Theme Days, Fanfiction Friday

The Accidental Vessel kan hittas på både Fanfiction.Net och Archive of our Own, beroende på smak.

"Gabriel might have made a mistake when he borrowed pagan weapons to make a fake angel blade, but he'd thought it would be enough to trick Lucifer. Well, it was, but now the archangel find himself set adrift on another Earth. With his Grace almost gone and unwillingly possessing Harry Potter, what can Gabriel do? Maybe Hogwarts will be enough to distract him..."

Gillar du Harry Potter? Fantastiskt! Diggar du Supernatural? Ännu bättre! The Accidental Vessel är en väldigt unik fanfic, där storyn utspelar sig både i Harry Potter- och Supernatural-världen. Tekniskt sett kan man väl säga att Harry Potter är huvudkaraktären men det är ärkeängeln Gabriel, allas våran favorit Trickster, som är den verkliga stjärnan. Följ med Gabriel när han anpassar sig till att vara människa och en känd, magisk sådan. Vad händer när folk får nys om att det är något konstigt med The-Boy-Who-Lived? Vad händer med Voldemort och profetian? Dyker Castiel och Winchester-bröderna upp? Och hur kommer en mänsklig ängel stå emot magiska, helvetiska och himmelrika makter på en gång? Och kommer den lilla detaljen att Gabriel även var Loke från den nordiska mytologin bita honom?

Låter det spännande! Men gå och läs då? Nu! Jag garanterar att det är awesome. ^^

(Varnar dock för att det är svårt att hänga med om man inte har sett längre än säsong 4 i Supernatural, då det är då alla änglar dyker upp)

Är fanfiction inte din kopp te? Det är lugnt, det kommer andra mindre nördiga inlägg imorgon!


Likes

Comments

Theme Days

När de flesta andra börja se fram emot våren och räkna dagarna ner till sommartid. När andra slukar solstrålar som en törstande man i öknen och ivrigt letar vårtecken, så ser jag bakåt mot årstiden som håller på att ta slut. Jag är ett höstbarn, men vintern kommer på stark andraplats. Snö, brasor och varm choklad. Rosiga kinder och glittrande istappar. Min throwback thursday är tillägnad vintern, specifikt vintern 2009 då jag var i Åre.

Jag var med kören för att åka skidor, men vi gjorde annat mys också. Min favorit var hundspannsåkningen, vi fick själva köra och det är något av det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Vi besökte även Njarka sameläger och matade renar, åkte till Tännforsen och ishotell. Åka skidor var också kul men eftersom jag inte är så skarp i backarna var allt runtomkring mycket roligare. Åre Chokladfabrik var en stor hit.

Vad minns ni tillbaka till en torsdag som denna? Vad är eran Throwback Thursday? Kommentera eller länka till egna inlägg, jag är nyfiken!


Likes

Comments

Theme Days

Varför? För att det är kul, även om det är klyschigt!

  • Man Crush Monday – talar för sig självt
  • Tidbit Tuesday – roliga småfakta, the more you know *makes wooshing rainbownoise*
  • Woman Crush Wednesday – talar också för sig sjävt
  • Throwback Thursday – Nostalgi, allt från 5-årsminnen till förra veckans middag.
  • Fanfiction Friday – Jag är en nörd och läser mer fanfiction än vad jag gör något annat. Vissa är till och med så bra att jag vill dela med dem, precis som annat folk rekommenderar böcker, rekommenderar jag fanfics!
  • Sexy Saturday - Allt från seröst sexualitet-snack till pinsamma bilder från senaste festen. Eller varför inte en bild på när jag käkar pizza i sängen? Pyjamas är hett!
  • Selfie Sunday - Selfies ses som fåfänga, men det är också ett sätt att lära sig att älska sig själv. DET ÄR OK ATT VARA SJÄLVCENTRERAD IBLAND!

Likes

Comments

Theme Days, #WCW

Just nu är jag het på Anna Kendrick, kom igen, vem är inte det? Hon är knivskarp, talangfull, rolig och inte minst riktigt trevlig att titta på. Att följa hennes twitter är ett måste. Hur kan man inte följa någon som sarkastiskt tweetar om att onanenra i offentliga biosalar?!

Vem är din Woman Crush Wednesday den här veckan?

Likes

Comments

Utredning, Tips
Hur du tar dig från Stockholm T-Central till Karolinska Institutet i Huddinge

Så du ska ta du har fått en kallelse till Karolinska i Huddinge, sweet! Saker händer och rör på sig. Det behöver inte vara samma anledning som jag, transsexualismutredning, men det är väl till er som gör samma resa jag gör som jag vänder mig till i första hand.

