Halloj!

Nu tycker jag att vi stannar upp ett tag och kollar på oss själva, är du nöjd med dig själv? Varför/varför inte? Vad kan DU göra åt att du inte är nöjd? Och är du inte nöjd för att media skapar ett ideal som du inte uppnår? FEL! Om du inte är nöjd med dig själv så är det utav den enkla anledningen att du inte låter dig själv vara nöjd.

Medias kroppsideal är inte ouppnåeliga om man är född med gener som ger möjlighet att uppnå dem. Men det viktiga är att förstå att ALLA ÄR VACKRA. Skönhet ligger i åskådarens ögon, det finns alltid någon som tycker att du är fin. Det viktiga är att du själv tycker att du är vacker!

Jag är inte stor, men jag är inte liten heller. Många skulle kalla mig smal, jag skulle kalla mig själv normal. Men jag har en kropp där vissa delar av mitt skelett syns mer, och vissa där de syns mindre. Jag gymmar, löper, dansar och äter nyttigt (oftast) så det stör mig något så otroligt när jag ser inlägg som "Kolla på den här tjejen, hon är inte smal och hennes revben syns inte, hon är bäst! Älskar henne!" Jag uppskattar och respekterar att folk ser olika ut, och jag menar inte att det är fel med att bli glad över att se något annat än de vanliga "modell smala". Jag tycker också att det är bra när människor med status av olika slag kan visa att de är inte mer än mänskliga och att alla är fina.

Men för mig blir det som ett slag i magen, "vad då? är det fel med att vara hälsosam och ha gener som gör att jag inte går upp flera kilo från att äta en sked glass?" Jag har lärt mig att inte ta åt mig, men vi måste tänka på att det finns tusentals flickor (och pojkar) runt om i världen som inte förstår att alla är fina utan bara vill se ut som det som visas i media. Är det då verkligen bra att endast visa "större" personer? Nej, för då kommer ingen att vara hälsosam.

"Jaha, så du menar att det är bättre att visa modeller med ätstörningar och psykiska problem?" - NEJ! Det är ju lika mycket fel det! Det är inte heller hälsosamt!

"Jaha, så vi ska bara visa hälsosamma människor så att alla vi andra mår dåligt över att äta onyttigt?" - Men NEJ! Absolut inte! Det är fortfarande lika fel att bara visa hälsosamma människor.

"Men va? Det lämnar ju typ, ingen?" - FEL! Det lämnar ALLA. I media ska vi visa upp ALLA, ätstörning, hälsosam, olika etniska bakgrunder, allt och alla ska visas.

Nu vet vi alla att "alla" visas inte, och när de visas så är det på dåliga sätt. Ja. Och det är av just exakt den anledningen som vi inte ska fortsätta sprida bilder på modeller av olika slag med olika texter. Vi ska påpeka att det är dåligt och ohälsosamt med ätstörningar, men vi ska fortfarande respektera de personerna som är där och har de problemen. Vi ska påpeka att alla ska försöka äta så nyttigt och hälsosamt som de kan, men vi ska respektera de som inte gör det.

Ingenting blir bättre av att peka ut folk och säga "ååh, hon gör det här" eller "varför är hon inte såhär istället" det blir SÄMRE.

Jag kan förstå att eran tanke var något i stil med "vi måste ju visa att man inte måste se ut på ett visst sätt" ja jo, i och för sig så är ju det rätt. Men det är mycket, mycket, bättre om vi kan släppa alla fördomar och bara acceptera att alla är som de vill. Vi måste trycka mer på att alla ska vara NÖJDA med sig själva och älska sig själv för den de är, inte att det är okej att se ut på olika sätt.

Vi vet redan att det är okej att ha olika kroppar. Men många vet inte att det är okej att vara nöjd med sin kropp. Jag visste inte det.

Istället för att sprida en bild som visar att det är okej, ta ett andetag, radera bilden och skriv istället "Hej! Du som läser detta är en vacker person, kom ihåg det! DU är fin. DU är vacker. DU är sexig. DU är DU. Och du duger precis som du är!"

Ser ni skillnaden i ett sådant uttalande och att sprida en bild?

Vad det än är för bild ni sprider så kommer någon att ta illa upp, för att någon ser inte ut som den på bilden.

Ha ett underbart år och ta hand om er själva!

Kram, Ida Olsson

* Har ni frågor angående detta inlägg så får ni gärna lämna en kommentar så svarar jag. Skriver ni något som vi anser är olämpligt så tar vi bort kommentaren utan att svara på den. Men frågor, funderingar och tankar över detta är välkomna! Vi tar inte bort något bara för att det inte stämmer överens med det som jag skrivit, jag är öppen för kritik och åsikter av olika slag. Men olämpliga (stötande och personangrepp) tas bort. 

Kram 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Halloj!
Jag vill dedikera detta inlägg till H&M Gävle. Varje gång jag är där så får jag super bra service och alla är alltid otroligt vänliga! Personalen där är bortom denna planeten, jag tror inte att någon annan butik som jag varit i har varit bättre på kundbemötande och kundservice. Stort tack till denna fina personal som alltid får mig att le!
Dessutom får vi inte glömma att H&M (överallt) har ett stort utbud av fina, funktionella och prisvärda kläder och accessoarer!
H&M är med hög säkerhet en av mina favorit butiker när det gäller.. allt!

