Linnéa, Thailand - Koh Lanta

Månader har gått sedan vi sist uppdaterade men nu äntligen kommer fortsättningen! Vi ha nu varit hemma i ett halvår utan återkoppling och varje gång jag tänker tillbaka på resan så tänker jag på att denna blogg inte nått resans slut så nu äntligen tar jag tag i det.

Efter Koh Lipe tog vi oss vidare till Koh Lanta, närmare bestämt den 24 Juni. I normalt fall ska denna resa bara gå på någon enstaka timme med speedboat men då vi var iväg under lågsäsong så gällde detta inte oss. Vi fick först och främst transporteras med båt i ca 1,5h? för att sedan åka minivan - vänta mitt ute i ingenstans i ytterligare någon timme för att sedan hoppa in i en ny minivan i någon timme till. En oerhört dryg resa men det var det enda alternativet vi hade. Om någon funderar på att resa till Thailand efter maj månad för att backa så avråder vi er att göra det.... många restauranger och barer stänger ner, vädret består av mestadels regn och det är inte alls lika många backpackers ute och reser under den perioden vilket leder till att man inte alls träffar på lika mycket folk. :-(

När vi äntligen kom fram var det bara att leta reda på ett ställe att bo på. Vi valde att kolla in vårt tidigare boende, ni vet där vi träffade på Sun på fantastiska Metallic Hostel? Vad vi dessvärre möttes av var ett stängt boende... Vi blev oerhört besvikna och blev istället rekommenderade boendet bredvid: Non La Mer Hostel.

Det första vi möttes av var "receptionen" med dessa hängmattor! Hur mysigt? Priset per natt var ungefär detsamma på Metallic och rummen såg nästan identiska ut? Vi bestämde oss för att det inte alls var särskit illa här heller!

Resten av dagen ägnade vi åt att leta matställe och plockgodis! Men till vår besvikelse så var plockgodiset vi blivit rekommenderade om SLUT och vår favorit restaurang var STÄNGD. Inte ens vädret var på vår sida. FAN, VARFÖR ÅKTE VI HIT? Efter ett soligt Filippinerna fick vi detta? Jag minns än idag hur besvikna vi var dessa dagar... Vi hade återvänt till Thailand pga hur fantastiskt vi upplevt det sist, men nu? Nu var allting helt annorlunda :(

Dagarna gick och fastän vädret var sådär så tvingade vi oss till stranden och TITTA vad vi möttes av! ÅH.

Stranden var dock oerhört skräpig... vilket var hemskt att se! Men vi glömmer inte den vackra strand som vi tidigare hade mött, det är fortfarande en av resans favoriter.

När solen äntligen sken som starkast så lyxade vi till det med en frulle på stranden och jag fick äntligen i mig en riktigt himmelsk PAD THAI igen!

​Nu när vår absoluta favorit restaurang var ​stängd för säsongen så blev vi tvungna att testa på några nya... Vi var helt klart skeptiska till en början men det var verkligen ingen fara. För om det är något Koh Lanta kan så är det ATT LAGA GOD MAT! WOW. (Detta var en av anledningarna till att vi åkte tillbaka hit, haha) En kväll gick vi tillbaka till det lilla supermarket där Catrin tipsat oss om plockgodis. Denna gång var det ur annat syfte vi gick dit... så vi letade nästan igenom hela butiken och till vår förvåning finner vi några fåtal sorter med godis framme i kassan! De hade haft utförsäljning på godiset och hade därmed inte kvar lika många sorter. MEN vi båda fann några favoriter ur sortimentet och till vår glädje fick vi det dessutom för HALVA PRISET! Lycka!!! 

Vi förlängde vår vistelse här några nätter och fick därmed även byta rum. Det var relativt likvärdigt bara att vi bytte från ett 6 rum till ett med 8 bäddar. Sista natten hade vi dessutom bara en roomie! Ha-ha, inte alls lika turistigt som sagt. Jag är verkligen glad att jag inte reste ensam för Oj vad tråkigt man i så fall skull haft... Vi fortsatte att lata oss, sola när det gick etc. fram till den 28 Juni då vi hoppade in i en Minivan för att ta oss vidare till Ao Nang och möta upp några välbekanta ansikten från Sverige!!! 

/L

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Thailand - Koh Lipe, Linnéa

I väntan på vår ride fick vi sällskap av en liten kisse.

Efter en magisk sömn @ Amity Poshtel var dags att röra oss vidare mot Koh Lipe. En ö belägen så långt ner i Thailand man kan komma, kan vi väl säga. Vi började vår resa runt 7.00 och var inte framme förrän 13.00 usch. Anledningen till varför det tog sådan tid var på grund av att lågsäsongen har börjat och alla speedboats som annars finns tillgängliga är inte längre aktiva... på så vis åker man nu en kortare sträcka med båt och resterande blt med mini van. Vilket tar sin tid. Men tillsist var vi i alla fall äntligen framme!

Under resans gång har vi hört lite blandade åsikter om denna ö men majoriteten har varit positiva! Därmed har jag hela tiden velat åka hit då vi inte hann med det sist vi var i Thailand. Men som ni vet vid det här laget så prioriterade vi dykningen väldigt mycket vår sista tid i landet. Vilket vi INTE ångrar.

När vi anlände till Koh Lipe checkade vi in på A plus Hotel som vi blev tipsade av Lina (tjejen vi träffade på Langkawi vår första vistelse). Boendet var superfint!! Vi bodde i dorm tillsammans med två andra tjejer, en från Mexico och den andra från Argentina. Supersöta! Det fanns plats för ytterligare sex personer men i och med att lågsäsongen tagit fart så var det aldrig någon mer som checkade in.

Därefter gick vi till första bästa restaurang för frukost och lunch! Vi hann nämligen aldrig äta någonting annat än en låda annans som vi tryckte i bilen på väg ner... så hungriga var vi!

Och se, jag fick äntligen avnjuta en Pad Thai igen!!! (Finns dock ingen som lyckats göra den bättre än Big Blue)

Mätta och belåtna begav vi oss ut för att se vad som fanns att se runt omkring oss. Vi tog och sedan ner oss till stranden, Pattaya Beach för att kolla läget. Men vi blev en aning besvikna över hur oerhört mycket som var stängt! Men man förstår att ingenting är öppet när gatorna nästintill är folktomma. Stranden var även den svår att få en riktig uppfattning av då vädret inte var på topp... och det är trots allt solen som får det kristallklara havet och dem vita stränderna att se så fantastiska ut.

Våra dagar här spenderades på stranden, i sängen och framför tvn. Den vackra solen ville tyvärr bara titta fram en dag. De andra dagarna var det väldigt molnigt... eller... så öste regnet ner! Vilket var synd då det inte fanns särskilt mycket annat att göra. :-(

Vår sista dag gick vi och köpte frukost för att sedan slå oss ner framför "Livet efter dig". Vi fick även sällskap av vår ena roomie. Filmen var helt okej men boken var så så mycket bättre... i vanlig ordning. Därefter slog vi på Bad Neighbours 2 och två killar anslöt sig! Den var väl lika störd som 1an. ;-)

Hur som helst så är jag inte klar med Koh Lipe. En vacker dag ska jag åka tillbaka hit och få se det fina och magiska som alla talar om. Den saken är klar. Men nu får det vänta... för nu väntar Koh Lanta!

/ L

Likes

Comments

Nina, Thailand - Krabi Town

Hej och hå!

Vi tog en uber ifrån vårt hostel till flygplatsen runt halv nio på morgonen. Vi åkte först till Kuala Lumpur för att sedan byta flyg till Krabi. Linnéa shoppade dessutom en supersnygg bikini i väntan på flyget till Krabi.

När vi kom fram till vårt hostel i Krabi Town så checkade vi in och sen gick vi ut och bokade en bil samt båtbiljett till Koh Lipe för morgondagen. Så halv sju på morgonen blir vi upphämtade. Resan skulle ta mellan 6-7 timmar. Efter detta gick vi vidare till night market och hittade superbillig streetfood. You got to love Thailand and their food!!! Resten av kvällen spenderade vi i varsin underbaaaaar säng. Detta är verkligen ett av de bästa boendena vi bott på i hela asien. Vi bodde här sist vi var i Krabi Town och vi längtade tillbaka.

Jag shoppade bästa godiset på Langkawi dessutom som jag avnjöt nu i bästa sängen!

Jag blev dessutom vän med en supersöt katt som hela tiden ville hänga med mig på toan. (Ja det slutade med att jag satte mig på golvet på toan och gosade med den. Hade kanske blivit stelt om någon kommit in inser jag nu...)

Nu säger jag tack & godnatt! Det blir att gå upp tidigt imorgon.

/ N

Likes

Comments

Malaysia - Langkawi, Linnéa

Well. VI ÄR TILLBAKA. I Malaysia och på ön Langkawi! Nu undrar ni kanske varför då? Men främsta anledningen är för att vi diggar denna ö, det är så mysigt här, men också för att ta oss vidare till Thailand. Enkelt och smidigt.

Första kvällen här strosade vi runt längs gatorna och satte oss ner med en varsin tallrik med nacho. Därefter slumrade vi till efter vår långa resdag. Vilket var så skönt!!!

Dag 2 intog vi stranden med fruuuuukt! Herregud vad gott det var och för att inte tala om stranden. Det är rätt turistdött här denna gången i jämförelse med sist så vi var så gott som själva på stranden.

TITTA VAD FINT!!! Vattnet är dock långt ifrån lika klart och fint som i Filippinerna men det är ändå magiskt här.

