Dagarna 18-26 har jag och Emma på Zejtun Home kommit in i morgonrutinerna. Vi har mest varit på våning två. Igår på torsdagen hade vi med finsk choklad och godis som gåva.

På Actavis har Quynh fått varit på båda enheterna (i Hal-Far och Bulebel). På båda ställen har jag fått sortera igenom dokument. I tisdags fick jag arkivera gamla dokument. Jag hade även med godis åt allihopa. På enheten i Hal-Far har jag även fått göra lådor för dokument.

Idag har Adelina och Emma haft sin sista dag och Quynh igår.

På lördagen besökte vi Blue Lagoon, Comino, det var jättefint där.
Söndag morgon åker vi tre hem till Finland. 😊

Vi har fått träffa många underbara personer under IA-perioden.
Vi tackar Erasmus+ och YA för att vi har fått möjligheten att åka och få nya upplevelser!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dag 16:

Igår på Actavis fick jag göra det vanliga, sortera igenom papper och göra betalningar. På vägen hem ringde min handledare och frågade ifall jag ville vara på det andra ställer i Hal-Far, så idag fick jag vara där.

På Zejun Home var det samma vanliga rutiner. Efter att vi kommit hem gick vi till stranden.

Dag 17:

På Actavis i Hal-Far började jag dagen med att sortera papper, efter det fick jag göra lappar till de lådor där alla dokument/papper finns. Emellanåt fick jag fotokopia några dokument. De ville att jag skulle vara där imorgon också och åka tillbaka till Actavis i Bulebel på fredag.

På Zejtun home har vi gjort det samma vanliga arbetet. På pausen var vi även ute en stund i det fina vädret i en en av Zejtun Homes trädgårdar. Efter IA-n var vi till huvudstaden för att köpa frimärken och annat smått och gott.

Likes

Comments

Dag 12:

På Actavis fick jag började dagen med att scanna in olika avtal och sen fick jag sortera igenom några dokument. Efter det fick jag hjälpa till med att göra "statements".

På Zejtun Home började vi vanlig tid. Vi gjorde de vanliga morgonsysslorna men när det var lunch fick vi hjälpa till i matsalen i stället för att dela ut maten till rummen.

Dag 13-14

På lördagen var vi till Sliema och shoppade på The Point Mall, efter det gick vi och åt till en restaurang.
På söndagen åkte vi till St. Julians och där gick vi till Bay Street Shopping Complex. På kvällen efter att vi hade kommit hem gick vi ut och åt.

Dag 15:

Eftersom jag var på den andra enheten förra veckan fick jag vara ledig idag. 😊

Idag har vi på Zejtun Home gjort de vanliga rutiner som ska göras. Den senaste veckan har vi varit på våning två.

Efter IA:n åkte vi till Lidl och veckohandlade.


Likes

Comments

Dag 10&11:

Vi på Zejtun Home har vi gjort de vanliga rutiner som vi hittills gjort. På morgonen åker vi med en buss som går 06:11 och är då framme cirka 06:20. Eftersom att bussen endast går en gång i timmen är vi tvungna att åka den tidigare bussen för att hinna till Zejtun Home i tid. Vi börjar klockan 07:00. Dock har bussarna varit försenade de senaste dagarna både på dit- och tillbakaresan.

Igår på Actavis fortsatte jag med vad jag höll på med, då jag var färdig fick jag kolla att alla beställningar etc. var rätt.
Idag blev jag flyttad till den andra enheten tills fredag. Min handledare var där igår och sa till mig att det behövs hjälp så han flyttade mig dit. Istället för 7,5h per dag arbetar jag nu 8,5h. Där började jag med att sortera igenom dokument tills lunchen, efter det fick jag skanna in avtal.


Innergården på Zejtun Home

Likes

Comments

Dag 7-8:

Lördagen spenderades i Valletta hela dagen. Bland annat så shoppade vi lite och åt även glass. Sedan gick vi ut en stund på kvällen.

Söndagen spenderades halva dagen på stranden. Sedan åkte vi in till Valletta för att ladda busskorten.

