Header

​Det blev inte mycket bloggande igår eftersom denna damen firade sin 27 årsdag igår. Hände inte speciellt mycket då killen var på jobbet så jag fick lite dö-tid hemma men valde att spendera den helt till mig själv. 

Solen var framme så jag passade på att vara ute och gå runt lite i friska luften och filosofera om livet och allt omkring.Jag är 27 år gammal nu och jag känner absolut ingen panik över det. Jag är nöjd över mitt liv och över den jag blivit idag, jag är mer säker i mig själv och vågar tro mer på både mig själv men också livet. 

Visst är det kul att fylla år? :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har fått erkänna för mig själv vilken lastbilsnörd jag faktiskt har varit och fortfarande är. Ibland vill jag inte inse det och någonstans inom mig skriker jag bara nej, det räcker med chaufförer i släkten.

Mamma och jag räknade för ett tag sen att vi var sammanlagt 12 chaufförer i familjen med mig inräknad. Det var absolut inte tänkt att jag skulle bli lastbilschaufför men jag var så trött på att sitta inne på Arbetsförmedlingen dag ut och dag in. Så jag sa i tröttsamt läge bara rakt ut, ja men sätt mig på en lastbilsutbildning så jag slipper er (och detta sa jag i en tröttsam ton och sedan gick jag).

1 timme senare ringer dem upp mig och frågar om jag vill ha den sista platsen på lastbilsutbildningen i Jönköping, chockad som fasen var jag men sa ändå ja utan att tänka över beslutet.

Efter 1 månad började jag på utbildningen som först bestod av en massa tester om hur vida bra man är, sen hur grundlig matematik och engelska man kan och lite annat. Sen var det hälsoundersökning som man också fick genomgå vilket jag också klarade.

När man genomgått allt detta och fått godkänt så fick man äntligen komma in på den riktiga utbildningen. Jag flöt bara med strömmen och gjorde vad jag skulle men jag trodde aldrig att jag skulle klara dessa tuffa tester! Var helt bombsäker på att jag skulle åka ut på första delen i testerna.

När jag väl fick sätta mig i förarstolen och starta bilen så kände jag direkt att det var där jag hörde hemma. Gud vad jag älskade att köra och känna mig duktig, vilket jag också var så klart :)

Vägen till körkortet var enormt tufft och 1000 gånger svårare än att ta sitt B-körkort men väl värt det och ut på vägarna ska jag ;)

Likes

Comments

Detta är en text som fler borde ta till sig och verkligen lyssna till.

Hoppas ni alla haft en underbar helg :) precis som jag haft.

Likes

Comments

Inatt blev det inte många timmars sömn här inte. Min hund Tess är höggravid och höll på att bädda och flåsa redan klockan 00:00 fram tills klockan var ca 03:00 och sedan lugnade hon ner sig och jag kunde få några timmars sömn. Sen klockan 06:40 började värkarna på henne så det var bara att sätta sig ner och göra henne sällskap i valpningen.

Klockan 07:14 kom första ut men den dog i komplikationer som hände under förlossningen så det är en stor förlust :( men efter det födde hon 2 stycken friska pojkar som just nu ligger och diar för fullt ❤ Det är en härlig känsla när så små mirakel föds och att man nu kommer få följa deras utveckling fram tills de flyttat ut ur detta hemmet och fått sitt alldeles egna.


Här är de små liven 😍 Älskar dem så otroligt mycket!

Likes

Comments

​Bloggen är öppnad igen och redo för nya spännande äventyr!

Jag gick klart min lastbilsutbildning i Jönköping där jag tog mitt C-körkort men ska komplettera med mitt CE så fort tillfället kommer i akt. Just nu har jag fått en förfrågan om att påbörja en bussutbildning och där går mina tankar åt olika håll.

Visst det hade varit kul att köra buss men att köra kvällar och helger är inte min grej riktigt. Men att få chansen att ta ett D-kort mitt i allt känns inte helt fel men det är för mycket som talar emot det. För mig har det alltid varit lastbilar jag älskat och velat köra så min största frågan till mig själv är - ska jag?

Har ni några tips eller idéer på hur jag kan göra? :)

Likes

Comments

Här har man inte varit så aktiv men det har varit fullt ös sedan jag tog mitt lastbilskörkort :D Den 9 september åkte jag hem med mitt C-kort i handen och samma dag gick jag in till ett företag och pratade så jag fick jobb direkt. Men den 10 september tog jag en mini semester tillsammans med killen eftersom han bjöd med mig :) 

Hade en underbar vecka i Antalya med massa sol och bad, även testat många goda drinkar och inte tala om maten :P min favoritdel. Kom hem igår och jag saknar det redan :( Sverige är ett så tråkigt land. Men imorgon är det jobb/praktik som gäller, får se vad kontoret säger.

Likes

Comments

​Haha lagom snygg i reflexvästen 😰 men ett måste när man är på skolans körgård.

Klarade själva uppkörningen men kuggade på säkerhetskontrollen då vi kom in på BROMSSYSTEMET!!! Det enda jag absolut inte ville ha några som helst frågor om och det var typ det enda jag FICK frågor angående. Visst, jag kunde svaren men han tyckte jag lät osäker i rösten och valde därför att sätta underkänt. Tänkte han på att man kanske är nervös?

Kan man svara korrekt så ska man inte kunna bli underkänd (anser jag iaf). Men jag är nöjd med det hela ändå och körningen gick sjukt bra så nä, ingen besvikelse här inte. Fick köra upp i min favoritlastbil också och det är en Scania så jag är grymt stolt över vårat samarbete :P

Sa till min trafiklärare innan vi åkte till uppkörningsplatsen att detta kommer gå bra. Han svarade bara: jaså, hur vet du det? Jo, jag kör ju SCANIA :P

Jag trivs verkligen bakom ratten, vem hade kunnat tro detta om mig? Jennifer lastbilschaufför 😁 Var en underbar känsla att slå igång 90-tals pop och bara dunka järnet i lastbilen.

Nu är det nya tag som gäller och jag ska verkligen RÅÅ plugga på alla mekaniska delar om lastbilen, de ska sitta ända in i ryggmärgen! så är det bara. Ett hinder är till för att ta sig över.

Likes

Comments

​Uppkörning imorgon och jag känner på mig att jag kommer få frågan hur bromssystemet fungerar i en lastbil. Råå plugg inatt eller? 

Likes

Comments

Då var denna helgen över och måndag vankas imorgon vilket innebär uppkörning för C-körkort för min del, håller verkligen tummarna för mig själv där. Får hoppas att jag inte måste beskriva hela lastbilens bromssystem i säkerhetsfrågan.

Helgen för min del har varit helt okej, inte gjort mycket mer än att ha cyklat runt i Örebro samt slappat och läst i min bok. Svårt det där när man blir beroende av böcker och bara vill läsa hela tiden :P folk tycker man är så tråkig också. Men var ett tag sen jag bara låg och vilade så denna ledigheten unnade jag mig själv det.

​Pappa fyllde år igår så ska kanske ner till Hässleholm nästa helg :) hälsa på familjen och mina underbara syskon! Blir superkul men får hoppas han är hemma då och inte jobbar på vägarna. (Ja, han är lastbilschaufför precis som alla oss andra i familjen och släkten). 😰

Likes

Comments

​Har alltid älskat att träna och hålla kroppen i god form. Att gå på gymmet har aldrig varit min grej, det är så mycket skönare och friskare att vara ute i naturen och friska luften. Cyklade runt i Örebro igår kväll och så fruktansvärt underbart det var att bara få cykla omkring i lugn och ro. 🍁 

Likes

Comments