Åh här har vi en bild för typ exakt ett år sen när jag hälsade på Majken i San Diego. Här hade vi precis dragit i oss varsin Acai Bowl på världens mysigaste lilla hak på vår prommis mot La Jolla. Det var verkligen en av de bästa resorna jag gjort. Det var så kul att uppleva San Diego och sen var vår roadtrip till Big Sur där vi glampade (glamorous camping hahah!) helt fantastisk. Det är en resa som jag så gärna vill göra om snart.

Hur som helst. Nu när Erik är borta på äventyr så känner jag mig mer sugen på att göra saker än någonsin. Jag vill bara uppleva något. Vad som helst. Men eftersom jag måste sköta jobb tills julen drar igång så måste man ju ta hand om sig själv på andra sätt. Därför brukar jag försöka göra saker som förgyller vardagen lite. Det behöver inte vara något stort, det kan ju räcka med att läsa en bra bok eller att baka pepparkakor. Här har jag några saker som jag tycker gör vardagen lite härligare.

Om man vill åka någonstans som ändå är nära så är ju Yasuragi ett hett tips. Finns det något mysigare än att bara ta det lugnt, bada och göra behandlingar med någon man tycker om?

Införskaffa ett par mysiga tofflor som du kan mysa omkring i hemma! Dessa är från Hum's.

På hösten och vintern lever jag på soppor. Igår gjorde jag en superlätt som blev så himla god! Det får en verkligen att tänka på annat när man drar igång ett projekt och det kan ju verkligen vara vad som helst. Typ som att laga en ny soppa varje dag. Så lättroad är jag i alla fall haha!

Ingredienser:

En gul lök

1L buljong

2 vitlöksklyftor

2cm ingefära

1 tsk kanel

En påse grönkålsmix (eller vanlig grönkål funkar också bra)

Så gör du:

Låt löken sjuda i buljongen i några minuter tills den blir mjuk. Häll i alla ingredienser i en mixer och mixa så den har lite bitar kvar i sig. Lätt eller hur?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag när jag kom hem så stod det världens härligaste bud utanför dörren. Det var en stor låda och två kassar fyllda med vegetariska alternativ till julbordet som Amazing Alice skickat hem till mig från Quorn. Alltså, finns det något bättre än matbud? Finns verkligen inget jag blir gladare för. Sen är det ju extra härligt när allt är ekologiskt och fint!

Jag har testat Quorns produkter förut men just dessa är vegetariska alternativ till allt kött på julbordet. Fick hem prinskorv, köttbullar (fast utan kött såklart haha), julskinka och sen en massa roliga grejer till. På Söndag ska jag och min bestie köra vegetarisk jullunch här hemma men ikväll festade jag till det med deras recept Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo bara det att jag bytte ut prinskorven mot bullarna och la till en halv avokado. Var så nedrans sugen på det.

Det är verkligen så kul att testa produkter som efterliknar traditionella proteinkällor. Jag äter mycket vegetariskt men håller mig då ofta till grönsaker men detta gör ju verkligen att man känner att man inte missar något när man avstår från kött. Jag tycker det är så viktigt att man tar sitt ansvar och minskar sin köttkonsumption. Jag skulle nog inte kunna gå och bli helt vegetarian men äter bara kött ungefär en till två gånger i veckan om ens det. Tycker därför att det är så himla kul att det kommer såhär goda alternativ. Mums! Receptet hittar ni längre ner i inlägget.

Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och

srirachamayo

1 pkt Quorn Prinskorv (276 g) (jag tog som sagt bullarna istället)

200 g grönkål

200 g edamamebönor

250 g körsbärstomater, halverade

En halv avokado

3 msk olivolja

1 citron, saften

Sesamfrön, rostade

Salt

Peppar

Srirachamayo:

2 dl majonnäs

2-3 msk srirachasås

1. Ta bort de grövsta stammarna från grönkålen, skölj den väl och fräs i olja några minuter på medelvärme.

Ta bort från spisen och häll över olivolja och saften från en citron. Tillsätt bönor och tomat. Smaka av

med salt och peppar.

2. Stek prinskorven enligt anvisning på paketet.

3. Srirachamayo: Blanda ihop majonnäs och srirachasås.

4. Lägg grönkål, prinskorv och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och srirachamayo.

Likes

Comments

Tisdag morgon och idag vankas det jobb. Jag känner att jag har mer energi idag vilket är skönt så ska försöka ta vara på den. Jag ska jobba från kontoret och sedan blir det jullunch med Good Travel teamet. Vi ses oftast en dag i veckan och då kör vi alltid på en riktigt härlig lunch men idag blir det en extra mysig lunch alltså. Beroende på hur jag känner mig så har vi sagt att det blir ett glas vin till och med så vi får se. Så härligt.

Efter lunchen så ska jag jobba lite till och sen eventuellt köra pilates om jag orkar. Sedan åker jag och Emelie till mormor och morfar där vi ska spendera natten för vi ska nämligen flyga för första gången på onsdag morgon! Alltså wow! Förstår ni att jag ska flyga ett flygplan? Hoppas jag kommer helskinnad från den upplevelsen hahah. Jag lovar att uppdatera er!

För övrigt ser resten av veckans schema ut såhär:

Onsdag: Flyglektion på morgonen sedan jobb och förbereda Emelies födelsedagsmiddag.

