View tracker

Förra lördagen var jag och tävlade i DI (Dramatic i(något)). Det var en Debate tournament och min "gren" jag valde att tävla i är DI vilket är mer som en monolog. Jag valde boken "get well soon" av Julie Halpern. Kortade ner boken till 10 minuter, memorerade det samt uppträde för domare. Enda anledningen jag gjorde detta för att det var obligatoriskt i min kurs (Debate). Det var sjukt läskigt men ibland måste man göra saker man inte riktigt vågar för att kunna växa på riktigt.


Väl på plats mötte jag en kille som började prata svenska med mig! Han hörde mig när jag pratade telefon med mina föräldrar här i Sverige på svenska och var fascinerad att han förstod vad jag pratade om. Efter en konversation med honom fick jag reda på att han var missionär i Sverige för 10 år sen och när han väl var i Sverige lyckades han faktiskt hälsa på lilla Lidköping!! Hur kul som helst att stöta på någon som varit i min stad här i Amarillo.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


1. Vad var dina förväntningar inför Thanksgiving? Mat och umgås med stora släkten, haha (har kollat alldeles för mycket på amerikanska filmer..)

2. Firade dina kompisar likadant som din familj? Många åkte till sin släkt någon stans eller var bara hemma med familjen. Så skillnaden var väl egentligen bara att de firade med ett större antal människor, eller åkte iväg.

3. Vad åt du? Vi åt den "heliga" kalkonen (vilket var väldigt gott!! (förlåt Julia)), gröna bönor med svamptäcke samt torkad lök på toppen (låter sådär, men är smarrigt), sötpotatis och marshmallows (som en gryta), tranbärsås, gravy (från kalkonen), potatismos, samt pumpapaj med vispgrädde.

4. Var det några mer traditioner inkluderat som du inte visste fanns? Inte riktigt, hade nog tänkt mest mat och familj. Dock berättade de att när de har firat andra år har de gått till 3 olika thanksgivings, eftersom deras familj är såpass stor (min värdmamma är filippinsk, behöver nog inte säga mer än så).

5. Åkte du på black friday? I så fall när? Yes!! Åkte på torsdagskvällen mellan 9 och midnatt. Samt fredagseftermiddagen, då det var lite lugnare. Men köerna var ganska långa, men inte så packat med folk. Så upplevde inte den brutala black friday rean som man ser på internet.

6. Anser du att Thanksgiving är större än jul i din familj? Som det ser ut nu. Det är svårt att säga om jag får säga det själv, eftersom vi firade på hemmaplan iår och det brukar vanligtvis fira ner i San Jose, där hela min värdmammas familj bor, och de har som sagt 3 olika thanksgiving dinners att gå till. Så skulle nog säga att Thanksgiving är större, men julen verkar nog också vara ganska stort.

7. Vilka familjemedlemmar/icke familjemedlemmar var inkluderade i erat firande? Det var bara min värdfamilj i år, så jag, mina två värdsystrar och min värdmamma.

8. Något du inte tyckte om med Thanksgiving? Mashmallows grejen, ingen höjdare.

9. Vad för känslor fick du under denna helgen? Att man visar så mycket tacksamhet, många vänner la upp på sociala medier vad de är tacksamma för.

10. Vad är du tacksam för? Jag är otroligt tacksam för så mycket i livet, jag har det egentligen det extremt bra. Men jag tänker och säger det alldeles för lite, jag har 2 familjer och en massa vänner som stöttar och älskar mig, har tak över huvudet, mat på bordet varje dag och alla andra saker som vi egentligen tar för givet. Jag är så tacksam att jag har fått den är chansen att kunna vara utbytesstudent, att kunna få bo på andra sidan jorden, att få uppleva high school och allt det. Men detta är bara stora saker, och det finns så mycket mer att vara tacksam för!!

Likes

Comments

View tracker

1. Vad var dina förväntningar inför Thanksgiving? Jag förväntade mig en stor familjefest med mycket mat, och det var precis vad det var!

2. Firade dina kompisar likadant som din familj? Det var väldigt olika traditioner mellan min och andras familjer. Min familj åt på en restaurang tillsammans med flera andra familjer. De hade dukat upp världens största buffé och jag hann inte prova allt innan jag blev mätt! Det var så roligt för en utav mina bästa vänner och hennes bror jobbade som servitriser den kvällen och det var så bra stämning bara! Många av mina vänner firade hemma, medan andra åkte till släkt och vänner i andra städer och ibland t.o.m stater.

