Header

Saint Tropez

Det börjar bli så härligt här nu.. Det blir mindre och mindre folk för varje dag som går och snart är St Tropez återigen den sär pittoreska fiskebyn som jag älskar. Visst är det kul med lite show ibland och alla galet stora yachts som ligger i hamnen.

Men när det blir så mycket folk att man knappt kan ta en promenad genom hamnen eller när man inte kan äta lunch på Bagatelle utan att bli totalt nersprutad med Champagne, då är det för mycket..

September är den klart bästa månaden här nere.. Då är temperaturen dessutom perfekt.

Likes

Comments

Saint Tropez, Travels

Jag har haft lite svenska kompisar som varit här över helgen och då är det alltid full fart, så nu är man helt slut. Men det har varit kul det måste jag säga.

Nu blir det en lugn vecka utan partyluncher och nattklubbsbesök. Nu ska jag bara ligga i solen och läsa..

Det är tur att man får skyddsglasögon när det ska sprutas champagne.

Likes

Comments

Saint Tropez

Många av de svenskar som kommer ner till St Tropez tar samma kommersiella runda.. Det äter klassisk "chilled" lunch på Le Club 55, partylunch på Bagatelle, middag på L'Opera eller Brasserie des Artes och vill de spela lite mer "tropezienne chic" så tar det en runda i gamla stan och äter på Casa Stefano för att de är sååååå local.. Vilket är rena bluffen för att det är ett av de mest kommersiella ställena här nere..

Men men det är bara skönt att slippa alla fina "överklass stockholmare" som kommer hit och tycker att de är bättre än alla andra på våra små favorithak. Där man faktiskt kan dricka fantastiskt lokalt vin för 40-40 euro flaskan istället för att nonchalant betala överpriser..

Men jag delar gärna med mig av mina guldkorn till er kära läsare.. Ett av mina bästa är L'Escalet en helt fantastisk badplats 20 minuters bilresa från Pampellone Beach. Det är som att komma till paradiset. Folktomt och vatten klart som kristall... Jag bara älskar att vara här.. Ta med en picknick korg med vin, baguette, tomat och mozzarella och bara njuta på klipporna...

Likes

Comments

Saint Tropez

Eftersom jag har ett relativt nytt jobb och egentligen inte kan ta fem veckors semester så blir det att jag jobbar när jag är här nere..

Och jag ska inte klaga över det för med sen här utsikten från dagens kontor så får jag en hel del gjort.. Och så lite solbränna på det:-)

Likes

Comments

Travels, Everyday

Det dyker ständigt upp nya ställen här nere i St Tropez. När Nikki Beach öppnade för cirka 15 år sen så blev det snabbt det hetaste stället. Dock blev det väldigt kommersiellt och känt för att vara ett "show off" ställe där folk spenderade galna summor pengar på att spruta champagne. Det gör att stället tappar sin charm och längden vill man inte gå dit..

För ett par år sedan öppnade Bagatelle som precis som Nikki Beach snabbt blev det hetaste stället. Förra sommaren hängde vi på Bagatelle i princip varje dag och jag kan ju säga att de serverade den godaste "Tartar du thon" jag någonsin ätit. Men i år måste jag tyvärr erkänna att Bagatelle gått samma väg som Nikki och fokuset ligger nu på galet festande och Champagnesprutning istället för att hålla den härliga exklusiva vibe som de faktiskt hade.
Därför har vi den här sommaren valt att hänga mest på en ny Beach club som heter Shellona. Det är en gammal vän till mig som heter Pascal som öppnat den och han driver sedan tidigare samma koncept på St Barths. Det är mer chilled och så serverar de grekisk mat vilket jag älskar! Det här kommer definitivt bli "the place to be" nästa sommar..

Likes

Comments

Fashion, Travels

En sak som är rätt fascinerande här nere i St Tropez år hur många lyxbutiker som faktiskt finns här.. Alla de stora designhusen har butiker här i denna lilla fiskeby som har en högsäsong på endast några veckor. Man undrar om butikerna går runt egentligen eller om de mest valt att finnas här just för att St Tropez räknas som en av världens mest exklusiva semesterorter och därför drar till sig rätt typ av kunder.

För mig som är här hela somrarna och även en bit in på hösten så är detta givetvis toppen eftersom nästan alla butiker stänger för säsongen i november. Det innebär nämligen att de rear ut stora delar av sitt sortiment. Så när resten av min familj ägnar sig åt att följa seglingstävlingen Le Voile som går av stapeln i oktober så sysselsätter jag mig med att kamma igenom butikernas säsongsutförsäljningar..

I vissa butiker börjar de att sätta ner priserna redan nu med cirka 40%. Så häromdagen fyndade jag två Herve Léger klänningar som jag spanat in tidigare. Och så var jag ju tvungen att slå till på Louis Vuittons nya St Tropez limited edition väska, trots att den inte var på rea..

Likes

Comments

Tina fyllde år igår och det firade vi givetvis med en riktig tjejdag med Champagne frukost och spa på förmiddagen, sen lunch på Bagatelle och så middag på Brasserie des Artes...

Likes

Comments

Ett av de klart bästa lunch ställena på Ibiza är El Chiringuito. Så jäkla härligt och avslappnat ställe. Och så har de grymmaste beach shoppen där det är lätt att gå bananas eftersom priserna på Ibiza är sjukt mycket bättre än i St Tropez.

Så jag och Madde gick loss på strandtunikor, armband, korgväskor, sandaler m.m och jag kan ju säga att det trots mängden kostade en bråkdel av vad typ en tunika kostar på beach clubarna i St Tropez...

Likes

Comments

Travels

Kvällarna här på Ibiza är magiska. Vi har barbecue i villan och dricker champagne i solnedgången.. Man kunde haft det sämre..

Likes

Comments

Travels

Hör på Ibiza är det verkligen det rätta ställer för Hippie Chic. St Tropez i all ära men där är det en annan nivå på hippie chic.. Däe är det typ Hermés goes hippiechic..

Vi ska snart åka in till Ibiza town och strosa runt i små butiker och förhoppningsvis hitta lite fina prylar:-)

Likes

Comments