For lidt over en måned siden valgte jeg at blive vegetar. Det var ellers mit nytårsfortsæt for snart 2 år siden, og gik ikke helt efter planen, men NU skulle det være! Og ja, jeg er vegetar på grund af dyrene! Hvorfor skulle det ellers være? Man skulle ikke tro det, men jeg er faktisk blevet spurgt en håndfuld gange om hvorfor jeg er blevet vegetar... Det giver da lidt sig selv synes jeg, eller hvad? Men det betyder at jeg har skåret alt kød og fisk ud af min kost. Lige nu har jeg faktisk vænnet mig til kun at kigge på de retter uden kød, men der er efterhånden kommet en ny udfordring på banen: Kosttilskud!

Kosttilskud og vitaminer synes efterhånden at være en jungle af teorier og mangel på fakta, så der er ingen anden vej end at prøve sig frem. Det er jeg så begyndt på nu og er startet på nogle multivitamintabletter, der indeholder lidt forskellige vitaminer derudover fiskeolie (omega 3), for så vegetarisk er jeg alligevel ikke...

Nu er planen at jeg skal finde ud af om jeg skal begynde på B12-tilskud. B12-vitamin kan ikke produceres i kroppen, så derfor er det vigtigt at man får nok igennem kosten. Hvis man i længere tid "lider" af mangel på B12-vitamin vil man udvikle megaloblastær anæmi (lav blodprocent) - hvilket jeg bestemt ikke er interesseret i!
B12-vitamin findes i kød og mælkeprodukter, som jeg heller ikke indtager voldsomt meget af...

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Imodsætning til så mange andre fra min omgangskreds står min weekend ikke ligefrem på fest og farver... Denne lørdags program har stået på lektier og afleveringer. Ikke vildere end i morgen hvor jeg er på arbejde fra kl 9:30-16:00... Mine planer efter kl 16:00? Få pakket kufferten klar til at flyve til London mandag morgen med min mor 🙌 Efterårsferien skal jo udnyttes... 😉 Men ærligt talt er jeg for mange i min aldersgruppe alt for kedelig... Ikke at være sammen med, men fordi jeg ærlig talt ikke orker at tage i byen torsdag aften som mange jeg kender ellers gør. Jeg føler virkelig ikke at jeg har tid eller kræfter til at tage i byen når jeg ved jeg skal aflevere en spanskoversættelse dagen efter. Jeg ved heller ikke hvorfor jeg prioriterer som jeg gør... Jeg er på arbejde hver anden weekend og når jeg ikke er på arbejde skriver jeg historienoter til historietimerne. Det er på den måde jeg er lidt nørdet. Jeg slapper virkelig af med at renskrive mine noter. Og hvad er det værste der kan komme ud af det? En god studentereksamen? Jeg er næsten 90% sikker på at jeg gerne vil læse videre efter gymnasiet, det kan nemt være derfor jeg tager gymnasiet alvorligt, fordi det jeg gerne vil bruge det til ligger indenfor en overskuelig fremtid i stedet for at sige "f**k det... jeg ved alligevel ikke om jeg vil være sygeplejerske eller rejseguide". Jeg ved at jeg højst sandsynligt vil skulle bruge nogle gode karakterer indenfor de næste 5 år.


Så i bund og grund er jeg måske en lille smule kedelig, men ved i hvad? Det synes jeg faktisk er et ret fornuftigt valg 👍

Likes

Comments

får man stress. Det er jeg i hvert fald blevet fortalt af min far, der selv har oplevet det og som minder mig om det når han ser den del af mig, der løber rundt som hønen uden hoved. For det med at fare forvirret rundt og prøver at finde hoved og hale på 10 ting af gangen er en del af mig. En naturlig del er jeg bange for. Men jeg har faktisk mere eller mindre vænnet mig til det. At det er midlertidigt og at presset vil lægge sig kort efter. Siden jeg startede i 3.G i midt august har jeg fået et par "anfald" hvor jeg slet ikke vidste hvor jeg skulle gøre af mig selv. I stor grad fordi jeg har de opgaver og lektier som skolen mener jeg skal nå, og som ikke er de ting som andre mener jeg skal nå, og fordi ingen af de ting er det som jeg selv mener jeg skal nå. Til december har jeg to uger hvor jeg skal skrive SRP. En SRP er den største opgave man skriver i gymnasiet. Jeg har mit emne og er igang med forskellig research, men selvom at læse til min SRP er det jeg allerhelst vil lave skal det sgu lige passe at vi aldrig har fået så mange afleveringer for som nu! Som i aldrig! Og det der er med afleveringer er at hvis du ikke afleverer dem til tiden, så får du fravær. Og det højst tilladte fravær er 10% dvs hvis du har afleveret 90 så må du "skippe" 10. Èn har jeg ikke afleveret og jeg er oppe på 5%... Så enten kan jeg fokusere på min SRP og få over 10% fravær, hvilket resulterer i en advarsel eller også kan jeg fokusere på mine skriftlige afleveringer og komme bagud i forhold til min SRP, hvis karakter bliver fordoblet i mit samlede karaktergennemsnit. Som så mange unge har jeg et arbejde ved siden af min uddannelse. Et arbejde på ca 14 timer om ugen. Og det er ikke fordi jeg sidder og keder mig derhjemme når jeg er færdig med mine afleveringer og diverse lektier, men fordi at 500 i SU simpelthen ikke rækker til både fornøjelse og opsparing. Min SU bliver sparet op til den dag jeg skal finde en lejlighed og har brug for penge på kontoen - lønnen er til fornøjelser (og lidt opsparing...). Fra på mandag står den på en længe ventet efterårsferie, hvor de fleste dage skal tilbringes i London. For netop London er min yndlingsby og både min mor og jeg var enige om at udnytte den uge til en lille get-away i løbet af et, for os begge, ret presset efterår. Mange ting om min nuværende og fremtidige uddannelse er igang med at blive overvejet (og nogle endda besluttet).

