Ibland glömmer man nog lätt att känna tacksamhet för allt man faktiskt har.
Idag slog de mig att jag har två kastanjeträd utanför mitt hem. Om nu träd kan tillhöra någon som tillhör dom här träden min granne.  Eller marken deras hus står på tillhör dom. Jag har alltid önskat mig att ha kastanjeträd nära mig och nu bor jag granne med två.  dessutom har grannen brevid en ek.  Hur fint är inte de på en skala 😍
Jag älskar träd 🌲 som ni juh vet.
Jag är tacksam för att jag bor granne med två kastanjeträd och en ek. Har dessutom turen att bo på samma tomt som ett äppelträd. De har gett oss många goda äpplen i år.  även äppelmos och ett par pajer.  Har inte varit jätte Kereativa i år.  Men kanske vi har tur nästa höst att få lika många fina goda äpplen.

Jag känner även tacksamhet att sitta i soffan med mina två yngsta barn och titta på tv. Snart ska jag dricka kaffe, förhoppningsvis inte ensam.  De känner jag mig tacksam för.  Jag är tacksam att jag kom ut på en morgonpromenad. även om de va två km och inte sju så kom jag ut. 

Jag känner mig tacksam att mina barn har bra skolor att gå till. Att mitt barn med speciella behov får dom tillgodosedda.  Jag är tacksam att min 18 åring har jobb. Jag är tacksam att min man har jobb. Jag är tacksam för väldigt mycket känner jag. 

Jag är även tacksam för att jag utsatte mig själv för en prövning,  jag insåg min svaghet att inte kunna säga nej, jag insåg att jag har inte kaos som jag trodde,  jag skapade kaos genom att inte säga nej. Jag insåg snabbt och tog tag i de innan de va för sent,  jag är alltså även tacksam gentemot alla saker jag gjort i de förflutna som hjälpt mig komma hit jag är idag. 
Förra veckan grät jag av stress för jag tagit på mig ett stort ansvar för att hjälpa någon annan, de hjälpte inte mig att hjälpa. De gav mig och min familj stor stress.  Jag är tacksam att jag kunde ställa upp och försöka hjälpa men även tacksam att jag kunde sätta ner foten för min egen frid.  Vem hjälper mig för att jag är korkad och tar på mig för mycket?  De finns problem man hamnar i och de finns problem man sätter sig i... ni som förstår ni förstår..  Ni andra kommer nog så småningom förstå. 
När ni tycker att ingen ställer upp längre..  fråga då er själva om de finns något ni kan hjälpa er själv med?  Behöver jag denna situationen?  Vad kan jag göra själv för att slippa stress och slippa vara beroende av andra?  Sluta skapa kaos.  Ta en paus.  Vad är bäst för dig?  De kan handla om jobb, relationer, studier, djur,  vänner, ekonomi osv osv

PS.
Jag tar inte ansvar för om någon tar illa upp av mina tankar, jag syftar inte på någon än mig själv,  tar någon annan illa upp är de pga dina egna tankar inte mina.
alltid bäst att förtydliga då väldigt många tar väldigt illa upp för de mesta nuförtiden. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Något som folk nog inte vet, troligen för att dom inte bryr sig är att jag slutat ta skit 💩
Jag har fortfarande lättare att tro på folk än att misstro dom och de är väll mycket på gott och ont.  När någon ljuger i vanliga fall brukar jag gå in och försvara mig tex. Men har lärt mig att folk ändå tror på sin sanning,  dom vill inte veta hur de på riktigt är.  Så jag har bestämt helt enkelt att inte hetsa upp mig. Jag lutar mig tillbaka och låter universum ta hand om de.  Jag ställer gärna upp och hjälper folk och finns där till 100% MEN de finns dom som skapar sina egna problem,  gång på gång hamnar dom i samma eller olika kniper som dom själv satt sig  i och förväntar sig att andra ska lösa.  Då har jag funnits där och stöttat.. Men de är slut på de. Jag har sex st barn som behöver min energi.  Jag har sex barn jag vill ska älska sig själv och se sitt eget värde.  som jag vill ska lägga sin energi på ärliga människor i relationer som ger balans. Man ger och får och man har en ömsesidig respekt,  växer med varandra och glädje åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.
Har ofta funderat på vad en bra vän är,  man prioriterar andra människor?  För mig handlar de om att finnas där när man känner att någon behöver de. Jag har vänner jag åker till utan att blinka, jag har även vänner som har andra vänner som finns där.  Allt för många gånger har jag kommit till folk som sagt att dom mår sååå dåligt, sen kommer man dit å dom meningen alls dåligt hade bara tråkigt.  Då har jag lämnat hemmet i full fart och så kommer man till någon som bett en komma men k te ser en när man kommer,  bara för att testa ens lojalitet? 
Jag vet inte. 

