Funderade på en sak idag när jag promenerade. 
Man vill juh att folk är ärliga?  Hur pass ärlig menar man då?  Ibland är jag rädd för att vara så ärlig jag vill vara för dom här människorna,  inkl mig själv säkert (ibland) kanske blir så ledsna och sura när man säger den sanningen dom inte vill höra.  Då blir de för mig att jag undviker att svara eller ge råd. Jag vill att folk ska vara ärliga mot mig. Jag varken växer eller mår bättre av att folk säger de dom tror man vill höra.  Jag ÄLSKAR när människor vågar säga till...  Therese skärp dig!  😍 Då får man juh se saker i ett annat perspektiv.  Håller alla alltid me så är de lättare att man fastnar i situationer och när man dessutom ber om hjälp i form av en åsikt tex, varför blir man då kinkig när någon tycker annorlunda?

Jag jobbar mycket med mig själv nu.
Jag vill älska mig själv exakt som jag är trots mina kilo. Pigmentfläckar och min mustasch 😂 Jag vill att mina barn ska lära sig att älska sig själva.  Jag har säkert gjort tusentals fel genom åren som dels fått mig att se vilka beteende jag accepterar och inte accepterar både hos mig själv och dom jsg vill ha runt mig.  Mina dagar består av mina barn och även därför är de viktigt vem man släpper in i sitt liv.

Jag har hatat min kropp (har kommit en bit på vägen men är nog en bit kvar)  jag hatar/hatade min övervikt osv.  De hjälper varken mig eller mina barn att se positivt på sig själv. Att älska sig själv innebär inte att vara egoistisk.  Att ta hand om sig själv innebär inte att vara egoistisk.  Jag har vänner jag finns för dag som natt till hundra procent.  Sen har jag vänner som jag inte alltid finns för. De kan väl inte innebära att jag är en dålig vän?  Nä de vet jag att de inte gör. Jag ger inte för att få... Jag ger för den jag ger behöver de just då. Ibland ger jag för jag älskar att göra någon glad.

Som vanligt med mig leder de ena till de andra och jag vet inte ens om de hänger ihop.  Men som sagt jag jobbar med mig själv och allt jag tar upp varesig de hänger ihop eller ej är viktiga saker för mig. Jag behöver människor som vill växa tillsammans med mig men såklart mest för sig själv. Men man leder varandra framåt just genom att vara ärlig och öppen. 

Så innan du ber om en åsikt..  Tänk då på om du är redo att få ett svar som du kanske inte vill ha. för, för min egen skull måste jag sluta att vara rädd att folk blir sura på mig.  Blir dom de så kan  de omöjligt vara mitt fel eftersom du själv bad om åsikten.  och frågar jag dig om råd så vill jag att du vågar ge mig ett ärligt svar även om de går helt emot vad jag själv tycker. 

Tack för att du läste.  ❤

ber om ursäkt för ev stavfel.  drygt med mobilen att gå igenom texten.  mitt tålamod är inte på topp!  🙊

Likes

Comments

Skriver mest idag för att ni ska veta att jag lever.  Började året med att kräkas,  tror många hade tjuras och tänkt art de va en dålig start på nya året. Då blir resten skit.  Så hade nog jag me tänk förr, men inte nu för jag är så positiv så jag själv mår illa ibland 😂 Vi kan se de som att vi rensade våra kroppar på skit och dessutom fick jag juh tvättat en helt jäkla massa grejer. 

Har inte direkt några nyårslöften då jag tycker de är meningslöst som ni vet sen innan. Däremot kommer jag fortsätta jobba på att göra mig av med negativa energier i alla de slag.  Menar inte att man ska vara positiv jämt men orkar inte med människor som bara ser allt negativt och inte ens är villig att öppna ögonen och se de positiva så finns om de så är lite.  förstå mig rätt nu, men som att bara öppna ögonen på morgonen är en grej.  Att du dessutom vaknar i en säng som står i ett hem kansle då...  Ja ni hajar.  De är så lätt att inte räkna med de vi tar förgivet. 
Kommer faktiskt även sluta lägga så mycket energi på människor som inte uppskattar de,  eller vågar visa att dom uppskattar de. Jag ger inte saker eller tid för att jag kräver att få något tillbaka, men ger man allt av sig själv eller varjefall lite, kan man varjefall få ett tack, en kram eller ett leende. Ni som tänker som mig fattar hur jag menar, ska inte behöva förklara.  De intalar jag mig själv eftersom jag alltid har ett as jobbigt behov att förklara allt så att ingen ska missförstå.  Men de är väll inte min uppgift att alla ska fatta 😂

Nu ska jag försöka samla ihop mig och ta tag i dagen. De är snö ute och jag vill hinna njuta innan den försvinner.  Så dax att resa röven från soffan och ta sig ut. 

