Header

Utsikt från Castello di Brescia. Gamla delen vs. nya delen

//view from Castello di Brescia.

Dagstur till Desenzano och Lago di Garda (Gardasjön).

//A day trip to Desenzano and the lake Lago di Garda

Brescia city

Brescia kommunhus/torg - en söt väggfontän vi hittade - Duomo, katedral

Vi har varit i Brescia i en vecka nu, tiden här går jätte fort. Mycket att se och göra, men hinner inte med så mycket som man vill. Började jobba i onsdags, och jag trivs inte riktigt fast att alla är supersnälla på mitt jobb, känns som jag redan kan allt dom gör där förutom att göra kaffe i alla dess olika former såklart. Det är saker runt omkring som jag inte känner stämmer/passar för mig, så är super stressad hela tiden och det är inte så optimalt. Annars är allt jättebra här nere, vårt gäng är verkligen awesome!.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Buongiorno! 😊

Bara 5 dagar kvar sen åker vi till Italien!! Ahh helt sjukt att vi ska vara borta nästan 7 veckor! Jag är verkligen beredd på att få spendera alla mina dagar i solen☀️
My favorite color is tan!
Sometimes you have to stop thinking so much, and just go where your heart takes you.

Bookstop, Gardasjön, castello di Brescia - (Bilder lånade från google)


//Boungiorno!

Just 5 days left untill we fly to Italy!! Crazy that We are going to be there for 7 weeks. I am so ready to spend everyday in the sun☀️

Likes

Comments

Hej alla!!😊

Nu äntligen har vi fått reda på vad vi alla ska jobba med i Italien. Vi fick reda på det förra veckan, men har inte haft tid att skriva om det förens nu!

Jag ska vara på ett café som heter Bookstop, det är mer som ett bok-cafe, då dom har massa böcker där som man kan läsa och låna. Dom har även en bar på caféet, nice för mig som är utbildad bartender! Cafet ligger ca 20 min gångavstånd ifrån vår lägenhet där vi ska bo i Brescia, så nära och bra. Och Dom hade en tjej där förra terminen, också från Mobile You, så det ska bli bra! Länk till Cafet: Bookstop_brescia

Är sjuk peppad på att åka nu! Snart bär det av, bara 1,5 vecka kvar😊


// Hey everyone!

We have finally get to know what we are going to work (trainee/practis) with in Italy! Im going to be at a café/bar who is called Bookstop, because the also have books to read/borrow. Im a bartender so ita nice that they also have a bar. And the café is only 20 min away from the apartment where we are going to live!

There instagram name is: Bookstop_brescia

Likes

Comments

När himlen är såhär fin, då känns allt bra! Solnedgångar kommer ni att få se många av här.

// Every sunset is a opportunity to reset

Likes

Comments

Har inte direkt haft en händelserik vecka. Har haft italienska 2 gånger, massor av grupparbeten som tex team arbeten och diskussioner, pratat mycket om planering inför resan, pratat om fördelar/nackdelar med att vara oförberedd/förberedd inför resan.

Annars har jag bara Köpt lite saker inför resan som tabletter och skor och annat nödvändigt som jag behöver ha med mig som jag tror att jag inte kan köpa där, Har lite till att köpa/fixa men det hinner jag väl göra nästa vecka😊

Likes

Comments

Det var så fint och varmt väder igår, så jag och L gick till Svaneholm! Tog 40 min för jag gick så sakta för är fortfarande förkyld sen 1 vecka tillbaka.. Var lite jobbigt att andas, men jag ville verkligen gå en runda. Det är mitt Favorit ställe här omkring, rogivande och ger mig kraft. Det är reload på hög nivå där.


Länkar: NYX blush och Beauty UK contour palette

Fick hem lite nytt smink i brevlådan igår, så får se om dessa är bra. Köpta på cocopanda.se. Ska beställa lite till idag tänkte jag haha.. man måste! Köper lite extra saker också nu inför Italien😉

Likes

Comments

Stressen börjar komma nu när det bara är 3 veckor kvar tills vi ska åka!!

Jag är så taggad! men så stressad över allt som måste fixas innan, tex köpa saker som man vill ha med sig som kanske inte finns där, beställa saker via nätet annars kommer det inte fram hit i tid innan avresa, fixa nya skor, jeans, växla pengar. you name it! För tiden går så fort, jag hinner knappt med saker som ska göras ändå, och jag tycker aldrig att jag sitter still och tar det lugnt. Finns för få timmar på dygnet.