Vi lyckades även hitta thaimat så jag slukade en padthai på två sek <333

På kvällen tittade en überfin solnedgång fram men Nina behövde akutbajsa så vi hann aldrig ner till stranden för att se den :( När hon tillsist var färdig drog vi och åt indiskt!! Yuummmmmi

Dag tre startade molnigt med regn så vi drog en långlunch med pestopasta för att invänta solen. Och fram kom den!!!

På kvällen testade vi på friteradglass för 6kr. Det var dock ingenting som föll oss i smaken men dem var fina åtminstone. :-)

Idag, vår sista dag, tittade solen aldrig fram... fan. Vi som bara kände för att slappa på stranden samtliga dagar... istället handlade vi frukt och begav oss sedan till en biograf för att se dumma mej 3!

Popcornen var dock KARAMELLISERADE!!!! Vilket vi inte insåg förrän vi satt i salongen... suck. Vi gick ut för att se om det inte var så att dem hade vanliga, men icke... salt hade dem inte heller. Det hela slutade därmed att vi lämnade kvar mer än hälften. Usch.

Imorgon flyger vi vidare till THAILAND. Och ja. Vi flyger. Vår plan var egentligen att ta båten över då det enbart tar 1h och är något billigare... men igår slog det mig... justfan! Om man tar sig in i landet via landsgränsen via båt eller buss så får man enbart 15dagars visum... och ja det klarar vi ju oss inte på. Därmed startade vi dagen med att boka flyg. :)) så himlahimla typiskt att vi aldrig kan tänka på någonting längre, hahah vi visste ju egentligen om detta...

Nåväl, flyget landar i Krabi omkring 17.00 där vi spenderar en natt på samma hostel som sist (det med dem sköna sängarna) dagen därpå drar vi oss ner till Koh Lipe!

/L

Likes

Comments

Filippinerna - Manila, Nina

Vi åkte en färga ifrån Coron till Manila på ungefär 15 timmar. Vi sov uppe på däck med jättemånga locals och hade bara tak över huvudet. Man sov inge vidare skönt men jag vaknade upp till en fin soluppgång i alla fall. Sen tog vi oss till vårt boende och fick som tur var checka in fast att klockan bara var typ halv åtta på morgonen. Vi gick in till vårt rum och däckade i typ tre timmar innan vi vaknade upp och var hungriga.

Vi åkte till en galleria och käkade svinstora pizzor på pizza hut för 28 svenska kronor. Sen var shoppingen igång! Vi hade som mål att hitt nya bikinis i Manila båda två för våra andra var helt trasiga och fula.

Efter att ha provat kläder och bikinis i fyrtio år inne på h&m och vi börjar känna oss klara så hör vi ett meddelande i högtalarna. Från klockan 3, vilket klockan var då, fram till klockan 4 så var det 15% rabatt på allt i hela butiken. Vi blev superlyckliga för det var även tag 2 få 1 gratis på alla bikinis också. Så jag köpte två överdelar och två underdelar. Så jag fick en underdel gratis och den andra för halva priset. Så najs! Linnéa köpte två överdelar, två underdelar och en tröja. Så hon fick två underdelar gratis. Vilka kap!!

Vi bestämde oss för att åka vidare till en annan galleria för att leta efter en tröja till Linnéa i en annan storlek. Väl inne på nästa h&m så ropar de i högtalarna att de har 15% på allt i hela butiken fram till 6 och klockan var kvart i. Linnéa springer in i provrummet och testar tröjan samt en byxdress. Hon köper båda och hinner få 15% på sitt köp IGEN. Vilken dag hörrni!!

Sen ser vi att det finns en till våning så vi åker ner och där köper jag också en byxdress samt en klänning. Jag hann dock inte få 15% rabatt men men!


P.S jag köpte inte outfiten på sista bilden, men visst ser den mysig ut?

Efter allt shoppande degade vi i sängen resten av kvällen. Halv tio blev vi hungriga och gick ner till en restaurang nära oss. Jättebilligt men inge vidare god mat och kollaaaaa va lite lasagne jag fick! Jag blev inte mätt så när vi kom hem käkade jag bröd med jordnötssmör. Vi köpte bröd dagen innan vi åkte ifrån Coron. 30 stycken för ungefär 11 svenska kronor. Sjukt. Linnéa pratade med sin mamma över messenger och jag pratade med Hagfeldt och Sara innan vi gick och la oss. Jag saknar alla där hemma så mycket!

Andra dagen bestämde vi oss för att gå till en galleria väldigt nära oss. Där käkade vi brunch och oj oj oj va gott det var. Sen gick vi bara runt och kollade lite i gallerian, idag shoppade vi inget. Helt plötsligt blev det även strömavbrott i hela gallerian, sjukt läskigt. Allt såg helt öde ut och det tog en stund innan de fick på allting igen.

Efter det gick vi tillbaka till vårt hostel och googlade vad det gick för bios. Vi bestämde oss för att vi skulle se Baywatch med Dwayne Johnson och Zac Efron i huvudrollerna. Så vi chillade på vårt rum innan vi åkte till gallerian. Vi käkade en varsin ricebowl innan bion. Bion var helt okej enligt min mening. Jag brukar gilla såna här typer av komedier men den var lite njaaa. Efter det åkte vi Grab hem då vi inte känner oss särskilt säkra med att ta MRT och gå till vårt boende i denna stad. Trist att det ska behöva kännas så.

Sista dagen käkade vi brunch på ett café rätt över gatan men vi blev inte speciellt nöjda så vi fikade på ett annat café efteråt. Efter fikat bestämde vi oss för att vi måste komma ikapp med bloggen, som vanligt..., så vi bestämde att vi skulle hem och skriva klart alla inlägg. Jag var tvungen att ta en bild inne på fiket när jag insåg att jag skulle skriva inlägget om Manila men då hade vi ju redan ätit upp så Linnéa sa; "visa min nya byxdress!" Jag vet jag är lika chockad som er, färg??? Men visst är den snygg?

Så ja resten av dagen och kvällen ägnade vi åt att skriva våra inlägg. (Undantag ifrån middag, se bild. Supergott) Vi kunde dock inte ladda upp några då wifi inte ville samarbeta men nu har vi i alla fall alla inlägg klara så ska vi försöka att ladda upp alla sen när vi får ett välfungerande wifi igen. Förhoppningsvis på flygplatsen imorgon! Vi ska nämligen lämna Filippinerna imorgon och åka tillbaka till Langkawi i Malaysia.

/ N

Likes

Comments

Filippinerna - Coron, Linnéa

Efter en ca 5h lång båtresa från El Nido anlände vi till Coron. Ett Ölandskap som ligger norr om El Nido. Väl där fick vi snabbt tag på en tricycle som sedan tog oss till vårt boende Joval Homestay. Där möttes vi av en av dem trevligaste hostel värdarna vi mött under denna resa. Han gav oss en snabbguide i både tal och rundvandring över den lilla byn. Han körde oss både till biljettkontor för att köpa båtbiljett till Manila men även till närmaste ATM så jag kunde hämta ut pengar. Guld! Coron är en aning större än vad El Nido är men är ändå väldigt lika varandra till sättet.

Dagarna i Coron bara rann förbi då vi tyvärr inte kunde stanna särskilt länge eftersom det visade sig att båten över till Manila redan gick tre dagar efter vi anlänt. Vi tänkte nämligen passa på att ta den istället för flyget för att spara in lite kosing. Därmed hann vi aldrig med att vrakdyka, vilket var lite tråkigt menmen. Istället åkte vi på en dagstur längs med öarna runtomkring Coron Town. Wow. Havet fortsatte att imponera oss med sitt kristallklara vatten och helt enastående vyer.

Jag låter bilderna tala för sig själv.

Vi hade även sällskap av tre andra från vårt hostel vilket var riktigt kul! Då vi annars bara hamnar med en drös kineser. ;-) Dessa individer var ett par från England samt en Holländsktjej. Trevligt hade vi minsann.

På kvällen gick vi två och lyxåt på en italienskrestaurang med utsökt mat!!

Dagen därpå tog vi sovmorgon, vandrade runt längs med staden och avslutade sedan dagen med ett dopp i The Hot Spring tillsammans med ett gäng från vårt hostel. Hot spring är då som en liten "bassäng" med ca 40 grader varmt vatten! En plats som man rekommenderas att åka till på kvällen, då det blivit något svalare ute, men även då är det sjukligt varmt!

På kvällen gick vi sedan och åt allesammans samt begav oss till Hangover bar och drack några glas. Mycket trevlig sista kväll i Coron.

Dagen därpå inhandlade vi lite färdkost till vår 15h långa båtresa över till huvudstaden innan vi tillsist begav oss till hamnen och hoppade på färjan. :-)

Här sov vi tillsammans med ett hundratals andra. Mestadels locals.

/L

Likes

Comments

Filippinerna - El Nido, Nina

Vi landade i El Nido runt fyra och tog en tricycle till vårt boende. Väl där så blev vi nergraderade till ett rum med fläkt istället för ac. Detta var ju lagom roligt. Rummet var inge vidare men fläkten fungerade ändå helt okej så det fick duga för en natt. Natten därpå skulle vi ändå sova i rummet med ac. Men strömmen gick ju självklart på kvällen och de återfick inte den varken på natten eller morgonen. Så ni kan ju gissa hur bra man sov.

