Header

Det här är vad som urartade ett storbråk i ren panik.

Som ni ser på bilden så visar det grönt ljus för mig så jag kör upp mot parkeringen, halvvägs uppe ser jag att motparten har rött ljus och när jag nästan är uppe så får han grönt ljus.
Istället för att han ska låta mig köra klart 5 meter så försöker motparten trycka ner mig längst hela backen, arg som ett bi är han.
Lyckades sedan ta mig förbi honom och kör upp mot parkeringen.
Ser i backspegeln att mannen tvärvänder bilen så hårt att däcken tjuter.
Jag hittar ingen parkering så nu börjar en obehaglig biljakt mellan mig och mannen då han jagar mig och ligger mig upp i baken med sin bil.
Han håller hårt på tutan och skriker en massa könsord.
Lyckades hitta en parkering och i ren panik flyr jag från bilen och springer över parkeringen.
Mannen jagar då mig med sin bil och jag hör hur han gasar och övervarvar sin bil, handen fortfarande på tutan.

Jag springer in mellan bilarna för att komma undan mannens våldsamma beteende då jag är rädd att han kommer köra på mig.
Ser sen hur han kliver ur sin bil och är totalt tvärförbannad och skriker massa saker till mig samtidigt som han räcker finger och hotar mig med diverse saker.
Blir rädd och försöker förklara för mannen att det hela är ett missförstånd då trafikljuset slog om till grönt för honom när jag nästan var uppe.
Fick då höra att jag var världens lögnare, att jag minsann inte hade körkort etc.
Vi springer runt bilarna och han är ännu mer arg nu.

Jag skriker åt honom att lämna mig ifred och att jag är rädd och att ingen av oss har gjort nått fel alls.
Mannen lämnar mig inte ifred!
Jag springer sen bort mot folket vid biljettautomaten som då har sett det hela men ingen vill ingripa eller hjälpa mig.
Mannen börjar närma sig mig och jag i ännu mer panik flyr in genom en dörr där hissarna neråt är för jag tänker att det måste finnas en nöd trappa så jag kommer bort från mannen.
När jag väl springer in där så fanns det ingen sådan trappa :(

Mannen kommer ifatt och tar tag i min jacka och trycker mig upp mot väggen och kallar mig lögnerska och massa fula ord kommer ur munnen.
Jag är helt paralyserad och gråter och ber mannen att bara släppa mig.
Efter att ha fått utstå massa äckliga och hårda ord så försvinner mannen bort till sin bil och kvar blir jag på golvet och bara storgråter.

INGEN kom efter och frågade hur jag mådde eller hjälpte mig upp. De flesta tittade in genom glaset och vandrade vidare.
När jag lyckades ta mig upp på benen så gick jag till mitt läkarbesök och agerade normalt.
Efter besöket när jag skulle tillbaka till parkeringen så fick jag tvär ont i magen och började spy.

Tog sen bilen och åkte till apoteket, väl inne på apoteket så fick jag panik och såg mannen överallt.
Kände mig som världens sämsta människa vilket jag fortfarande gör.
Men jag undrar hur f*n man kan bete sig så när man är runt 45-55 års åldern?
Varför ingriper inte folk? räcker med att ringa 1 enda samtal till 112?

Jag vill med detta inlägg upplysa om att alla, ALLA kan ingripa på något sätt! Genom att observera händelsen, ringa polis eller 112. Det finns alltid något sätt att hjälpa den utsatta på.

(Bilden är tagen i efterhand).


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Stensund Folkhögskola

Igår efter testet fick vi också besök av Polisen som kom och berättade om sina arbeten, hur polishögskolan är och vad som förväntas av en, hur dem ser på samhället, polis i yrke och civil i vardagen och sånt där som man faktiskt kan undra över.

Fick också titta lite i polisbilen och testa fartkameran, ville så gärna att rektorn skulle köra förbi haha.


Likes

Comments

Stensund Folkhögskola

Gjorde detta testet igår och är totalt slutkörd!

Testet:

Provet testar din förmåga till acceleration, riktningsförändringar, hopp och snabba nedhukningar i ett visst mönster. Harres test börjar med en kullerbytta, därefter ska du hoppa över och krypa under tre hinder. Mellan varje hinder ska en pinne i mitten rundas. Höjden på hindren är 80 cm och maxtid är 16 sekunder.

Höjden 80 cm är som till höften på mig så det var rätt högt att hoppa men första gången jag gjorde testet så fick jag resultatet 16:01.

3:e gången fick jag 15:07 vilket är Godkänt!


Likes

Comments

Vilken vecka det varit, puh!

Ska äntligen bli skönt med lite helg och jag ska verkligen sova ut ordentligt om det så ska bli till klockan 5 på dagen. Sovit riktigt dåligt den senaste tiden på grund av all stress omkring.

Försöker göra mig själv trött i form av långa promenader, gymma etc men inget hjälper :/ la mig klockan 8 i onsdags men somnade inte förrän kl 02. Hoppas på mer sömn nu inatt annars måste jag ta tag i den biten ordentligt.

