Header

Dagens träning

A) Clean and Jerk teknikträning.
10 x 2 50 %
3 x 2 75 % hang power clean sedan 3 x 2 75 % power clean sedan 3 x 2 75 % clean and jerk
3 x 2 85 % hang power clean sedan 3 x 2 85 % power clean sedan 3 x 2 85 % clean and jerk
sen slutade det med att jag fick ont i knät igen så antar att det tog för mycket.

B) Bänkpress 8 x 5

C) EMOM 12 MIN
10 bent over row / stående rodd
8 cal. SkiErg
6 eccentriska pull-ups (hoppa upp och hålla emot ner)
4 toes to bar

Innan jag började träna så hade jag verkligen inte ont alls i mitt överbelastade knä, så kände att det var ganska safe att köra lätta power cleans men det började kännas igen tyvärr. Jag vilar gärna när jag har ont, men oftast känner jag det för sent då lite smärta inte är jobbigt för mig då jag konstant går med det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag lyckades aldrig komma upp ur sängen och ut på en planerad morgonpromenad imorse. Vet inte riktigt vad som hände men min hjärna bara vägrade att piggna till, så jag fortsatte sova i en och en halvtimme mer. Tanken var också att jag skulle vara ledig idag, men får åka in och jobba ändå. Måste täcka upp receptionen i 4h. Men det är ändå helt okej.

Igår var sånt fantastiskt väder ute, trots att jag mestadels var inne på jobbet. Spenderade min kväll hos Clara med the 100 (har ni inte sett serien så gör det!! så bra!!) och åkte sedan hem runt 12 i bara skinnjacka utan att frysa. Så härligt!

Nu är det dags att cykla iväg till jobbet! Ciao!

Likes

Comments

Hur amazing är inte mitt nya objektiv? Gillar det a lot!

Det som jag saknade mest när jag var i Australien var självklart den svenska naturen. Det fanns många gånger jag saknade synen av klippor, doften av tång eller barrskog. Ibland var regn fantastiskt för det kändes som hemma. Har fortfarande inte tröttnat på Sveriges väder. Jag tycker det är mysigt med dåligt väder! Så länge man klär sig i bra kläder är det ju ingen fara.

Nu är det dags för en kvällspromenad för att rensa tankarna. Idag görs det med Tyngre Träningssnack i lurarna. Hörs imorgon!

Likes

Comments

Har precis kommit hem från sjukhuset och mina känslor är all over the place. Vet helt ärligt inte om jag ska skratta eller gråta. Alltså det var väl inte så farligt men jag hade väl för höga förhoppningar att man självklart blir besviken när det inte blir som man vill. Jag trodde verkligen att detta var sista undersökningen och att det var operation som var nästa steg men tydligen var det inte så.

Det finns tydligen två orsaker på mina problem och det som vi trodde och det jag blivit diagnostiserad med var tydligen lite fel?! Jag vet inte, men tydligen ville läkaren lägga in ytterligare en sista röntgen för att se exakt vad som händer i min kropp. Då kan han tydligen se vilken typ av operation det blir då det är två olika sätt man måste rekonstruera på. Väntetiden på denna ligger på ca 5-6 veckor, sen är det semester också .. så ja, vi får se när det blir.

Han förstod inte riktigt att jag har så ont som jag har och han förstår inte problemen jag har med att träna, så jag blev självklart besviken igen. Han frågade mig varför jag var så stressad över att få veta när nästa steg skulle hända och jag svarade bara att jag var så jävla trött på detta nu, sedan började jag gråta och gå därifrån. Vet inte riktigt om det visar hur allmänpåverkad jag är?!
Alla säger att jag är så positivt inställd på allt som hänt och att jag inte ser sjuk ut på utsidan eller aldrig visar något. För nej, jag vill inte gå runt och vara negativ, arg och klaga på allt. Men jag har dom stunderna också när allt är som värst. Men det är då jag stänger in mig och tittar på film eller skriver av mig. Det hjälper så att bägaren inte rinner över bland folk.

Nu har jag kommit hem och köpte med mig godis och cola, känner att jag behöver detta. Tänker inte röra mig en meter!