Vi delade toa med ett flertal andra rum och de var de äckligaste toaletterna vi varit med om under alla våra månader. Det fanns bara två och de var dessutom uppdelade som herr och dam toalett. Det var så litet därinne att man var tvungen att sitta snett på toan för annars fick man inte plats med benen för väggen tog emot. Det var även meningen att man skulle duscha därinne men det förstod jag mig inte på hur folk bar sig åt med. På kvällen var det blodigt papper i tjejernas toa (man får inte slänga papper i toan) och stopp i handfatet. På herrarnas toa var det bajs som inte gick att spola ned. Mysigt ställe.

I alla fall första kvällen kollade vi runt lite för att se oss om. Vi käkade middag på en grekisk restaurang. Måste jag ens säga att det var så himlaaaa gott?? Sen gick vi vidare till ett mysigt ställe med liveband. Jag åt en supergod banansplit!! Sen gick vi tillbaka till vårt rum och körde ett spel. Men sen gick ju som sagt strömmen och då tände vi lampan på mobilen, fortsatte att spela och hoppades att elen skulle komma tillbaka. Men det gjorde den inte så vi gick och la oss.

Dagen efter packade vi ihop oss och bytte rum. Strömmen var fortfarande av så ingen ac. Sen käkade vi frukosten som ingick i boendet. Väldigt goda pannkakor. Sen åkte vi iväg med ett flertal andra på island hopping. Vi åkte till fem olika ställen där vi snorklade, badade, solade och käkade.

Detta tog hela dagen så vi var tillbaka på vårt boende runt fyra skulle jag gissa. När vi kliver in i vårt rum så inser vi att elen fortfarande inte är igång. Stor besvikelse. Intill detta rum var det dessutom en toalett som vi delade med bara ett annat rum så den var fräschare och större. Så där kunde vi äntligen duscha efter dagens äventyr.

Vi gick för att käka middag efter duschen. Jag käkade teriyaki biff med ris och Linnéa curry kyckling med ris. Det var gott men jag blev inge vidare mätt. Efter detta letade vi nytt boende då vårt rum med ac var uppbokat och vi vägrade sova i rummet med fläkt pga toaletten och dessutom ville vi byta till ett boende med bra generator. Det är vanligt med strömavbrott, det är ju trots allt en ö. Men vi vill kunna sova. Vi tittade in hos ett gammalt par som hade egna skrivna kartongskyltar med text om att man kunde hyra rum. Det såg ut som ett industriområde med en stor ful grind in till området men aja tänkte vi. De hade både lampor och ac på när vi tittade på rummet medan vårt andra boende var kolsvart. Detta bådade gott, så vi bokade ett rum för morgondagen.

Efter detta gick vi vidare till en supermysig rooftop bar där vi satt och myste en stund. Jag åt jättegoda mozzarella sticks. Efter att jag var mätt och belåten gick vi vidare till ett fint café där Linnéa åt nutellavåffla med banan. Efter allt detta ätande gick vi tillbaka till vårt rum där, till vår extremt stora förvåning, ac;n äntligen fungerade!! Efter det däckade vi. När vi vaknade upp dagen efter hade ac:n funkat under hela natten och morgonen. Underbart!

Vi käkade frukost som boende erbjöd och sen vandrade vi vidare med våra väskor till "industriområdet". Vi lämnade våra väskor och sen gick vi för att leta vart vi kunde hitta de billigaste schampoo och balsam.

Sen letade vi efter billigaste båten till nästa destination; Coron. Det var i stort sätt samma pris på alla ställen och dyrare än vad vi hade tänkt oss. Vi gick till vårt rum för att tänka på valmöjligheterna och sen däckade vi båda två. Runt fyra lämnade vi vårt rum för att stilla våra magar som kurrade.

Först gick vi dock till ett internetcafé och bokade ett boende i Coron. Efter det gick vi och bokade den dyraste båten till Coron då det alternativet ändå kändes bäst och mest prisvärt. Efter detta gick vi äntligen och käkade. Sen gick vi ner till stranden och fick äntligen bevittna en vacker solnedgång. Vi brukar alltid ha otur med att missa dem eller så är det oftast för molnigt för att se dem.

Vi satt på stranden en stund och såg solen försvinna samtidigt som vi kollade när barnen sprang runt och lekte. De var så himla söta och en liten tjej ritade så fint i sanden. Jag önskar verkligen att jag förstod deras språk, det är så spännande att höra vad barn pratar om när de är ensamma. Kolla bara va söta! Tjejen ritar och den lilla killen tittade på så fint.

Sen gick vi vidare till samma mysiga café som vi besökte dagen innan. Linnéa beställde en till våffla med nutella och banan. Jag åt självklart gelato, så jävla gott. Efter det vandrade vi tillbaka till vårt rum och skrev lite till bloggen innan det var dags att sova. Det finns noll wifi för oss att ladda upp inlägg med här men vi fortsätter ändå att skriva och laddar upp sen när vi kan.

Klockan fem på morgonen skulle vi vara på piren för att ta båten till Coron.

/ N

Likes

Comments

Filippinerna - Boracay, Nina

Vi var i Boracay i typ 6 dagar eller något och vi slappade mest. Solade, badade och käkade gott! Så detta inlägg blir bara en liten sammanfattning.

Första kvällen gick vi bara på stranden och checkade läget. Vi åt även god mat på ett tacoställe. Gick och la oss, trötta efter att ha sovit en timme natten innan i lökiga cebu.

Pub crawl ba hände. Vi gick förbi en tjej som lockade personer. Vi sa att vi skulle vara med OM vi kunde hämta ut pengar för det gick inte förut under dagen. Så vi gick för att hämta ut pengar och det fungerade så vi vandrade tillbaka till tjejen och fick en varsin tröja samt shotglas. Vi hade missat första stället av fem som de skulle till så vi gick till andra stället och mötte upp alla. Man fick en gratis shot på varje ställe, därav egna shotglas runt halsen. Så vi fick vi dricka igen våra shots vi missat och fick ytterligare för stället vi var på nu. Resten av kvällen är ett minne blott.

Dagen efter pub crawl låg Linnéa totaldäckad så jag gick upp och käkade brunch själv och låg en stund på stranden. Sen käkade vi bakispizza till middag.

Två av dagarna käkade vi på sunny side. Shiiit va stora mackor!! Linnéa beställde en avokadomacka som var himmelsk. Jag beställde en macka med smält ost och till den var det tomatsoppa och sweetpotato hay. Så stor macka asså, ingen av oss orkade äta upp. Andra gången beställde Linnéa nutella pannkaka med banan. Jag åt en flat-bread pizza. Alltså jisses va gott det var, jag avled. Det var ett tunt bröd och på var det krämig spenat, tomater och krispig sötpotatis. Det vattnas i munnen bara jag tänker på den!!

En dag åkte vi till Puka Shell Beach. Jäklar i min lilla låda hörrni!!! Ni kan omöjligt förstå hur vackert det var där. Knappt någe folk, inga försäljare som irriterar en, helt otroligt kristallklart vatten och fin strand. Wow wow wow. Om du är på boracay, åk till Puka Beach!!

Vi besökte även spider house. Det är en jättemysig restaurang som ligger precis ovanför vattnet. Många åker dit för att se solnedgången, men vi har aldrig tur med solnedgångar men det var ändå fint där och supergod mat.

Någon dag började vi morgonen med att äta frukost och försöka hitta lättaste vägen att ta oss till El Nido. Vårt wifi på rummet sööög så vi var tvungna att sno restaurangers wifi.

Sista dagen gick vi upp, packade ihop oss och åt frukost. Sen tog vi en tricycle till båten, åkte båten billigt och smidigt till Caticlan och därefter en tricycle till flygplatsen.

Mooot El nidooo!

/ N

Likes

Comments

Filippinerna - Bohol, Linnéa

Tidig morgon den 25 maj tog vi en tricycle, Filippinernas motsvarighet till tuktuk, till bussen. Därefter tog vi en buss i ca 2h och sedan en jeepneys i ca 1h till båten som skulle ta oss till Bohol. Denna båt gick dock bara 2 gånger per dygn... 4.00 eller 12.00 så för att vara på säkra sidan började vi vår resa redan klockan 6.00 på morgonen för att vara säkra på att hinna fram! Detta resulterade dock i ca 3h väntan vid hamnen på båten istället. Oh Well. Båten, eller lastfartyget??, tog oss sedan över till Bohol på ca 3h. Behöver jag ens nämna att vi var trötta när vi kom fram?

Efter ytterligare 45min med tricycle (som vi lyckades pruta ner till ett skampris) slog vi oss ner på en restaurang för att boka boende och få i oss lite föda. Tillslut fick vi äntligen napp på ett ställe med världens MINSTA rum för 4 pers. Där bodde vi tillsammans med två svenska tjejer dem första nätterna.

Bohol har en helt fantastisk grön natur vilket vi fick ta del av på en roadtrip längs med ön. En dag hyrde vi nämligen en bil med chaufför tillsammans med ett tyskt par som vi fann på jodel. Jodel är en app som man helt anonymt skriver öppet i så att folk i samma område kan se. Nina hade den nerladdad och skrev ett inlägg där hon frågade om det fanns några som tillsammans med oss ville hyra en bil. Vi fick napp! Det var sjukt spontant och utan att ha den minsta aning om vilka dessa var så möttes vi upp på en restaurang i närheten av där vi bodde. Vi satt och pratade i över en timme om allt och inget vilket bara kändes så himla bra! Dagen därpå åkte vi på utflykt!

Först besökte vi spökaporna: Tarsiers. De var så sjukt små!!! Och obehagliga. Kolla bara!

