Vihdoinkin kerkeen päivittää tänne. Oon ollu Havaijilla jo yli kuukauden ja mulla on niin paljon hyviä postauksia tiedossa, mutta pitäs vaa löytää jostain aikaa, että kerkeen niitä kirjoittaa. Nyt saatte lukee vähän mun koulusta.

EF:n koulu on Waikikillä aivan rannan lähellä, hienon kerrostalon seitsemännessä kerroksessa. Opiskelijoita on luultavasti n. 300, mutta joka viikko joku lähtee, kun taas joku uusi tulee. Koululla on tosi hienot ja kotosat tilat. Usein opiskelijat jäävätkin koulun loputtua koululle hengailemaan kavereiden kanssa.

EF:n koulu on kansainvälinen ja koulussa on vain EF:n opiskelijoita. Pääoppiaineena on englanti. Sitä opiskellaan erillaisia oppikeinoja käyttäen. Koulu alkaa jokatoinen päivä 8.30 ja toisena 14.20. Jokainen EF opiskelija saa valita itselleen haluamansa spinclassin. Spinclass on vapaavalintainen aine, jota opiskellaan englannin lisäksi n. 2h viikossa. Spinclassiksi voi valita mm. ukulelen soittoa, hula tanssia, leffatunnin, surffauksen, englannin kieliopin tai vaikkapa Havaijin kulttuurin. Itselläni on tällähetkellä spinclassina surffaus. Olen tykännyt surffauksesta todella paljon, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.

Koulunkäynti on aika chilliä täällä, koulupäivät on lyhkäset eikä ole kokeita tai läksyjä. Mielestäni se on ihan kiva, koska sitten jää enemmän aikaa kaikelle muulle kivalle. Tunnit on tosi tehokkaita ja nyt jo kuukauden jälkeen huomaan ison muutoksen mun englannin kielessä.

Tältä näyttää mun viikko koulussa:

Ma:

8.30-9.50 Englantia (Yleensä ensimmäisellä tunnilla puhutaan opettajan tai parin kanssa erillaisista asioista)

10.00-11.20 Englantia (Toisella tunnilla tehdään kielioppitehtäviä kirjasta)

Ti:

14.30-15.50 Media (Media tunnilla käytetään Ipadejä)

16.00-17.20 Englantia

Ke:

8.30-9.50 Ilab (Ilab tunti pidetään tietokone luokassa)

10.00-11.20 Englantia

11.30-12.50 Surffausta

13.00-14.20 Surffausta

To:

14.30-15.50 Ipad

16.00-17.20 Englantia

Pe:

8.30-9.50 Englantia

10.00-11.20 Englantia

11.30-12.50 Lecture: Advanced ( Joka perjantai joku opettajista pitää valitsemastaan aiheesta luennon luokalle)

Ennen Kielikurssin alkamista, jokainen tekee kotonaan tasokokeen. Tasokoe koostuu luetun- ja kuulun ymmärtämisestä. Tasokokeen perusteella selviää minkä tasoiselle luokalle pääset. 6 viikon välein tehdään uusi tasokoe ja katsotaan pääsetkö etenemään seuraavalle tasolle. Itse pääsin heti EF:n parhaimmalle tasolle, mutta halusin mennä yhden alemmaksi, koska tunnit tuntuivat hieman liian haastavilta.

Kaikenkaikkiaan oon ollut tosi tyytyväinen EF:n kouluun ja opetukseen.  Seuraavassa postauksessa kerron mun viikonlopusta, kun vuokrattiin kavereiden kanssa auto ja kierreltiin saarta.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - napsauta tästä!

Likes

Comments

Noniin nyt olen ollut Havaijilla viikon ja voin sanoa, että oon päässy paratiisiin!🌴😍 Aattelin nyt tässä postauksessa kertoa mun läksäreistä ja lennoista. Seuraavassa postauksessa kerron sitten mun hostperheestä ja ekasta kouluviikosta.

Eli n. kaks viikkoo sitten pidin läksärit kotonani, joten sinne ei sitten niin paljon porukkaa mahtunut kun oisin halunnu. Olis ollu kiva vuokraa joku tila nii ois mahtunu enemmän, mutta päätin käyttää ne rahat sitte mielummin täällä Havaijilla. Juhlien teemana oli tietty Havaiji! Ostin erilaisia koristeita pilailupuodeista ja löysinkin yhden tosi hyvän liikkeen, josta löyty kaikenlaista Havaiji aiheista tilpehööriä. Yritin säästää mahdollisimman paljon ja tehtiinkin aika paljon koristeita itse. Hienoin luomus varmaan olikin ruokapöydän päällä ollut palmukoriste, joka koottiin ananaksista ja jonkun kasvin oksista.