Du har på något sätt tagit dig från platset du kallar hemma till Stockholm T-central, och där står du nu som ett fån och vet inte vart du ska ta vägen. I alla fall om du är som jag och lite tunnelbanevana. Nu ska du i all fall inte ta någon tunnelbana utan en pendel. Du går bort till där pendeltågen går och hoppar på Linje 36 mot Södertälje, se till att den verkligen går mot Södertälje och inte någon annanstans, då är det fel. Enklast är att du hoppar av i Flemingeberg. Hoppar du av där är det bara att gå ut från pendeln och höger, där ser du gigantiska rulltrappor som du ska åka uppför. Därefter är det i princip rakt fram, Du går förbi Högskolan och går över en bro, sen fortsätter du bara rakt fram tills du når Huvudentrén.

Väl inne ska du anmäla dig i Centralkassan, när du gjort det tar du dig rakt fram till Södra Hallen och tar hissen upp till plan 8. Där hittar du CASM, Centrum förAndrologi och Sexualmedicin. Grattis, du är framme! Nedanför har du exakta besöksadressen från Karolinskas hemsida. Hoppas det här var av nytta, så hörs vi en annan gång!

"Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge C2:84, Centrala byggnaden (Stora Entrén, Södra Hallen), plan 8 Gemensam reception med Endokrinkliniken, plan 8"

Likes

Comments

Gästbloggeri, Transigheter

2006: På gymnasiet var Noah till utsidan en helt annan person än vad han är nu. Insidan var densamma om än yngre och betydligt mindre medveten om världen och sig själv. Tillsammans upptäckte vi livet och pratade om de allra konstigaste sakerna du kan tänka dig; när jag lärde känna honom var han en liten pryd tönt (jag var också en tönt, dock inte lika pryd) som bytter klädstil var tredje dag och jag såg honom växa i sig själv varje dag.

Hela tiden pågick det där ständiga sökandet på svar. Det var liksom någonting som inte stämde. Noah kände det, och jag tror att även jag kände det även om jag inte förstod det just då.

2009: vi tog studenten och flyttade år olika håll. Vi såg väl uppdateringar ur varandras liv på sociala medier, och pratade då och då. Men vi gled liksom från varandra, i alla fall fysiskt.

2015: Noah skrev till mig på Facebook och frågade om det var okej att han ringde mig. Han behövde prata om någonting viktigt, och han ville prata om det här med mig. Han ringde mig samma kväll, och jag tog med mig telefonen ut på en promenad. I en mil pratade vi om vart livet fört oss och helt plötsligt sa Noah någonting i stil med: "På tal om att inte vara nöjd med sin kropp, jag är inte det. Jag är transexuell.".

Och då klickade precis allt. Där är svaret som han sökt efter hela tiden, lösningen på allt det där som inte funnits under hur många år som helst.

Självklart.

Anna skriver om sin graviditet och annat roligt här på nouw: http://nouw.com/namnoribebisen/

Likes

Comments

Utredning, Transigheter

10 minuter kvar till min basutredning, vet fortfarande inte riktigt vad det innebär. Jag anmälde mig i centralkassan och jag glömde inte legitimation den här gången. Däremot så är jag ensam. Ingen Ida den här gången som är nervös med mig. Konstigt nog så känns det lättare den här gången, även om jag känner på mig att det kommer bli ett tuffare möte. Jag gissar på att det är massa frågeformulär, men det kan vara vad som helst. Mer förväntansfull än nervös iaf, så det känns bra. Önska mig lycka till!


Likes

Comments

Utredning, Transigheter

Då var vi på gång igen. Jag sitter på färjan på väg till Stockholm ännu en gång. Mindre nervös men minst lika förväntansfull. Som tur är slipper jag stressa för att ta mig till Karolinska, tiden är inte förrän imorgon. Dock är den kl 11, och ska jag hinna dit måste jag åka dagen innan. Därav färjeresan i skrivande stund.

Vax och sprej i håret, binder och 2 sportbh:ar. chinos, skjorta, bruna kängor. Tittar man snabbt på mig ser jag ut som en ung hipsterkille. Tittar man noga avslöjar kindben och små händer mig. Pratar man med mig avslöjar rösten. Jag försöker sätta den nonchalanta minen till när jag är ute bland folk jag inte känner, särskilt när jag är ensam. Jag ser hur folk tittar och undrar och kommer till slutsatser. Dyke, eller maskulin lesbisk kvinna är var de flestas ögon konstaterar. Andra drar mindre förhastade slutsatser och tycker jag gillar hipstermodet. Sen är det den ynka procenten som ser mig för vem och vad jag är. Och det är underbart. Den försynta frågan om vilka pronomen jag föredrar och hur långt i min utredning jag är. Denna stillsamma acceptans som får mig att växa och känna mig mindre och mindre som en poser och någon som “låtsas”.

Det är många tankar som far runt i huvudet just nu. Förra gången sa kvinnan jag pratade med att nästa gång antingen skulle vara att svara på massa frågeformulär eller prata med någon socionom om jag inte minns helt fel. På pappret står det basutredning. Guh. Basutredning låter jättestort och jätteläskigt, men jag kanske har fel. Basutredning kanske är det formella ordet för “SVARA-PÅ-MASSA-FRÅGEFORMULÄR”. Läskigt ord hur som helst, hur det än vrids.

Snart är dags och jag är nervös.

 

 

 

Likes

Comments