Därefter åkte vi vidare till chocolate hills, som inte var särskilt bruna då det inte är torrperiod här. Vilket vi inte förstår hur det inte kan vara då det är 40 grader och 0 regn.

Tredje destinationen var den jag längtade mest till! Zipline 500m upp i luften! Fy tusan vad roligt det var! Höjdrädda Nina skrek sig genom färden men hon antog den och det är vi båda stolta över.

Vår sista destination blev en rivercruise. Hit var det mestadels paret som ville men vi tänkte Why not och wow vilken positiv överraskning. Tillsammans med ett gäng andra färdades vi längs med floden med underhållning och oerhört god mat. Mums. Ett perfekt avslut på denna dag.

Trötta och svettiga återvände vi tillbaka till vårt hostel och möttes av två finska systrar... Minna och Maria. Supermysiga tjejer som vi dagen därpå gick ut och käkade med samt körde en liten barrunda inklusive drickspel. Vi var helt enade om att vi måste mötas på en åbokryssning framöver när vi dagen efter det skiljdes åt.

Denna gång åkte vi över till cebu för övernattning. Innan vi ens hann somna la strömmen av vilket resulterade i att vi knappt fick 2h sömn... ett helvete då vi dagen därpå skulle ta oss till Boracay med flyg och båt.

/L

​juste!! Här åt vi den godaste vegan burgaren någonsin på Café Shaka! Den bestod av mango, spenat, sötpotatis, lök och aioli. Så sjuuuuktgod att jag mumsade i mig den två gånger!!!

Likes

Comments

Filippinerna - Moalboal, Nina

Vi kom fram till Moalboal på kvällen och hittade ett par som skulle till samma hostel som oss så vi delade på en tricycle. När vi kom fram så var boendet fullt, vi hade inte bokat något, men de hade ett till boende inom gångavstånd. Där fick vi ett rum med ac. Men resten av dagarna så var rummet med ac fullbokat så vi bestämde oss för att boka rum på ett annat hostel.

Sen gick vi till stranden för att leta restaurang och där fanns en del men vi valde första bästa ställe pga hunger. Sen gick vi tillbaka till vårt boende och då hade klockan redan blivit halv elva. Linnéa skrev i sin dagbok och jag läste.

P.S vi flagnade bort våra ansikten den kvällen.

Dagen efter chillade vi i rummet länge sen packade vi ihop och begav oss till nya boendet.

Vi bokade canyoneering via vårt boende. Vi hade alltså flytväst och hjälm när vi gick längst vattnet samt i vattnet för att ta oss till olika vattenfall och klippor att hoppa ifrån. Det var så jäkla häftigt. Ibland behövde man ta av hjälmen för att inte riskera att man stryps. Jag som är svinhöjdrädd är stolt över att jag gjorde detta och ångrar inte en endaste sekund.

När vi kom tillbaka till vårt boende så hämtade vi våra cyklop och gick ner till vattnet, simmade ut typ 10 meter och hittade stora stim med sardiner. Det var så coolt att de vad så många och så nära land.

(Om ni tittar till höger om bilden så är det där stora svarta "molnet" sardiner!)

Vi hittade även världens bästa tacoställe här där man fick så sjukt mycket mat för ett otroligt bra pris. De gjorde sina egna nachos och jäkla va goda de var!

/ N

Likes

Comments

Tidig morgon klev vi upp för att ta oss till Bussen som sedan skulle ta oss till Malapascua, en ö högst upp i norr om Cebu.

Dagen innan hade vi fått tag på ett par från Österrike, Anna och Jesus, som vi tillsammans delade en Grab (online taxi för er som inte har koll) med till bussen. Billigt och trevligt med lite sällskap! De bodde på samma hostel som oss så vid ett tillfälle nere i receptionen, där dem tillsammans diskuterade nästa resmål, frågade jag lite spontant om dem ville haka på oss. Och det ville dem!

Resan över till Malapascua tog oss omkring 6h... först tog vi en buss upp till Maya port vilket är Cebus nordligaste punkt. Från Maya port tog vi sedan en båt över till Malapascua. När vi väl anlände möttes vi av kristallklart vatten med en sjukligt vit sandstrand! En oerhört fin vy efter den långa resa vi vart med om. Då wi-fi inte var särskilt pålitligt i Cebu hade vi tyvärr inte hunnit boka boende. Därmed hakade vi på Anna och Jesus i hopp om att det skulle finnas sängar kvar på deras hostel. Men halvvägs dit vek vi av och tog första bästa privatrum istället. Det var långt ifrån det bättre men standarden här var inte särskilt hög och vi tänkte ändå bara stanna över natten då planen var att hitta ett dykcenter att bo på senare.

Första dagen gick vi mest och tittade lite i området där vi bodde och åt sedan en alldeles för dyr och osmaklig pizza på stranden. När vi tagit sista tuggan vandrar paret från Österrike förbi så vi vinkar dem till vårt bord och sitter sedan och snackar i någon timme.

De andra fyra dagarna här spenderades på stranden, under ytan samt på en oerhört vacker ö vid namn Kalanggman Island. Här var solen starkare än någon annanstans och skuggan oerhört begränsad vilket resulterade i att vi brände sönder våra ansikten. :-)

Men TITTA vad fint det var!

Även om det mesta ser ut att vara frid och fröjd här på andra sidan jorden så är det långt ifrån det alla gånger. Här på Malapascua fick vi ta del av den vidrigaste maten på länge.

Här en kyckling i sötsur som var allt annat än ätbar.

Men då restaurangen erbjöd mat för en billig peng så återvände vi dit fler gånger och jag nöjde mig med att LEVA på billig Italian style pasta där då det var det enda som smakade ok.

Elektricitet är inte alltid särskilt självklart. En kväll när jag satt med mamma på FaceTime så dog elen. Lyckligtvis tog det knappt 15min och jag kunde återigen ringa upp. Andra gången strömmen gått på knappt en vecka. Vi får se hur vår vistelse i Filippinerna ska sluta.... en hel del har förberett oss på detta så det är inte helt oväntat.

Den största anledningen till turismen på Malapascua är pga dykning och den stora chansen att se tresher sharks! Wow, tänkte vi. Klart vi ska dit!

Vi gick tillsammans runt till en hel del dykcenter och fastnade tillsist för purple snapper som våra vänner Amanda, Billy och Ellie rekommenderat! Så tillsammans med spanjoren Sofia gjorde vi tre dyk. Ett HAJDYK kl. 4.00 på morgonen! Nere på ca 30m djup fick vi chansen att se 3 stycken, så mäktigt. De andra dyken gjorde vi senare under förmiddagen/eftermiddagen ute vid en ö vid namn Gato Island. Här fick vi dyka ner i en bergstunnel som började på ca 7m djup och avslutades på ca 20m. När vi väl kom ut ur tunneln fick vi se en haj, en och annan frogfish, havsormar och så många sjöhästar (!!!!) Goals. Vi såg visserligen en hel del annat också men dessa ting var helt klart ballast.

Efter ca fyra nätter begav vi oss tillbaka mot Cebu för nya äventyr. På båten från Malapascua över till Maya port träffar vi på en dansk som vi snackar kommunicerar med. Besättningen på båten försöker dessutom lura på oss att betala extra för våra stora väskor men när jag ifråga sätter det så slipper vi betala. De försöker verkligen för minsta lilla att lura en lite extra på pengar... vilket vi aldrig tidigare varit med om! När vi sedan ska kliva av så hjälper två killar oss med väskorna då det är svårt att bära dem över till land. Vilket inte är särskilt konstigt då alla alltid är väldigt hjälpsamma. De fortsätter sedan bära dem bort till vår mini van utan att egentligen frågat om vi ville det. När vi sedan kommer fram vill dem ha ca 50 pesos för besväret. Vi tittar på dem och förklarar att vi inte tänker betala dem och går sedan och sätter oss. Men undan kom vi inte. Efter bara några minuter kommer sedan chauffören fram till oss och ber oss betala dem så det var bara att göra som dem sa. Okej, 50 pesos är ca 10kr så visst det är inga pengar men det är bara principen av att dem vill åt ens pengar. Oj hej dem är turister och vita dem kan vi ta lite extra för!

När vi sedan skulle betala resan till chauffören fick vi lägga ut 50 pesos extra per person bara för att vi hade stora väskor??? Väskor som vi dessutom hade under våra säten som INTE tog någon extra plats. Lokalbefolkningen som hade 4 väskor vardera och två ungar som tog upp mer plats än vårt bagage... nej dem betalade halva priset.

Detta blev vår värsta resa någonsin. Dels för alla incidenter men också för att vår mini van var så trång att vi knappt fick plats med benen.... ingenting är riktigt anpassat efter vår längd, om vi säger så.

Efter timmar av resande la vi oss för att vila på rummet ett tag innan vi bestämde oss för att gå och äta. Dagen därpå checkade vi ut och hämtade upp våra pass innan vi tog bussen till MOALBOAL!

/L

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi landade i Cebu city i Filippinerna och tog oss till vårt boende där vi skulle sova i två nätter. Där träffade vi en tjej vid namn Nicole som var ifrån Australien. Vi gick med henne för att utforska staden lite och käka middag. Ac;n på vårt rum var jättedålig första natten och när det äntligen blev en bra temperatur i rummet så dog strömmen så det blev minst sagt en lökig natt med lite sömn. Och det var den första lökiga natten i Filippinerna men långt ifrån den sista.

