Hola a todos! Okej, sorry för urdålig uppdatering, igen. Livet rullar i alla fall på bra här i Valpo. Jag och Lisa har börjat jobba igen denna vecka efter två veckors semester. Vi åkte till Brasilien en vecka vilket var superhärligt! Så coolt att uppleva Rio de Janeiro, en stad som liksom alltid känts så långt bort men som jag velat åka till! Tyvärr fick jag halsfluss och mådde inte 100 % bra men vi hittade på mycket saker ändå! Bland annat en tour runt hela Rio, som inkluderade ett besök vid Cristo! Coolt! Vi besökte också Pan de Azúcar samt gatan där den stora karnevalen är, en katedral samt mycket mer! Givetvis stekte jag och Lisi lite på Copacabana och Ipanema också. Vi taggade till touren genom att se "An iditot abroad", det vill säga Karl Pilkington, när han är i Rio! Haha, han är ju så rolig!

Okej, så här kommer i alla fall en snabb update på lite olika saker som har hänt:
- Lisa och jag hade semester i två veckor! Wohoo! En vecka av dem spenderade vi i Brasilien. (Kanske kommer ett eget inlägg om detta i framtiden, who knows).
- Jag, Lisa, Linnéa och José åkte till el Jardín Botánico i Viña del Mar en söndag. Det var jättefint och vi hade det jättemysigt.
- Vi åkte till Pichilemu över en helg med våra kompisar från Santiago. Pichilemu är ett väldigt känt surfställe, så vi spenderade två dagar med att surfa och mysa. Det var superkul och supersvårt!
- Fredagsbesöken i Santiago fortsätter, där vi bland annat har hälsat på FN på deras kontor. Vi har också hälsat på våra klasskompisars praktikplatser, vilket är ett viktigt inslag i våra träffar i Santiago. Imorgon kommer de hit till Valpo istället, för det är nämligen Lisas och min tur att visa dem hur vi har det på våra jobb.
- Vi har gått ut några gånger med gänget i huset, det är alltid lika kul!
- En söndag åkte jag, Samuel, José och Franciso till Las Dunas, vilket är jättestora sanddynor. Det går att hyra "surfbrädor" för att surfa nedför dem, vilket vi gjorde! Kul, men jäkligt sandigt!
- Jag och José (det var tänkte att fler skulle med, men Lisa och Linnéa var sjuka) åkte en dag för att hikea uppför Cerro la Campana. Det var tufft men kul och definitivt värt det, för oj vilken utsikt vi hade! Tänk att jag såg både Anderna och Stilla Havet samtidigt!

Här ovan är bilder från vår helg i Pichilemu, Las Dunas samt från Cerro la Campana! Och här kommer lite bilder från vår dag i el Jardín Botánico!

Lyxigt att ha en fotograf med sig, right?

I övrigt då, en lägesrapport liksom... Ett tag där för en månad sen var jag inne i en riktig tänkar- period. Jag ifrågasatte många saker och funderade mycket. Känns som att jag är mer samlad nu på något sätt. Har insett att jag har insett saker om mig själv här. Jag tänker mycket här liksom. På vem jag är, mina känslor, hur jag agerar och så vidare. Jag tror att mina personlighetsdrag har blivit starkare här i och med att det liksom är en "utsatt" situation, där jag varje dag på ett eller annat sätt prövas på ett annat sätt än jag skulle hemma i Norrköping. Har insett att jag verkligen är trygg i mig själv och att jag är en väldigt positiv person. Det har jag väl alltid vetat, men det känns skönt att få det bekräftat liksom.

Har också funderat en del på att sätta en viss stämpel på folk. För det gör de vi bor med ibland. De jämför oss ibland, för vi alla är ju från Sverige så det är det okej (antar jag att de tänker). Du är si och du är så. De har inte sagt något som gjort mig ledsen, men det har bara fått mig att tänka. Om man vet att man har en viss stämpel, hur förhåller man sig till den? Oavsett om man är nöjd med den eller om man är onöjd med den. Ändrar vi oss för att bekräfta denna stämpel eller för att motbevisa den? Eller får den oss bara att vara mer av oss själva? Okej inser att detta var väldigt flummigt men har ju som sagt gått och blivit en riktig reflekterare, hehe.Bilder från olika utekvällar!