3. Vad åt du? Vad jag minns åt jag skivad kalkon, för utan kalkon hade det ju varit katastrof, ellerhur? Potatismos, sås (gravy),köttbullar i sås, bacon, friterad kyckling, massor med sallad, bröd, och tryckte ner typ 3 olika efterrätter (de var små okej).

4. Var det några mer traditioner inkluderat som du inte visste fanns?
Min familj åkte till kyrkan kl 9 för Thanksgiving-gudstjänst. För mig kom det inte som en chock direkt, men det var något jag inte tänkte på innan jag kom hit.

5. Åkte du på black friday? I så fall när? OM jag gjorde, haha okej så efter vi ätit och legat i matkoma i 1 timme så hämtade Lacie och Hayley (mina värdsystrar) mig för att först åka till en butik i Brillion. Klockan var 18 när vi kom dit och dom köpte mest julklappar till barnen. Sen åkte vi till Walmart för den stora shoppingen. Det var KAOS. Jag överdriver inte när jag säger att folk la upp strategier för att få de saker de ville, och gjorde sedan allt för att komma dit först. Än så länge har jag bara samlat på mig en Beauty Blender, en chipspåse och en Mountain Dew. Men jag sparade. För efter vi kommit hem igen tid det inte lång tid innan Ariel hämtade mig. Klockan var då 22.30 och jag,Ariel,hennes syster, och en utbytesstudent från Ecuador hämtade upp Jasmine för att åka till Appleton. Där shoppade vi och åt på IHOP (International house of pancakes). Klockan 05.22 klev jag innanför dörren hemma igen. Hade inte fyndat sååå mycket men det var en otroligt rolig upplevelse!!

6. Anser du att Thanksgiving är större än jul i din familj? Som det ser ut nu.
Jag skulle säga att högtiderna är olika bara. Ingen verkar större än den andra. På Thanksgiving åkte vi till en restaurang, på jul ska vi vara här hemma med bara familj som det ser ut som. De håller fortfarande på att planera så inget är bestämt än.

7. Vilka familjemedlemmar/icke familjemedlemmar var inkluderade i erat firande?
I vårt sällskap var det min värdmamma,värdpappa, deras tre barn, 7 stycken barnbarn och min värdmammas systrar och deras män. Så vi var ett tjugotal människor på ett bord. Sen var vänner runt omkring oss på de andra borden och de pratade vi ju såklart med också. En otroligt mysig gemenskap!!

8. Något du inte tyckte om med Thanksgiving?
Att det verkade som om alla bara ville ut och shoppa direkt. Den där familjekänslan försvann direkt när vi kom hem igen för alla pratade om vad de skulle shoppa.

9. Vad för känslor fick du under denna helgen?
Sån otrolig glädje och kärlek. Min värdmamma åkte hem till många gamla för att be tillsammans med dom och när hon berättade om hur glada de blev så ville man bara börja gråta.
Omtanke var också något jag kände mycket av, alla bryr sig verkligen om varandra och man blev bara alldeles varm inuti av alla glada människor och all tacksamhet som fanns runt omkring.