Jeg er efterhånden vant til at have travlt. I 9.klasse oplevede jeg for første gang at blive chokoret over hvor mange bolde jeg havde i luften, og der er kun kommet flere bolde til. Forskellen på i dag og for 2 år siden er at jeg har lært hvordan man kaster den bold, der skal gribes om længst tid, højt nok op til at man kan gøre sig færdig med de bolde man snart skal gribe. De fleste dage bruger jeg 10 timer om dagen på skolesager. Typisk har jeg undervisning fra kl 8-16, hvorefter jeg laver lektier i et par timer om aftenen. Jeg går i seng ved en 10-tiden så det giver mig 4 timer til at slappe af og se en god film, eller bare trække mig tilbage og bare være i mine egne tanker. Lige her for tiden er mine tanker på, udover London, hvorvidt jeg skal købe mig den Louis Vuitton agenda/kalender, som jeg ønsker mig, eller hvorvidt jeg skal købe ny vinterjakke, eller bare være imponeret over at have været vegetar i godt og vel en måned (med undtagelse af én middag). At være studerende indebærer på mange måder en stresset hverdag (en del af året), men alligevel føler jeg ikke at jeg er helt klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Jeg overvejede at søge om en fuldtidsstilling på min arbejdsplads bare for et års tid, men jeg tror ikke at jeg er klar til ikke at være i uddannelse. Jeg arbejder i en tøjbutik, fordi jeg er glad for det og fordi jeg er god til det. Jeg kan bare ikke forestille mig at skulle have et arbejde, som jeg er naturlig god til og ikke fordi jeg har taget en uddannelse inden for faget. Der er mange tanker omkring uddannelse i mit hoved for tiden, men jeg har lovet mig selv at lade dem ligge i min skrivebordsskuffe imens jeg er i London. I London skal den stå på kultur (efter min mors ønske), shopping (efter mit ønske :D) og muligvis et besøg i Churchill's War Rooms, der er et museum omkring Winston Churchill og hans underjordiske afdeling hvorfra man kæmpede imod Tyskland under 2. verdenskrig. Både min mor og jeg er beundrere af Churchill - og har allerede besøgt stedet én gang før, men nu hvor jeg alligevel inddrager Churchill i min SRP kan det jo ikke skade. Apopos dét der med at lade skolen og uddannelsesplanerne ligge i skuffen... ;-)

Likes

Comments

Programmet for denne kolde morgen stod på blokering af OEG(Ørestad Gymnasium)s hoveddøre for at forhindre lærerne i at gennemføre deres undervisning. Et år er gået siden #OEGsagdenej og tænk engang... #OEGsigerstadignej ! Regeringens vision for uddannelsessystemet, i dag og for fremtiden, er uambritiøst!

Danmark har, ved lov, 10 års undervisningspligt. Det kan enten være 10 år hvor man er under uddannelse eller 10 år hvor man modtager undervisning. For det kan meget vel blive vidt forskellige ting. Jeg går ikke i skole for at blive undervist. Jeg går i skole for at få en uddannelse. Om den uddannelse ender med en gymnasiel uddannelse eller en cand.merc. må tiden vise. MEN hvad der ikke må komme i fremtiden er et uddannelsessystem, der tilbyder undervisning og ikke en uddannelse. Et eksempel er så sent som i går; en skoledag fra kl 8:00 til kl. 15:40. 3. modul var historie og i 4. modul spansk. Begge moduler varede obligatorisk 100min. Jeg havde brugt minimum 300min (5t) på at forberede mig til historie. Til at forberede mig til spansk havde jeg nok brugt en halv time. Gæt hvilket modul jeg fik mest ud af...

Hvis uddannelserne fortsat skal kunne tilbyde en uddannelse i topklasse, en uddannelse mange udenlanske studerende ville dø for at kunne tage, har vi simpelthen ikke råd til nedskæringer - derfor er Venstres forslag om MILLIARDnedskæringer helt indlysende tåbelig og uambitiøs!

Desværre fungerer verdenen ikke på den måde at kvalitet er billigere end kvantitet. Man får hvad man betaler for. Nu ved jeg ikke med jer, men min egen mening er at de milliarder man bruger på at give Danmark en veluddannet befolkning ikke er givet helt skidt ud.