Okej, tänkte avsluta detta inlägg nu! Och det gör vi med en FRÅGESTUND. Vi har fått önskemål från våra kära vänner att ha en frågestund, så vi kör! Har ni någon fundering kring livet här i Valparaíso, hit me (and Lisi) with your best shot.

Det får vara allt för nu! Puss och kram! Det är ju nästan bara en månad kvar tills vi kommer hem! Hur sjukt är inte det? OJ vilken bra sommar jag ska ha. Längtar efter att få hänga i Norrpan igen med alla mina favoritpersoner <3. Även om jag längtar tills vi kommer hem känns det konstigt att jag snart ska lämna Valpo bakom mig. Lite vemodigt på något sätt. Men oh well. Así es la vida.

XOXO,
Clarita


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hoooola!!!!
Guess who's back, back again. Japp, it's me. Clarita (som alla i huset kallar mig--> Clara fast på ett mer kärleksfullt sätt, typ "lilla Clara"). Tycker verkligen om det spanska språket pga alla ord kan göras sötare eller gulligare. "Gordo" betyder "fet" men om man säger "gordito" blir det istället kärleksfullt, typ som "min lilla tjockis". Oh well. Som Lisa skrev har mycket hänt sedan sist, men jag tänkte ta det från vart vi är nu. Obviously i Chile, Valparaiso (hehe). Vi bor på ett hostel/ pensionat med 11 andra personer. Ja, det låter som att vi är supermånga men det känns inte så. Vi alla kommer överens så bra!! Jag trivs verkligen med att bo såhär i ett kollektiv, även om det är en stooor skillnad från vad jag är van vid. Men vi är ett gäng på hostelet som hittar på mycket ihop. Vi gjorde i helgen en dagsutflykt till en fin strand, vi har gått ut flera gånger ihop, pratar och lyssnar på musik på nätterna, spelar kort och ser film, you name it. Det fungerar bra, men som tur är har vi våra egna rum med en varsin egen toalett (!!) så man kan stänga in sig om man vill och vara för sig själv.

Här är några bilder! Till höger sitter nästan hela gänget och firar Linnéas 22- årsdag! Eva är med på två bilder också, hon är en svensk tjej som bodde på hostelet i 1 månad, vi kom jättebra överens! <3

Här är exempel på vad vi annars gör: Äter!!! Och gör utflykter, tittar på sälar (OBS det är ej mig själv jag syftar på, de är där bakom på piren, lovar), hänger lite på stranden osv...

Både Lisa och jag har nu jobbat en dryg månad på våra praktikplatser! Vi båda jobbar på SERPAJ, men på olika projekt/ program och därmed olika kontor! Mitt program jobbar med utsatta familjer och dess familjesituationer! I början fick jag läsa in mig mycket på projektet, läsa gamla fall osv för att komma in i arbetssättet... Sedan har jag fått följa med "ut på fält" ganska mycket, det vill säga när vi gör hembesök. Det är verkligen intressant att få se hur psykologerna och teamet jobbar!

Dagarna är dock ganska långa och om jag ska vara ärlig så får jag liksom "underhålla mig själv" ganska mycket... Visserligen började jag mitt i deras semestertid men det blir lite segt ibland. Men jag tar tillfället i akt och läser på om psykologarbetet, olika metoder samt pluggar massor av spanska! Så det fungerar bra! Men nu ser det ut som att jag kommer få hjälpa vissa barn som kommer hit till kontoret med engelska, få leka med dem i väntsalen medan deras föräldrar pratar med vårt team osv... Dessutom har det börjat två andra praktikanter nu (som jag har klickat väldigt bra med) så jag har förhoppningar om att vi kan göra någon workshop eller något tillsammans, för barnen liksom!

