Hej alla!
Förlåt att jag har varit frånvarande under en längre tid, men det har hänt så mycket. Det kommer inte skrivas något om de dagarna. För att ändå visa lite vad vi har gjort kommer jag lägga upp lite bilder från de dagarna. Något som kanske också är värt att nämna är att Mårten (min bror) dök upp i söndag och kommer symas på några av bilderna. Om ni vill ha detaljerad info om vad som hände så kan ni vända er till de ni känner som är på denna resa och kan förklara.

Idag var det skola, tillbaka till morgonlektionerna som jag föredrar. Efter en lunch på ett tacoställe gick vi för att mötas upp vid the Square. Därifrån gick vi till en ny yta vi har hittat på en kulle där man ser ut över havet. Koner ställdes upp och world-championship drogs igång. Fotbollen gick bra ändå, Agnes lag kom längre än mitt lag så det var inte lika bra. Efter det drog jag och Agnes till stan för att hitta något till Noreen, Felicia åkte hem för att packa. Juste kanske ska meddela er om att Agnes har flyttat in till oss hos Noreen. Lång historia kort, vi hittade inget åkte hem, packade i ordning, åt, åkte på disco, satt utanför där musiken var som tystast.

Hoppas alla hare bra hemma!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Dagen började halv 10 då allting gick ovanligt Smooth. Vi var tidiga till aktiviteten för dagen, vilket var laserquest. Sjukt roligt, måste jag verkligen göra igen! Det var verkligen sjukt kul!
Krångligt att förklara, ni får pröva själva.

Skolan börjad rosmarin vanligt kl 13.30. Lektionerna är sådär roliga, vi har tre lektioner, de första två har vi med en typ 60 professor vid namn Joel. Han bara pratar och vi hinner inte med det vi ska göra, han är sjukt smart men han är alltid överallt och hoppar hur mycket som helst. Den som vi har sista tiden är James en 27årig kille som bor i Italien men är ursprungligen från Bournemouth. Han är rolig och förstående, han vet vart gränserna går och är mer personlig än Joel.

Lektionerna lär man sig mer eller mindre på beroende på ämne, humör, lärare och tid på dygnet.

På kvällen var det Disco med temat hippie/Coachella. Vi hade varit på primark och köpt lite saker så att vi kunde se ut som hippie/Coachella. Eftersom Felicia redan har den stilen som temat var så behövde hon inte köpa något det var bara jag och Agnes som faktist handlade något.

Efter typ 10 minuter inne i lokalen så kände både jag och Agnes att man inte kunde höra musiken ordentligt, ljudet lär bara och man hörde liksom inget, öronen värkte. Vi gick alltså ut, Felicia följde med även fast hon inte ansåg att musiken lät lika illa. Vi stod utanför och snackade med varandra och andra i typ en timme innan vi blev släppta och kunde återvända till våra respektive värdfamiljer. 

Hoppas alla har det bra hemma!!

P.S

Bilden längst upp är från vårt besök till Tesco i ett större format i söndags när vi var till Splashdown. Jag och Agnes har liksom ett mål att hitta nyttigare alternativ till mat här så vi tänkte att det förmodligen skulle finnas något nyttigt. Tänk er Ica Maxi storlek och vi hittade en del av butiken med lite nyttigare. 

D.S
Likes

Comments

Hej alla!

Engelskan här är nästan flytande, ibland går det dock bättre och ibland sämre. Det beror på situation och ibland person. För Felicia och Agnes verkar allt gå superbra. De är båda superduktiga och har verkligen ett flytande språk.

Iallafall, Idag åkte vi till en galleriaish. Jag förstod mig inte riktigt på tanken med byggnaden castlepoint (se bild) affärerna är verkligen på utsidan, osmidigt och det hjälper ingen. Men jag och Agnes köpte jeans Felicia köpte en handkräm.

Efter vi återvänt till skolan med bussen började lektionerna som vanligt. Jag föredrar lektioner på morgonen, då har man liksom hela eftermiddagen till annat istället för att avbryta dagen. Liksom aktivitet till halv två då skolan börjar senlektioner i typ tre och en halv timme till fem alltså och sedan vidare till en annan aktivitet.

Noreen måste verkligen vara den bästa värdfamilj man kan ha, hon gjorde en nutellapizza till mig för att det var på min bucketlist. Den var verkligen supergod. Så jag klagar inte.