10. Vad är du tacksam för?

Som en kompis sa, jag behöver inte en dag för att vara tacksam för vad jag har, får uppleva och känna. Men detta är absolut ett bra tillfälle att vara extra tacksam.
Det finns så mycket jag tar för givet. Att jag har mat i överflöd varje dag, en säng, ren toalett och dusch, kläder och hygienprodukter. Men inte nog med det, denna upplevelsen har gjort att jag alltid har flera duschar, flera sängar, flera kök att sätta sig ner och äta mat i. Jag har till och med flera familjer.
Självklart är jag otroligt tacksam för min familj hemma i Sverige. Min mamma som alltid lyssnar och aldrig någonsin slutar försöka bli sams med mig när det är jag som gjort fel. Min pappa som skulle kunna åka till andra sidan jorden om det bara var så att jag behövde en alvedon, eller en kram. Min syster, som bland annat lärt mig att inte ta nån skit och att strunta i människor man inte behöver. Min Felix, som aldrig slutar älska mig trots att vi bråkar, för att "jag vet hur du är,Emma, låt mig älska dig för den du är". Mina vänner, ni vet vilka ni är, som alltid pushar mig till att bli mitt bästa och som alltid finns där trots att jag tabbar mig ibland. Till min värdfamilj, wow jag vet inte ens var jag ska börja. Dom är det mest kärleksfulla människorna jag träffat. Om min värdmamma kände mer kärlek är jag rädd att hon skulle spricka. Och till alla andra som har inspirerat mig. Tro det eller inte, men främst lärare och tränare, som hjälpt mig att hitta det jag älskar och som fått mig att inse att jag gör vad jag gör bäst, och sen får man utgå från det. Det har gett mig så mycket motivation till att fokusera på det JAG vill och det JAG vill utvecklas inom.
Jag kunde fortsätta hela natten, om man tänker på det, så finns det så otroligt mycket att vara tacksam för.
Detta blev ett långt inlägg, men sånt här är viktigt också. Tack till er som är intresserade och ville läsa detta, ni äger.

Likes

Comments


1. Vad var dina förväntningar inför Thanksgiving?
extremt mycket mat (i was right)
2. Firade dina kompisar likadant som din familj?
Jag firade thanksgiving två gånger, vid lunch åt jag med Rachel hos hennes farmor och på kvällen åt vi hos mig! De firade på samma sätt förutom att vi var fler hemma hos mig.
Min kompis Courtney firade thanksgiving med att alla i hennes familj klädde ut sig till Pilgrims och andra "thanksgiving karaktärer" vilket jag tyckte var en extremt skön idé!
3. Vad åt du?
Allt känns det som (förutom köttet) och jag har redan glömt av hälften. Quorngryta (ish??), grönabönergryta (ish??), dressing (inte dressing som i sås) tranbärsås (cranberry sauce), smashed potatoes (typ potatismos), sockrad sötpotatis täckta med marshmallows (???) etcc. Sen åt vi såklart pumpapaj som efterrätt (vi hade 4 olika pajer som efterrätt). Jag bjöd också på svenskt godis samt knäckebröd!! Knäckebrödet var en stor hit!

4. Var det några mer traditioner inkluderat som du inte visste fanns?
Vi hade en ganska standard tradition och inget speciellt som jag tänkte på! Aldrig hört talas om sockrad sötpotatis täckta med marshmallows förut dock (detta var mat och inte efterrätt)
5. Åkte du på black friday? I så fall när?
Jag och Rachel åkte till gallerian på fredagen vid lunchtid och jag köpte bara ett par byxor och en tröja (på 40%👌🏼👌🏼). Tänkte gå in till Victoria Secret men sen såg jag kön och vände direkt 
6. Anser du att Thanksgiving är större än jul i din familj? Som det ser ut nu.
I min familj är thanksgiving en större högtid än julen! Vi var 14 som firade thanksgiving tillsammans men vid jul kommer vi nog bara vara 7-8. Min värdmamma sa också att det inte alls är lika mycket mat vid julen som vid thanksgiving.
7. Vilka familjemedlemmar/icke familjemedlemmar var inkluderade i erat firande?
Rachel firade med mig (hon är typ inkluderad i min familj nu), värdmammas syster från Denver, kusin från pennsylvania med hans "wife to be" (ska på deras bröllop senare i december!), värdsystrar + deras pojkvänner från Lubbock. Samt någon vän här och där
8. Något du inte tyckte om med Thanksgiving?
Synen när de friterade en hel jävla kalkon var inte den bästa stunden för vegetarianen.
9. Vad för känslor fick du under denna helgen?
Kärlek!! Så mycket kärlek och gemenskap. Alla var så glada och åt hela tiden! Hade en grymt bra thanksgiving!
10. Vad är du tacksam för?
Jag är så extremt tacksam för allting just nu. Tacksam för att mina underbara föräldrar litade på mig såpass mycket att de vågade skicka mig över Atlanten. Jag är tacksam för att min värdfamilj har tagit emot mig så bra som dom gjort och verkligen välkomnat mig i familjen. Att Rachel har varit världens finaste vän till mig och tagit emot mig, gjort min tid så bra här och aldrig klagat på att jag behöver skjuts (konstant.). Jag är också tacksam över alla ni där hemma. Till dig som visat för mig vad jag faktiskt förtjänar, till dig som aldrig slutat inkludera mig i ditt liv och till alla som bara frågar hur jag har det. Jag är tacksam för allting som pågår i mitt liv just nu.