Harmi, että unohdin ottaa tarkemmin kuvia koristeista ja muutenkin kuvien ottaminen jotenkin unohtui siinä hulinassa😭 Olis ollu kiva, että ois saatu joku kiva ryhmäkuva, mutta onneks nyt ainaki näit parikuvii löytyy. Kiitos vielä mun rakkaille kavereille ihanista läksärilahjoista ja kirjoituksista mun aloha kirjaan❤Läksäreiden jälkeen olikin enään noin viikko lähtöön. Aika meni jotenkin tosi nopeesti ja en vain osannu aatella keskiviikko iltana, että seuraavana aamuna lähtisin Havaijille. Pakkasin vikana iltana mikä oli ehkä hieman typerää näin jälkikäteen aateltuna, koska unohin aika paljon kamaa kotiin mitä oisin tarvinnu täällä.... Mutta siis torstai aamuna lähdin kentälle n.6 aikaan. Moni kaveri ois halunnu tulla sanoo heipat kentälle, mutta tiiän et oisin itkeny niin paljon, joten en halunnu ketään sinne😂

Eka lento oli Helsingistä-Lontooseen, joka kesti 3 tuntia. Lontoossa kerrottiin tosi selvästi kaikki tärkeät tiedot jatko lennoista ja pitääkö matkalaukut hakea vai menevätkö suoraan perille yms. Lontoossa oli hyvin vaihtoaikaa ja kerkesin vähän katella kauppoja ja söin hyvän aamupalan. Seuraava lento olikin sitten hieman pidempi. Lento Lontoosta-Los Anglesiin kesti 11 tuntia. Lentokone oli aivan älyttömän pitkä ja mulla paikka aivan viimeisellä rivillä. Tuntui kun ois jossain junassa ollut, kun se oma paikka ei meinannut millään tulla vastaan. Losissa pitikin sitten hakea matkalaukku ja viedä uudestaan drop in:iin, mutta onneksi kaikki meni todella hyvin ja kerkesin hyvissä ajoin viimeiselle lennolleni kohti Havaijin, Oáhu saarta.

Eli seuraavassa postauksessa sitten tekstiä mun hostperheestä ja ekasta kouluviikosta.


Likes

Comments

Moi! Olen 17 vuotias tyttö Helsingistä. 10 päivän päästä lähden viettämään vaihtovuottani Havaijille. Tarkoitukseni olisi päivittää ahkerasti tätä blogia ja pitää teidät ajantasalla elämästäni.

Elikkäs noin puoli vuotta sitten äitini alkoi puhua, että eikö olisi kiva lähteä lukion tokalla luokalla vaihtoon. En itse ollut asiaa kummemmin miettinyt. Vitsailin äidille, että voisin lähteä Havaijille. Aloin itsekkin innostua ideasta ja löysimme melkein heti pienellä googlailulla, että EF järjestää kielimatkoja Havaijille. EF järjestää eri pituisia kielikursseja ja itse valitsin 6 kk mittaisen jakson. Se ei ole liian pitkä eikä liian lyhyt ja halutessa sitä voi vielä pidentääkin.

Valitsin Havaijin vaihtomaakseni, koska sinne matkustaminen on aina ollut yksi suurista unelmistani. Eikö olekin hienoa, että voi sanoa olleensa Havaijilla vaihdossa;) En malta odottaa, että pääsen näkemään Havaijin upeita hiekkarantoja ja tunnettuja nähtävyyksiä, kuten pearl harbour. 

Valitsin majoittuvani perheessä. Kesän aikana sain tietää, että olen saanut isäntäperheeni. Perheeseen kuuluu 13- ja 15 vuotiaat pojat, 11 vuotias tyttö, isä ja äiti. Perheen isä on Dj ja äiti järjestää Honolulussa erilaisia tapahtumia. Perheessä on 5 kissaa ja 2 koiraa, mikä on ihanaa sillä rakastan eläimiä. Sain myös kuulla, että lisäkseni perheessä majoittuu 5 muuta EF opiskelijaa! Järkytyin hieman ensin tiedosta, koska EF oli aikaisemmin kertonut, että perheissä voisi olla lisäkseni toinenkin EF opiskelija, mutta 5? Asiaa ajatellessani enemmän olen löytänyt siitä paljon hyviä puolia ja uskon, että meillä tulee olemaan todella hauskaa.

Tuntuu vain niin epätodelliselta, että matkaan on enään vain 10 päivää ja kohta olenkin jo nauttimassa Havaijin lämmöstä ja hiekkarannoista. Seuraava postaus varmaan tuleekin sitten Havaijilta<3


Likes

Comments