Arbetsklimatet och kollegorna känns bra, även om de pratar i typ 1765 km/ h med chilenska uttryck som inte finns i den spanska jag är van vid... Men jag märker hur jag förstår mer och mer och vågar ta mer och mer plats!

I övrigt känner jag verkligen att jag har utvecklat min spanska här, och det känns så kul!!! Jag tycker verkligen det är SÅ kul med spanska och särskilt när man får "övaövaöva", både på jobbet och hemma. Att bo med spansktalande personer som knappt kan engelska tvingar en verkligen att bara köra på med spanskan!

I övrigt går jag ut och joggar en del här, vilket känns superbra! Att kunna springa längs med havet är SÅ nice! Till höger ser ni en bild från ett mountainbike- event som Redbull anordnade, med de bästa downhill- åkarna i världen!! Det var superkul! Och sen blev vi inbjudna till efterfesten (haha, det kom på riktgt fram en random person och frågade om vi ville gå på festen och så gav han oss inträdet bara sådär, tack liksom!!)

Okej, nu tänkte jag avsluta det här inlägget, men innan dess vill jag bara säga att jag ärligt kan säga att jag trivs bra här, vilket ni säkert undrar om jag gör! MEN, de två första veckorna tyckte jag verkligen var såå jobbiga. Allt var nytt, vi flyttade mycket (från hostel i Santiago, till airbnb i Valparaiso, till ett delat rum på hostelet med Lisa och Linnéa, och till sist till mitt egna rum på hostelet), Linnéa blev ordentligt sjuk osv... Men allt blir bättre efter att man ger det lite tid och vågar lära känna sin omgivning!

Men som sagt, jag trivs verkligen med vardagen här, även om det är annorlunda från mitt vardagsliv i Sverige. Det är spännande att känna hur jag utvecklas på olika plan i och med detta äventyr!

Okej, det får vara nog för nu!

PUSS OCH KRAM till er alla hemma i Sverige (och kompisar som är på vift i Asien- Australien, hehe), vi saknar er massor!!!

XOXO, Clarita

Likes

Comments

Hola!
Som jag skrev i förra inlägget tänkte jag att det skulle vara kul att skriva om sista tiden i Barcelona innan vi börjar skriva om hur vi har det här i Chile. Det känns liksom fel att hoppa från mitten av oktober i Barcelona till början av mars i Chile utan att nämna tiden mellan. Tänker att jag laddar upp bilder och utgår från dem för att visa vad vi har haft för oss.

Fredagen efter mamma och pappa åkte hem kom Karin på besök från Madrid. Vi hade en jätterolig och välbehövd weekend tillsammans fylld med skratt och prat. Vi åt jättegod brunch, gick runt i staden, hade tacokväll och så drog vi ut till Barcelonas största nattklubb Razzmatazz på lördagskvällen. Både jag, Clara och Karin kände oss lite ledsna på söndagen när vi skulle säga hejdå.

I slutet av oktober började man känna av Barcelonas höstväder, det vill säga perfekt väder för att plugga på gosiga fik, promenera runt i staden och värma upp sig med starbucks pumpkin spice latte.

Även Kalle var på besök! Han kom lagom till Halloween och stannade i en vecka. Det var jättekul och mysigt att träffa honom igen. Samma vecka som Kalle hälsade på var Linnéas föräldrar i stan, så hon bodde i en lägenhet med dem. Det innebar alltså att jag fick flytta in i Linnéas rum medan Kalle tog min plats i Claras och mitt rum.

Vi umgicks mycket med våra klasskompisar, hade middag hos oss, gick ut och åt på restaurang, hade valvaka och hängde på barer. Vi strosade även runt mycket i city och upptäckte staden mer och mer, och såklart shoppade vi mycket!!

I mitten av november kom Anna aka Grundis på besök. Hon åkte ner en torsdag och stannade till söndagen, så vi hade fyra underbara dagar tillsammans. Vi hann visa henne runt i staden, bruncha, barhänga, nattklubba och turista.