Ledarna verkar allmänt gladare än tidigare dagar med mycket mer positiv energi allt är så mycket skönare. Jag drar egna slutsatser här men det kan bero på platschefens plötsliga avhopp. Men som sagt det är min egna slutsats.

Hoppas alla har det bra hemma!!

Likes

Comments

Hej alla!

Gårdagen bestod av splashdown, en vattenpark i grannstaden Poole. Vi fick åka en riktig veteranare, den var över 50år gammal, jag tänkte då på mina föräldrar som faktist har upplevt ett samhälle som bestått av sådana bussar.

Splashdown var verkligen down, allt kändes lite epit och lite som badhuset vi har i Sala, men myyycket skräpigare. Så ingen höjdare för mig direkt.

Vi stack därifrån efter ca 2 timmar. Det fanns en stor Tesco-butik där vi köpte lite mer nyttig mat (finns på väldigt få ställen). Sen sov vi lite på några stolar och åkte hem. Agnes käkade hos oss och dagen övergick till kväll så vid 10 drog Agnes hem till sig.

Dagens event var lite mer intressanta, vi åkte till Sandbanks där några av världens dyraste hus ligger (googla). Vi fick pröva standup paddling vilket var sjukt kul. Det var lite tidsbrist så vi fick inte köra så länge. Men det var tävlingar som jag och Agnes vann 3 av 4 gånger.

Vi åkte tillbaka till skolan. Vi fick då veta att platschefen här har slutat (jag tror hon inte slutade självmant) så det är lite kaotiskt hos ledarna. De är så bra, allting går som smort ändå så jag har inget speciellt att klaga på.

Efter skolan åkte vi hem och fick i oss lite mat för att senare åka till kvällsaktiviteten. Vilket bestod av fritid. Jag, Agnes och Felicia gick till en glassbar vi alla velat besöka, stället heter Sprinkles. Stället rekommenderas starkt. Supergod glass, verkligen.

Efter en kort samling återvände jag och Felicia hem. Hon räknar pengar och jag bloggar 😊💵.

Hoppas alla har det bra hemma!

Likes

Comments

Hej alla!
Jag ber om ursäkt för min försening med inlägg. Har ingen bättre förklaring än att det har varit mycket och jag har liksom inte haft ork eller tid.

I torsdags kväll var vi på ett disco eller klubb. Jag dansade sjukt mycket och hade också sjukt kul. Vi dansade med italienare och svenskar, på dansgolvet fanns det folk från massa olika länder.
Verkligen superkul!

I fredags eller igår var det midsommarafton. Skolan började som vanligt, det var trevliga lektioner, vi skulle till grannstaden som heter Christ Church, väldigt intressant. 41 ungdomar + 3 ledare ska alltså åka stadsbuss. Vi delade upp oss i tre grupper och fick tränga oss in för att få plats. Väl där gick vi till en katolsk kyrka. Våran grupp fick sitta på kyrkogården alltså utanför kyrkan i 45 min för att alla skulle få gå in.

Tre grupper tar ett tag att få in i kyrkan och vi fick 6min på oss innan ett bröllop. Intressant eller hur?

Vi åkte hem väldigt fort efter kyrkan. Det fanns inget att se där egentligen. Det var nog 70% penisionärer som bodde i staden.

På kvällen gick jag Agnes (en ny kompis) och Felicia ut och åt pizza. Det var väldigt gott men lite ovanligt med alla smaker. Maten här är ganska smaklös. Vi samlades vid Square vid 8 och gjorde lite lekar. Typ små grodorna och 5kamp (3kamp egentligen). Sen åkte vi hem och dagen var över.

Idag skulle vi åka till Bath, jag har varit väldigt taggad på att åka. Kl 08.30 samlades vi för att ge oss av. Bussen hade inte kommit vid 9, inte heller halv 10. Det visade sig att bussen hade gått sönder på vägen till oss och nästa buss kunde inte komma förrän efter 2 timmar. Ovärt, så vi fick hänga runt på stan. Vi tog en fika och så, vi samlades igen vid 1 för att gå och bowla eller spela minigolf istället för Bath. (Vi ska åka dit nästa helg). Efter några timmar på ett bowlingplace drog vi hem.

