Idag har vi haft barn kalas. Innan jag fick barn tyckte jag att ett års barnkalas var otroligt töntigt. Det är ju inte för barnen direkt. Men nu är det så ett när alla andra barn i ens umgänge har ett års kalas kan man inte lika lätt hoppa det. Dessutom är det faktiskt roligt. Jag gillar att pyssla och piffa. Idag bjöds det på tårta och kakor till oss mammor och smoothie och majskrokar till barnen.

Dagen är avklarad med lite slagsmål lite bakterie utväxling och en heldel tårar. Men väldigt trevligt ändå.

Nu sover hon. Helt slut. Undrar hur det ska gå på lördag med kalas hela dagen. Hua.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var vi på kalas. Så kul att de börjar fyllas år. Och nu är det bara sex dagar till min lilla tjej blir ett. Det ska bli så himla mysigt. Men nog om det. Denna dagen var för en annan bäbis. Bjöds på gofika.

Det är så roligt varje gång vi träffar andra barn som kan lite mer än vad mitt barn kan så blir hon jätte peppad att lära sig när vi kommer hem. Så igår när vi kom hem gick hon betydligt mer än hon gjort innan. Gick och hämtade boll och kastade iväg den för att sedan hämta den igen. Jag kan bara tänka mig hur mycket hon kommer lära sig på förskolan sedan, även om det är ett bra tag till hon kommer börja på förskolan.

Sen vill jag ge Nathalie cred för detta fantastiskt fint pimpade ikea kök. Vill pimpa vårat med men kan inte komma på hur.

Likes

Comments

Frukost. Jag har aldrig varit bra på det. Kan utan problem vänta till lunch innan jag äter. Så har det alltid varit. Men jag jobbar på det. Och nu i mammaledigheten försöker jag verkligen hinna med det, brukar passa på när hon sover sitt första pass vid nio. Kanske skulle en frukost fantast säga att det är fel eftersom jag ofta har varit vaken 2,5 timme. Men det är gott nog för mig tänker jag. Här är en riktigt god frukost om ni frågar mig. Två stekta ägg och en hallon och blåbärs smoothie.

Likes

Comments

Skor och löv. Höst. Idag har vi gungat. Uppskattades mycket, men oj vad jag har svårt att bara stå och gunga en längre tid. Jag måste verkligen försöka vara mer i nuet. Kunna bara stanna upp och vara där inte tänka på vad det ska bli till lunch osv.

Hur gör man det på bästa sätt? Efter fem minuter känner jag jaha vad ska vi göra nu. Jag tror allt det där blir lättare när man kan leka olika roll lekar eller pyssla men jag vill kunna göra det nu med.

Likes

Comments

Idag har varit en minst sagt kämpig dag. Lillebus har inte lyssnat på mig alls och bara skrattat när jag sagt till henne. Så när mannen nattade henne och jag kunde gå ut och springa en runda kändes det fantastiskt. Eller, nja först tänkte jag "jag skriver i det jag behöver vila efter denna dagen" men så bytte jag om och tänkte att komma ut behöver jag iaf oavsett hur mycket sprungit det blir.

Så jag bytte om och gick ut. Det är fasen alltid de bästa besluten! Så fantastiskt. Speciellt efteråt. Nu är jag lite lättare i huvudet och lite tröttare i kroppen. Bättre balans helt klart.

Likes

Comments

​Nu är det snart bara en vecka kvar tills min fina unge fyller år. Såklart ska hon firas. Och jag vill vara en sånär mamma som kan göra fantastiska tårtor. Jag vill så gärna lyckas och jag ska ge det ett ärligt försök. Temat på kalaset är pastelig cirkus. Och planen är att innehållet ska vara rött/rosa och utsidan mest vit. Tror jag. Bilder på hur den bli kommer såklart. Det kan ju bli en hur galen som helst! Eller hur bra som helst förstås. Det återstår och se. Här är iaf ett gäng inspirationsbilder. 

Det ska bli så kul att hon fyller år att jag är alldeles pirrig. 

Likes

Comments

Min lilla unge har sedan hon föddes varit ganska snabb motorisk(ev med mamma glasögon...). Hon stod upp tidigt och kröp ganska tidigt och jag trodde verkligen hon skulle vara super tidig med att gå. Så blev det inte, inte heller sen men jag förlorade vadet om vi säger så. De här bilderna är från i somras och hon har sedan dess och ett tag innan gillat att gå med stöd. Vid 10 månader tog hon sitt första steg men då pratar vi bara ett steg. 

Så i helgen fattade hon lite drygt en vecka innan hon fyller ett. Jag slutar aldrig förvånas över hur de förstår något och sedan bara vet. Hon tog själv fem steg först och har sedan velat öva och öva och senare på kvällen knappade hon ihop hela elva steg. Det är så himla häftigt. Såklart vet jag att nästan alla barn lär sig gå, det är inte raketforskning direkt. Det handlar bara om tid. Ändå är jag så glad för min lilla bäbis som bara låg där går plötsligt och jag vet att jag kommer få ångra det här när jag ska springa runt efter henne när hon hittat balansen helt. Det är också en del av utvecklingen. 