I slutet av november pryddes Barcelonas gator med julpynt! Det var så himla vackert och mysigt, snacka om att vi fick världens julkänsla. Vi åkte till IKEA för att handla glögg och pepparkakor, bakade julgodis, lyssnade på julmusik, gick på julmarknader och julstädade hela lägenheten för att få den maximala julfeelingen lagom till första advent. Så mysigt! (Hittade ingen bild på julpynten så ni får nöja er med en bild på oss och en på våra brända mandlar).

Vi var även ute mycket, Barcelona har sååå bra uteliv!!

Den första december åkte jag, Clara och Linnéa på en weekend till London!! Jag älskar verkligen den staden och det var så mysigt att vara där i juletid. Vi strosade runt mycket i staden och hann ta en promenad i Hyde Park, besöka Harrods och Selfridges, gå till Covent Garden, Trafalgar Square, gå på marknad, åka runt i double deckers, Buckingham palace, Big Ben, Oxford Street, Notting Hill och London Eye. Vi var på den stora julmarknaden winter wonderland i Hyde Park, och Gud var fint det var där, det kändes verkligen som man hade kommit till tomtens värld!! Vi hann även träffa Dessie som pluggar i London, det var verkligen så kul att träffas igen! Den sista dagen hann vi även besöka stadsdelen Shoreditch som Scottan tipsat om! Det är kul och lite mer genuint att strosa runt där det inte är lika turistigt. När vi var där hittade vi ett The Breakfast Club som vi självklart var tvungna att stanna och äta brunch på. London var med andra ord en riktigt lyckad och rolig resa!! Jag vill redan tillbaka!!

Väl hemma i Barcelona igen passade vi på att spendera sista tiden tillsammans med våra klasskompisar. Vi brunchade, barhängde, gick på museeum och bara umgicks! Mysigt!

De sista dagarna packade vi våra väskor, hade luciatåg på skolan, njöt av sista tiden i Barca och fixade med visum till Chile. Det kändes sorgligt att lämna Barcelona då det självklart var jobbigt att lämna det liv vi hade byggt upp där, men jag var ganska redo att åka hem och träffa familj och vänner igen!

Väl hemma i Norrköping hade vi tre helt underbara veckor som spenderades med att umgås med familj och vänner innan vi åkte iväg till Chile i januari.

  • 345 Readers

Likes

Comments

Hola amigos!
Ni har troligtvis glömt bort att den här bloggen existerar, men tänkte bara kika in och säga hej! Jag och Clara har nu varit i Chile i hela två månader och vi har hunnit spendera en vecka i Santiago, letat efter boende, flyttat in på ett hostell i Valparaíso, träffat massa nya människor och börjat våran praktik på SERPAJ (Servicio de Paz y Justicia). Just nu sitter jag vid mitt skrivbord på jobbet och lyssnar på Ed Sheerans nya album divide medan jag skriver det här inlägget. Om ni inte redan har lyssnat igenom hela albumet rekommenderar jag starkt att ni gör det ASAP, det är såååååå bra!! Blir nästan lite nostalgisk när jag lyssnar på låten Barcelona då jag verkligen inser hur mycket jag saknar den staden nu när jag är här. Barcelona är en helt ny värld i jämförelse med Valparaíso. Jag tänkte att jag kunde skriva lite om den sista tiden i Barcelona innan jag börjar skriva om vardagslivet här. Okej måste sticka nu men håll ögonen öppna för vi ska förhoppningsvis börja uppdatera bloggen mer och mer nu! Hadeee!!

  • 347 Readers

Likes

Comments

Heeej allihopa! Återigen länge sedan vi skrev men det beror som sagt på att vi ofta har mycket att göra! Men nu är det dags! Förra veckan hade vi lektioner varje dag (vi är ju vana med lyxen av en dag ledigt i veckan), "vilket kändes av". Vi var trötta och i och med att vädret blivit så pass mycket kallare, kände jag mig frusen och lite "ruggig" den veckan liksom. Lisa kände sig dock "dålig" for real så hon var hemma från skolan en stor del av veckan! Linnéa blev också sjuk sen :/ Helgen blev därför också väldigt lugn trots att de hade piggnat på sig tills dess!