Sk försöka ta foto å bomba i kväll.

Likes

Comments

Har väll egentligen inte jättemycket att skriva. Fast egentligen har jag de. Men orkar inte just nu.  Ville mest göra ett inlägg så någon tänker...  jaaa äntligen 🙊
ni som följer mig i sociala medier som instagram snapchat och fb ser juh de mesta av min dag ändå.   

Likes

Comments

Funderar lite igen på de här att återfödas. 
Vi lever här och nu och möter dom vi ska möta osv. En del stannar en del går en del återkommer, en del lämnar detta livet.

De sägs juh att vi väljer våra liv, men de är vi juh inte medvetna om när vi väl är här?  Varjefall inte alla. En del har juh starka minnen från andra liv och upptäcker kanske snabbt sin livsuppgift osv.
Men jag tänker att när någon dör så är juh deras själ och besöker en då och då, då minns den juh troligtvis vilka själar den hört ihop med?   Men hur kommer de sig då att man glömmer de när man intar sin kropp?
 
Förväntar mig väll egentligen inget svar i frågan men de är intressant tycker jag. De blir konstigt skrivet nu för jag lätt tappar tråden idag.  Har gått och tänkt på detta länge och kände att jag behövde skriva ner de.

Jag har kommit mer till insikt med mina olika relationer och vad jag vill ha i en vän tex.  Jag är vansinnigt trött på lögnare och bedragare,  manipulativa rövhål. 
Jag är säkert fortfarande väldigt godtrogen antar att de inte ändras över en natt.  Men jag är mer observant och litar inte blint på någon.  Har alltid i beredskap att folk ljuger,  jag tar inget förgivet och förväntar mig inget av någon.  Jo de gör jag såklart och de är nog dumt.  Har kontakt med en kvinna och hon lärde mig att den största anledningen till besvikelse är just förväntningar man har på varandra.  Man förväntar sig att de folk säger är sant. man förväntar sig att de folk lovar de håller dom. man förväntar sig att man är trogen i en relation osv osv.  När de visar sig att någon inte når upp till förväntningarna så blir man sårad och besviken. Förr hade jag nog högre förväntningar på människor omkring mig.  Man väljer själv hur tolerant man är mot vad som händer omkring en. En del människor ger man chans på chans andra fotar man direkt.  En del låter man ljuga för man är medveten att som gör de och de kvittar vad man säger och gör så fortsätter dom ändå.  Sålänge de inte skadar mig och min familj skiter jag faktiskt i vilket.  Vill dom ljuga att dom tränat en vecka på raken och aldrig äter godis så är de juh inte något som rör mig. 

Jag vet att jag själv pratat skit om folk och varit elak när jag va yngre men jag har också lärt mig den hårda vägen och såklart med lite sunt förnuft som jag fått genom åren.  Med skit..  Jag vet inte egentligen vad de är att prata skit. Jag skulle aldrig ljuga om någon annan. Eller hitta på rykten som inte är sanna. Men ett bra exempel för många år sen som fick mig att vakna.. är på fest...  tjejen som har festen fjäskar å håller på, en annan vän till henne kommer och hon suckar å stenar hur dum i huvudet hon är. en kvart senare går hon till tjejen..  heeej much..  boom va deras fula uttryck för bästis eller nåt.    guuud va kul att du kom...  blink blink. puss puss...  Du är min bääästa much..  😂😂 kan juh bara tänka mig vad hon sa till muchen om mig 😂

Fläckfri är jag inte men jag säger aldrig något till någon jag inte kan stå för om jag blir tillfrågad.

De jag egentligen ville komma till har jag glömt.  Men till saken hör även att jag hatar när man frågar någon om råd och den säger en sak till en sen kommer någon annan och säger att... jaha till mig sa hab/hon raka motsatsen.  Varför inte vara ärlig mot personen som frågar?  Varför är de så jävla svårt att hålla sig till sanningen jämt?  Man måste inte alltid berätta allt för alla men blir man tillfrågad kan man väll vara ärlig?   Då väljer jag att stänga av. Förr frågade jag juh såklart alltid.. är de sant att du sa så eller så till den fast du sa så till mig.. å såklart kommer dom svara nääää de har jag aaaaaaaldrig sagt..  Så nu förtiden diskuterar jag ingen med någon. Såvida dom verkligen inte känner varandra och man inte säger saker som sagts i förtroende. 
afrågar någon mig om jag pratat med bla bla på länge säger jag nej.  visst då ljuger juh jag iofs 😂 de där får jag ändra på. Se man lär sig av att skriva även om de är för andra obegripligt de jag slänger ur mig just nu. helt osammanhängande och snurrigt 😂
Men jag får väll säga.. Ja se har vi men vi diskuterade inte dig och inget annat som angår dog heller. 
Nu ska jag avbryta sen måste jag skriva om tarot kort... 

