Tankar och funderingar


För att ge lite bakgrund till hur tankarna gick innan vi reste iväg kommer här några utdrag ur ett inlägg jag skrev ca tre veckor innan vi åkte hemifrån.

"Om mindre än tre veckor reser jag och min andra halva iväg på livets äventyr. Vi ska åka till andra sidan jorden på obestämd tid. Allt vi vet är att vi har ett års working holiday visum från den dag vi åker in i landet. Vi ska åka till Australien! Landet som varit min dröm sedan så många år tillbaka. Jag trodde ärligt talat inte att den dagen skulle komma då jag sökte om arbetsvisum i Australien. Men så blev det. Jag har alltid vetat att jag ska se Australien, men också insett att det är fruktansvärt stort. Vi ville ha möjligheten att tjäna pengar under resans gång då man en gång åker så långt, för att kunna se så mycket som möjligt.

Allt känns fortfarande overkligt, kan inte förstå att alla pusselbitar plötsligt föll på plats. Filip fick ledigt från jobbet på obestämd tid, jag är frånvaroanmäld från universitetet och vet inte när eller om jag ska återvända. Om en vecka flyttar vi ut från vår älskade lägenhet. Vårt första gemensamma hem. Men runt hörnet väntar äventyr. Ett liv från dag till dag där vi ska få uppleva och se så mycket, utan vetskap om när vi egentligen kommer hem igen. Det kan vara om en månad, om tio veckor, sex månader, om ett år. ..."

"...Vi kommer stretcha budgeten så långt det går, det känns konstigt att det enda som begränsar oss är pengarna. Australien är inget billigt land och jag undrar om vi kommer bli tvungna att reducera våra planer vartefter som pengarna rinner iväg. Vi ska mellanlanda i Singapore ca 1,5 dygn, staden där vi bott i över två månader. Kärt återseende. Sedan flyger vi vidare till Perth och börjar ta oss an Australiens västkust. Reseplanerna sträcker sig tusentals kilometer genom öknar, vingårdar och korallrev. Kanske vi blir tvungna att tänka om helt. Ingen aning om vi kommer behöva jobba i Perth eller om vi ens kommer hitta något jobb. Jag kan tänka mig att flytta ut till en farm i outbacken men F är inte lika pigg. Vi vet inte om vi kommer bo på hostel eller signa up på en lägenhet någonstans.

Efteråt vill vi se östkusten. Sydney, Surfers paradise, Whitsundays, världens största sandö, Cairns... Det finns oändligt mycket att se. Drömmen hade självfallet varit att även kunna besöka Melbourne, The great ocean road, Tasmanien, Adelaide, samt inlandet med Alice Springs och Uluru, krokodiler i Darwin... ja ni hör ju. Men Australien är oändligt stort och det gäller att vara ödmjuk. Jag är nöjd bara vi tar oss någonstans. Man ska heller inte underskatta hur tungt det är att vara på resande fot en längre tid, att hela tiden uppleva saker och inte ha någon fast punkt, dela hostel med okända människor från hela världen. För att inte tala om att inte se sin familj eller sina vänner på en lång tid. Samtidigt kan man ju inte annat än älska det! Att resa är bland det bästa som finns och jag känner mig lyckligt lottad som har möjligheten att göra det här. Oberoede hur det går. Efteråt vet vi!

Imorgon och söndag ska jag jobba sista dagarna på Viking Line innan resan. Utflyttningsfesten är över, jag har sålt min bil. Flyttlådorna står redo i vardagsrummet. Visumet och flygbiljetten är redo. Frågan är om jag är det."

Några dagar innan vi skulle resa iväg blev jag sjuk och fick feber. Hela packandet kastades upp och ner och det kändes som om så mycket ännu var på hälft. Efteråt är jag otroligt glad över att jag gjorde så mycket jobb hemma innan med att planera resan längs västkusten och annat, det underlättar enormt att ha så mycket som möjligt klart innan man är på plats, för då har man varken ork tid eller möjlughet att sitta vid datorn och göra research. Så det garanterade att vi fick en så lyckad resa trots att tidtabellen var begränsad (som det ju blir med hyrbil).Hursomhelst. Det visade sig att bara en månad efter att inlägget skrevs skulle jag ha upplevt så många saker som jag aldrig tidigare hade kunnat föreställa mig, känner mig otroligt lyckligt lottad. Så här långt har allt gått perfekt och ingen är lyckligare än jag! Och vi har så många äventyr framför oss ännu, can't wait!

Bilderna i inlägget är lånade

Likes

Comments

WA, Vardag i Australien

Mitt namn är Hanna, jag kommer från sydvästra Finland och sedan ungefär en månad tillbaka befinner sig jag och min pojkvän Filip mig i paradiset ovan, nämligen Australien! Vi är här på working holiday vilket betyder att vi officiellt har ett år på oss att resa och jobba i Australien. Hemma är allting på paus och vi kan stanna så länge vi känner för det och pengarna räcker. =) Vi har ordnat med allting själva från start, ett äventyr helt enkelt!

Själv har jag alltid drömt om att resa till Australien, och lyckligtvis dök det perfekta tillfället upp för oss båda. I bloggen kommer jag skriva om livet här nere och förhoppningsvis ha ork och möjlighet att även lägga upp bilder från våra dagar. Ska även försöka skriva ikapp lite om vad som hänt sedan vi landade i Perth, vi har haft det så fantastiskt så kan knappt tro det själv!

​Tillgången till wi-fi i Australien är ganska begränsad (long story) och samma gäller för datorn jag har med mig, så vi får se hur det blir. De flesta dagar är fulla med program men ska försöka lägga upp något då jag hinner. Jag hade egentligen tänkt skippa detta med blogg, jag har bloggat till och från sedan 2010 och vet att det går lite upp och ner med inspirationen, men har ändå kommit till vore kul att skriva om alla upplevelser för att kunna gå tillbaka och läsa senare. Hoppas ni kommer gilla det!

Likes

Comments