Likes

Comments

Imorgon är det dags för att besöka sjukhuset igen! Jag är så taggad, tro det eller ej! Ska träffa den läkare som också kommer att vara kirurg om det bli operation så förhoppningsvis kommer lite svar. Men vem vet, sjukvården är ganska bra på att passa vidare den bollen till någon annan. Men får helt enkelt hoppas att dom gör något åt min kropp.

Har lovat mig själv att inte gå därifrån förrän jag fått någon sorts tid eller plan på åtgärder. Jag vet att enda sättet att lösa mitt problem är med operation, så vore rätt skönt att veta om eller när det händer. Helst av allt vill jag göra det imorgon, men om vi ska realistiska mål så går sommaren bra!

Är hyfsat trött på att ha ont och inte kunna träna. Så är helt enkelt redo att komma igång igen. Har massor av roliga idéer jag vill dela med mig av, men inget av det jag kan göra nu i detta skick jag är i. Har gått snart 1 år och 2 månader sedan jag fick min första njurinfektion, tänk att tiden bara rinner iväg. Snart blir man pensionär, haha!

Likes

Comments

Bestämde mig för att ställa mig framför kameran efter jag sett några inspirationsbilder. Jag måste bara acceptera att min kropp inte ser ut som modellens.

Är så fruktansvärt trött på att ha en kropp som inte fungerar! Där ämnesomsättningen är ofunktionell, en kropp som är vätskefylld och en mage som strejkar vad jag en äter. En njure som är dubbelt så stor och en urinledare som är trippel storlek. Muskler som krampar efter 3 trappsteg och en kondition som skjuter i höjden så fort jag rör på mig. Why? Vad har jag gjort för att förtjäna denna dåliga karman? Hur hänger allt ihop eller har jag helt enkelt fått 100 sjukdomar? Har gått såhär i 1 år och en månad och det börjar gå mig på nerverna!
Hur gör man när man känner att man slösar bort sitt liv på ingenting? Tiden går framåt men jag går bakåt? Är det okej att ha det såhär när man är 23 år gammal? Mitt liv bara tickar iväg och snart känner jag mig för gammal för att göra allt jag vill göra som jag inte klarar av i mitt nuvarande skick. Snälla sjukvården skynda!

Är det okej att ha väntat exakt 4 månader på att ens få träffa en specialist? Jag vet att remisstiden är 3 månader .. men det är inte inräknat pappersarbetet och väntetiden på undersökningar. Ska sjukvården vara såhär?

Jag blev så otroligt överraskad på akutsjukvården när jag var med om en bilolycka. Allt gick fort och man fick de svaren man behövde direkt. Uppenbarligen gäller det att vara döende. Men just nu när man inte är döende men ändå inte frisk så tar det så lång tid? Är så besviken och trött på svenska sjukvården!

Det är så otroligt många gånger jag tänkt att sticka en kniv in i sidan eller slå något så hårt i sidan så dom måste in och operera, för då kanske dom kan fixa mitt problem samtidigt? Jag önskar att jag går in i njursvikt så jag blir döende, men tyvärr händer det inte då man har två njurar och jag endast har problem med en. Det är så många gånger som jag googlar över sätt att bli sämre, eller sätt att bli bättre och frisk. Men det finns inget jag kan göra just nu och det gör mig så ledsen!

Ibland mår man lite bättre av att skriva av sig när det inte är någon som förstår vad man går igenom. Jag må se frisk ut på utsidan! Men min insida är i krig varje dag och varje sekund. Kämpa!

Likes

Comments

Hela november var trots allt slutspurten på mitt år i Australien. Kan inte riktigt fatta att det gått ett år och så mycket man gått igenom, när hann jag det? Spenderade i alla fall sista tiden med att plugga på balkongen (alltså kolla min utsikt, goals) och att träna väääldigt lätt. Jag blev bara sämre och sämre under sista tiden och jag orkade inte längre fighta och låtsas. Mitt prio ett var att klara skolan och det gjorde jag! Missade nog endast två lektion på ett helt år, det ni, det är rätt bra jobbat! Att gå promenader började till och med bli svårt, fattar ni i vilket skicka jag var i?


