Tisdagen 14.11
Maria var borta på showdance så vi hade egen tränning och lagade en egen koeografi. Jag var inte med så länge för halv 3 hade jag föräldrasamtal. Efter de åkte jag till Corinne och träffade hennes bebis. Efter de åkte vi mot Närpes på dans. Vi hade uppvärmning med låten Disco tits. Sen hade vi styrke tränning. Efter de stetchade vi. Vi fick komma på en egen koeografi. Sen kom Celina en av våra dansledare. Med hon gick vi igenom dansen vi ska visa upp i slutet på hösten. Vi filmade in låten och de gick jätte bra! Efter åkte vi till några affärer med morfar. 18.50 kom vi hem jag lagade taco. Sedan kollade jag serie.

Onsdagen 15.11
Första hade vi modde dubbel timme. Där hade vi presentation om nordiska författare, den gick helt ok. Andra halvan av modde timmen var Tilde och jag på lucia. Sedan hade vi geografi där vi gick igenom floder. Efter maten gick jag till hälsovårdaren där jag kollade läng osv till hälsointyget. Efter kollade vi två timmar film på musik och spelade lite. På kvällen kollade jag serie,skypade och kollade på finska ord och åt blåbär, hallon och tranbär.

Torsdagen 16.11
Jag fick sova till kvart över 9. Jag plattade håret och åt frukost. Klockan 10 åkte mamma och jag till hvc. Där tog jag blodprov. För att kolla om jag är allergisk mot nå och om jag måste ta stelkram spruta. Sedan åkte jag till skolan. Jag kom till andra timmen. Efter timmen hade vi mat de var soppa. Efter skolan åkte jag buss till Corinne. Vid henne var Michelle och Leon. Vid henne var jag med bebisen en stund. Efter åkte vi till Michelle. Där åt jag makaroner med maletkött. Och varit med Leon och lekt. Klockan 21.10 åkte jag hemåt och hemma ska jag läsa på ett engelska prov.

Hoppas alla har fått en bra start på veckan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndagen 6.11                                                                                                                                                                        En ny period. Vi började på morgonen med musik. Sedan kollade på x möter x på gymnastik timmen för att de var svenska dagen. På kvällen lagade jag massor med pepparkakor. Sen kollade jag serie.

Tisdagen 7.11                                                                                                                                                                              Vår lärarare Maria var sjuk så vi hade showdans själv. Vi hade en egen uppvärmning och sen hjulade vi och tog igenom våra olika koregrafier. Efter skolan gick jag till Michelle. Där var jag en stund, sedan när mamma och jag skulle till Närpes, ville Kian också komma med så vi tog med honom. Jag hade dansträning 16.30 - 18.00. Träningen tyckte jag var skit jobbig för vi gjorde massor med styrke grjejer. När vi kom hem lekte Kian och jag med kok saker.

Onsdagen 8.11                                                                                                                                                                         När jag kom hem från skolan var Kim här med sin kompis Kim. De hjälpte mej med någon läxa där man skulle räkna ut priser. På kvällen åt vi broiler med ris och pomfritt. Klockan halv 6 skjutsade farmor mej till skriftskolan. Där var jag i 2h. De var helt ok. På kvällen gick jag i duschen och sen gick jag och sov.

Fredagen 10.11                                                                                                                                                                      Efter skolan gick jag till Michelle. Där lagade jag pizza och var med Leon och Kian. Efter skjutsade mej Emelina till socken. Bil resan dit frågade jag henne om gymnasiet. På socken gjorde jag inte så mycket där. Mot kvällen cyklade Tilde och jag till grillen. Sen hämtade mamma mej.

Lördagen 11.11                                                                                                                                                                       Vaknade 10 tiden plattade håret och åt frukost. Sedan klockan 12 åkte vi mot Vasa. I Vasa träffade vi min syster Corinne och hennes bebis. Så himla söt, så man smälter. Efter de handlade jag ett sko par från hm och sedan åt vi på pikko quatro. Min syster Michelle ringde och sa om vi kunde åka och färga hennes hår. Sen efter de åkte vi hem.

Söndagen 12.11                                                                                                                                                                    Söndagar är min städdag så jag dammsugade rummet torkade alla skåp och fixade klädskåpen osv. Sedan var klockan 1 så jag gick i duschen. Resten av dagen har jag kollat serie och kollat på ett engelska prov. Får se vad jag gör ikväll kanske kollar nån film eller nå. Den här veckan har jag testat en system kamera. Så bilderna jag har här är från den och ska fortsätta ta bilder med den, för jag tyckte man fick finare bilder en med telefon.