Dag 9:

Idag började vi 7 som vanligt på Zejtun Home. Vi gjorde samma rutiner som vi brukar. Slutade klockan 14.

Dagen började med att jag vaknade klockan 6:55 på morgonen och gjorde mig färdig tills klockan 7:45 (bussen åker 7:56). Då jag kom dit fick jag sortera igenom dokument igen, fast på ett annat sätt. Idag arbetade jag faktiskt tills klockan 15:55 (gick lite tidigare eftersom jag måste gå en liten bit till busshållsplatsen). Klockan 16:50 kom jag hem.

Efter att alla kommit hem till lägenheten åkte vi till Lidl för att veckohandla.

Likes

Comments

Dag 5:

Vi, Adelina och Emma, började som vanligt klockan 7. Vi gjorde de vanliga morgonrutinerna som de gör på Zejtun Home. Det som vi har lagt märke till, som är annorlunda, än vad vi är vana med; de har längre pauser, mera tempo på morgonen, och allmänt ett annat sätt att vårda. De flesta människorna som vi har träffat har varit vänliga. Nu har vi börjat komma in lite i rutinerna där.

På Actavis har jag, Quynh, fått sortera igenom dokument och sett till att bokföringen stämmer. Klockan 12:00 gick jag och åt lunch. Jag fick sluta lite tidigare eftersom jag blev färdig.

Dag 6:

På Zejtun Home idag har vi fått göra lite mera praktiskt arbete. Vi har som vanligt gjort de dagliga sysslor som de gör, fast på en annan våning. Idag fick vi även gå hem lite tidigare, vilket var skönt eftersom det är helg.

Idag på Actavis har jag fått göra samma sak som jag har gjort de senaste dagarna, men sorterat andra dokument. Jag fick sluta dagen tidigare igen eftersom det inte fanns något annat att göra. 

Imorgon tänker vi åka in till huvudstaden, Valletta, för att oss omkring!


Bilder från restaurangen i onsdags

Likes

Comments

Dag 3:

Idag var det vår första IA-dag! På Zejtun Home, där vi Adelina och Emma var, fick vi bekanta oss med boende och deras rutiner. Vi tycker att sättet de gör saker är olikt finländskt sätt.
Vi har mest varit med och tittat på, men har även hjälpt vid servering av måltider.

På Actavis fick jag, Quynh, hjälpa till att sortera dokument. Jag hann inte med mycket eftersom jag och Diana skulle till MCAST och träffa Christian Debono, så det blev en kort dag.

Dag 4:

Idag på Actavis har jag, Quynh, hjälpt till med sortering av dokument, fakturering och kollat så att bokföringen stämmer.
På Zejtun Home har vi bland annat tvättat klienter i sängen, bäddat sängar, hjälpt till vid servering av måltider och hjälpt till med små saker.

Eftersom Diana åker hem imorgon, gick vi till indiskt/arabiskt restaurang i närheten.


Likes

Comments

Dag 1:

Vi anlände till Malta kl 10 där vi träffade Angele som är våran kontaktperson på Malta under praktikperioden. Vi åkte sedan till lägenheten och mötte upp hyresvärden som visade oss runt i lägenheten. Efter vi packat upp våra saker gick vi till en restaurang och lunchade. Sedan tog vi bussen in till huvudstaden Valletta där vi köpte busskort och vi gick även runt på huvudgatan en stund och kollade vad som fanns där, shoppade även lite saker. Eftersom många butiker var stängda så fick vi leta upp en kiosk där vi kunde handla mat. Det blev en tidig kväll eftersom vi hade stigit upp kl 3 på morgonen.


Dag 2:

Idag åkte vi och kollade på våra praktikplatser, Zejtun Home och Actavis ltd, på Zejtun Home visade de oss runt och vi fick bekanta oss med stöllet. Sedan åkte vi med bussen och gick till Actavis Ltd, men företaget var stängt, så vi var bara utanför. Efter det åkte vi med bussen till närmaste sjukhus (Mater Dei Hospital), sedan tog vi bussen till Lidl och storhandlade.

Nu har vi ätit och är redo att gå och sova!

Likes

Comments