Andra dagen åkte vi till en galleria för att skaffa längre visa och då behövde man lämna in sina pass. Inget vi egentligen kände oss trygga med men vad ska man göra? Vi fick hämta dem som tidigast tre dagar senare. Sen shoppade vi båda på h&m. En kille ifrån Singapore kom fram till oss i gallerian och snackade massa och sen ville han bjuda oss på drinkar. Vi tackade artigt nej och gick vidare för att hitta ett ställe att käka på. Sen när vi väl sitter och käkar så kommer killen igen och frågar (samtidigt som han sätter sig) om han får sitta med oss. När han äntligen bestämde sig för att gå sa han; det är bara jag som pratar känns det som, ha det bra tjejer hejdå! En del fattar verkligen inte en hint eller stel stämning.

Dagen efter väntade nästa destination; Malapascua.

/ N

Likes

Comments

Vi lämnade fina minnen från Gili Trawangan och tog oss med båt över till Gili Air. Ön som ligger närmast Lombok och har något färre turister än Gili Meno men färre än G. T. Här hade vi bokat in oss i ett private room då det var så fruktansvärt mycket billigare än att sova i dorm. När vi anlände fick vi som tur var checka in tidigare än väntat i en urmysig bungalow med dusch och toa byggt i ett litet "rum" utomhus! Vi åt lunch och hyrde därefter cyklar.

Jag älskar dessa giliöar!!! Det är en sådan fruktansvärt harmonisk miljö med enbart häst och vagn, cyklar och människor som tar sig fram till fots. Det är lugnt. Skönt. Och mysigt. :-)

På Gili Air siktade vi in oss på dykning! Efter vår snorklingstur som arrangerades via Gili T så blev vi helt förälskade i hur fina koraller och fiskar som fanns under ytan så vi kände att dykning var ett måste. Jag kollade upp några dykcenter och fastnade för Manta Dive! Så med våra cyklar rullade vi dit och bokade in oss för två dyk dagen därpå. Allting kändes fruktansvärt bra och priset var super. Nöjda och belåtna cyklade vi sedan vidare runt ön.

Denna ö var en kamp att ta sig runt. Vi stötte på ett flertal områden där det helt enkelt inte gick att cykla på pga SANDSTRAND. Hemskt va? ;-) Under denna tur stannade vi till för att fotografera på en del ställen samt ta ett dopp! Välbehövligt.

På kvällen tog vi oss till Villa Ombak för bio! Ja, vi älskar bio! ;-) Denna gång såg vi War dogs i sackosäckar! Till det beställde vi en varsin måltid som vi avnjöt precis intill stranden. Urmysigt.

Den stora dagen. Dykardagen!
Vi hade bokat in oss på ett förmiddags och ett eftermiddagspass! När vi väl dök upp @ Manta Dive efter en ursökt pannkaksfrukost på vårt boende så möttes vi upp av Simon, vår divemaster för dagen. Han var en sprallig och super social brittisk kille.

När vi väl slog oss ner för prat om dagens divesite så tittade även en tyskkille fram som skulle haka på oss. Ingen av oss fick riktigt uppfattning av hans namn men han var väldigt trevlig och var en van dykare med ca 100 dyk. Han beskrev själv att han inte dykt särskilt mycket... men efter att ha hört antalet så kände vi oss i underläge. Men alla har väl varit nya någon gång?

Under första dyket var det enormt strömt så att anstränga sig var ingenting vi direkt behövde göra. Haha. Under detta dyk såg vi oerhört många sköldpaddor (!!!) En av dem simmade verkligen PRECIS bredvid mig! Jag hade dock missat dem om Simon inte signalerade den för mig. Tur det! Vi fick även se frogfishes, muränor och tusentals andra levande ting men jag kommer 1. Inte ihåg alla namn och 2. Ni lär säkerligen inte förstå er på alla heller. Detta är dock ett av mina favoritdyk då visibiliteten var enastående, djurlivet var oändligt och allt gick perfekt!

När vi sedan återvände tillbaka till land fick vi någon timme på oss för lunch innan vi begav oss tillbaka till Manta Dive och båten. Detta dyk var likt det andra och när vi väl var uppe på ytan så kändes allt bara så himlahimla bra!!

Vår sista heldag på Gili Air spenderades på stranden för att njuta av solens starka strålar. Dagen därpå åkte vi till Lombok för två nätter på hostel Boheme som låg mitt ute i ingenstans. Därmed hängde vi enbart på boendet med gratis pannkakor. :-) yum.

Lombok sägs vara så mycket lugnare och finare än Bali men då vi hade så pass ont om tid så blev det inte att vi hann utforska ön. Det får helt enkelt bli en annan gång. Den 14e maj flög vi sedan vidare till Kuala Lumpur för en natt där innan Filippinerna. Det allra skönaste hade varit att få ett direkt flyg från Indonesien till Filippinerna men då det inte existerar av någon anledning så blev det inte så. Istället blev det helt enkelt smidigare och så mycket billigare att sova över en natt i KL istället för att mellanlanda där och vänta över 10h på flygplatsen. Nej tack!!


Den 15e maj flög vi sedan vidare till Cebu, en av alla tusentals öar, i Filippinerna!

Likes

Comments

På Gili Trawangan njöt vi av att det inte fanns någon trafik. Det var bara häst och vagn, gående samt cyklande människor. Underbart. När vi lämnat våra väskor på rummet så märker vi att vi varken har ac eller någon fläkt i rummet. Nu dör vi tänkte vi. Men första kvällen gick helt okej för det fanns en ac utanför vårt rum som blåste in lite så vi bokade fler nätter. Oj oj det blev svettigt. Vi sov med öppen dörr resten av nätterna för att försöka få in luft men ac;n där ute fungerade inge vidare så vi badade i vår egen svett.

Vi hyrde i alla fall cyklar när vi besökte gili T. Det var ett supersmidigt sätt att ta sig runt och så himla mysigt. Vi båda älskar att cykla. Vi tog cyklarna ner till stranden en dag och snorklade. Efter ett tag hittade vi det vi letade efter; sköldpadda. Vi har sett en del sköldpaddor under resans gång men man tröttnar ju aldrig. De är så stora och häftiga. De är verkligen helt otroliga att bara beskåda.

Väldigt suddig bild men om ni tittar noga på bilden nedanför så bör ni se sköldpaddan där på botten!

Vi fick även se ett flertal stora sköldpaddor när vi åkte på en snorklingtur med massa människor. Vi stannade på olika ställen och snorklade och på sista stället såg vi massor av sköldpaddor. Det var en rolig tur tycker jag. Vi fick se massor av fiskar och koraller. Livet under ytan är verkligen så spännande. Man har blivit introducerad till en helt ny värld.

Vi åt så himla god mat på gili T. Vi hittade ett supermeganajs tacoställe där vi käkade två gånger.

Sen käkade vi frukost på the banyan tree, kolla va gott det ser ut. Dock blev vi lite besvikna men ändå helt ok.

Sen käkade vi så jäkla god pizza!! Men jag, klumpig som jag är, råkade tappa innehållet (alltså bränhet ost och tomatsås, på två pizza-slices på mitt ben. Alltså den smärtan, AAAAJ. Jag upptäckte senare att jag fick en brännskada. Haha Linnéa skrattar fortfarande åt det. Hon döpte det till pizza-märket. (Svårt att fota märket men gjorde ett halvdant försök) Jag har sagt att om märket är kvar om ett år så ska jag tatuera; pizza forever, runt märket.

Här var någon strandfrukost någon dag också.

En av kvällarna gick vi på strandbio. De hade satt ut liggstolar med dynor och satt upp en skärm. Vi käkade popcorn, drack cola och kollade på The Choice under stjärnornas ljus. Så himla mysigt!

En annan kväll så köpte vi tartletter och satte oss på stranden och åt. Jättemysigt det med men usch va äcklig min var. Det var första gången jag smakade och det var verkligen inte min grej. Men va fint ändå.

Och en kväll fick vi en superrolig video där Anna & Zoe bokade flyg till Thailand!!! Vi ska ju tillbaka till Thailand innan vi flyger hem och i tio dagar kommer Anna och Zoe hänga med oss. Det blev en sån jäkla chock för oss båda, vi hade ingen aning! Men det ska bli så jäkla kul. De är så fina de där två!

/ N

Likes

Comments

Öster om Bali hittar man en mindre ö kallad Nusa Lembongan dit man tar sig med båt. Vi hoppade på båten skapligt på morgonen för att få ut mestadels av dagen. Många gånger tar det även så mycket längre tid än beräknat och på så sätt kan man gå miste om en hel dag om man istället väljer att ta sovmorgon. Fastän vi var ute i god tid så var det enorma köer till båten... som tur var hann vi ändå med den!

Vi anlände runt 13 tiden, drog i oss en lunch på första bästa ställe och bestämde oss sedan för att hyra cyklar! Jag hade läst om att det var något att föredra så varför inte. Här har ni Nina med hennes livsfarliga cykel. :-)

Vi hann inte längre än några hundra meter innan vi insåg att det var ett av våra DUMMASTE beslut någonsin. Vem kom på att man kunde cykla längs med denna ö?? Vi möttes nämligen av världens brantaste backe...

Men efter sjuhundra tappra steg nådde vi äntligen till en viewpoint över en större del av den västra ön. Den värsta biten var nu nådd. Därefter gick det helt okej att cykla. Tur det!

Vi tog oss vidare till den berömda stranden Dream Beach! Den var mindre än väntat men med oerhört turkost vatten och vit strand. Vågorna slog däremot något enormt så för att undvika att blöta ner våra saker fick vi placera dem högt upp på en stenmur.