Likes

Comments

Nu är stormen över. Men det var en ovanligt rolig storm med tidiga morgnar och sena nätter. Mina dagar såg ut såhär:
1. 07.30 åkte jag hemifrån till skolan.
2. Gick i skolan till 15.00
3. Började Poms-träning 15.15
4. Träningen var slut 16.30
5. Åt mat
6. 17.00 började vi sminka oss (i skolan backstage)
7. 18.30 uppvärmning och pep talk
8. 19.00 musikalframträdande
9. 21.30 åker hem
Så långa dagar var det och fick inte plats med något mer än skola,träning och musikal. Även om det var jobbigt ibland och jag var väldigt trött i skolan så var det bland det roligaste jag varit med om.
Tänk att få vara med i en riktig musikal. Att få vara backstage och sminka och locka hår och äta kakor innan vi går på scen. Att få dela omklädningsrum med sina bästa kompisar och känna stämningen innan föreställningarna.
Allt detta hände för att jag vågade anmäla mig och skriva upp mitt namn på audition-listan. Jag kände inte någon, och risken fanns att jag fick en plats men inte någon av mina kompisar.
Jag gjorde så min dröm gick i uppfyllelse. Det hände inte bara. Jag fick det att hända. Ofta måste man ta sånna risker och våga. Jag hoppas du också ger dig själv chansen att uppfylla en dröm, för vem ska göra det åt dig, om inte du?

  • Emma
  • 331 readers

Likes

Comments

1. Vad heter du? Julia Maria Helena Ivarsson (alla här tycker mitt namn är så sjukt fint när jag säger det på svenska!!!)
2. Vart bor du? Amarillo, Texas, Usa
3. Hur lång är du? Jag är 5.64 feet tror jag, fattar aldrig (172cm)
4. Vilken är den senaste filmen du såg? någon halvtråkig film vi såg i skolan, oklart vilken film det var
5. Vem ringde du senast? Rachel
6. Vem ringde dig senast? Jordan
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "I didn't make any puppy chow, did y'all? Like we're we supposed to?"
8. Favorit quote? "Höjer du rösten har du förlorat" - pappa
9. Vad är din hårfärg? Naturliga hårfärg är mörkblond men den jag har nu är ljusblond ("Är alla i Sverige blonda?")
10. När såg du senast din mamma? FaceTime: 2 dagar sen
Face to face: 100 dagar sen :(
11. Vilken ögonfärg har du? Blå ("Har alla i Sverige blåa ögon?")
12. Om du vann en miljon dollar, vad skulle du göra? öppna mitt egna företag, resa hela världen samt planera och betala för den finaste redan mina föräldrar kan tänka sig
13. Tränar du? Jag och Rachel har precis kommit igång med att gymma igen!!! (Förutom en liten paus vi har nu då båda är extremt sjuka)
14. Vilken är din favoritplats just nu? Denver, älskar den staden!
15. Vad saknar du mest? Mitt hus och mina älskade föräldrar❤️
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Denver, Australien eller England
17. Två personer du aldrig skulle klara dig utan? Min älskade mamma och min älskade pappa
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Låten "you grew on me" av Tim Minchin. Jag och Rachel skrattade så vi nästan grät i bilen för vi var så trötta
19. Vad köpte du senast? En smoothie till lunch!
20. Vad väljer du, godis eller chips? godis, aldrig varit ett fan av chips
21. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
1. Överleva IB
2. Resa till Australien
3.starta ett eget företag
22. Hur många kuddar har du i sängen? oftast 2
23. Något du önskar du hade nu? körkort och en bil för man överlever inte här utan körkort (eller personlig chaufför aka Rachel)
24. Vilka städer har du bott i? Lidköping och Amarillo
25. Favoritfilm? Älskar alla filmer av Tim Burton (förutom Big Eyes, den var bara okej), Mamma Mia och typ Phantom of The opera (även om jag mest gillar den filmen för älskar musikalen)
26. Är du social? översocial
27. Vilken är din favoritglass? är inte världens största fan av glass heller men hade nog valt cookie dough eller blåbär
28. Vilken är din favoritefterrätt? smoothie, fruktsallad eller kladdkaka <33333
29. Favoritartist? Indie/pop/lugna låtar är det Mumford and Sons
Metal/Rock är det nog Avenged Sevenfold eller Queen
Komedi: Tim Minchin
Övrigt: All låtar som är med i Tim Burtons filmer såsom Joanna (från Swenney Todd)
30. Tycker du om kaffe? jaa, börjat älska kaffe
31. Vad ser du fram emot? THANKSGIVING OCH JULEN!!
32. Vad gillar du mest med dig själv? 
Jag är nog väldigt bortskämt även om jag hatar att erkänna det men jag är också extremt tacksam
33. Vad gillar du mest med din bästa kompis? Hon dömmer mig aldrig aldrig
34. Vad gillar du minst med dig själv? Utseendemässigt är det min näsa, hatar den
35. Är du en beroendemänniska? njaa det skulle jag nog inte påstå!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? jaa! Min körlärare och min kompis Christoffer
37. Vill du ha barn? yesbox!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska! (Och några ord och fraser på franska hahah)
40. Föredrar du havet eller en bassäng? oftast havet men ibland vill jag bara sitta i en bassäng och göra absolut ingenting
41. Vad spenderar du helst pengar på? Mina pengar går mest till mat, kaffe och kläder
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? har varit besatt av serien "young and hungry" de senaste två veckorna
45. En person du ser upp till? Är så sjukt stolt över mina föräldrar så jag ser upp till dem väldigt mycket
46. Har du någon fobi? Jag vet inte direkt om jag har en fobi men jag klarar verkligen inte av att se på operationer. Ville börja se Grays Anatomy men klarar verkligen inte att se när de skär i folk
47. Värsta du vet? Äldre människor som lever på att skälla och uppfostra yngre endast för de tror att de kan mer för de är äldre och inte för att de gjort något fel
48. Bästa du vet? Tacksamma människor som inte dömmer varenda steg man tar!
49. Har du några tatueringar? Nej men skulle vilja ha en några! Funderat över att skaffa en tatuering med datumet när mina föräldrar gifte sig eller träffades
50. Är du nöjd med ditt liv? Ja verkligen, så sjukt nöjd över allt jag har

