Header

Det här är dom enda skvallertidningarna jag behöver.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi fick tillökning i familjen för en vecka sedan, en riktig myspropp.
Enligt förra ägaren var det här nämligen en Siri, tills vi kom hem och upptäckte att Siri hade två.. ja, ni fattar. Så, det fick bli Sirius.
Ni som är Harry Potter nördar fattar ju hur grymt namn det är!

Likes

Comments

Det här är ju så typiskt mig!
Hela sommaren (om vi nu ska kalla det sommar) har passerat och jag har inte skrivit ett jota här.
Skärpning Therése!

Visserligen gjorde vi inget spektakulärt, utan det blev en liten roadtrip till Umeå, vi tapetserade om sovrummet, åkte på loppisar, och tog dagarna som dom kom.
Gött mos!

Likes

Comments

Men nu är det nära, sjuttiotvå timmar, varav trettio på jobbet. Sedan förväntar jag mig att det ska vara 28 grader varmt och att det ska serveras paraplydrinkar på löpande band.

Skämt och sido, det ska bli så otroligt skönt att få vara ledig. Koppla bort allt som har med jobb och annat att göra, halelejua!

Som jag skrev tidigare är inget planerat förutom att bila upp till Umeå en sväng, så vi kommer att ta dagarna som dom kommer, och kanske att vi renoverar sovrummet.

Likes

Comments

Nu blir det intimt, håll i hatten.

Men vi måste prata om det här med mens.
Det här ska vi kvinnor alltså stå ut med större delen av våra liv, och det är i princip bara att gilla läget.
För min del så fick jag min fröken röd när jag gick i tredje klass, jag var alltså tio år.
Är det ens möjligt? Tydligen.

När jag kom upp i tonåren började jag få problem med både PMS, sjukskrivningar från skola och jobb, rikliga blödningar samt olidliga smärtor, och blev då starkt rekommenderad av en barnmorska att jag skulle börja äta P-piller.
Problem nummer två - jag FÅR inte äta vanliga P-piller då dom innehåller två hormoner östrogen och gestagen, så för min del blev det Minipillret Cerazette som enbart innehåller gestagen, som i sig då ska vara bättre om du har tendenser till blodproppar (ärftligt).

För mig fungerade det inte alls, min PMS blev fruktansvärd och mensen levde sitt eget liv, så jag slutade helt enkelt att äta Minipiller och istället uthärda mina PMS-attacker och fruktansvärda smärta, kan tillägga att när det är som värst så kan det både bli en och två kaskadspyor och krampattacker på både badrumsgolv och köksgolv.
Kan tillägga receptfria smärtstillande läkemedel fungerar uselt, och ingen läkare varit pigg på att skriva ut något annat.

För drygt två år sedan fick jag NOG.
Kontaktade min vårdcentral och fick träffa en fantastiskt fin läkare som skickade en remiss till kvinnokliniken, då hon tyckte mina besvär som jag beskrev mycket väl kunde tyda på att jag har Endometrios.
Sagt och gjort fick jag komma till kvinnokliniken och göra en gynundersökning med ultraljud och diverse andra undersökningar. Mina symtom tyder på endometrios men ingenting kunde egentligen visas på varken ultraljud eller undersökningen, utan blev då rekommenderad att börja med ett läkemedel som heter Provera som innehåller ett syntetiskt hormon (medroxiprogesteronacetat)., alternativt bli gravid!???! Bra råd där...
Var jag symtomfri under sex månader när jag åt läkemedlet så kunde man i princip konstatera att jag har endometrios, tack.

Sure, jag var symptomfri från både mens och smärta - men det finns biverkningar med allt och även detta läkemedel.
Min kropp ställde in sig på att jag var i klimakteriet, fick värmevällnigar, samlade på mig EXTREMT mycket vätska etc etc.

Det var såklart inte hållbart så det fanns inget annat än att börja om på ruta ett, försöka få igång min mens igen, och stå ut med allt elände.

Och här är jag, idag.
Vad händer idag när jag får mens?
Jag kräks, magen spårar ur, jag krampar i både ben och mage, får ställa in planer för att i tre, fyra dagar ligga och plågas. Men jag har liksom gett upp tanken på att ens be om hjälp igen​.

Ska det behöva vara så?


Likes

Comments

Nu kan jag på riktigt börja räkna ner tills att det är dags för semester, det är tolv dagar kvar, och trots att det är relativt kort kvar, känns det som en evighet.

På semestern så har väl jag och J inte direkt planerat något vi vill göra, vi får helt enkelt se.
Något vi däremot vet att vi vill göra är att måla/tapetsera om i sovrummet, kanske lägga nytt golv.
Har varit inne på lite blå/grått.. men det går fort i svängarna så vi får se vad det blir när det är dags!


Likes

Comments

Skönhet

ÄNTLIGEN! Jag vet att många, jag bland annat, har väntat så länge på att Sephora ska öppna en webshop, och nu äntligen har dom hört våra böner och slagit upp sina dörrar till https://www.sephora.se/

Det här innebär att jag alltså slipper sitta och sukta efter produkter, eller vänta på att jag ska resa till Stockholm, Göteborg eller Malmö för att kunna handla det jag vill ha. HURRA! (mindre bra för plånboken)

Jag har inte hunnit klicka hem något från deras sida ännu, utan den här gången fick jag present av mamma och tobbe som var på semester i Göteborg, och ingen dålig present heller!
Fick en highlighter från Becca i färgen Champagne Pop, vet inte hur långe jag suktat efter denna, den är som smör!
Samt Lock it foundation från grymma Kat von D, grym täckning och sitter i många timmar utan att se kakig ut.

Likes

Comments

Här var det bra längesedan jag gjorde ett ljud ifrån mig. Ursäkta! Det har helt enkelt varit annat som har tagit upp min tid.

Lägger upp lite bilder tills jag skriver ett ordentligt inlägg, vi hörs!

Likes

Comments

​Hej hello!

Ledig vecka och lillördag idag, skönt!
Största fördelen med att jobba nätter är att jag är ledig väldigt ofta, nackdelen är dock att ingen annan är ledig
så det gäller att man kan konsten att fördriva tid, och tro mig, det kan jag utan problem.
Har till exempel plöjt igenom alla säsonger av Downton Abbey på mindre än en vecka, men det kan visserligen bero
på att jag är sjuttiofem i själen.

Ikväll blir det bio, Guardians of the galaxy 2, älskar första filmen så jag har ganska höga förväntningar.


Imorgon ska det ÄNTLIGEN tapetseras!


/Therése

Likes

Comments