Jeg er desuden i den lykkelige situation, med to lykkelige forældre - gift på 14. år (med hinanden...) - at jeg ingen grund har til at flytte hjemmefra foreløbig. Jeg har 25 m2 at boltre mig på, samt kat og mad i køleskabet - intet af det har jeg betalt for! Som sagt har jeg, endnu, mange muligheder i forhold til videregående uddannelser. Måske kommer der en mulighed på RUC eller i Jylland, der er for god til at sige nej til - og så står jeg med en uddannelse, som må prioteres lige med et arbejde, da SU'en ikke rækker til huslejen. Derfor går det ud over mine fremtidige uddannelser også! Vil Danmark blive et land hvor en uddannelse er for dem, der har penge nok? Sidst jeg hørte om det var det i forbindelse med min DHO, hvor emnet var 1700-tallet. Jeg ønsker ikke et uddannelsessystem, der koster kassen og ikke uddanner nogen. Hvorvidt jeg har højere ambitioner for Danmark end vores regering, vil jeg lade ligge her... MEN det her er ikke løsningen.

Likes

Comments

Historie er mit absolutte yndlingsfag og nok det eneste håb der er, for en videregåendeuddannelse på universitetet. At mine historietimer er noget jeg gerne bruger et par dage på at læse op til og forberede mig til er nok 90% min lærers skyld. Han er min yndlingslærer, hvilket nok er fordi at han 1) er utrolig pædagogisk, 2) er fuldstændig ligeglad med hvorvidt jeg kan kongerækken eller nævne datoen for USA's indtræden i 1. verdenskrig, så længe jeg kan analysere de tekster der fortæller mig det! Jeg elsker at side og være helt nørdet med en 10-siders lektie i tre dage før selve timen (der varer 100min...) og analysere og bruge alle de begreber jeg kan huske og sammenligne det med alverden. Jeg er på ingen måde den bedste til historie - men jeg tror ikke der er ét historiemodul som jeg er gået glip af. Det er så rart for en gangs skyld ikke at blive forventet at kunne en masse fagligere ting udenad, men at få til opgave at læse en tekst - og gennemanalysere alt der findes interessant!

Så hende, der ikke ikke aner noget som helst om Vietnamkrigen eller mordet på Olof Palme overvejer simpelthen 3-4 1/2 år på universitetet for at læse historie... jaja! Indtil videre er jeg blevet lidt forelsket i RUC (Roskilde Universitet), der kan tilbyde en "Humanistisk Bachelor", hvilket vil sige at uddannelserne ligger indenfor emnet "humaniora", der hedder Historie som hovedfag kombineret med en gang Filosofi og Videnskabsteori! Namnam, siger jeg bare! Nomalt er jeg ikke så underlig, men jeg tænker at denne her ligger lige til mig for det er virkeligt nogle fag, som jeg indrager helt naturligt og som jeg kender ret godt. Derudover har jeg, såfrem jeg består alle studieretningsfag, adgangskravene opfyldt da de kræver Dansk på A-niveau (har jeg!), Engelsk på B-niveau (har A-niveau), Historie på B-niveau (har jeg også på A-niveau!!) samt et fremmedsprog på A-niveau (har jeg....men da alle fag skal være bestået skal der måske liiiige læses lidt op på de spanske gloser). 

MEN, og det her vil nogen måske finde fjollet, jeg har aftalt med mig selv at jeg KUN vil søge ind på uddannelsen hvis jeg for 10 i karakter i enten min SRP (skrives i Engelsk og Historie...belejligt), i Historie enten som 1. eller 2. standpunktskarakter eller som årskarakter. Min årskarakter fra 2.G er 7, så det er ikke helt urealistisk... Nå, nu hvor jeg har fundet en uddannelse jeg er vild med, så langt så godt, så mangler jeg bare at finde ud af hvad jeg vil bruge den til... Jeg tænker at jeg vil læse både bachelor samt tage en kandidat, da det er svært at finde noget KUN med bacheloren alene. Lige nu er jeg af den overbevisning man kun kan bruge en uddannelse i historie til enten at få et arbejde på et museum eller som gymnasielærer. Begge dejlige jobs, men ikke noget for mig.... Eftersøgningen fortsætter!

Likes

Comments

Mit navn er Trina Danes. Jeg er 18 år gammel og går i 3.G på Ørestad Gymnasium. Jeg har langt om længe oprettet en blog, ikke fordi jeg har i sinde at kalde mig fuldtidsblogger eller tjene en større månedsløn end jeg får i SU (hvilket er lidt...), men fordi jeg længe gerne har ville sætte ord på mine tanker og holdninger om mit eget liv såvel som de faktorer, der påvirker det. Om hvad jeg synes at gå i gymnasiet, hvad jeg vil lave bagefter, hvad synes jeg om præsidentvaglet i USA - alt muligt uinteressant med forhåbentlig et par bedre indlæg imellem som mine tatoveringer... og ja, det var vidst det... Men i hvert fald velkommen til og jeg håber I vil følge med!

Likes

Comments