Tänker mycket på de här  med spådom också.  När man lägger tarot kort tex. Låt säga att man lägger för sex månader.  Just den dagen dina kort blir lagda så ser de ut på ett visst sätt.  Men tänk på att allas val påverkar dig på något sätt.  Nu menar jag kanske inte alla bokstavligen för er som tar en på orden. Men låt säga i en relation,  du vill spå framtiden med en viss person.  Du lägger kort idag allt ser bra ut.  På onsdag går den här personen till Ica i stället för Konsum som den brukar å där i kassan står någon som ändrar hela framtiden...  Så skulle du lägga kort på torsdagen för samma relation skulle den troligen se helt annorlunda ut.  Jag är så kluven med de här. Men varför vill man egentligen veta framtiden?  Tycker väl man kan lägga angående en relation om man vill veta förutsättningarna för realtionen. Men tror ändå bara de gäller utifrån vart du är nu,  den eller du kan ju göra saker som helt gör att den andra tappar intresset och ett oönskat beteende kan faktiskt förstöra en hel del i en inledning av en relation oavsett om de är vänskap eller jobb eller kärlek.
Finns säkert lika många åsikter om detta som de finns människor och ni behöver inte tycka och tänka som mig. Jag har varit besatt av att lägga kort och få budskap. och de är väll under den tiden jag fått mina tankar.  Tarot är vägledning ingen garanterad syn in i framtiden. 

Jag måste återkomma till de här med att alla saker som sker påverkar varandra.  Tänk dig bara i en bilkö,  en bil tvärnitar och vad de innebär för resten av kön?  En bil ska på viktigt möte som blir försenat,  och resten av dagen blir förändrad för alla. en bil kanske kommer i kläm så personen som skulle hämta barnen tidigt på dagis för att ha en heldag med barnen måste lämna bilen på verkstaden. De påverkar även barnen. Tänk dig du är ute och går,  du får ett infall och går höger istället för vänster och antingen missar du att möta någon eller så möter du någon du inte skulle mött om du inte avvek från din stig. 
avslutar nu för nu är jag helt lost 😂😂😂❤

Likes

Comments

Har tänkt göra ett inlägg i en vecka.  De ända jag inte raderat är bilderna.  För när jag la upp dom levde Myra. De va en måndag.  De va trist väder men jag hade bestämt mig att göra pannkakor och gå till skogen.  Hannes välte ut halva smeten i hela köket men jag lät de va och gick på min utflykt.  Ingen lär juh komma hem och städa ändå så då kan de likabra ligga tills vi kommer hem. Vi hade en mysig förmiddag på nästan tre timmar både i skogen och på lekplatsen.  Och såklart va Myra me för de är juh så jag vill ha de, en hund som hänger med på de vi gör.  Hade man fått hade jag haft med mig mina hundar på öppna förskolan och överallt 🙈
De va de om dagen innan Myra plötsligt inte fanns mer.  Så tacksam att jag inte sket i att göra denna utflykten för att stanna hemma och städa. Städa kan man juh göra hur mycket som helst sen.  🙊

Orkar inte ta den där dagen en gång till. har ältat den färdigt. De ger mig aldrig Myra tillbaka ändå. Bättre att försöka fokusera på alla roliga mysiga och bra minnen vi fick. Alla promenader i vått å torrt.  All kärlek och lycka att få ha en Myra i fyra år! 

Hon levde på den här bilden om någon mot förmodan undrat.  Däremot va de efter jag i samråd med veterinären bestämt att hon skulle få somna in. Hon va nog trotsallt inte "hemma" ändå. Eller va de just hemma hon ❓  De beror på hur man ser de antar jag.