Jag är i en situation nu vart jag blir utnyttjad för min godhet - Dumhet,  de beror på vem man frågar. Än en gång la jag all min energi på någon som pissar på mig.  Så adjö,  karma tar hand om dig sen.  tackar för att jag fick se dom rätta färgerna hos dom här personerna och kan kapa dom banden. 

✂ ✂ ✂ ✂ ✂

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag försöker hitta nya vägar att kunna promenera.  Hittade en superfin vid havet idag. Gick helt okej med vagn.  Från hemma runt till hem va nääääästan 8 km så de kan jag vara nöjd med. Synd bara att man måste ta sig över en sån där... upp upp upp.... ner ner ner.... trappsteg....  Lite drygt om jag är ensam med vagnen men de löser sig. 💞

Idag vann jag över min negativa sida. Jag har bestämt mig att gå en runda varje kväll.  har inte gått så bra nu när barnen varit så sjuka. Men idag tänkte jag att jag tar på mig skorna och gå utan för dörren.  Jag gick tre km och de kändes faktiskt bra även om jag gärna gått minst tre till. Är jätte mörkrädd och de är något jag måste jobba med. Ett steg i taget.  Vill komma ut på kvällen dels för de är min ända ensamtid på vardagarna när Henrie är iväg och jobbar och dels för att bara gå ensam.  Inga barn att ta hänsyn till och bara kunna låta tankarna flöda.

Har en man som har väldigt svårt att göra inget alls. Men igår så la jag en filt på gräsmattan och sa att nu ligger du här med mig och gör inget alls och de gjorde vi hur länge som helst.  Riktigt härligt. 
Idag va bi ute nästan tre timmar vid havet och promenerade.  Vi har haft en helg då vi verkligen inte gjort ett skit ändå har vi gjort så mycket mer än vi skulle gjort om vi hade gjort något. 

Nu ska jag krypa ner under täcket och lyssna på musik en stund innan jag somnar. 

hej svej

Likes

Comments

hittade den här bilden.  vet inte om jag nämnt innan att jag verkligen känner mig ett med naturen.  brukar juh skämta om de eftersom jag är så bra på att styra vädret i perioder 😂 dessutom när man går i skogen och verkligen känner med alla sina sinnen vad som finns där.  små småfolk helt enkelt.  Nu är jag trött så borde väll inte ens gå in på de. 
Tror ni att dom inte finns så ut i skogen,  stäng av mobilen och låt din intuition visa dig vart du ska gå.  Man går och ser massa träd och mossa och plötsligt hajjar man till och ser/känner att här känns som hemma.  då är man lixom rätt 🙊 
se vad blommor och kottar och mossa och stenar har att säga dig. 

nä jag tar inga droger jag lovar.  jag bara älskar naturen.  älskar att krama träd och andas frisk luft.  bort från folk och stress. 

Idag va vi i skogen och gav en liten sten till småfolket 🙊 Vi fikade,  plockade kottar och låg på en äng och bara njöt av luften och solen.

Likes

Comments

inget vettigt att skriva idag. 
men lite bilder kan man alltid klämma in.

Likes

Comments

Börjar dagen med att Slöa ett par timmar.  slöa innebär att fixa frukost och fixa efter frukost,  byta blöja och plocka undan saker,  kissa hunden också såklart de gör jag i stort sätt alltid innan jag själv går på dass. Igår va barnen vakna till halv elva då dom somnade på soffan.  Lat som jag är efter gårdagens drama så lät jag dom sova där och somnade själv där.  Så plocka undan täcke och kuddar gjorde jag också.  Sen satte vi på en tvätt å hängde de vi tvättade igår.  vid ett kommer Sara å då Hjälps vi åt att hålla i dammsugaren innan vi tog på alla  barnen för att gå ut i ösregnet.  Dramafritt... 
Kom hem efter typ två timmar...  Vi va på en affär..  heter vågen,  man kan köpa massa skit osv. hittade lite fakta böcker 📚 till barnen...  Kom hem...  barnen bråkar å skriker å jagar varandra upp å ner å ut å in. tror dom har glömt att Leo klämde av en bit tå i dörren förra veckan.  De slutade varjefall med att dom låste ner källarnycklarna i källaren tillsammans med en Katt en kattlåda och kattmat å vatten.  vi har entré plan där så de e juh ingen bunker...  Men vi har juh tack å lov tåklämmardörren också så vi kan juh komma in. En katt här utan kattlåda.  Tack å lov mat å vatten 😂 men nu börjar projekt få upp dörren.  De ska nog gå bra.  har juh även kyl frys å tvättstugan plus alla barnens kläder där nere 😂😂😂😂 har kyl å frus uppe me så ingen lär svälta så oroa er inte!!! 