Efter den tappra cykelturen dit var det oerhört skönt att hoppa i plurret! Vi fick dock vara på vår vakt för vågorna var inte alltid särskilt snälla. Men barn som man är i dessa lägen så var det mega skoj. (Jag kan meddela att vi inte var dem enda som roade oss)

När vi kände oss klara hängde vi kvar på stranden ett tag för att torka....och kollade in alla slag av asiater (mestadels kineser) som stod och poserade längs med stranden. De tog väl sisådär 30 bilder i sekunden. Om ens det.

Därefter vandrade vi iväg till Devils Tear, som låg alldeles intill. En liten ficka i berget där vågorna slår in för att sedan kastas ut igen som i en explosion. Det var helt sjukt ballt att se!!! Vi blev kvar där ett bra tag. Vi hade även turen att få se en sköldpadda komma simmandes.

Här kastas en våg upp som en vägg bakom Nina!

Det var allt en lerig väg hemåt.

Kvällen spenderade vi gåendes längs med stranden och åt billig mat på en local restaurang.

Dagen därpå var det dags för snorkling! Vi bokade turen via vårt boende så efter en varsin bananpannkaka i magen begav vi oss iväg. Vi åkte iväg omkring 20 pers i en båt till tre olika spots. Vid det första stället fick vi glida med en ström för att skåda ett fantastiskt liv under ytan. Det var så mycket fiskar och fina koraller!!!

Och även en och annan sjöstjärna! Denna stoppade vår guide i Ninas bikinitrosor, haha så himla roligt! Det andra stoppet var längs med en bergsvägg där desto fler fiskar tittade fram. Den här snorklingsturen är helt klart en av dem bättre vi varit på. Vi simmade hela tiden med en guide som vägledde oss till det allra bästa och var hela tiden vaksam över oss.

Det tredje och sista stoppet... MANTA POINT. Platsen alla hade väntat på! Här är det stor chans att få se Manta Rays men med den maximala oturen vi lyckats få så fick vi inte se några.... vi åkte dock inte därifrån helt utan upplevelse då vi istället stötte på ett gäng delfiner! "När det vistas delfiner här så finns det inga Mantas, dem skrämmer bort dem." Jahaopp, därav begav vi oss hemåt.

Jag är verkligen så besviken över att vi inte fick se några... speciellt då Jade, Tessa, Billy, Ellie och Emma (våra resekompisar sedan tidigare) fått uppleva dem...

Strax innan vi anlände tillbaka till stranden började himlen att öppna sig! Som tur var hade vi våra dry bags och höll samtliga föremål torra på vägen tillbaka till vårt boende. När vi väl var tillbaka till boendet möttes vi av den söta lilla damen som ägde stället med ett leende... hon tyckte nog vi var bra konstiga. Dagen innan kom vi hem helt leriga och nu helt dyngsura! Haha.

Därefter mötte vi på två danska tjejer i rummet bredvid som var lika blöta dem... de hade varit ute på moppetur när det helt plötsligt bara började spöregna! Efter att vi duschat och bytt om fixade vi så att damen beställde pizza åt oss! Under tiden som vi väntade tittade solen fram och vi alla la oss i varsin solstol.

Dagen därpå tog vi vårt pick och pack mot GILI TRAWANGAN!

/L

Likes

Comments

Dag 1

Det fanns inte mycket boenden för ett bra pris kvar på Uluwatu när vi väl bokade. Vi valde ett private room för 43kr natten tillslut. Svettigaste rummet vi bott i hittills. Det var svalare utomhus än inne i vårt rum, där det bara fanns en urdålig fläkt. Boende med ac är verkligen ett måste här i Asien.

Detta boende låg dock lite off och eftersom vi inte vill åka moppe i Asien så visste vi att vi hade en svettig väg framför oss. Vi tänkte nämligen att vi skulle gå ner till havet och käka lunch. Trettio svettiga minuter senare var vi framme vid älskade Nalu bowls. De gör, enligt min mening, de bästa smoothie bowls jag ätit under hela tiden i Bali. Vi åt ju på Nalu bowls i Seminyak så vi visste vad vi hade för gottis att vänta oss. Dock var de faktiskt godare i Seminyak så det bevisar att det verkligen beror på vem som gör dem. Men utsikten vägde upp allt!

Efter lunchen gick vi några trappor ner till en fin liten grotta. Sedan gick vi ytterligare trettio svettiga minuter till ett tempel där det skulle vara en fantastisk utsikt. Utsikten var verkligen värd allt, det var så otroligt vackert där. Vi fick även se en kille bli av med sin keps då en apa klättrade upp på hans rygg och tog den. Efter att ha väntat på solnedgången, som tyvärr inte blev så fin pga molnen, så bestämde vi oss för att ta en taxi hem. Priset som taxin ville ha för 7 minuters körande var sjukt så vi försökte pruta men en surgubbe sa bestämt nej. Så det slutade med att vi sa tack & adjö och började vandra. Vi blev så envisa när taxin tog sånt överpris och vägrade ge sig. Dock ropade dem på oss när vi började gå och gick äntligen med på vårt pris! Vi suckade och satte oss nöjt i bilen. "Jag hade fan aldrig pallat gå hem." "Inte jag heller."

Vi tog en varsin dusch sen gick vi till en mysig restaurang runt hörnet och käkade. Jag tvärsomnade när vi kom hem ifrån restaurang och jag har ingen aning om vad Linnéa sysslade med.

Dag 2

Allt ligger så långt bort ifrån vårt boende så klockan blev tolv innan vi ens samlade energi för att orka gå någonstans. Magen kurrade så mycket att vi blev tvungna att lämna rummet. Vi gick förbi en mysig restaurang med mycket folk när vi letade efter en bankomat och efter att vi hade hämtat ut pengar så bestämde vi oss för att gå tillbaka dit för att äta brunch. Vilket jävla bra beslut det var! Jag beställde en dragonfruit smoothie och en kycklingmacka med pesto. Alltså den där mackan är det godaste jag ätit!! Och kolla va fin Linnéas chiapudding var! Vi förstod snabbt varför detta var ett poppis ställe.

Efter att ha suttit där i flera timmar och utnyttjat deras wifi så gick vi ner till stranden. Det var ingen sol denna dag men stranden och havet var lika fint i alla fall. Blir man någonsin trött på dessa turkosa vågor?? Inte Linnéa i alla fall, kolla bara på hennes vackra glädjeskutt!

Vi vandrade tillbaka till rummet och chillade lite för att sedan gå och äta pizza och köpa oreos. Efter det gick vi tillbaka till rummet, pratade om allt mellan himmel och jord. Sen kom vi in på bloggen och vilken ångest vi hade över att den inte uppdateras. Det är svårt att hinna med den, särskilt när wifi funkar väldigt dåligt. Så vi bestämde oss för att börja skriva igen. Målet är att hinna ikapp med bloggen innan vi lämnar Bali, så vi får se hur vi lyckas med det. Godnatt! (Jag lägger upp detta inlägg i efterhand så nu inser jag att vi inte hann ikapp, men vi är inte långt ifrån så fortsätt kämpa med oss!)

P.s vi fick besök av tre apor utanför vårt rum som var lite hungriga.

Dag 3

Vi gick upp halv åtta för att hitta ett ställe att käka frukost på. Kolla vad mumsigt det såg ut!

Klockan tio hämtade en taxi upp oss och körde oss till en båt som skulle ta oss till Nusa Lembongan.

/ N

Likes

Comments

Efter ett flertal lata dagar på stranden och riktigt goda måltider med massvis av härliga människor så begav vi oss av mot Ubud. Dit hade vi turen att dela en taxi tillsammans med 4 andra tjejer från vårt hostel, vilket blev riktigt billigt och bra.

Resan dit tog oss omkring 1h och när vi väl anlänt, hoppat ur taxin och var på väg in till vårt hostel skriker Nina till "Nej, min lilla väska är kvar i taxin!!" Jag stressar själv upp mig och skriker "Men spring efter den då!!!" Utan att riktigt ha koll på sina ben börjar hon springa ut på den trafikerade vägen mot bilen samtidigt som hon tappar hennes ena flip-flop. Hon når fram till taxin och slänger upp bildörren, sedan är allt som det ska igen. Vi inser snabbt att vi vet inte hur vi skulle gått tillväga om hon inte fått tag på sin väska... då vi inte hade en enda uppgift till någon i taxin. Vilket var väldigt tråkigt då vi mer än gärna hade velat hänga mer med dem två brittiska tjejerna Jade och Tessa... men allt blev så stressigt då vi var tvungna att hoppa ur taxin i farten.

Vi gjorde oss hemmastadda på rummet för att sedan bege oss ut för att besöka aporna i Monkey forest! Det tog oss ca 15min att gå dit vilket kändes som ett rimligt gångavstånd för vår del. Vi hinner gå ca halvvägs när Nina helt plötsligt säger "Nämen! Där är ju dem!" Därinne på en restaurang sitter Jade och vinkar åt oss!!! Vi går in för att prata med dem och redan efter tre minuter har vi bestämt oss för att ses för en drink senare ikväll och för en dagsutflykt dagen därpå. Denna gången lägger vi till varandra på Facebook innan vi skiljs åt på nytt!

Monkey forest. En väldigt vacker park med mycket grön växtlighet, statyer, byggnader och en herrans massor med APOR! Det är ett öppet reservat dit aporna kan komma och gå så som dem vill... men trots det så lever många av dem där med tanke på att turister rör sig dit och dagligen ger dem mat.