På lördagen åkte vi för att "mysplugga" som vi kallar det. Vi åkte till samma glutenfria fik som jag och Linnea var på tidigare den veckan, nämligen Gula Sana! Det är perfekt pluggmiljö där och så serverar de massor av glutenfritt= perfekt! Vi har ganska mycket plugg nu i skolan, så det var skönt att kunna bocka av lite liksom (vi ska skriva spanskt CV och personligt brev för att ansöka till de olika organisationerna i Chile. Sedan har vi lite andra presentationer på G som rör exempelvis Mapuche- konflikten.)

Efter plugget åkte vi upp mot Montjuic för att göra what we do best- strosa. Alltså jag älskar att strosa runt här i Barcelona, det finns alltid något kul/ nytt att se! Vår plan var att se en botanisk trädgård men den var tyvärr stängd då ! Linnéa hade med kameran under dagen och tog jättefina bilder, så det var super! Efter vår stros åkte vi hem för att käka pizza och se film! Det var en riktigt mysig flatmate- häng- dag!

Titta så härliga bilder Linnéa tog!

På söndagen tog vi det lugnt och pluggade samt... Bokade resa till självaste LONDON! Allt var så spontant och helt plötsligt hade vi bokat både hotell och flyg. Men när en tur- och retur biljett kostar 279 kr kan man ju inte säga nej liksom?? Åh, älskar verkligen London! Har varit där vid höst två gånger och vår en gång men aldrig i "juletid"! Har dock alltid velat det! Och nu åker vi alltså 1-3 december. Det är två nätter men vi får som tre heldagar där! Perfekt ju!

I måndags var det en vanlig skoldag (dock bara 9.30-13.00) och vi storhandlade som vanligt efter skolan! Sedan skypeade vi med våra killkompisar vilket var superkul! Denna vecka var vi lediga både tisdag och onsdag så på tisdagen strosade vi först runt i området Born, sedan pluggade vi på ett café igen! Därefter tittade vi lite i butiker och sen fixade lite med visumet till Chile! Sedan bestämde vi oss för att åka upp till Grácia och strosa runt där! Det är ett jättemysigt område med många hantverksbutiker och mysiga restauranger! På kvällen/ natten skypeade vi med Nini, det var supermys!

På onsdagen sågs vi för att plugga inför ett grupparbete och sedan blev det en fortsatt lugn eftermiddag! Sedan tog Lisa och jag tåget för att överraska mamma och pappa samt Jonna och Johan på flygplatsen! (De trodde vi skulle komma till deras hotell). Det var verkligen perfekt timing för Lisa och jag var lite sena pga hade inte kollat upp exakt hur vi skulle åka! Så Lisa och jag ruschade genom hela flygplatsen för att komma rätt och sedan när vi har stått där i kanske 1 min, kom de ut! Det var sååå kul att se dem igen!!! Efter att vi mött upp dem åkte vi in till centrum igen tillsammans, kollade in deras hotell och åt sedan middag!

Igår möttes vi upp för att strosa lite tillsammans samt äta brunch! Jag hade nämligen kollat upp ett glutenfritt brunch- ställe som tydligen skulle vara heaven. Och svar JA! Det var heaven! Det var såå gott verkligen och såå mysigt!

Efter brunchen åkte jag och Lisa till skolan (14.00-17.30) och sedan hem. Kort därefter åkte vi för att möta päronen och äta middag! Det spöregnade verkligen när Lisi och jag skulle gå till metron! Alltså jag har typ aldrig sett sånt regn förrut haha?? Oh well. Vi alla åkte in till centrum och åt en jättegod middag på en italiensk restaurang!