Likes

Comments

Jag kommer bara posta lista bilder nu, vill skriva ett längre inlägg när alla framträdanden är klara nästa helg.
Kram!

I fredags hade vi en flash mob i matsalen. Vi gjorde Status Quo och de som hade solos ställde sig på borden, det var så häftigt!!

Efteråt tänkte jag på hur många gånger jag som liten suttit och kollat på alla High School Musical-filmerna i rad. Att på min önskelista för julen 2010 bara stod en massa High School Musical-saker (och en metalldetektor för jag skulle bestämt bli arkeolog då). Mina rum hos mamma och pappa kryllade av mattor, böcker,pennor, affischer och dvd-omslag med Zac Efron och Vanessa Hudgens ansikten på. På helgerna satt jag, Hedda, Tiril, Maja och Wilma och sjöng med till sångerna. När vi inte bråkade om vem som fick vara vem i Bratz-filmen såklart. Om jag inte minns fel så fick de vara med och sjunga karaoke också..
Allt jag önskade då var att få vara med i filmen. Nu står jag här. Med min egna cheerleader kostym, med en röd rosett i håret och prasslande Pom Poms.
Om Emma 10 år visste det hade hon hoppat och skrikit högt av glädje, så det är precis det jag ska göra de sista 3 framträdandena. Just nu lever jag i min 10-åriga dröm, och jag älskar det.

GO WILDCATS!!

  • Emma
  • 726 readers

Likes

Comments

Det var otroligt häftigt!! Allt ljus,ljud och värmen från publiken var fantastiskt, trots att det nästan var november och det började bli kallt. Jag har aldrig varit på något liknande i Sverige, men om jag ska jämföra med konserter så var det ungefär som en konsert på Scandinavium. Alla var så engagerade och stod upp och hejade och skrek! Green Bay Packers vann stort såklart, dom är bäst!

  • Emma
  • 814 readers

Likes

Comments