Vi förflyttade oss under gårdagen till staden Puyo via buss, men innan vi gjorde det så provade vi på rafting. Vilken grej alltså, bland det roligaste jag gjort. Floden vi åkte på var perfekt för att vara första gången, men nästa gång är det mer action som gäller! Har tyvärr inga bilder på detta, men lovar att det var otroligt roligt.

Dagens utflykt blev till en del av Amazonas djungeln. Vi började med att besöka byn Kotococha där vi blev ansiktsmålade.

Sedan fortsatte färden på floden via en träkanot. Avslutade åkturen vid en liten hydda där vi fick provsmaka hemmagjord whiskey och te med smak av kanel.

Efter lite klättring uppför kom vi till ett helt fantastiskt ställe där vi hade utsikt över río pastaza. Låg i hängmatta och vila en stund innan vi provade på jättegungan över djungeln. Helt underbar känsla!

Blev ett kort stopp för lunch innan vi började vår hike i djungeln. Väldigt trevlig vandring men för varmt! Svettades på alla ställen man kan svettas ifrån plus några fler. Våra guider visade oss hur man flätade kronor, blödande träd vars "blod" används för att bota infektioner samt djungeltelefonen. Så nu vet jag hur jag ska kontakta människor om jag går vilse i djungeln. Slutet på vandringen var bäst. Då kom vi till ett underbart vattenfall! Helt fantastiskt efter den svettiga vandringen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag hyrde vi cyklar för 5 dollar och gav oss iväg längst med vägen som skulle vara kantad med vattenfall. Det var den också, vissa maffigare än andra och höjdpunkten var Pailon del diablo! Vattenfallet jag tjatat om sen vi kom hit. Cykelturen gick ganska smärtfritt då det mestadels gick nerför, vilket var väldigt skönt. Avslutade turen med Jacuzzi on the rock, som låg längst ner i ravinen så fick gå nerför längst bergväggen en bra bit. Uppför var inte lika kul, men skönt i efterhand med lite träning. Tog en taxi hem tillsammans med 4 andra trötta cyklister.

Glömde Sofias kamera vid ett ställe vi stannade och tog kort på. Som tur var låg den kvar när vi väl kom på det och fick åka med några locals till platsen där vi tagit korten. Ibland ska man få ha lite tur!

Pailon del diablo

Jacuzzi on the Rocks

Likes

Comments

Varför finns det alltid en "gamla stan" när man kommer till en större stad? Det är fint för dit går jag alltid känns det som. Har alltså besökt gamla stan här i Quito idag, och sett på katedraler och statyer. Blev tillfrågade av en polis om att ta kort, vilket vi artigt tackade nej till. Då ville han se våra pass??? Vi bara gick... Annars mysigt ställe, mycket upp och nerför. Tacka vet jag bussar och att de endast kostar 25 cent att åka med.

Åkte under eftermiddagen buss cirka 2 timmar till staden Otavalo där en av sydamerikas kändaste marknader finns. Vilken marknad, man kunde köpa allt! Fina färger och tyger, sjalar och stickade tröjor av lamaull. Sofia och jag åt middag i ett av stånden för 35kr?!!?! Jag kunde faktiskt inte hålla mig till Bolivia som jag först bestämt  så köpte en tröja och en sjal, slutpriset tack vare Sofia blev 22 dollar. Jag har inte hjärta att pruta, tycker så synd om dessa människor som gjort dessa vackra hantverk så ska jag bråka om 5-10 dollar. Det kanske kan anses mycket men mitt hjärta blöder när jag ska försöka pruta så slutar med att jag går med på priset de begär för att slippa denna hemska upplevelse.

Dock kan jag lova att jag kommer köpa flera tröjor, filtar och sjalar i Bolivia. Ni skulle sett filtarna! De är helt underbara (ser dem i utkanten på en av bilderna från marknaden), måste bara ha en eller 2... haha.

Måste även få dela utsikten som var under bussfärden. Bilderna kan inte ens till hälften visa detta helt underbart vackra landskap som jag nu befinner mig i. Sitter som fastklistrad mot bussrutan, går inte sluta titta ut genom fönstret.

