View tracker

Gjorde en riktigt riktigt god kärleksmums lchf style igår. Den smakar som bäst lite värmd serverad med grädde och varma hallon. Och den går alldeles utmärkt att frysa.

Ingredienser chokladbotten:
• 3ägg
• 1 dl grädde
• 75 gram smält smör
• 0,5dl stevia eller mer efter smak
• 1st vaniljstång
• 1.5 dl mandelmjöl
• 2msk kokosmjöl
• 2tsk bakpulver
• 3,5msk kakao

Glasyr
Har inga exakta mått men blandade och smakade av för att få en smak som passade mig.

                                • rumstempererat smör                                        • Philadelphia ost                                                                 • stevia • kakao 


Sätt på ugnen på 180grader.

Vispa ägg, vanilj och sötning fluffigt, blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ner smält smör och grädde, tillsätt ägg fluffet och blanda väl.

Häll smeten i en form på ungefär 20x30cm och grädda i mitten av ugnen ca 20min. Gör glasyren undertiden och låt står i rumstemperatur tills du ska bre den över kakan. Se till att få en mjuk krämig konsistens så de blir lätt att bre ut.

När kakan är klar låter du den svalna innan du brer på glasyren och där efter toppar du med så mycket kokos du känner att du vill ha. Skär i lagom stora bitar och förvara i kyl eller frys.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bakade super goda lchf frallor igår och detta är det bästa receptet jag prövat det är så likt bröd som de bara kan bli.

Till 8st frallor behövs

• 2st ägg

• 2dl riven ost

• 2dl vatten

• 2dl pofiber

• 2msk finax psyllium

• 1tsk bakpulver

• 1tsk salt

• sesamfrön

Blanda allt i en bunke och rör till en jämn smet, låt sedan står och dra sig 15-20min. Under tiden rostar du lite sesamfrön i en torr stekpanna till de fått fin färg. Rulla sedan till 8st bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper, strö över rostade sesamfrön. In i ugnen 25min på 200grader.

Servera med ost och chiasylt. Recept på chiasylt hittar du här.

Likes

Comments

View tracker

Receptet på kanelbullarna ja bakade kommer här.

• 4 ägg och 1 gula
• sötning efter smak (jag tog 1msk)
• 50 gram smält smör
• 1 dl grädde
• 1 tsk kardemumma
• 1 dl kokosnötsmjöl
• 0,5 dl hasselnötsmjöl
• 3 msk fiberhusk
• 2 tsk bakpulver

Fyllning:
• Rumstempererat smör och kanel.
• 1 ägg till pensling

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt. Häll i grädde och de smälta smöret, blanda väl. Häll i alla torra ingredienser och blanda till en jämnt smet som du sedan låter svälla i ca 5-10min.

Kavla sedan ut degen gärna mellan två oljade bakplåtspapper då den fastnar ganska lätt. Bred ut smör på degen, pudra rikligt med kanel och rulla ihop. Skär i lagom stora bitar och lägg i bullformar. Pensla med ägg och in i ugnen på 175 grader mellan 15-20min.

Hasselnötsmjölet köper jag på herbalstore.se


Likes

Comments

Det fina med fröknäcke förutom att det är super gott är att det är sockerfritt, glutenfritt, fullt av protein och low carb. Kan de bli bättre? Nä tänkte väl det. Här är mitt recept.

• 1,5dl sesamfrön
• 1,5dl hela linfrön
• 1,5dl solrosfrön
• 1dl pumpafrön
• 2,5dl kokande vatten
• 0,5dl raps eller olivolja
• 1msk finax psyllium
• Salt efter smak

Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten och ta av från plattan tillsätt oljan och koka upp igen under omrörning. Häll sedan över fröna och blanda ordentligt. Smaka av smeten med salt.

Häll ut på plåten och bred ut med slickepott. Jag gjorde mina ganska tunna så bredde ut över hela plåten.

In i ugnen på 150grader i 50min, ta ut plåten och skär förknäcket i så stora bitar du vill ha, stäng sedan av ugnen och ställ in plåten i eftervärme ca 45min gärna med ugnsluckan lite öppen.



Likes

Comments

Till 3st chiasylter behöver du:

Basen
3,5msk chiafrön
1,5dl vatten
Smaksättning:
• 1,5 - 2dl bär frysta eller färska jag använde blåbär, jordgubbar och hallon
• vaniljpulver efter smak, jag tog ca 1tsk
• citronsaft efter smak
• stevia efter smak

Blanda chiafrön och vatten i en skål, rör runt tills alla frön är blöta. Ställ in i kylen i 10min tills det blivit en gelépudding. När puddingen är klar delar du upp den i 3 olika skålar. Häll därefter ner ingredienserna till de olika syltsmakerna i varsin skål. Mixa respektive sylt med mixerstav.
Häll sylten i burkar med lock och förvara i kyl håller ca 1v.






Likes

Comments

Tycker att ni alla borde rösta på proteinbolaget som årets butik. De har sjukt snabba leveranser för att inte tala om grymma produkter! 


Klicka här för göra din röst hörd ;)

Likes

Comments

Mina nya löpartights från Kari Traa passar mig perfekt eftersom jag verkligen gillar att springa både snabbt och långt. Tightsen består av snabbtorkande stretchmaterial och har reflektiva detaljer som garanterar att du syns i mörkret. Jag är super nöjd med mina byxor och är du också intresserad av att köpa dig ett par kan du göra det på Runforest..

Likes

Comments

Gjorde precis super smarriga bananpankakor med vispad kokosmjölk och hallon!

Du behöver:
1banan
2ägg
30g one whey vanilla white chocolate från fitnessguru

Hallon
Cocosmjölk

Mossa banan, ägg och protein pulver med en gaffel och stek sedan i kokosolja. Servera med vispad kokosmjölk och hallon.

Likes

Comments

Jag älskar Maria Åkerbergs fantastiska produkter. Inte nog med att dem är ekologiska de doftar fantastiskt och man får den lyxiga känslan av att vara på spa när man använder dem. Har börjar använda ett shampo och balsam som heter energy. 
Energy är ett milt schampoo med eteriska oljor ifrån rosmarin, lavendel, citrongräs och enbär som är speciellt framtaget för behandlat hår, men kan användas av alla som vill ha ett fräscht schampo! Jag köpte båda flaskorna hos Piggabutiken. Tycker alltid att det är så trevligt att få hem sina paket där i från då de nästan alltid ligger en liten överraskning i lådan. 

Likes

Comments

Mitt absoluta favorit protein kommer från fitnessguru med smak av jordgubbar och vitchoklad. Brukar mixa en skopa proteinpulver med mjölk och frysta jordgubbar. De blir som

en milkshale såå gott.

Likes

Comments