Ha en underbar dag! Sväng förbi H&M och kolla in deras stora rea av snygga plagg och accessoarer!

Kram, Ida Olsson

*Detta inlägg är inte sponsrat utan kommer direkt från mig och vad jag tycker

Likes

Comments

Halloj!

Jag ska idag dela med mig av några utav de mindre bra händelserna som jag hittills har stött på under detta nya år.

Så det nya året börjar bland familjer som jag känt sedan jag föddes och vuxit upp med, super mysigt! Om det inte var för det att det vi gjorde direkt efter alla fina fyrverkerier var att gå in och kolla på hockey... nej, jag uppskattar inte att kolla på hockey, någonsin.

Blev även totalt slagen i ansiktet utav det faktum att jag endast fick två "gott nytt år" meddelanden, ni hörde rätt, TVÅ! Och som om inte det var nog så var de två meddelandena från mina två vänner som bor i New York, vilket betyder att för dom så var det inte ens ett nytt år än! Tack älskade vänner. Jag tänker inte ljuga, jag skickade inte heller iväg något "gott nytt år" meddelanden, men detta utav det faktum att mitt nyårslöfte är att jag inte ska vara den som oftast (om inte alltid) startar konversationer med mina vänner.

Jag är med tvingad till Sälen med min familj för tredje året... detta ger mig i och för sig mig en veckas längre lov vilket inte är helt motbjudande. Men jag vill verkligen inte åka och frysa i skidbackarna. Om det inte hade varit så attans kallt så hade jag älskat att åka dit, jag tycker att det är super roligt att åka skidor!

Men om vi nu bortser från dessa tre händelser så har dessa fem dagar av det nya året varit helt okej. Jag har gått och lagt mig klockan 03:17 som tidigast varje kväll och sedan sovit till typ klockan 09:00 då jag trött har svarat på något meddelande och sedan somnat om igen till klockan 11:45 (dessa är cirka tider mina vänner, jag vaknar ej exakt på dessa minuter). Sedan har jag tagit mig upp ur sängen, tagit något att äta (förutsatt att jag orkar gå och äta) tagit min dator och kollat på serier och filmer hela dagen och svarat halvdåliga svar på de meddelanden som jag får under dagen, fram tills det att jag någon gång vid 22:00-23:00 då jag totalt dedikerat mina natt timmar till att prata med mina kära vänner i New York, och sedan somnat mot min vilja.

Hoppas att era fem dagar av det nya året har varit bättre än mina!

Kram, Ida Olsson

Likes

Comments

Halloj!
Igår kväll tog jag tag i mina tankar om att skaffa ett till örhänge (alltså en till piercing). Jag har sedan tre år tillbaka haft ett hål i varje öra som de flesta andra.
Jag har aldrig riktigt tänkt på att skaffa ett till hål, och när jag tänkt på det så har jag tyckt att det är onödigt, men nu fick jag för mig att jag trots allt ville ha ett till.
Så idag på lunchen var jag iväg till salongen, där jag tog mina första två hål, med tre av mina vänner som agerade moraliskt stöd och tog ett till hål! Lite spontant sådär.
Nu har jag två hål i höger öra och jag är faktiskt mycket nöjd med det!

Ha en fin helg!
Kram, Ida Olsson

*Om ni bor i Gävle och funderar på att ta hål i öronen så rekommenderar jag Hair City inne på Gallerian Nian, där har jag tagit alla tre av mina hål och jag är mycket nöjd.

Likes

Comments

Halloj!
Jag vill bara meddela alla om att det är nyval den 22 mars (!) ALLA som är över 18 den 22 mars FÅR rösta. Detta betyder att de som är födda i början av 1997 kommer att få rösta i valet.
Passa på att redan nu sätta er in i Sveriges politik så att ni röstar RÄTT enligt eran åsikt.
Kom ihåg att om ni har möjlighet att rösta men väljer att inte göra det så får ni inte heller gnälla sedan när ni anser att något är fel 😉

Kram, Ida Olsson

Likes

Comments

Halloj!
Denna terminen har jag gått och tränat i två olika dansgrupper och i helgen var det uppvisning. Igår hade jag uppvisning i Hip Hop Street vilket var så otroligt roligt att det ej går att beskriva (!) Jag har en sådan otroligt stark känsla till street kulturen (dansen, konsten, samhörigheten osv) Så det är med ett tungt hjärta jag överväger att sluta på grund av min rygg...
Idag så hade jag uppvisning i Girls då vi bland annat dansade burlesque i 16 cm klackskor. Jag är otroligt förvånad över att jag lyckades dansa med de skorna utan att skada mig, men det gjorde jag!