Just nu känns de som jag varit på fel spår.  Fokuserat på de negativa istället för att hitta positiva saker.  Inte för jag kan se de positiva i döden eller i olyckor som när Hannes skadade sig.
MEEEEEN!! 
De finns nog en högre plan med de som sker.  Något vi inte ser nu men som händer runt oss. Något vi tar lärdom av.

tex kom jag på att jag är grymt imponerad av människor som jobbar inom vården.  jämt massa klagomål från alla. Jag misstror inget så misstolka mig inte. 
Men en ambulans personal.  wow säger jag. tänk att komma till en plats där de kanske råder totalt kaos och behålla sånt lugn.  och samma med akut personalen på sjukhuset.  Att kunna vara lugn och saklig och fokuserad i en situation som kan handla om liv och död. Att fatta kloka beslut utifrån en livsavgörande situation.  De e fan beundransvärt.  Klart jag visste de innan men aldrig upplevt de och man tar de förgivet att dom bara finns där när man ringer. 
All heder till er..  om nu någon av er läser de här 😍

ja inte för jag vet nyttan med denna insikt och jag ifrågasätter den inte. 😇

Jag vet nu även att min familj,  mina barn är fantastiska. Jag och Henrie spenderade en kväll/natt /förmiddag på sjukhuset med Hannes och mina stora barn visade att dom kan styra upp och fixa här hemma.  Dom tog hand om varandra på ett bra sätt trots att de såklart va lite onödigt tjafs.  Men akuta situationer blir juh jobbigt för alla inblandade. 
finns juh säkert någon mening med denna insikt. 

summan av kardemumman så känner jag att genom åren från att ha gått från sketna depressioner har jag lärt mig att en tragisk situation inte måste svarta ner hela tillvaron.  Man måste hitta ljuset och följa de.  De låter lätt och de är de inte. Men för varje motgång man måste ta sig igenom så blir de lättare. 

💞💞💞

Likes

Comments

Ibland glömmer man nog lätt att känna tacksamhet för allt man faktiskt har.
Idag slog de mig att jag har två kastanjeträd utanför mitt hem. Om nu träd kan tillhöra någon som tillhör dom här träden min granne.  Eller marken deras hus står på tillhör dom. Jag har alltid önskat mig att ha kastanjeträd nära mig och nu bor jag granne med två.  dessutom har grannen brevid en ek.  Hur fint är inte de på en skala 😍
Jag älskar träd 🌲 som ni juh vet.
Jag är tacksam för att jag bor granne med två kastanjeträd och en ek. Har dessutom turen att bo på samma tomt som ett äppelträd. De har gett oss många goda äpplen i år.  även äppelmos och ett par pajer.  Har inte varit jätte Kereativa i år.  Men kanske vi har tur nästa höst att få lika många fina goda äpplen.

Jag känner även tacksamhet att sitta i soffan med mina två yngsta barn och titta på tv. Snart ska jag dricka kaffe, förhoppningsvis inte ensam.  De känner jag mig tacksam för.  Jag är tacksam att jag kom ut på en morgonpromenad. även om de va två km och inte sju så kom jag ut. 

Jag känner mig tacksam att mina barn har bra skolor att gå till. Att mitt barn med speciella behov får dom tillgodosedda.  Jag är tacksam att min 18 åring har jobb. Jag är tacksam att min man har jobb. Jag är tacksam för väldigt mycket känner jag. 

Jag är även tacksam för att jag utsatte mig själv för en prövning,  jag insåg min svaghet att inte kunna säga nej, jag insåg att jag har inte kaos som jag trodde,  jag skapade kaos genom att inte säga nej. Jag insåg snabbt och tog tag i de innan de va för sent,  jag är alltså även tacksam gentemot alla saker jag gjort i de förflutna som hjälpt mig komma hit jag är idag. 
Förra veckan grät jag av stress för jag tagit på mig ett stort ansvar för att hjälpa någon annan, de hjälpte inte mig att hjälpa. De gav mig och min familj stor stress.  Jag är tacksam att jag kunde ställa upp och försöka hjälpa men även tacksam att jag kunde sätta ner foten för min egen frid.  Vem hjälper mig för att jag är korkad och tar på mig för mycket?  De finns problem man hamnar i och de finns problem man sätter sig i... ni som förstår ni förstår..  Ni andra kommer nog så småningom förstå. 
När ni tycker att ingen ställer upp längre..  fråga då er själva om de finns något ni kan hjälpa er själv med?  Behöver jag denna situationen?  Vad kan jag göra själv för att slippa stress och slippa vara beroende av andra?  Sluta skapa kaos.  Ta en paus.  Vad är bäst för dig?  De kan handla om jobb, relationer, studier, djur,  vänner, ekonomi osv osv

PS.
Jag tar inte ansvar för om någon tar illa upp av mina tankar, jag syftar inte på någon än mig själv,  tar någon annan illa upp är de pga dina egna tankar inte mina.
alltid bäst att förtydliga då väldigt många tar väldigt illa upp för de mesta nuförtiden. 