nä men vi vill baka men jag har barn som drar mig i bena såfort jag ens försöker diska,  men bestämde mig att jag gör de. syskonen får hjälpa till, ja de bråkas juh såklart om vem som ska göra vad och ändå vill inte vispa å de där så jag har tjatiga bråkiga barn på varsensida av mig en som hänger mig i bena.... och en som står å skiter på golvet i skafferiet 😂😂😂😂 och tro mig, de va inte katten. 

så nu är jag trött... tur jag har Sara som lyser upp dagen när min älskling är iväg. Ja när han e hemma me såklart. 

puss å hej

Likes

Comments

Att vara ful handlar inte om att ha ett utseende som inte anses vara vacker. i mina ögon är man fruktansvärd ful när man är elak mot andra. Att försöka få andra människor att må dåligt.  När man själv utger sig att vara "guds bästa barn" När man ser svagheter hos andra och använder dom för att själv framstå som duktig och snäll, en räddare i nöden.  När man är avundsjuk på andra och pratar skit om andra och de dom har i stället för att skapa sin egen lycka. Jag är trött på att lyssna när folk pratar skit om andra,  försöker uppmuntra att prata bra saker om andra om man nu ens måste prata om dom. jag tycker de är roligare att lyfta folks positiva sidor än att påpeka dom negativa.  jag är långt i från perfekt och jag har mycket kvar att lära förhoppningsvis.  Jag har däremot vaknat mer och mer,  mycket med hjälp av människor runt omkring mig.  både negativa och positiva.  Jag har gått vilse, men hittat rätt. Inte sett vad jag har rakt framför mig utan sökt bekräftelse utifrån.   De ger en kick för stunden,  men att ha en man som vet alla ena negativa sidor men som fortfarande älskar en och ger en komplimanger fast man ser ut som ett skåp,  de är äkta. Något som varar i längden. 
Vill tacka alla som bidragit till att jag vaknat.  Ni som varit genom elaka och ni som varit underbara. Jag har tack vare pepping från min syster klarat av att bryta banden med en person jag inte velat ha i mitt liv men inte vågat bryta med. Ingen kan skada mig. jag är stark.
Jag vill må bra, jag vill få andra att må bra och jag vill vara med människor som får mig att må bra. 

Jag har valt för något år sen att sluta följa i stort sätt alla på min fb. Följer positiva budskap så de bubblar ur mina öron. De blir lite som reklam och när man känner sig nere vill jag bara spy,  men någonstans ser jag de och har lättare att tänka en positiv tanke i en jobbig situation. 

Jag märker att jag har lättare att dra till mig positiva vänner och bekanta än jag hade innan då jag jämt drog till mig destruktiva människor. 

Har sagt redan innan att jag genomgår en stor förändring.  Vissa kommer gilla de, andra inte.  Jag kommer inte ta mer skit och jag kommer inte ha problem att stänga dörrar till människor och situationer som tillför mig negativitet och dåligt mående.  Den som kommer vinna på detta är främst jag och min familj. 

En del av er kommer tycka att jag är rubbad och äckligt positiv och de bjuder jag på.

pussar och kramar i sommarhettan!!  💝

glöm inte att berätta för folk vad dom betyder för er och tacka dom som gör saker för er, om de är en klapp på axeln när ni gjort något bra eller en kram när ni känner er nere.   

💝☀💟

Likes

Comments

i morgon ska jag nog uppdatera lite. Mycket saker på G så min hjärna går på högvarv. Vet att de är exakt nu jag borde koppla av. Nu när man känner att man inte har tid.

nu ska jag sova å drömma om...  jag vet inte vad. 😘

Likes

Comments