Hoppas alla mår bra!

Likes

Comments

Hej alla!
Det blir ett superkort inlägg idag då det inte finns så mycket att skriva.

Det var skola som vanligt, efter det var det aktiviteter och ledarna delade upp oss i lag och vi fick spela fotboll vid en flod. Lagen var för stora, poängräkningen fungerade inte och bollen åkte ned i vattnet hela tiden.

Vi gick alltså sluta tidigare och vi åkte hem. Efter en god middag återvände vi till The Square där vi gick till samma ställe igen och gjorde lite olika små lekar i lag.

Det var typ denna dag.

Hoppas alla mår bra hemma!!

Likes

Comments

Hej alla!

Idag startade min dag med en dusch kl 06.30. Vi åkte till skolan och kom några minuter sent, det var ingen fara för att det var ganska många som kom försent. Det visade sig att jag hamnade i en Advanced class tillsammans med Felicia. Lektionerna är lärorika men inte sådär super roliga.


Efter en lunch spenderad i en park begav vi oss mot The Square där vi samlandes för att bege oss mot shopping, eller hur man nu ska uttrycka det. Jag åkte hem ganska snabbt eftersom att jag vat trött och kände inte för att shoppa i typ 30*C. Efter en stunds sovande var det mat och Felicia hade återvänt hem till oss, maten var god med typ fisk grejer med potatis i ugn. Tror ni de har socker på dem? Det smakade nämligen lite så.


Kl 20.00 samlades vi igen vid The Square och begav oss mot stranden för lite lekar. Vi spelade lite beachvolleyboll och tog mååååånga bilder med Italienarna, jag måste då säga att de verkligen är roliga och vänliga.


Efter allt bildtagande återvände jag och Felicia hem för att ladda över bilderna från kameran och skriva blogginlägg.


Hoppas alla mår bra hemma! Kraaam!!

Likes

Comments

Hej alla. idag startade dagen kl 07.00 då vi fick en bra frukost, flingor och mjölk, två rostade mackor och något skumt som man la i mjölk, typ havre. Noreen åt inte frukost med oss, jag tror det var för att hon skulle kunna prata hela tiden. Vi fick skjuts av Noreen till där hon såg våra ledare och förklarade att skolan låg typ 100 meter bort för oss. Men ledarna hade ingen aning om var de var eller skulle, så när klockan var 8.45 (Vi skulle börja 09.00) började ledarna gå med ungefär hälften av gruppen mot, ja, det visste varken de eller vi.


Krångligt att förklara med text men det slutade med att vi hade gått 5000 steg hälften av gruppen var i skolan och gjorde prov och de andra var på en ofrivillig stadsvandring. En ursäkt till ledarnas ovetande kan vara för att de aldrig varit Bournemouth förut. När vi kom till skolan efter mycket om och men fick vi ett prov, då började ca 3 timmar av skola.


Skolan var ganska tråkig men det var ändå kul. Senare gick vi på en stadsvandring i 30*c, fyfan vad det var jobbigt. Jag lärde mig inte att hitta alls då de gick fel hela tiden…. Vi blev släppta att göra vad vi ville för vi kommit ner till piren så jag, Felicia och några andra gick och köpte glass och gick på stranden.


Vi åkte hem, det var bara några felsvängar som vi råkade ut för. Vi fick supergod mat och sen åkte vi tillbaka till stranden för att göra lite lekar. Jag fattade ingenting av vad vi gjorde egentligen, jag tror ingen egentligen visste det. Vi fick lite fritid, klockan var runt 21.00 och vi var lediga till 22.00

då vi skulle vara tillbaka på stranden. Det var ganska många som badade men jag valde istället att ta lite kort med systemkameran.


Vi var tillbaka hos noreen ungefär 23.00.


Hoppas alla har det bra hemma!


Likes

Comments

Dagen till ära

Hej alla!

Flygresan gick bra, det var bara något litet problem med passet. Jag måste erkänna att jag har lite svårt att förstå ledarens språk. Som tur är har jag hittat en person som förstår norska bättre än jag och hon heter Elin. Hon blir min Google translate.