Likes

Comments

Galapagos, vart ska jag börja? För mig var Galapagos helt underbart. Galapagos är inte invaderat av turism, det finns inga bananbåtar eller vattenskotrar att hyra. Här finns öarna, naturen och djurlivet. Galapagos är djurlivets rike, vi får vara här och hälsa på under deras villkor vilket jag tycker är helt underbart. Här slänger man inte skräp hur som helst, här får man till och med inte hänga upp sina kläder i träden när man solar utan det finns speciella ställen att hänga på för att skydda träden. Här är man bara, här får man titta, ta kort men sedan lämna platsen som den var när du kom. Här är det helt enkelt som det ska vara.

Jag hann tyvärr inte besöka alla öarna i Galapagos, inte heller dyka så mycket som jag önskat. Men jag hann bli förälskad i detta ställe, och någon gång kanske jag kan få komma tillbaka hit och hoppas då att det fortfarande är djuren och naturen som är prio ett. Förhoppningsvis med flera hundra tusen på resekontot så man kan göra allt det man önskar man hade råd med för Galapagos är dyrt!

Rest precis en månad idag. Tiden har verkligen gått så fort, känns knappt som en vecka. Nu befinner jag mig i Quito och har återförenats med Sofia. Vad våra planer blir härifrån får vi se. Det enda som är helt säkert just nu är att vi den 26 november påbörjar vår vandring längst Inkaleden för att till slut nå machu picchu 🗻

Likes

Comments

Har försökt att hitta på aktiviteter som inte kostar en förmögenhet de senaste dagarna. Vilket är extremt svårt här. I måndags besökte jag Tintoreras, en liten ö utanför Isla Isabela. Väldigt speciellt landskap men vackert. Hann även med snorkling där jag lyckades få till en selfie med en sköldpadda! Nöjd! Under eftermiddagen tog jag båt tillbaka till Santa Cruz, mår så dåligt av att åka speedbåt. Verkligen inte min grej.

Idag äntligen tittade solen fram igen, hela dagen ☀ Jag tog på mig träningskläderna och gick till Tortuga bay, en extremt vacker jättelång sandstrand. Där blev jag sedan liggandes hela dagen, gick hem småbränd men nöjd. Bästa av allt var att det var en helt gratis aktivitet.

Likes

Comments

Tog morgonbåten över till Galapagos största ö idag, Isla Isabela. Hamnade i sällskap med 2 andra tjejer som reser själva så vi tre tog sällskap, eller jag bara antog att jag fick hänga på och gjorde det ;) Vi gick och hyrde oss cyklar för att smidigare se oss omkring i omgivningen, och det blev ett riktigt träningspass. Cyklade uppför i vad som kändes som mil men som kanske var 3 km till ett utsiktstorn med jättefin utsikt.

Hann även med att besöka ett uppfödninscenter för sköldpaddor och titta på flamingos. Avslutade med ett dopp i havet tillsammans med alla iguanas.

Det är skönt med lite sällskap igen, men också jobbigt...Många viljor och börja ta hänsyn till andra personer igen är svårt. Levt precis som jag velat ett tag och nu ska jag vänta på folk, gå till en annan restaurang för den ena inte vill ha vad som erbjuds på menyn och vice versa. Att resa ensam är verkligen inte så dumt ändå!

Likes

Comments

Dagens dykning var vid ett ställe som kallades för Gordon Rocks. En annan dykfirma krävde minst 20 dyk i bagaget för att få dyka här och jag förstår verkligen varför såhär i efterhand. Första dyket var mest panik... Jag upplevde vattnet väldigt strömt och kunde inte slappna av då jag paniksimmade för att hålla mig till gruppen. Inte ett jättelyckat dyk då luften tog slut på 20 minuter. Andra dyket var jag mer beredd på förhållandena och kunde genomföra dyket på ett bättre sätt. Idag har jag sett väldigt mycket olika vattendjur. Jättefiskar nästan lika långa som mig själv, havssköldpaddor, hammarhajar i mängder, rockor, sälar och mycket mer som jag med min kunskap om vattendjur och fiskar inte kan uppge namnen på. En härlig dag på havet helt enkelt. Imorgon tar jag färjan över till en annan ö för att snorkla med pingviner 🐧🐧

Likes

Comments

Blev verkligen ett äventyr idag, både av positiv och negativ karaktär. Dök på 2 olika ställen runt ön Baltra och fick se så mycket olika fiskar och vattendjur. Så nöjd när jag under sista dyket möttes av 2 hammarhajar, sånt adrenalin att jag helt glömde bort att fota ordentligt. Får se om jag har lika tur imorgon och kan prestera bättre med kameran. Dagen gick bra och dyken blev lyckade för min del. Måste säga att det är verkligen är på en helt ny fantastisk nivå att dyka här, älskar dykningen mer och mer för varje dyk.