Igår mötte vi upp mamma och pappa samt Jonna och Johan på förmiddagen. Då åt vi lunch (Nachos igen, I know) och sen åt vi också väääärldens godaste gelato!!! Sedan strosade vi lite i Born och bara umgicks! Lisa och jag hade skola 16.00-17.30 så efter det åkte vi hem och chillade lite innan vi åkte in för middag igen! Vi åt jättegott kött, och som jag har saknat det <3 Det var en riktigt mysig middag!

Idag mötte vi upp mamma och pappa på ett köpcentrum nära vår lägenhet! Där storhandlade vi tillsammans (man får passa på när päronen är här, hehe) och sedan åkte vi för att visa vår lägga! Därefter åkte vi in till stan för en lunch i området Raval! Det var supermys! Sen strosade och shoppade vi lite innan vi åkte till deras hotell. Så nu ligger jag här i matkoma på ett hotellrum med min kära familj (minus Nini, saknar dig <3), som om det vore vilken semester som helst. Det är så mysigt att bara vara med Mami och Papi och liksom hänga som vanligt!

Det var allt för nu och nu vet ni vad vi har haft för oss! Hoppas allt är bra där hemma!

XOXO,
Clara

Likes

Comments

Hola amigos! Länge sedan vi uppdaterade denna blogg, jag vet, men vi har varit ganska upptagna! Förra veckan rullade på precis som vanligt, gick i skolan, strandhängde (det är fortfarande jätteskönt i vattnet), skypeade med vänner, pluggade etc. Jag hann även ringa och prata med Farfar en stund vilket var jättekul!! I fredags efter skolan var vi ett helt gäng som valde att dra ner till stranden för att spela volleyboll på en av de många planerna som finns utspridda utmed hela strandpromenaden. Jag älskar verkligen volleyboll så jag hade sååååå kul!! En kompis till Johanna i klassen, William, var på besök i Barcelona så han joinade oss, så det var även kul att träffa nytt folk liksom!! Vi kom hem runt tio/halv elva och bestämde oss då för att ta en lugn kväll. I lördags var det en Jazz&Food festival i Poblenou som vi hade bestämt att gå på. Innan denna festival bestämde dock jag, Clara och Linnea oss för att bara åka till en random tunnelbanestation för att upptäcka staden lite mer. Det slutade med att vi hittad en ZARA-butik och de som känner mig vet att aldrig går ut därifrån tomhänt!! Jag köpte en jättefin svart väska och en klänning som jag är så nöjd med!! Efter det åkte vi till Poblenou för att träffa de andra. Och herregud vad mysigt det var på Jazz&Food festivalen!! Det fanns massor med foodtrucks och så spelades det jazz hela kvällen/natten!! Vi satt i parken, åt, drack och bara hade en så himla trevlig och rolig kväll!! När klockan var tio(?) bestämde vi oss för att dra en barrunda istället så vi åkte in till stan och tog några drinkar. Drinkarna här är btw så mycket billigare än hemma i Sverige, det är helt sjukt!! Jag hade iallafall en helt underbar kväll som slutade med att jag, Clara, Linnea, Johanna och William gick in på ett supermercado för att äta ett litet kvällssnack!!

I söndags var vi väldigt trötta, men Clara och jag bestämde oss för att strosa runt på Passeig de Gràcia, en gata med flera butiker! Det var skönt och kul att bara hänga vi två! Vi hittade en butik, Brandy & Melville (tips!), som verkligen hade jättefina men samtidigt inte jättedyra kläder, så jag köpte två toppar!

Hade helt enkelt en riktigt bra helg!!

xoxo Lisa

  • 1113 Readers

Likes

Comments

​Hej! Ville bara skriva lite snabbt att hösten officiellt verkar vara här nu. Påvägen hem från skolan igår så såg jag för första gången här ett kanadensiskt maple leaf ligga på marken, var tvungen att plocka upp det. Är det inte fint? Tydligen så har vi ett lönnlövsträd precis utanför vårt köksfönster också, där är löven fortfarande gröna men det blir fint när löven börjar skifta färg även där. 