En lång och tråkig bussresa med trafikstockning så att färden som skulle ta två timmar tog tre och en halv timme. I en buss, med italienare som hade en fruktansvärd musiksmak. Inte kul, men vi kom iallafall fram, det var lite kaotiskt med ledare och chefer som inte riktigt hade koll på pengar och, aa det tog lång tid att få ut de fina STS väskorna.


På bussen hittade jag min rumskompis, hon heter Felicia och hon kommer från Västerås. Vi träffade våran värdmamma som är supersnäll men lite överallt, hon har två katter och en hund. Hon är supertrevlig verkligen men hon pratar supermycket och pratar om allt. Men jag skulle säga att vi har hamnat i den bästa värdfamiljen i Bournemouth.


Imorgon blir det et litet prov för att sorteras upp i klasser med typ olika kunskapsnivåer. Det finns mycket mer jag vill berätta men jag är otroligt trött och vill typ sova, ni vill förmodligen inte höra alla detaljer heller.


Hoppas allt är bra hemma så ses vi snart!


Likes

Comments

Hej alla,

Jag kanske ska berätta att allt gick bra med hemfärden från Bali, inga konstigheter alls. Den senaste månaden har det varit mycket skola, många prov och inlämningsuppgifter. Då tänkte jag berätta den bästa nyheten. Jag blev godkänd i alla ämnen! även fast jag har varit borta och missat mycket.

Idag sa jag hejdå till mina syskonbarn Eddie och Selma, jag kommer inte träffa dem på FYRA veckor. Självklart så kommer vi prata och FaceTimea men det är inte samma sak som att vara där på riktigt. Den här natten spenderade jag faktiskt med Eddie i tält på gården och mamma och pappa tog Selma. Ida och Björn var på konsert och sov över så vi tog hand om barnen. Det kändes som den sista natten hemma på ett tag och jag fick tillbringa den med Eddie och dagen igår fick jag vara mycket med Selma.

Imorgon kl. 04.00 åker jag och pappa till Arlanda för att träffa resten av resenärerna till Bournemouth. Planet lyfter 07.45 men man ska vara där två timmar innan också. De hade inte kunnat valt lite skönare tider? Aja, jag kommer säkert vara på ett dåligt morgonhumör och skrämma bort alla mina potentiella kamrater för denna resa. Så jag säger adjö till mamma ikväll och förmodligen hundarna också om de inte kommer och säger hejdå kl. 4 imorgon.

Så den information jag har fått är att min ledare heter Eirin Slopphaug (en norska), min värdfamilj eller det är bara en person så värdmamma bor nära stan så det kommer inte bli så jobbigt och när planet lyfter och landar, flightnumret och sådana praktiska saker. Jag är otroligt nervös liksom tänk om jag inte hittar några vänner, tänk om värld-mamman inte är snäll, tänk om de jag ska bo med är dryga och inte tycker om mig. Men det kommer säkert gå bra. Jag får väl berätta det imorgon kväll.

Men jag är borta i tre veckor och jag har inga höga förväntningar (jag tänker så för att jag kommer bli glad om det är bättre än förväntat, smart va?). Jag hoppas på fint väder då det är en fin sandstrand där med vågor från havet som kommer rulla in. Det finns även ett tillägg som jag har beställt Explorer pass, som jag har förstått det så kommer jag få åka till Bath, pröva på standup paddeling, och en massa annat skoj (deras ord inte mina).

De sista dagarna kommer vi hänga i London, jag är orolig över att ledarna kommer tro att de är bäst på att hitta där då jag hittar bättre än dem, jag har varit i London typ 7 gånger så jag vet hur man tar sig runt. Tänk om de är sjuuukt sega (självförtroende på topp). Och sen kommer jag och Mårten förmodligen träffas och typ ta en fika eller liknande. De är ganska strikta med att man inte får lämna gruppen, jag undrar varför liksom?

Jag kommer sakna Sverige och min familj och mina vänner det är jag säker på men det här kommer vara bra för mig. Nästan alla som har varit på språkresa säger att det var en av de bästa sakerna de gjort i sin ungdom och att det har gett dem mycket erfarenhet osv. Som ni märker är jag lite kluven för hur det kommer gå och hur jag kommer ha det men jag tror mestadels att det kommer gå bra, jag har nog bara lite ångest och lite resfeber.

Men vi hörs imorgon och då kommer inlägget förmodligen inte vara lika långt som det här.

Likes

Comments