Header

Everyday

Snart två veckor har gått..

Det första jag tänker på när jag vaknar är varför? Varför JW?

Vad var det som fick dig att gå upp på morgonen, duscha, raka dig, klippa naglarna, fixa håret och sätta på dig propra kläder för att sedan ta ditt liv?
Vad var det som gjorde att du kände att livet inte längre var värt att leva?
Du var älskad av så många, förstod du inte det? Förstod du inte att vi skulle älska dig oavsett vad?
Dessa frågor har snurrat i mitt huvud sen jag fick beskedet men jag kommer aldrig att få ett svar..

Du var unik. En fantastisk själ som ingen annan.. Du inspirerade och fick mig att våga tro på mig själv.. Du gav positiv energi och styrka. Ibland hade du dåliga perioder precis som vem som helst. Men du kom alltid tillbaks bättre än någonsin. I fredags åkte jag tåget ner till dig.. Precis som alla andra gånger.. Men den hör gången var det för att ta ett sista farväl..

Du begravdes på Fredentorps begravningsplats i Lund. En ny judisk begravningsplats, och såklart skulle du vara den första som begravdes där. Sån var du, unik!
Det var väldigt fint, om än väldigt sorligt och även om jag försökte hålla emot tårarna så var de lika envisa som du och slutade inte rinna.
Minnesstunden som hölls på Grand var såklart också i din stil, vackert och exklusivt precis så som du gillar det. Många delade med sig av sina minnen med dig. Det var galna, roliga minnen med saker som bara du kunde göra. Jag gick aldrig upp och sa något, jag kom liksom inte på vad jag skulle säga. Men morgonen efter när jag vaknade förstod jag varför...

För att för mig var du inte så där galen, med mig var du bara du, JW. Du hävdade dig aldrig utan tvärtom pratade vi mycket om livet, orättvisor och avundsjuka. Något som vi båda upplevt. Du gav mig styrka att våga tro på mig själv och du sa ofta att jag gav dig lugn. Du sa också ofta att vi är väldigt lika. Jag förstod det inte då, men jag förstår det nu JW! Vi båda är personer som pratar väldigt öppet och delar med oss till andra av vår glädje och våra framgångar, vilket ofta tyvärr stuckit i ögonen på folk. Men vi har helt enkelt haft ett stort behov av bekräftelse!
Plötsligt förstår jag allt det du försökt säga till mig så länge..

Jag är ledsen att jag inte hann förstå det innan… Förlåt! Men jag lovar dig att jag skall tro på mig själv. Jag skall fortsätta vara precis som jag är och faktiskt ännu mer.. Jag skall göra det ”JW Style” som du alltid sa. Tack för alla underbara år jag fick med dig! Och tack för att du för alltid kommer att vara en stor del av mitt liv!

Jag vet att du nu har fått vila och ro där inget mörker finns.
För på andra sidan molnen, är himlen alltid blå..


En dag av sorg på väg till Fredentorps begravningsplats i Lund.

Likes

Comments

Everyday

Så var det back to reality! Eller att resa är ju fortfarande en stor del av min vardag då jag fortfarande frilansar och faktiskt håller på med ett uppdrag på mitt nya jobb där det också är inkluderat. Men så är det en massa annat också. Som att planera och designa mässmontrar, ta fram marknadsföringskampanjer, planera event m.m. Just nu håller jag på med ett jätteprojekt med en deadline på måndag lunch.. Så det är helgarbete som gäller för att få klart det sista.. Men det är kul!

Likes

Comments

Jag minns när jag för ungefär 10 år sedan var i Milano och besökte Armani Café. Jag tyckte att det var riktigt coolt med ett designer café..

Idag känns det som om varenda modehus har egna café kedjor, restauranger eller nattklubbar eller hotell. Armani café och Armani Hotel i Dubai, Bvlgari Hotel i London, Cavalli klubb, Cavalli restaurant m.m..

Men ett varumärke som verkligen gjort det bra är DIOR. Deras Dior Café som är entrén till deras butik mitt i Saint Tropez är som en liten oas mitt i semestermyllret. Det är dyrt som sjutton men värt varenda krona för upplevelsen. Servicen är verkligen fantastisk. Och ska man gå hit så rekommenderar jag att man äter frukost här... Men man måste boka innan!