Likes

Comments

Något som folk nog inte vet, troligen för att dom inte bryr sig är att jag slutat ta skit 💩
Jag har fortfarande lättare att tro på folk än att misstro dom och de är väll mycket på gott och ont.  När någon ljuger i vanliga fall brukar jag gå in och försvara mig tex. Men har lärt mig att folk ändå tror på sin sanning,  dom vill inte veta hur de på riktigt är.  Så jag har bestämt helt enkelt att inte hetsa upp mig. Jag lutar mig tillbaka och låter universum ta hand om de.  Jag ställer gärna upp och hjälper folk och finns där till 100% MEN de finns dom som skapar sina egna problem,  gång på gång hamnar dom i samma eller olika kniper som dom själv satt sig  i och förväntar sig att andra ska lösa.  Då har jag funnits där och stöttat.. Men de är slut på de. Jag har sex st barn som behöver min energi.  Jag har sex barn jag vill ska älska sig själv och se sitt eget värde.  som jag vill ska lägga sin energi på ärliga människor i relationer som ger balans. Man ger och får och man har en ömsesidig respekt,  växer med varandra och glädje åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.
Har ofta funderat på vad en bra vän är,  man prioriterar andra människor?  För mig handlar de om att finnas där när man känner att någon behöver de. Jag har vänner jag åker till utan att blinka, jag har även vänner som har andra vänner som finns där.  Allt för många gånger har jag kommit till folk som sagt att dom mår sååå dåligt, sen kommer man dit å dom meningen alls dåligt hade bara tråkigt.  Då har jag lämnat hemmet i full fart och så kommer man till någon som bett en komma men k te ser en när man kommer,  bara för att testa ens lojalitet? 
Jag vet inte. 

Jag är i en situation nu vart jag blir utnyttjad för min godhet - Dumhet,  de beror på vem man frågar. Än en gång la jag all min energi på någon som pissar på mig.  Så adjö,  karma tar hand om dig sen.  tackar för att jag fick se dom rätta färgerna hos dom här personerna och kan kapa dom banden. 

✂ ✂ ✂ ✂ ✂

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag försöker hitta nya vägar att kunna promenera.  Hittade en superfin vid havet idag. Gick helt okej med vagn.  Från hemma runt till hem va nääääästan 8 km så de kan jag vara nöjd med. Synd bara att man måste ta sig över en sån där... upp upp upp.... ner ner ner.... trappsteg....  Lite drygt om jag är ensam med vagnen men de löser sig. 💞

Idag vann jag över min negativa sida. Jag har bestämt mig att gå en runda varje kväll.  har inte gått så bra nu när barnen varit så sjuka. Men idag tänkte jag att jag tar på mig skorna och gå utan för dörren.  Jag gick tre km och de kändes faktiskt bra även om jag gärna gått minst tre till. Är jätte mörkrädd och de är något jag måste jobba med. Ett steg i taget.  Vill komma ut på kvällen dels för de är min ända ensamtid på vardagarna när Henrie är iväg och jobbar och dels för att bara gå ensam.  Inga barn att ta hänsyn till och bara kunna låta tankarna flöda.

Har en man som har väldigt svårt att göra inget alls. Men igår så la jag en filt på gräsmattan och sa att nu ligger du här med mig och gör inget alls och de gjorde vi hur länge som helst.  Riktigt härligt. 
Idag va bi ute nästan tre timmar vid havet och promenerade.  Vi har haft en helg då vi verkligen inte gjort ett skit ändå har vi gjort så mycket mer än vi skulle gjort om vi hade gjort något. 

Nu ska jag krypa ner under täcket och lyssna på musik en stund innan jag somnar. 

hej svej

Likes

Comments

hittade den här bilden.  vet inte om jag nämnt innan att jag verkligen känner mig ett med naturen.  brukar juh skämta om de eftersom jag är så bra på att styra vädret i perioder 😂 dessutom när man går i skogen och verkligen känner med alla sina sinnen vad som finns där.  små småfolk helt enkelt.  Nu är jag trött så borde väll inte ens gå in på de. 
Tror ni att dom inte finns så ut i skogen,  stäng av mobilen och låt din intuition visa dig vart du ska gå.  Man går och ser massa träd och mossa och plötsligt hajjar man till och ser/känner att här känns som hemma.  då är man lixom rätt 🙊 
se vad blommor och kottar och mossa och stenar har att säga dig. 

nä jag tar inga droger jag lovar.  jag bara älskar naturen.  älskar att krama träd och andas frisk luft.  bort från folk och stress. 

Idag va vi i skogen och gav en liten sten till småfolket 🙊 Vi fikade,  plockade kottar och låg på en äng och bara njöt av luften och solen.

Likes

Comments