Planen var egentligen att dra till Caribbean Bay och leka av oss i vattenparken, då det utlovades strålande sol och 27 grader varmt. Icke sa Nicke, vaknade upp till en molnigt Seoul, så vi fick tänka om, det blev att åka till Lotte World Mall istället. Lite fakta om köpcentret: det är tretton våningar högt med över 100 affärer och ungefär 10 restauranger. Det finns även en biograf om man är sugen på att se någon rulle. Men nog om det, vi strosade runt lite, checkade några butiker och åt lite pizza för att sedan upptäcka att vi stod bredvid världens femte högsta byggnad (tunnelbanan går direkt till köpcentret, så det syntes inte förrän vi gick ut, vi är alltså inte blinda haha), Lotte World Tower. Skyskrapan är 555 meter hög och består av 123 våningar. Den öppnade rätt nyligen så ett besök blir det framöver då vi inte hann denna gång. Vi checkade i alla fall in priset, vilket låg på 25000 WON (ca 175 SEK) för ett vanligt åk upp, eller 50000 WON för ett "fast-pass". Nåväl, fick med mig ett badbyxor från Hollister då vi bokade flygbiljett till "paradisön" Jeju i södra Korea. På lördag morgon lyfter flyget så vi taggar till helgen! Nytt inlägg efter helgen utlovas, godnatt från Sydkorea!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi hunnit mingla med lokalbefolkningen och en del av utbytesstudenterna. Vi har även utforskat stan, mest Hongdae eftersom det verkar vara "the place to be" enligt många koreaner och studenter. Detta råkar även vara där vi bor, vilket är riktigt soft! Vi har varsitt rum på ungefär 12 kvm, det är väl i minsta laget, men man sover i princip bara här. I nuläget har vi stött på många sköna peeps här på boendet, tyskar, norrmän, svenskar, fransoser, fransyskor, ryssar, tjecker, spanjorer osv... Vi bestämde oss för att gå ut och käka tillsammans, jag delade en "korean bbq plate" med tre andra, vilket bestod av fläskkött, fisk (fisken är ej att rekommendera) och lite side dishes som var oklart vad det var, men helt klart godkänt!

Vi styr våra fötter mot "klubben" med våran koreanska kompis Teayong i spetsen. Vi är lite skeptiska till stället men det visar sig vara rätt skön stämning. Stuket är ändå rätt likt Sverige, folk dansar, shottar i baren och sitter och snackar vid borden. Något som är annorlunda, är att man inte kommer hem tre-fyra som man vanligtvis gör i Sverige, utan det är närmare nio-tiden...

Skolan har även fått ett besök, vi tog bussen från Hongdae till Kookmin, vilket tar ungefär 30 minuter. En introduktion samt rundvandring gavs på campus med en del nyttig information. Det allra viktigaste var att fixa ett alien registration card. Detta är för att du skall bokföras i landet som student och därmed ha möjlighet att resa ut och in ur landet under studietiden. Utan detta kan du resa ut ur landet, men får inte komma tillbaka. Runt campus fanns det en konstgräsplan, basketplaner, tennisplaner, en volleybollplan samt ett gym.

Att registrera sig på kurserna var lite speciellt, det var först till kvarn som gällde med ett ganska begränsat antal platser. Att sidan var på koreanska samt att den inte var speciellt användarvänlig gjorde inte saken lättare. Men efter att ha snackat med läraren och sedan med de som har hand om utbytesstudenter så lyckades vi komma in på de flesta kurser, trots att de var fulla, skönt!

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Femton timmar flygplan senare har vi kommit till Sydkorea. Vid nuläget är man hyfsat less på all flygplansmat och blaskigt kaffe, så vi är rätt nöjda att vara framme. För er som funderar att resa inom Asien, rekommenderas China Southern Airlines, riktigt smidigt och bekvämt vid längre flygningar! Vi får hjälp av våran koreanska kompis med att ta tunnelbanan från flygplatsen till vårt boende i Hongdae. Vi lastar in bagaget i rummet och tar en vända på stan. Läget är under kontroll och detta känns riktigt soft!

Likes

Comments

Hallå ja!

Igår tog jag kvällsflyget från Luleå till Arlanda för att möta upp Peter och Josef. Den obligatoriska vätskepausen på O'learys sattes i verk. Klockan hann bli natt, vi stegade till rest and fly för att få i oss ett par timmar sömn till morgonflighten mot Amsterdam. För en liten stund sedan gjorde vi touchdown på Schiphol. Nu ska vi slå ihjäl några timmar för att ta nästa flyg mot Peking. Over n' out!

Likes

Comments