Over and out 

Anna 

Likes

Comments

Idag är det den 3 oktober - what? Förra veckan gick snabbt, och nu har vi bott här i en månad. Förra måndagen så gick vi i skolan och besökte ett Frozen Yoghurt-ställe för en skoluppgift, lyx! På kvällen när Ida och jag skulle handla mat slutade det istället med att vi kom hem med två likadana pyjamasar i olika färger (med matchande tofflor). Vi pluggade lite för att sedan live-streama debatten mellan Trump och Clinton, så skönt att befinna sig i rätt tidszon. Det var minst sagt intressant, blir spännande att följa valet härifrån! Har också hunnit med att stötta IFK Norrköping härifrån och blivit besviken när det gått dåligt... Vi har också hunnit med att boka en resa till Montreal nu i helgen, det kommer bli så roligt! Vi har hyrt ett AirBnB i centrala Montreal och bilar dit på fredag efter vår lektion. 

I fredags gjorde Ida och jag jello-shots, sen kom Julia och Linnéa över på middag och sen gick vi ut tillsammans med flera av de andra svenskarna - väldigt kul! I lördagskväll så gick vi till en annan fest som några kanadensare hade, det var också kul! Igår så möttes jag och Linnéa upp på ett café där vi (försökte) pluggade. Så gårdagen bestod mest av plugg. Imorse klockan 07.00 släpptes också biljetterna till den kända amerikanska fotbolls-matchen som spelas under Homecoming här, och vi lyckades få biljetter! Kan inte förstå att Homecoming äger rum om bara två veckor, kommer ihåg när man pratade om det i början här och det var så långt borta. Nu ska jag snart springa bort till min lektion, Service Management. 

Over and out 

Anna 

Likes

Comments

Hooooola! Tänkte berätta om vad som har hänt den senaste veckan! I onsdags hikeade vi som sagt upp för Tibidabo- som är en utkiksplats här i Barcelona! Det finns också en kyrka och som ett nöjesfält högst upp på toppen! Hiken tog kanske 1,5 h vilket var jätteskönt men också lite flåsigt emellanåt! Det var skönt att komma ut i naturen, och jag kände av ganska snabbt att luften var mycket friskare däruppe om man jämför med övriga Barcelona! Efter hiken åt vi frukost på toppen i strålande sol vilket var superhärligt! Sen tog i bussen hem och duschade, pluggade, åt lunch och napade!

På kvällen åkte jag, Lisa och Linnéa in till stranden för att äta på en strandrestaurang! Det var hur mysigt som helst och efter middagen strosade vi runt massor och traskade så småningom mot vårt mål- en skogsbar! Det var en jättemysig bar verkligen med ett coolt koncept!

Här kommer lite bilder från hiken:

Och här kommer lite bilder från kvällen:

På torsdagen gick vi i skolan och tog det lugnt bara. Sen skypeade vi lite med Olle vilket var jättekul!

På fredagen hade vi presentationer på spanska om de möjliga ONG: s vi kommer åka till i Chile! Det gick bra och man fick också en bättre inblick i vad alla organisationer gör så att det blir lättare att välja sen. Därefter gick vi och handlade lite och jag unnade mig min favoritchoklad, Lindt <333 På kvällen tog vi det jättelugnt vilket var så behövligt. Det åskade och blixtrade hela natten, vilket jag faktiskt tycker är mysigt! Jag sov 11 h den natten, så på lördagsmorgonen vaknade jag upp pigg och glad!

Under helgen har det varit en festival här i Barcleona, La Mercé. Det är en jättestor stadsfest, vilket innebär att det har varit massor av aktiviteter under helgen! Så på lördagen åkte vi för att titta på en av alla traditioner, nämligen "mänskliga torn"! Det var riktigt coolt och imponerande!

Här ser ni lite bilder:

Sen strosade vi runt resten av dagen, åt lunch och köpte hem lite växter! Vi hade tänkt se en ballet- show men vi fattade inte riktigt vart det var så vi hamnade lite fel... MEN det är jag så glad för eftersom vi hittade en jättefin botanisk trädgård! Kolla bara vad fint!