Vi betalade ca 30kr för inträdet och jag tycker fortfarande att det var värt pengarna då det var riktigt fint där. Men samtidigt är det väldigt synd om aporna... Det är självklart att dem tar sig dit, dem vet att dem får mat där! Men man ser på dem att dem är egentligen oerhört rädda och går hela tiden på sin vakt. Vi valde att inte köpa bananer för att mata dem då vi både hört och sett apor som hoppar upp på människor för att grabba åt sig frukten. En del turister blir till och med bitna och det vill vi inte vara med om.

Väl därinne stötte vi på Motala tjejerna Linnea, Jessica och Matilda! Så himla roligt att vi av en slump valde att besöka samma plats under samma tid. Asien är så sjukt stort men samtidigt något oerhört litet.

Dag 2.
Vi valde att gå och lägga oss tidigt dagen innan då både vi och britterna var alldeles för trötta för att ses senare på kvällen. Istället möttes vi upp kl.9 på morgonen för att ge oss iväg på vår dagstripp i Ubud. Vi lyckades få en bra deal med en chaufför ute på gatan och för 60kr var så tog han oss till 5 olika destinationer i 7h!!! Första anhalten blev den berömda risterassen! Wow! Inträdet kostade oss ca 7kr per person. (10.000 rupiah, sjuk valuta)

Risterassen Tegallalang var magisk! Solen började sakta röra sig upp mot himlen så ljuset var så himla fint! Fastän det är torrperiod här nu så var det fruktansvärt lerigt att gå längs dem smala stigarna... både jag och Nina kasade ner med ena foten i leran.... och att ta sig nerför var lite av en kamp.

Här ser ni Ninas leriga fot och en liten kille som snällt sköljde av både hennes flipflop samt fot.

Vi tog några bilder och när vi tillsist kände oss färdiga för att åka vidare så tittar jag upp mot terassens högsta punkt och se där! Motala tjejerna! Igen! Haha, helt oplanerat även denna gång. "Hallå, Jessica! Följer ni efter oss eller?" Skriker Nina och skrattar.

Anhalt två blev Holy spring, ett tempelområde där du även hade chansen att helas i x antal "fontäner". Inträdet här kostade omkring 10kr och då fick man låna en sarong. Jag och Nina fick dessvärre stå över då vi inte bar anpassbara kläder. Men det var en oerhört intressant upplevelse och vi satt snällt och tittade på när våra nyfunna vänner fullföljde proceduren.

När britterna var färdig med sitt helande återvände vi tillbaka till vår chaufför. Det var med en nervös blick han mötte oss då han fick se hur blöta tjejerna var. (Vad hade han förväntat sig?) Tessa lugnar honom dock snabbt och förklarar att hon har en handduk i bilen. Ombytta och klara begav vi oss sedan till en te och kaffeplantage där vi fick provsmaka 12 olika sorters drycker! Kul. Citrongrästeet och moccakaffet blev mina favoriter! Nina fastnade för vaniljkaffet!

Därefter besökte vi ytterligare ett tempel som var byggt i bergen. Det var väldigt annorlunda att se från alla dem andra vi sett under resans gång men det var inte mindre intressant för det! Hela området runt omringades av grönska. Väldigt fint med andra ord. Efter en snabb rundvandring kände vi oss klara, svettiga och hungriga så vi begav oss tillbaka mot bilen och uppför dem över 200 trappstegen i över 30 graders hetta. Jag har aldrig svettats så mycket som jag gör här i Bali, usch.

Efter vår svettiga hike blev vi körda till en restaurang med några sjukliga överpriser och där dem la på 21%!!! service charge på notan... maten smakade inte heller särskilt bra vilket var sjukt trist. Vi bad nämligen om ett billigare ställe längs med vägen för lite Nasi Goreng men det verkade han inte gå med på....

Vi fick nöja oss. Men bara för stunden. När vi anländer till vår sista destination inser vi att dem där har maträtter för mellan 25-40.000 vilket motsvarar 17-25kr!!! Suck. Vi glömde dock det fort när vi äntligen fick se vad vi väntat på. Vattenfallet!!! Inträdet kostade 7kr och vägen ner bestod av 200 trappor. Love it. MEN det var det värt. Vi kastade av oss kläderna och begav oss i det svalkande vattnet för ett dopp. Det finns inte ord för att beskriva hur skönt det var. Ohoj. Fint var det också!!

Resten av kvällen gick vi på marknad i staden tillsammans (en väldigt liten stad men med många stånd!!), åt middag, fikade och snackade skit. Efter en fantastisk dag med timmar tillsammans var det dags att säga farväl till våra nyfunna vänner då dem dagen därpå skulle åka vidare. Jag älskar verkligen resandet men det är så tråkigt att skiljas åt. Vi hoppas dock på att stöta på varandra senare!

De sista timmarna på dygnet bokade vi biljetter för river rafting för dagen därpå och sedan slumrade vi till.

Dag 3

RIVER RAFTING DAGEN. Vår tredje dag i Ubud ägnade vi oss att äta en himmelsk frukost och att sedan färdas ut i skogen för white river rafting. Vi bokade det online för att få ner priset lite extra. Vi insåg nämligen att priset var sjukligt högt om man gick och bokade det via en resebyrå på gatan bara. Jag minns inte riktigt priset nu men hur som haver var det verkligen värt pengarna! Vi hade hela 2h på oss längs med floden, transport till och från boendet samt gratis vatten och lunchbuffé på slutet!

Vi tilldelades varsin flytväst, hjälm och åra. Därefter begav vi oss i gemensam trupp nerför dem 300 trappstegen ner till båtarna. Det var en brant färd nerför och på vägen ner blev vi välinformerade om att tillbakavägen innebar 400 trappsteg. Längtan var brutal.

När vi äntligen nått oss ner till floden hoppade vi ner i en orange liten gummibåt. I samband med att vi bokade turen trodde vi att vi skulle åka tillsammans med några andra men i vår båt var det bara vi och en indonesisk chaufför. En väldigt konstig filur. Med humor. Haha. Vi hann inte åka mer än ca 15min innan han ställer oss frågan om vi kan simma. Vi ger honom ett ja till svar. Därefter frågar Nina om han kan det och svarar då nej. Då hon är osäker upprepar hon frågan men får samma svar. Därefter hinner det knappt gå en millisekund innan han drar med sig Nina ner i vattnet. Hahhah! OM vi skrattade.

Resten av resan bestod av en fantastisk vacker miljö, ett flertal vattenfall och vattenkrig mellan oss och en annan båt som låg jämte oss en längre bit mot slutet. Självklart vann vi överlägset.

När vi tillsist nådde slutet var det dags för trappstegen... Vi var lagom trötta redan efter en tredjedel av vägen upp. Trappsteg i Asien är inte riktigt anpassade för att snabbt ta sig uppför nämligen. Det är oftast en halvmeter upp för varje steg. Men när Ben, vår guide, förklarade att han gjorde detta två gånger varje dag för 60.000 rupiah = 40 svenska kronor så bet vi i det sura äpplet och nöjde oss med att bara behöva göra det en gång.
Han tjänar alltså lika mycket i månaden som vi gör i TIMMEN hemma i Sverige!

Resten av den kvällen minns jag inte vad vi hade för oss.

Dag 4

Omkring kl. 2.00 steg vi upp tysta som möss för att undvika att väcka våra sovkamrater. Denna dag skulle vi möta soluppgången från 1717m höjd på toppen av en vulkan. Tillsammans med fyra andra tjejer färdades vi från Ubud till trekkingens startpunkt, belägen ca 1,5h bort. Vi gjorde ett stopp på vägen för te och en varsin bananpannkaka! Lyxigt.

När vi nådde starten på vår trekking blev vi tilldelade varsin ficklampa och presenterade för dagens guide. (Jag minns inte hans namn men han var söt och väldigt hjälpsam under hela färden) Utan dem hade vi verkligen inte sett ett skvatt! Färden uppför vulkanen var en kamp och tog ca 2h. Till en början var det relativt slätt och easy men ju närmare toppen vi började närma oss desto brantare och bergigare blev det! Vi hade hört en hel del av andra som utfört denna vandring att det skulle vara sjukt jobbigt så vi var väl förberedda. Vi ansåg dock att färden nerför var snäppet värre. (Enda gången på denna resa man önskat sig snö och en pulka) Medan vi rullade nerför vulkanen i våra löparskor så gick vår guide med skor utan häl... Men om man utfört denna vandring varje dag i ca ett halvårstid så är det väl som för en annan att gå på planmark. Jag kan även tillägga att han inte ens använde sig av ficklampa!!!! Helt sjukt.

När vattnet var så gott som slut, fötterna ömma och röven helt mör så nådde vi äntligen toppen! Solen hade börjat resa sig men det dröjde omkring 30 min innan den finaste vyn steg fram. Väl på toppen blev vi serverade banansmörgås (inget att föredra) och ägg som kokats uppe på vulkanen. Det var ingen gourmé frukost och fastän Nina avskyr ägg så fick hon i sig hela!!

Vi blev kvar på toppen i kanske 1h innan vi begav oss neråt.

Resten av dagen var vi helt slut. Vi ägnade oss åt att äta, ta en tupplur och boka transport till dagen därpå. När vi slog oss ner för att äta träffade vi återigen tjejen vi träffat på Langkawi och Canggu! Haha, så himla roligt och fastän det hänt förr så var vi alla chockade av att stöta på varandra just där! Men kära återseenden är alltid lika trevligt!