Tyvärr går det inte alltid som planerat när man dyker. Vår divemaster/guide var lite väl nonchalant enligt min mening. Jag har lärt mig att när det är en viss mängd luft kvar i tuben är det dags att gå upp, då är det inte din luft kvar utan din parkamrats. Använder du den luften, kan du "döda" kamraten om dennes luft tar slut då hon kan drunkna. Här dyker man upp all luft själv... Vilket jag inte stödjer men gjorde det ändå. Vid 800 psi bad jag om uppgång under andra dyket vilket divemastern nonchalerade. Vid 500 igen, med samma resultat. Plötsligt tog en av kvinnornas luft helt slut och hon fick då dela luft med divemastern som fortfarande ville fortsätta dyket... Lustigt nog. Han fick vid detta tillfälle syn på en haj och simmade iväg utan kvinnan som delade luft med honom. Där var hon då på 16 meters djup utan luft. Som tur var uppfattade jag situationen och simmade snabbt fram med mitt extra munstycke och med knappt 500 psi kvar var vi tvugna att göra en nöduppstigning utan divemastern då luften annars tagit slut på några minuter. Detta är inte okej, men som tur är är man fler i vattnet och kan på så sätt ta vara på varandra. Tror denna kvinnan tackade mig 20 gånger på båten för att jag räddade hennes liv. Hon hade nog klarat en uppstigning utan luft utan att drunkna, men ändå sånt här ska inte hända. Vi ska alla dyka tillsammans imorgon med så får hoppas allt går som det ska utan några missöden.

Likes

Comments

Den första tanken som slog mig när jag landade var är detta ett skämt? Såg ut som ett torrt ökenlandskap och det enda som var en uns grönt var kaktusarna. Efter färd i buss samt båt i 45 minuter kom jag fram till Puerto Ayora, som är samhället där jag tänkt att jag ska bo under 8 nätter. Wow vilket ställe! Tog en promenad runt omkring i området och fullständigt älskar det. Det är rent, folk är trevliga, mycket djurliv och bara allmänt supermysigt längst med gatorna. Tror jag kommer trivas superbra här under denna veckan!  

Bokade in mig på två dagar dykning nu de kommande dagarna med start imorgon, hoppas och håller alla tummar att det blir bra och att jag får se mycket häftigt djurliv nu.

  • 159 readers

Likes

Comments

Sitter på flygplatsen i Quito och inväntar mitt sjätte flyg på 3 veckor. Detta flyg ska alltså ta mig till Galapagos, äntligen! Rest i snart 2 dygn utan ordentlig sömn, börjar kännas. Bussen tillbaka till Panama City var lika kall den, förstår inte deras överdrivna resurser på AC, vem vill åka en buss på 15 grader??? Benutrymet var inte heller att leka med, inte ens jag kunde sitta rakt med mina ben, då är det illa ;)

Måste erkänna att jag tycker det gått väldigt bra att resa ensam. Möt många människor och haft många samtal jag aldrig kommer glömma. När man reser ensam dyker möjligheter upp som aldrig skulle dyka upp om man reser flera, till exempel imorse blev jag tillfrågad om jag ville med ut och segla med en äldre herre. Hans båt hade bara plats för två och därför letade han efter en person som reste ensam. Så himla synd, hur kul hade det inte vart att segla liksom ;)

Nej men man får tänka sig för vad man gör och utsätter sig för. Det värsta med att resa ensam tycker jag är män. Många män förstör väldigt mycket genom att gå efter en, busvissla, slicka sig runt munnen och skrika efter en. Aldrig förstått grejen med detta beteende!? För mig är det endast äckligt. Men nog om män nu, denna resa är min och bara min. Positive thinking 👊

Likes

Comments