Idag har det inte hänt så mycket, kom hem till skolan runt 10 tiden då jag varit iväg hela natten. Lagom slut i huvudet och kroppen. Skaffade en däckpenna så jag gick lös på bilens däck, passade också på att städa ur den ordentligt och tvätta den :)


Skulle bli sol imorgon så kommer fylla i mer då + de resterande 3 däcken ^^


Likes

Comments

Ännu en god själ har vandrat vidare till dem goda änglarna där uppe 😔 förbannade cancer som tar goda hjärtans liv och lämnar sorg och förtvivlan efter sig. 💔

Har verkligen ingen ork kvar nu.


Likes

Comments

God kväll kära läsare.

Varit ett tag sedan jag skrev här sist och mycket har hänt kan jag lova. Undrar när alla onda ting ska ta slut? Trodde min skoltid skulle bli någorlunda lugn och harmonisk då det är detta jag vill göra men NEJ! det är nu allting händer.

Det som hänt är:

*Pajade jag knäet för ett tag sedan, blev massa sjukhusbesök för att kolla knäet - remiss till röntgen etc.

*Världens bråk mellan mig och en killkompis - gick all crazy på varandra och tredje världskriget var igång. (En sak som tar onödigt mycket energi).

*Åkte på världens ångest för första gången till följd av bråket mellan mig och kompisen.

*Efter knäet läkt så åkte jag på världens magsjuka!

*Till följd på det så åkte jag på en infektion i magen som verkligen gjorde svinont och detta gick jag med i lite över en vecka innan jag sökte för det.

*När magen och infektionen blivit bättre så fick jag höra om 2 dödsbesked inom loppet av 1 timme (igår).

Jag har totalt gått i skolan i närmare 7 veckor! 7 veckor och redan så mycket skit som hänt mig?? Jag sitter konstigt nog och ler för mig själv att ja, nu kan det väl inte bli värre?

Inte konstigt att jag mår som jag gör men på ett sätt känns det lite bättre, även om dödsbeskeden knäcker mig. Försöker se framåt trots att jag många gånger velat ge upp och åka hem. Men nu sitter jag här och har slutfört mina arbeten och snart ska lägga mig för en ny intressant skolgång.

Vad som håller mig vid liv är alla dessa fantastiska människor som finns där ❤


Likes

Comments

På med mysstrumporna och den varma tröjan för idag är det höst på riktigt :( 


Likes

Comments

Ibland är det skönt att bara vara.

Göra det som faller en in samtidigt som man reder ut alla stressiga trådar så att allt som blir kvar sen är bara ett stort tomrum av lugn. Ungefär så har min dag sett ut vilket har varit ganska skönt.

Vaknade i morse och tänkte för mig själv att idag ska jag ta tag i allting. Satte mig ner och skrev ned lappar på allting som jag behöver göra som gör mig stressad, till exempel tvätta, ringa myndigheter, storstäda och organisera, skicka paket, sälja böcker som jag aldrig använder som ändå bara står i ett hörn, rensa kläder, slänga sopor (har en stor altan som tyvärr har blivit min lilla soptipp) men det är slut med det nu, städa altanen etc.

Så idag har jag rett ut alla mina stressiga trådar och nu i efterhand kändes det oerhört skönt och befriande. Skönt också med storstädning av rummet, det hjälper väldigt mycket.

Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigt, runt 9 tiden men får se hur det går :/

Likes

Comments

*Mycket i mitt liv har förändrats så dramatiskt den sista tiden, jag har flyttat till ett helt annat län som ligger långt bort från familj och vänner.

*Separerat från pojkvännen och därmed blivit singel vilket jag i och för sig trivs väldigt bra med då jag fått reda på en del saker om "förhållandet". Skönt att slippa alla dessa lögner hit och dit.

*Att gå från arbete till student tär på ekonomin lite och man får tänka om i vardagen och lära sig prioritera vad gäller inköp av mat, kläder etc.

*Nya rutiner att komma in i och massa tider att passa

*Positivt är ju att jag slutat HELT med energidryck! så som Redbull mm. 

Ersätter det med vatten istället.

*Men den största förändringen är ju att jag går på den skola som jag absolut ville komma in på. Att jag snart står vid mållinjen till där jag vill vara, alltid haft en dröm om polisyrket så polishögskolan ligger väldigt nära nu. Känns så spänt inför det och all press inför det också.

Utöver det är jag mig väldigt lik, förutom att jag är lite trött men det beror helt enkelt på all stress jag har inför allting som händer omkring mig. Älskar att trixa och leka med mina rockringar men jag har tappat tiden för det, något som jag måste försöka hitta tillbaka till. Bryr mig inte om fördomar om hur barnsligt det är etc. Jag trivs och älskar det jag gör och det kör jag på så länge jag tycker det är roligt :)

Hoppas på att jag ganska snart ska vara tillbaka till spåret: den glada och galna Jennie igen. Men förövrigt om man ska hitta den positiva delen mitt i allt kaos är ju att jag faktiskt trivs med den jag är och att jag har så många fantastiska människor omkring mig som finns där och som förstår ♥

Vi har alla våra stormar som vi måste härda ut ibland.


Likes

Comments