Torsdag: Morgonen börjar 06.45 på Barry's Bootcamp och sedan blir det frukost med min bästis Majken. Sedan ska jag jobba och vid elva har vi provstädning hemma så ska väl instruera lite innan jag flyr hemmet. Jag ska då till Bodyflight en sväng för att filma en liten grej som fattades till min och Eriks vlogg när vi besöker Bodyflight. Kommer bli så himla kul. Första avsnittet är nästan klart så har några till att redigera innan det är dags att släppa vår YouTube serie. Efter det så ska jag åka hem och fortsätta jobba och sedan blir det in till stan igen på julmingel med sydafrikanska ambassaden.

Fredag: Idag på morgonen ska vi fota lägenheten. Vi är inte säkra på om vi ska sälja än och kommer inte lägga ut på Hemnet utan den kommer bara att bli visad för folk som efterfrågar just en sån lägenhet. Ska bli så spännande att se hur bilderna blir!

Efter fotograferingen så ska jag jobba hemifrån. Sedan blir det nog tennis och efter det middag med min sväris Eva. Ska bli supermysigt.

Lördag: Idag har jag prov i Air Law och Operational Procedures på flygklubben (pluggar ju för att kunna ta PPL - Private Pilots License). Efter det ska jag försöka filma en liten rolig grej och efter det ska jag nog bara ta det lugnt och försöka jobba lite. Jag har verkligen börjat uppskatta att ha lugna helger hemma för mig själv. Såklart att jag känner mig ensam ibland när Erik är borta så mycket men får också mycket gjort.

Söndag: Idag kommer Erik hem! Shit vad jag har längtat. Men det blir dessvärre inte förens på kvällen så på dagen tänkte jag väl hitta på nåt kul och kanske yoga också. Sen åker jag och hämtar honom och så äter vi väl middag tillsammans. Ska bli så himla mysigt. Den här veckan får gärna gå fort.

Likes

Comments

Seg som jag är har jag ju fortfarande inte lagt upp bilderna från när jag och mamma var i Lissabon på Web Summit så nu kommer några inlägg med lite tips till alla som är sugna på att åka dit. Jag kan verkligen starkt rekommendera att åka dit. Det är verkligen en fantastisk stad och det finns så mycket bra och prisvärda restaurangen.

Första kvällen besökte vi restaurangen Mini Bar.

Här började vi med El Bulli Olives som var så smarriga. Det var inte riktiga oliver utan som en hinna med vätska inuti som smakade oliv. Fantastiskt gott och kul!

Den här rätten skrattade vi så mycket åt. Den hette “Roasted chicken” with avocado cream, cottage cheese, piri piri and lemon" så jag och mamma trodde det skulle komma in en redig portion med kyckling men så fel man kan ha! Haha!

Sen blev det en "Foie gras terrine with grapes and Port wine" och "Tuna tartare temaki cone with spicy soy". Bådas favorit blev tonfisken som var magisk.

Sedan kom den här gobiten in. "Braised tuna with chives and miso sauce". Även den var så himla god. Bredvid den så är det en rätt som var kvällens godaste och såklart den enda som jag inte fick en bra bild av. Det var “Brás style” codfish" som är en typisk portugisisk rätt som de spiceat till lite. Den här var dränkt i ost och var alltså något av det godaste jag smakat. Tänk er en rösti med torsk och en massa ost.

Och så var vi ju tvungna att ta en vietnamesisk pork sandwich också. Mums!

Sedan blev det tre efterrätter. Magiskt!

Likes

Comments

Idag är det två år sedan jag och Erik blev tillsammans. Då hade jag åkt och hälsat på honom när han var i Abu Dhabi och tävlade. Hela hans släkt undrade när vi blev tillsammans och kommer ihåg hur konstigt det kändes att säga att vi ju faktiskt inte var tillsammans. Men sen så blev det ju så någon dag senare och nu två år senare är det fortfarande vi.

Eftersom allt gått så snabbt fram för oss så känns det som att vi varit tillsammans mycket längre än två år. Erik anmälde sig till att bli min handledare när jag skulle ta körkort på andra dejten och på vår fjärde dejt åkte vi till Åre med varandra i fyra dagar. Sen tog det inte lång tid förens jag flyttat in alla mina grejer i hans lägenhet som vi idag äger tillsammans. Det är så sjukt hur fort det går när allt bara känns helt rätt.

Det finns ingen som gör mig så galen som dig men heller ingen som gör mig så lycklig. Jag kan spendera varje minut med dig utan att bli uttråkad och jag saknar dig varje gång du är borta. Nu på senaste tiden har vi vart mycket ifrån varandra och även om det känns väldigt jobbigt så är det ju alltid värt det. För det finns ingen annan jag vill spendera mitt liv med än dig. <3

Likes

Comments

Vem är min pojkvän?

" Jag har fått lite frågor här på bloggen om min pojkvän så jag tänkte passa på att skriva ett litet inlägg om honom. Jag är ju med honom va…"

Så tar du grymma outfit-bilder

" Jag fotar ju nästan alla mina outfitbilder tillsammans med min lillasyster @emeliesundvall så hon har tagit fram lite grymma tips till er …"

Bikini Mode

"Jag gick inte till kontoret imorse då min Joanna gav mig ordern att stanna hemma efter att hon hade sett att jag var sjuk på bloggen. Så ja…"

First day at Nouw.com

"Idag hade jag min första dag på Nouw.com. Var superkul och jag tror det här kommer bli hur grymt som helst. Imorgon ska jag och  @joannafin…"

Sunday Relaxation

"Efter en vecka med ett minst sagt fullt schema så spenderade jag mamma och Emelie söndagen ute på landet i skärgården. Var så himla skönt a…"

HM - Introducing the Beauty Department

"Kom nyss hem från pressvisningen av H&Ms beauty produkter och de hade så mycket fina grejer! Älskar färgerna och produkterna ser riktigt ex…"