Novembers highlight var utan tvekan vårt besök till Woodford Correctional Centre vilket är Queenslands största fängelse och en högrisksanstalt. För mig som är nörd på allt som har kriminologi att göra var detta så himla coolt! Vi fick träna 3 olika grupper, varav en högrisksfångar under en hel dag. Man var samtidigt livrädd som adrenalinet pumpade runt. Allt gick superbra och de intagna betedde sig riktigt bra! Sån upplevelse!


Sista helgen i november spenderade vi i Brisbane och åt hamburgare och sötpotatispommes (vad annars?) på Chur Burger. Det var farligt gott och matkoman som kom efteråt var extrem, dock värt det! Det var inte lång tid kvar av Australien och jag kämpade för att ta in varenda minut. Att sitta vid kanalen i solnedgången var underbart!

Likes

Comments

Det är så skönt att börja runt lunch och sluta sent. Älskar att sova ut även fast man vrider dygnet lite för mycket. Nu sitter jag och lyssnar på intro inför Andrea och Mathildas podcast #varfemtekvinna. Jag tror att denna podcasten kommer bli så jäkla bra och ser fram emot resten av avsnitten. Så imponerande av deras jobb och engagemang.

Igår hade jag som sagt lite tid i stan innan jag skulle ha mitt pass och gick runt och slötittade på Stadium. Har länge kollat in dessa tightsen från Reebok då de ser ut att ha en väldigt skön midja. Men har inte riktigt velat testa dem för jag behöver inga mer tights, haha! Men igår när jag hade sån tid så valde jag att testa dem för att låta tiden gå lite till .. och jag ville ha dem utan att blinka! Alltså de var de skönaste tightsen jag testat på länge och är övertygad att dem kommer sitta bra under hela träningspasset. Upp till bevis helt enkelt!

Ser fram emot att börja träna igen! Hörs sen!

Likes

Comments

Spontanköpte ett nytt objektiv i helgen efter att egentligen spanat in detta ganska länge. Ett stort objektiv för pengarna om man säger så. Det är pannkaksobjektivet Canon EF-S 24mm f/2.8 STM!
Tycker själv om fasta objektiv och har sedan innan ett standard 50mm, men kände att jag sökte efter något lite kortare och sprang på detta 24mm objektivet. Med ett ljusinsläpp på f2,8 gör det att man kan ta rätt ljusa bilder även om det är mörkare runt omkring samt bra skärpedjup. Det är liksom detta som får det att bli suddigt i bakgrunden enkelt sagt!

Detta är helt klart mitt nya favoritobjektiv att ha på mesta delen av tiden. Speciellt vid t.ex. landskap och stadsbilder! För mig blir också detta super att ta med ir-kontrollen då den knappt annars räcker för hur långt jag måste stå från kameran på 50mm-objektivet. Småsaker egentligen, men viktiga bekvämligheter!

Upp till bevis på hur bra vi trivs ihop får tiden utvisa, men jag är riktigt taggad helt enkelt! :)
Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag var här inne och skrev, förutom de två throwback'sen jag postade de senaste två dagarna. Fick en riktigt dipp och fattade inte riktigt varför jag började blogga från första början!? Jag kände helt plötsligt en stor tyngd över mig när jag inte hann blogga. Men för mig är det inte så det är. Jag bloggar inte för andra utan jag bloggar i första hand för mig själv. För er som vill följa min resa är jag evigt tacksam!

Har mått hyffsat bra senaste. Smärtan är inte lika påtaglig och är inte längre däckad i flera timmar som jag har varit förut. Den finns alltid där men den påminner mig mer sällan nu vilket jag är så tacksam över! Hoppas detta håller i sig med en bra period nu, känner att jag behöver det!

Spontan köpte ett nytt objektiv till kameran i helgen och älskar det! Var därför tvungen att slänga med några bilder på min frukost för att visa. Hur bra?! Det lär komma en hel del matbilder med detta objektivet, helt klart!

Skulle egentligen vara ledig idag, men hoppar in och kör ett vattenpass idag på jobbet! Inte för jobbigt helt enkelt!

Likes

Comments

Instagram@trettontretton