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram, Ida Olsson

Likes

Comments

Halloj!
Nu är första veckan av praktiken avklarad. Det har varit en framgångsrik vecka och jag har lärt mig så mycket att det är galet! Jag har fått gjort både roliga och mindre roliga saker hela veckan. Det bästa med veckan har nog varit de andra praktikanterna som varit med, synd att många av de slutar redan nu.
Jag har kämpat på med träningen trots att jag har varit helt slut efter arbetsdagen, allt handlar om vilja!
Hoppas att ni har haft en lika bra vecka som mig!

Kram, Ida Olsson

Likes

Comments

Halloj!
Imorgon är första dagen som vi har praktik. Vi ska vara ute tre veckor och prova på det tuffa arbetslivet! Vi håller alla tre tummarna för bra arbetstider och bra arbetsuppgifter, men vi kommer troligen få slita hårt.
Jag ska i alla fall försöka göra det bästa av detta tillfälle och ha så roligt som möjligt! Jag hoppas så extremt på att alla är trevliga och att jag passar in med min energi och personlighet.
Uppdateringar kommer med hög sannolikhet inom kort!
Tills dess...
Ha det super bra!

Kram, Ida Olsson

Likes

Comments

Halloj!
Idag är det studiedag nummer två, var ledig igår också.
Tänkte att jag talar om vad jag har gjort på mina lediga dagar, om det är någon som är intresserad.
Igår började dagen med att min älskade mor glömt att jag var ledig (trots att jag tjatat om det hela helgen) så hon väckte mig halv åtta, whop whop (!) Somnade om och sov till 11-12 tiden. Sedan tog jag mig ner på stan för att gymma med grymmaste tjejerna som jag driver denna blogg med. Sedan blev det måndagsmiddag hos mormor och morfar som så fint bor mitt i centrum, satt och pratade med dom ett par timmar och sedan gav jag mig iväg till dansträningen. Som vanligt kom jag hem helt slut i kroppen efter två träningspass, men det är nog den härligaste känslan ändå!
Idag vaknade jag strax före 12, men valde att ligga kvar i sängen till 12:30 då jag tog mig upp för att gå ner, ta en skål med mjölk och flingor och sedan sätta mig och kolla på TV i cirka 2,5 timmar. Har nu tagit mig upp till mitt rum igen och sitter med min Nutella burk och dator och kollar på Hellcats. Har planer på att studera inför mitt idrotts prov som är imorgon (men får se hur det blir med dom planerna) och sedan så måste jag studera inför samhällskunskaps provet som är på fredag (hoppas jag lyckas göra det i alla fall)
Hoppas att ni alla har haft en underbar start på veckan och att ni får en trevlig eftermiddag!
Kram, Ida Olsson

Likes

Comments

Halloj!
Tänkte skriva ett litet inlägg om lite saker som jag tycker är onödigt dumma och som vi alla troligen stöter på lite då och då.

Nummer 1 - När det är svinkallt ute och busschaufförerna ska byta skift. De låter alltså alla resenärerna stå utanför bussen och frysa medans de byter, snackar och skrattar, de försöker inte ens skynda sig (?!) Kan de inte bara låta alla oss resenärer gå på först och SEDAN byta, då slipper vi frysa arslet av oss 👍

Nummer 2 - Människor som inte gillar en utan anledning (?) Vad hände där? Någon kollar konstigt på en och bara inte tycker om en. Visst man gillar inte alla och vissa människor tål man bara inte men man brukar ha en anledning till det, vissa bara missar det där med att man ska ha en anledning. Så sitter man själv där och tänker "vad i hela världen har jag någonsin gjort dig?! Dra åt varmare breddgrader och må lopporna från tusen kameler hemsöka ditt kön!" Ska det vara så svårt att bara gilla folket, låtsas gilla dem eller bara HA EN ANLEDNING till at inte gilla dem (?!)

Nummer 3 - Föräldrar som väcker en på helgerna... Det är väl inte direkt raketforskning att räkna ut att sina tonårsbarn ligger vaken till typ klockan 3-4 på natten och vill sova till typ 12-13 på dagen, eller? Jo tydligen, för mina föräldrar kommer glatt in och väcker mig typ en sådär klockan ÅTTA på morgonen (?!) Hallå?! Jag är ledig och jag har varit vaken typ halva natten, låt mig sova!

Nummer 4 - Föräldrar som blir sura över att man blir sur för att man "sovit för lite" (?!) Behöver jag egentligen säga mer? Föräldrarna blir alltså sura på sina barn för att barnen är sura, och att barnen är sura är tydligen för att de sovit för lite. Ja men väck oss inte klockan nio då?!!! Dom väcker oss alltså så att vi inte får sova och sen gnäller dom över att vi sover för lite... Jag FÖRSÖKTE SOVA men det var någon som tyckte att det var en BRILJANT idé att väcka mig. Då får man väl ta och skylla sig själv tänker jag.

Jag vet inte hur det är för er men detta händer mig typ dagligen!

Skriv till oss eller kommentera i detta inlägg om ni tycker att vi ska fortsätta med sådana här inlägg där vi (jag) gnäller över saker som är lite onödigt dumma, eller om ni tycker att det är jättedumt och att vi ska sluta med det!

Kram, Ida Olsson

Likes

Comments