Dag 5 begav vi oss mot Uluwatu, ett kustområde på södra delen av Bali. Mer än så tänker jag inte avslöja än. ;-)

/L

Likes

Comments

Vi blev avsläppta utanför One Palm Hostel, checkade in och begav oss ner mot stranden. Allt i Canggu ligger rätt så utspritt så det bästa är att ta sig runt med moped. Men eftersom vi inte vill dö så kämpade vi på med våra tappra små fossingar. Vi hittade ett vietnamesiskt ställe nära stranden som vi bestämde oss för att käka på. När vi sedan kom tillbaka till vårt rum så hade våra roomies kommit tillbaka så vi började samtala med dem. Alla var ifrån Sverige. Matilda, Linnea och Jessica som reste tillsammans och Jacqueline som reste ensam. Vi käkade även middag med M,L,J senare på kvällen.

Morgonen efter käkade vi även frukost med dem på ett café som heter crate. Alla blev väldigt nöjda med sina beställningar men Linnéa blev nog helt frälst av sin smoothiebowl tror jag.

Efter frukosten hängde vi på stranden. Vi badade i sjukt höga vågor! Det var roligt men det var mycket stora pinnar/grenar, stenar och skräp i vattnet så man fick vara försiktig med var man satte fötterna.

Efter stranden gick vi hem och jag tog en dusch medan de andra badade en stund i poolen. Senare på kvällen käkade vi asgod pizza. Efter middagen bestämde vi oss för att köpa snacks och kolla på film på vårt boende, men när vi kom tillbaka så var tyvärr tvn redan upptagen. Linnéa fick ont i huvudet så hon gick och la sig medan jag låg och läste. Våra roomies hängde nere vid tvn en stund men sen sa de också godnatt.

Dagen därpå steg vi upp och vandrade till café organic för att käka frukost. Efter det packade vi ihop våra saker och bytte boende till Canggu beach hostel.

Vi var där rätt tidigt så vi fick vänta med att checka in. Dock inte problem för oss, vi bytte om till bikini och hängde vid poolen tills det var dags att checka in. Där vid poolen mötte vi en trevlig svensk tjej vid namn Liv. Vi åkte med Liv till en restaurang där hon ätit mat tidigare och mummaaaa va gott det var. Linnéa och Liv åt dessutom en supergod chokladfondant till efterrätt. Sen åkte vi tillbaka till vårt hostel och hängde lite med Livs vänner och sen var det dags att sussa.

Dagen efter så gick vi upp och käka frulle för att sedan inta poolen. Där spenderade vi större delen av dagen. Där träffade vi även två tjejer ifrån England. Vi käkade middag med dem och två andra. Efter middagen så skulle vi ta oss in till civilisationen då vi bodde mitt ute i ingenstans.

(Dessa små sötisar bodde precis bredvid vårt boende)

Vi skulle möta upp Motala (tjejerna ifrån vårt förra hostel. Vi kallar dem motala för att de kommer därifrån). Detta var dock lättare sagt än gjort. Vi trodde att vi kunde gå över stranden till stället vi skulle mötas på men när vi kom ditt så fanns det inte så mycket till strand kvar... Så det var bara att vända om och försöka få en uber till vårt boende som kunde köra oss.

Detta också lättare sagt än gjort. När vi stod och väntade på ubern så kom det en kille som jobbade på vårt hostel och frågade om vi ville ha gratis skjuts på hans moppe men vi tackade artigt nej. Ännu en gång; vi vill gärna inte dö. Hans svar var; "Lokalbefolkningen kommer att bli arga om ni tar en uber". Vi svarade att vi var medvetna om det och sen åkte han tillbaka. Vi väntade på vår chaufför i 45 minuter och när han väl plockade upp oss så stressade han in oss i bilen och sa; säg bara att jag är eran vän som hämtar upp er. Man känner sig som en brottsling bara för att man åker en onlinetaxi i detta land.

Vi tog oss till klubben där vi skulle mötas men som misstänkt så hade tjejerna gått iväg till ett matställe utan oss då detta tog hundra år. Vi lyckades få tag på wifi på klubben och kunde därför nå dem för att sen möta upp dem och käka nachotallrik med ett glas sangria!

Efteråt drog vi till klubben hängde där ett tag och sen åkte vi tillbaka till våra hostel. Morgonen därpå åkte vi vidare till Ubud!

/ N

Likes

Comments

Första stoppet i Seminyak blev Bedplus Backpacker. Därinne blev vi bemötta med ett stort leende av personen i receptionen. Vi delade rum med ett flertal personer, varav fyra av dem var svenska tjejer. De hade hittat varandra på internet och bestämt sig för att resa tillsammans. De träffades en gång innan avresa för att se om de klickade, men då hade de redan bokat flygbiljetten. Haha vissa människor är bra roliga och modiga. Det hade fungerat bra mellan dessa i alla fall.

Första dagen letade vi upp Nalu Bowls. Vilket är ett café de flesta besöker under sin vistelse i Seminyak eller Bali överlag då det finns på fler ställen. Hur som haver var vi ju tvungna att testa dessa smoothiebowls som alla pratat så gott om. Herregud ska jag säga er. Jag skriver detta inlägg i efterhand så nu sitter jag med facit i handen och detta är den bästa och godaste smoothiebowlen jag har ätit. Jag skulle gifta mig med den om jag kunde.

Jag hittade första och andra boken i twilightserien på ett hostel och jag var bara tvungen att läsa dem. Det var som att åka tillbaka till sitt femtonåriga jag igen. Jag insåg att jag var lika besatt av serien nu som då. Jag behövde läsa de andra två böckerna också!!! Vi letade runt länge efter en bokhandel men de hade bara första boken. Så jag hörde av mig till världens bästa Mervi (Linnéas mamma som är bibliotikarie, för er som inte visste.). Hon hjälpte mig att låna e-böcker ifrån Nykvarns bibliotek så jag äntligen kunde läsa klart serien. Wohooo, vilken räddare i nöden!

Jag tror vi spenderade två nätter på detta hostel. Vi gick mest runt och kollade in alla fina butiker och caféer. Jag vet inte hur många gånger vi sagt "men åh kolla va mysigt", i Bali. Allt är verkligen mysigt deluxe där. Vi käkade dessutom middag på ett jättemysigt ställe på stranden med en fin solnedgång.

Nästa boende i Seminyak hette Umahku. Vi kom lite tidigt dit så vi var tvungna att vänta med att checka in. Inga problem tänkte vi, vi intar poolen! Men då började det att regna så vi låg under tak och läste istället tills vi fick checka in. Vi käkade sååå god middag på en fin restaurang. Linnéa har tjatat hela resan efter en god laxpasta och nu fick hon den äntligen. Lycklig tjej var bara förnamnet. Min mat för en riktig jäkla höjdare också. I Bali vet de hur man lagar asiatisk mat, västerländsk mat och så jävla goda frukostar!! Älskar att äta här.

Andra dagen började med ytterligare en fantastisk frukost på älskade nalu bowls. I stort sätt hela dagen spenderade vi vid poolen. Vi käkade en supergod middag på en restaurang som tillhörde vårt boende.

Tredje dagen checkade vi ut och käkade frukost på caféet som tillhörde boendet. Vi bokade boende i Canggu och en uber att ta oss dit med. När det står i uber-appen att chauffören är framme så går vi ut och möts av en vanlig taxi. Han säger mitt namn och något om att alla uber-bilar är upptagna. Jag frågade om det fortfarande var samma pris och han svarade ja så då åkte vi med honom. Fattar inte riktigt hur detta gick till men aja!

/ N

Likes

Comments

När vi den 17e april landade i Kuta på Bali i Indonesien så försökte vi boka en Uber från flygplatsen då taxin där tog överpris deluxe. Men ubern skrev ett meddelande och frågade om vi kunde möta honom vid ett hotell nära. Vi såg skylten till hotellet och skrev okej vi kommer. Vi gick ifrån vårt wifi, kommer fram till vägen och ser att det är omöjligt att ta sig till hotellet som ubern ville. En svarttaxi åker förbi och frågar om vi vill ha skjuts. Han säger samma överpris och vi prutar ner det till ett vettigt pris.

Äntligen anländer vi till vårt boende Captain goose. På en väg vid ingången är det en målning av en gås med en svensktröja, det finns en tavla med en bild på Stockholm och ett målat porträtt av Zlatan. Det var tydligen en svensk kvinna som ägde detta ställe, som att man kunde missa det liksom...
Vi checkade in och installerade oss i vårt rum. Där började vi prata med en tjej ifrån Kanada som förklarade situationen med ubern. Tydligen så är uber, grab och allt vad som finns att boka online när det gäller taxi, strikt förbjudet. Därför är det svårt att få tag på sådana nära ställen där det finns mycket vanliga taxibilar. Hon hade åkt en uber och en taxichaufför hade sprungit fram och slagit på motorhuven. De anser antagligen att uberchaufförer tar deras jobb.

På kvällen hittade vi en supermysig grekisk restaurang med jättegod och billig mat! Dagen efter hängde vi mestadels vid poolen på vårt boende med näsorna i en varsin bok. På kvällen gick vi till ett ställe som hette Sky Garden, det är en nattklubb med ett flertal våningar. Från klockan 17 till 21 så ingår det middagsbuffé och gratis drinkar i entréavgiften (som dessutom var svinbillig). Så det var väldigt värt må jag säga.

Dagen efter käkade vi frukost, checkade ut och drog vidare till Seminyak.

/ N

Likes

Comments