Likes

Comments

Fashion, Saint Tropez

Här i St Tropez finns det mängder av små boutiquer som säljer alldeles underbara inredningsprylar. Man vill köpa allt... Jag älskar den här "boheme chic" stilen. Jag har aldrig varit något fan av bohem stil egentligen men den här lyxigare varianten av boheme chic älskar jag verkligen!

Likes

Comments

Saint Tropez

Att ligga på stranden hela dagen och läsa en bok, att höra vågornas sus och känna havsbrisen.. Det är livet! Fast jag är egentligen för rastlös för att bara ligga på beachen men det är skönt ibland. Och särskilt när solen börjar gå ner och himlen färgas korallrosa... Så himla vackert!! Jag har börjat spela backgammonspel några hör på beachen och det är så sjukt roligt..

Likes

Comments

Saint Tropez

Det börjar bli så härligt här nu.. Det blir mindre och mindre folk för varje dag som går och snart är St Tropez återigen den sär pittoreska fiskebyn som jag älskar. Visst är det kul med lite show ibland och alla galet stora yachts som ligger i hamnen.

Men när det blir så mycket folk att man knappt kan ta en promenad genom hamnen eller när man inte kan äta lunch på Bagatelle utan att bli totalt nersprutad med Champagne, då är det för mycket..

September är den klart bästa månaden här nere.. Då är temperaturen dessutom perfekt.

Likes

Comments

Saint Tropez, Travels

Jag har haft lite svenska kompisar som varit här över helgen och då är det alltid full fart, så nu är man helt slut. Men det har varit kul det måste jag säga.

Nu blir det en lugn vecka utan partyluncher och nattklubbsbesök. Nu ska jag bara ligga i solen och läsa..

Det är tur att man får skyddsglasögon när det ska sprutas champagne.

Likes

Comments

Saint Tropez

Många av de svenskar som kommer ner till St Tropez tar samma kommersiella runda.. Det äter klassisk "chilled" lunch på Le Club 55, partylunch på Bagatelle, middag på L'Opera eller Brasserie des Artes och vill de spela lite mer "tropezienne chic" så tar det en runda i gamla stan och äter på Casa Stefano för att de är sååååå local.. Vilket är rena bluffen för att det är ett av de mest kommersiella ställena här nere..

Men men det är bara skönt att slippa alla fina "överklass stockholmare" som kommer hit och tycker att de är bättre än alla andra på våra små favorithak. Där man faktiskt kan dricka fantastiskt lokalt vin för 40-40 euro flaskan istället för att nonchalant betala överpriser..

Men jag delar gärna med mig av mina guldkorn till er kära läsare.. Ett av mina bästa är L'Escalet en helt fantastisk badplats 20 minuters bilresa från Pampellone Beach. Det är som att komma till paradiset. Folktomt och vatten klart som kristall... Jag bara älskar att vara här.. Ta med en picknick korg med vin, baguette, tomat och mozzarella och bara njuta på klipporna...

Likes

Comments

Saint Tropez

Eftersom jag har ett relativt nytt jobb och egentligen inte kan ta fem veckors semester så blir det att jag jobbar när jag är här nere..

Och jag ska inte klaga över det för med sen här utsikten från dagens kontor så får jag en hel del gjort.. Och så lite solbränna på det:-)

Likes

Comments

Travels, Everyday

Det dyker ständigt upp nya ställen här nere i St Tropez. När Nikki Beach öppnade för cirka 15 år sen så blev det snabbt det hetaste stället. Dock blev det väldigt kommersiellt och känt för att vara ett "show off" ställe där folk spenderade galna summor pengar på att spruta champagne. Det gör att stället tappar sin charm och längden vill man inte gå dit..

För ett par år sedan öppnade Bagatelle som precis som Nikki Beach snabbt blev det hetaste stället. Förra sommaren hängde vi på Bagatelle i princip varje dag och jag kan ju säga att de serverade den godaste "Tartar du thon" jag någonsin ätit. Men i år måste jag tyvärr erkänna att Bagatelle gått samma väg som Nikki och fokuset ligger nu på galet festande och Champagnesprutning istället för att hålla den härliga exklusiva vibe som de faktiskt hade.
Därför har vi den här sommaren valt att hänga mest på en ny Beach club som heter Shellona. Det är en gammal vän till mig som heter Pascal som öppnat den och han driver sedan tidigare samma koncept på St Barths. Det är mer chilled och så serverar de grekisk mat vilket jag älskar! Det här kommer definitivt bli "the place to be" nästa sommar..

Likes

Comments