En helg jag kommer att minnas helt klart.

Likes

Comments

Jag är barnmorska och tänkte berätta om när jag bestämde mig och hur jag tog mig hit.
Att få jobba med människor har alltid varit självklart för mig. På ett eller annat sett. Bli barnmorska är inget jag drömt om sedan jag var liten, vilket är fallet för många. Jag drömde om att bli delfinskötare... Ja så där var det ju inte att jobba med människor som gällde. Men från att jag blev fjorton femton någonstans. Då ville jag bli psykolog, lite senare insåg jag att det ansvaret vill jag inte ha och eftersom jag inte riktigt kan lämna jobbet på jobbet. Så då tänkte jag kurator, man får fortfarande hjälpa människor i deras inre men kan skicka dem vidare vid behov. Sen fick jag för mig att man var tvungen att jobba med bistånd först som socionom. Och bestämde mig för att jag skulle bli psyk-sjuksköterska.

Jag har alltid fashinerats av det där inre, läst mycket böcker och kollat på dokumentärer. Så jag läste allt det där om kroppen och olika lager i huden och receptorer hit och dit för att få jobba med folks innersta inre. Men så hade jag praktik på psyk... Och det går inte, jag kan inte jobba med det just eftersom jag inte kan släppa jobbet på jobbet. Folks inre är för komplicerat, helt omöjligt för mig att värja mig mot. Det går inte att bära alla ens patienters ångest. Så jag fick helt enkelt bestämma mig för något annat.

Lägligt nog var det dags för praktik på barn ganska kort därefter, en dag fick vi vara på förlossningen, en dag på BB. Det var som att jag bara visste att jag ville bli det. Sagt och gjort jobbade jag ett år som syrra och sedan läste jag vidare. Där insåg jag att förlossningen kanske ändå inte var min grej, mer om det en annan gång!

Är det någon som funderar på det så gör det. Det är ett fantastiskt yrke och så många fantastiska ofta ganska flummiga människor man får jobba med. Helt klart värt tiden man behöver lägga på att plugga. Bara sök det andra löser sig!

Likes

Comments

Ni har sett både Frankrikes flagga och Eiffeltornet tillräckligt idag. Jag är helt säker. Så bilderna i det här inlägget får bli min middag istället 10 st fantastiska vegetariska dumplings.

Nu till det som alla på något sätt känner att de behöver kommentera. Så även jag. Terror och osäkerhet. I Paris, Libanon, Syrien, Nigeria m.m. Det är mörka tider vi lever i helt klart och skulle det bli ett världskrig blir jag inte förvånad. Å andra sidan borde det om världen enas gå ganska kvickt att blir av med IS. Även om jag är mycket skeptisk till att enbart det skulle hjälpa.

Det där kan jag så himla lite om. Det jag vill säga är hata inte. Spraka för guds skull inte på en två-åring som inte ser ut som du. Bränn inte de bostäder som människor är så i behov av och behandla dina medmänniskor med respekt och kärlek. Jag är tyvärr ganska övertygad om att det imorgon eller om några dagar kommer stå flera artiklar i tidningen om muslimer som blir misshandlade och ofredade bara för att de är just muslimer, eller ser ut som muslimer. Och det gör mig så otroligt ledsen. Ingen ska behöva leva här i skräck, inte jag, inte du och inte hen där borta.

Och slutligen vill jag säga att det finns så mycket bra med den här världen, så många människor som vill andra människor väl. Så många som går ihop, lägger blommor tänder ljus osv. Det vill jag fokusera på idag mitt ibland all sorg.

Likes

Comments

​Ja som ni ser finns det massa att jobba på sjunka ner, sträcka på benet osv. Men med det ska tilläggas att jag skulle hinna komma från kameran och i position på 10 sek. 

Nog om det. För ungefär 60 dagar sedan började jag en 30 dagars utmaning. Den innebar att man i trettio dagar skulle göra yoga varje dag. Vilket jag gjorde och blev smått frälst. Sedan dess har jag yogat nästan varje dag. Det bästa med yoga är att man kan göra det på så många sett. Visa dagar är det bara meditation och andra dagar en timmas poweryoga. Och man kan göra det hemma. Vilket underlättar väldigt. Dessutom märker man snabbt skillnad blir smidigare och vigare otroligt snabbt.

Till det negativa kan jag meddela att det inte alltid blir så mycket mindfulness pga fröken bäbis i bakgrunden. Men jag tänker att det får vara ok. Hon hänger på mina ben ibland och får följa med upp i luften osv. Några vikter kan jag iallafall inte tappa på henne och snabb behöver jag inte vara. Dessutom försöker jag så gott det går göra det när hon sover. 

Senare kommer jag försöka skriva om konkreta mål. Ställningar jag vill lyckas med och hur himla jätte långt ifrån jag är.


Likes

Comments