Jag läste innan idag att det är ett stort mässlingsutbrott i europa, de största utbrotten finns i Italien och Rumänien. Italiens mässlingsfall har 3 dubblats i år, enligt WHO. Jag är ju helt 100:a på att jag fick mässlingsvaccinet när jag var liten, men jag måste ändå kolla upp om jag behöver ta en till spruta, för jag vill ju inte åka till Italien och bli sjuk.

Sitter och väntar på svar från organisation i Italien om vilken praktik vi kommer få. Samtidigt som jag inte är helt nöjd över valen, så är jag ändå nyfiken över vilken praktik som dom har hittat till mig.

Likes

Comments

Har haft det sååå chill igår och idag. Jag har varit i svaneholm och gått rundan runt sjön, tagit bilder och myst i solen! Kollat på film och försökt att bli av med min dunderförkylning.

Var i Malmö idag en sväng, och nu är jag påväg mot Ystad för att äta middag, mår ju inte helt hundra så det blir inget galaj idag för min del.

Hoppas att ni också kommer ha en lika mysig kväll som jag!

Likes

Comments

Nu är det bara 4 veckor kvar tills vi åker till Italien!! Och jag längtar verkligen till att åka iväg!

Vi har haft italienska 3 gånger denna veckan och jag sitter fortfarande som ett frågetecken på lektionerna. Tror inte att det italienska språket är min grej, så jag får nog plugga lite extra på det.

Under veckan har vi har pratat om saker som har med hushållet att göra, tex städning osv, så att alla kan komma överens och sammarbeta ang sånna saker. Vi har pratat om konflikthantering och gjort regler för hur vi ska behandla/prata med varandra för att försöka minska bråk som kanske kommer att uppstå när vi alla ska bo tillsammans. Och sist men inte minst så har vi pratat om stress och hur vi påverkas av den och hur man kan försöka att hantera sin stress, för många av oss upplever sig som stressad nästan varje dag.

Idag pratade vi lite om hur det kommer att vara när vi ska åka iväg och om allt praktiskt runt resan, planering, om vi hade några specifika frågor, osv. Jag hoppas att vi får en till sånhär dag med praktisk planering för det behövs nog innan vi ska åka iväg.


// its only 4 weeks untill we are going to fly to italy!! And i cant wait till we are going!

We have had 3 Italian lesson this week and i still sit there like a questionmark..😞

We have talked about the apartment, cleaning and so on. So everyone can get along when we all are living together in italy. We have also talked about stress, how we handle it and how we can handle it better

Likes

Comments

Tiden bara flyger iväg! Allt går så fort och snart är vecka 4 slut.

Det är bara ca 4 vecka kvar tills vi ska åka till Italien och det känns som jag inte kommer kunna någon italienska alls, allt gå in genom ena örat och ut genom det andra. Det är nästan så man får panik när man tänker på det.

I måndags så fick vi prata med 2 av dom som håller i projektet i Italien, via skype. Det gick väl bra förutom att jag inte kunde få mitt förstahandsval som hade med turism att göra, för man var tvungen att vara utbildad/kunna bra italienska. Sen blev vi tvugna att ändra mitt andrahandsval också, som var bartender, för det behövdes också att man kunde bra italienska för det. Så blev ändrat till servitris 80% - bartender 20%, men mest om det behövdes hjälp att fixa någons dricka.

Så jag blev väl inte helt nöjd, önskar att man hade fått veta vilka jobb som det behövdes utbildning till/bra italienska, i förhand så att man kunde valt något annat.

För just nu önskar jag istället att jag hade valt ett jobb där man fick vara utomhus, tex trädgård eller liknande.

Sjukt svårt det där med att veta var man kan jobba eller inte, blev helt deppig nu så skriver mer en annan dag.


// time is flying by! Week 4 is soon over.

Its about 4 weeks left till we are going to Italy and I feel that I don't have learned Italian at all, even tho we have Italian language twice a week.

In Monday we talked to 2 people from the project in Italy over Skype, It went well except for that I did not get my first choice of what I wanted to work with in Italy. And we also needed to changed my second choise...

So I'm not completely satisfied.

Likes

Comments