​Livet fick en vändning efter min andra graviditet. 

Andra graviditeten var rena drömmen, jag tränade och var mycket mer aktiv än första graviditeten. Jag mådde prima och försökte att leva lite mer hälsosammare ön första graviditeten som slutade på en viktuppgång på ca 40 kg. Men något hände och i graviditetsvecka 21, så fick jag är liten blödning. Jag sökte mig till gyn som snabbt konstaterade att jag var öppen 3cm och att sängläge nu skulle bli aktuellt. Skulle barnet hålla sig inne en vecka till skulle vi bli förflyttade till universitetssjukhuset i Linköping, där kan de 'rädda' barn från v 22. Sängläge gällde och ingen antibiotika sattes in. (Återkommer om antibiotika)

Efter tre dygn gick det inte längre och en liten kille på 560 g föddes i v 21+3 och inget gick att göra. Han var så fin och inga fel hittades på honom. Han fick namnet Olle. Jag hade veckan innan legat i magsjuka och troligtvis var detta en del av orsaken till att en för tidig förlossning sattes igång. Tyvärr kommer vi aldrig få svar på den frågan, Varför?


Under en kort tid var jag sjukskriven och gick hos en kurator, som tyvärr inte gav mig så mycket. Snart tog min sjukskrivning slut och jag gick tillbaka till jobbet. Tyvärr var jag inte stark nog innerst inne, men jag skulle fixa det. Det var här någonstans något hände med mig.

Saknaden efter Olle blev jobbigare och jobbigare och snart visade stickan plus och jag var gravid igen. En graviditet som började väldigt annorlunda. Inget stämde, jag fick blödning tidigt och kontroller efter kontroller avlöste varande varandra. Tyvärr kan inte så mycket göras tidigt i graviditeten som alla vet. Veckorna gick och jag blev sjukskriven på halvtid för att vila och ta hand om mig. Oron efter att något skulle gå snett även denna gången var fruktansvärd. I v20+ 5 sökte jag till gyn för att jag trodde att slämproppen hade gått, men allt såg normalt ut och inga prover togs. Fem dagar senare sökte jag vård igen då en blödning uppkom. När vi kommer in visar det sig att jag ör öppen 2.5 cm. Jag blir även denna gången ordinerad söngläge på sjukhuset, men nu sätts antibiotika in... Fortsättning följer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments