Header

Ved I, hvor I skal fejre Sankt Hans i år?
Jeg kan stærkt anbefale jer, at kigge forbi Camp Hverringe Strand. Her kommer der lækker mad ude fra (for første gang), jeg serverer øl, og der kommer som altid kæmpe bål på stranden.

lige et lækkert tip: (her til sommer er der gået italiensk i den, for mit vedkommende)

en ny favorit drink: (Super hed og flot farve, smager genialt!)

Drinkopskrift

Aperol Spritz

3 deleMousserende vin eller hvidvin (helst tør)
2 deleAperol
1 stænkDanskvand
Is

Kom en håndfuld isterninger i et glas, f.eks. et stort vinglas eller et drinkglas. Tilsæt ingredienserne og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør. Servér med det samme og nyd smagen af sydens sol og sommer.

Men hvad går Sankt Hans så ud på? (kort og godt):
Sankt Hans ikke kun er en folkefest med bål og brand, men også en gammel kirkelig tradition til minde om Johannes Døberen, Jesu fætter, som blev født et halvt år før Jesus.
Højtiden sankthans er det fordanskede helgennavn for Johannes Døberen, hvis fødselsdag man har fastsat til den 24. juni.

I nordisk tradition fejres højtider ofte aftenen før helligdagen, og derfor fejres sankthansaften den 23. juni, ligesom juleaften holdes dagen før juledag.
Tidligere troede man, at midsommernatten var fyldt med magiske naturkræfter, som kunne være både onde og gode. Formålet med sankthansbålet var oprindeligt at jage det onde væk. (Kilde: Kristendom.dk)

Likes

Comments

test2
Min adm har overtaget bloggen!

Hej alle.

Jeg er Trines adm.
Så alt flyver rundt, og hopper og danser. 
bum bum bum, videre til arbejdet!​​

/adm

Likes

Comments