Och här är lite andra bilder från dagen:

På kvällen gjorde vi oss ordning och drog från lägenheten strax innan 22.00! Vi mötte då upp några andra för lite barhäng, och därefter såg vi på Manu Chaos gratiskonsert! Det var jättebra, även om jag inte hört så många av hans låtar tidigare! Därefter gick vi hem, lämnade lite grejer, gick på toan och förfestade på nytt (klockan var då alltså 02.00) innan vi drog in till Opium, en strandklubb! Det var hur kul som helst och en riktigt nice klubb! Men jag antar att jag tycker att alla andra klubbar än Puls är ganska bra, haha! Där träffade vi iallafall två australiensare som var jätteroliga så vi hängde med dom hela natten/ morgonen! Efter att klubben stängde (06.00) gick vi längs med stranden i månljuset vilket kändes så klyschigt haha men det var verkligen mysigt! Vi kom hem 08.00 på söndagen och somnade direkt!

På söndagen hade jag ställt klockan på 14.00 så då åt jag lunch, pluggade lite och duschade innan vi drog in till Parc de Ciutadella. Där var det massor av "happenings", Foodtrucks och aktiviteter! Det var supermysigt! Sen började det dock spöregna men vi var så peppade på att se "Correfoc" så det gjorde inte så mycket. Correfoc är en tradition som avslutar La mercé, och det är ett "djävulståg" där folk är utklädda till djävular och sprutar eld- eller mer gigantiska tomtebloss egentligen! Det var coolt att se och när vi kom hem somnade vi nöjda efter en händelserik helg!

Igår gick vi i skolan från 9.30-13.00 och efter det drog vi direkt till IKEA! Vi åt där också (köttbullar <333) och köpte lite grejer till lägenheten! Där gjorde jag och Lisa vårt hittills antagligen bästa köp: NYA PÅSLAKAN! Alla kanske inte har sett vilka lakan vi möttes av när vi kom till lägenheten- men de var bruna. Alltså riktigt fula, bruna lakan snackar vi om här. Så nu är det så fint och fräscht i vårt rum! (Och lägenhet)!

Efter IKEA, var Lisa och jag duktiga och "höll" på vår måndagsrutin, nämligen veckohandling. När vi kom hem från handlingen städade vi lägenheten och gjorde iordning med de nya lakanen. Gårdagen var alltså en riktigt lång dag, men det var det verkligen värt!

Hur mysigt blev det inte??

Idag har vi tagit en lugn förmiddag eftersom vi började 14.00. Vi slutade 17.30 och då åkte Lisa till Primark och Linnéa handlade vilket innebär att jag var själv ett tag! Det var faktiskt väldigt skönt! Vi har lagat wok nu ikväll och jag har sett på debatten mellan Hilary Clinton och Donald Trump, stort tips!

Okej, nu har jag uppdaterat er om vad vi har haft för oss! Hoppas allt är bra där hemma! Extra stor puss och kram till Hedvig och Karin som fyller år idag! ❤️


XOXO, Clara 

Likes

Comments

Vilken dag, wow! Igår åkte vi till Niagara-fallen och det är svårt att sätta ord på hur mäktigt och häftigt det var. Det är så mycket kraft i vattenfallen, och när vi åkte båten nere i vattnet fick vi se världens finaste regnbåge dessutom! Definitivt värt ett besök. På båten träffade vi också på tre andra utbytesstudenter som vi sedan hängde med hela dagen, Chris från Wales, Adrien från Frankrike och Alex från Spanien, vi hade så kul tillsammans! Alex hade en selfiestick som ni ser kom väl till användning, hehe, jag vill också ha en nu. På båten fick alla regnponchos för att man åkte så nära fallen, det var så coolt när man i princip var omringad av vatten och på andra sidan vattnet låg USA. Nej det är svårt att göra fallen rättvisa, men jag är så glad att vi åkte hit. Hade verkligen en helt underbar dag igår. 

Måste nog smälta det här lite. 

Over and out

Anna  

Likes

Comments