden åkte mamma och köpte idag, verkligen superfina! Tycker verkligen om de små glitterdetaljerna, man kan aldrig blinga för mycket!

Likes

Comments

Idag började skolan igen, vilket var allt annat än roligt... Och sjävklart får jag även huvudvärk första dagen, great! Motivationen är verkligen på topp! Jag får verkligen så mycket ångest och mår seriöst dåligt bara jag tänker på skolan, så tråkigt. Dessutom har det varit väldigt skönt under lovet, jag har kunnat sova till typ 8, rida båda hästarna, hinna med att mysa med dem, äta ordentligt osv. När det är skola så stressar jag hela tiden i stallet, jag skyndar mig så att jag hinner rida och då blir allting slarvigt gjort, jag blir stressad av att jag inte känner att jag hinner med att plugga och jag glömmer bort/hinner inte äta. Usch, vill ha lov, alltid.

Idag tränade iallafall jag och Playboy för Johanna igen, det gick jättebra! Vi red igenom fei lagtävlansprogrammet, för på lördag så ska jag och Playboy prova på att rida det på en tävlingsplats för första gången. Dock är det bara en pay & ride, men ändå.... Jag är jättetaggad och tycker att det ska bli sååå kul, sen får vi ju se hur det går.

Playboy var som sagt duktig, han stack inte med mig idag vilket var ett stort framsteg! Jag provade att lätta av på handen när han blev rädd för något för att se vad som hände då, jag trodde att han bara skulle springa iväg med mig men istället så lugnade han ner sig och jag kunde fortsätta med det jag höll på med.Det är alltid så skönt när man hittar sådana små knep som gör så stor skillnad!När jag kom hem från träningen så var det dags att rida Fallera, och ja, hon var ju som hon brukar vara. Extremt pigg! Hon sparkade, stegrade, försökte springa iväg osv, men hon är så glad vilket gör att jag blir glad! Vi får ju fortfarande bara rida på rakt spår, så jag travar hela långsidan, skrittar genom kortsidan sen travar jag igen. Lite tråkigt eftersom att jag inte kan göra så mycket, men jag försöker att träna mycket i skritt, tempoväxlingar och lätthet för hjälperna (hon är dock väldigt lätt, men man kan alltid bli bättre....)


Nu ska jag snart gå och lägga mig, så att jag förhoppningsvis kan vara lite piggare imorgon!
Puss och kram
Söta Playisen
Såhär går alltså Fallera efter att ha vilat så länge... Hur är det ens möjligt???
Playboy slutar verkligen aldrig att imponera, igår hoppade han och jag 1,20!!! Nytt rekord :D

Likes

Comments