HOPPAS ALLA HAR HAFT EN BRA VECKA!!!

Likes

Comments

Torsdagen 2.11 Efter skolan åkte jag till Vasa till min bror. Vi åkte och handlade mat. I lägenheten lagade vi mat. Efter skjutsade Kim mej till Wasa teater. När jag kom dit var ingen från showdans gruppen där. De visade sig att jag hade åkt till fel teater vi skulle till finska. Jag fick skjuts från Wasa teater till finska. Där kollade vi Billy Elliot. De var en jätte bra musikal. Skulle absolut kunna åka på den igen. Teatern slutade klockan 22, så kom hem 23.30.

Fredag 3.11 Gjorde inte så mycket. Lagade pizza i skolan. Gick till Michelle efter skolan. Där var jag med Kian och Leon, vi lekte. Vi åt nån ugnsgryta till middag. På kvällen kollade vi Idol med Corinne och Christian. Vi åt chips och drack glögg. Sen skjutsade Kim hem mej.

Lördagen 4.11 Steg upp klockan 9 städade rummet. Kollade en ny serie. sen lagade jag mat. Spagetti och köttfärssås och en lasagne. Gick ut med katterna en stund. Sen kollade jag serie och runt 22.00 började jag kolla hundraettåringen på tv.

Söndagen 5.11 Åkte på söndags skolan med farmor. Där var de bara 2 personer. När jag kom hem lärde jag mig en Pirates of the Caribbien låt på piano och gick i duschen. Ikväll ska jag vara med Kian och Leon och kolla serie.

HOPPAS ALLA HAR HAFT EN BRA VECKA!
Likes

Comments

Lördagen 21.10 Jag steg upp ganska tidigt. Jag åt frukost och kollade serie. Mamma och jag åkte mot Petalax. Vi åt god mat på baren. Efter åkte mamma till jobbet och jag gick till Michelle. Jag var med Leon och Kian. De badade och sen lekte vi med låtsas mat. Michelle och jag gick med en promenad med Varga några kilometer. Jag åt mat vid Michelle. Halv 7 började jag cykla mot Corinne, båda Corinne och Michelle sa att de kunde skjutsa mig men jag ville cykla. Vid Corinne var jag med katterna och kollade på när de lagade smörgåstårta. På kvällen åkte jag hem med pappa.

Söndagen 22.10 På morgonen steg jag upp klockan 9. Jag åt frukost och efter gick jag till farmor. Farmor och jag åkte till söndagsskolan. När jag om hem från de gick jag i duschen och lagade tacos. När håret hade torkat började jag platta de. Klockan 5 tiden åkte vi mot Corinne. Hon hade kalas. På kalaset var de många goda kakor och smörgåstårtor.

Måndagen 23.10 Jag vaknade klockan 7. Plattade håret och åt mysli till frukost. I skolan hade vi basket på gymnastik. De var kul! Sen hade vi engelska förhör. På kvällen skypade Tilde och jag. Gjorde inte så mycket på måndagen.

Tisdagen 24.10 På morgonen försökte jag blogga men jag tyckte allt var tråkigt jag skrev om. Jag testade med flera olika ämnen men inget var intressant. Efter skolan åkte jag till Korsnäs. Därifrån åkte pappa och jag mot Närpes. Träningen var jätte jobbig. De va en styrketräning. Sedan fortsatte vid på en koagrafi till dansen. På kvällen åt jag taco.

Onsdagen - Torsdagen 25.10- 26.10 I skolan gjorde vi inte så mycket. När jag kom hem gick jag i duschen. Senare på kvällen skypade jag med Tilde medan jag fixade mina skåp. Sen gick jag och sov. På torsdagen vaknade jag vanlig tid. Sista timmen hade vi biologi prov. De var jätte svårt. I bussen pratade vi om att åka och simma till Närpes. När jag kom hem packade jag väskan till att åka och simma. klockan 17.00 åkte vi till där bussen skulle komma. De var kul i simhallen. När jag om hem fixade jag de sista i skrubben.

Fredagen 27.10 Vi hade 3 speciella timmar de var om mobbning. De var någon från stan som hade de timmarna. Sedan 4 timmen hade vi husse presentation. Efter skolan kom Tilde till mig vi lagade taco pizza. På kvällen kollade vi serie var med katterna och åt popcorn med dip.

Lördagen 28.10 Vi vaknade 9 jag letade efter katterna. Vi åt frukost och kollade lite på läxorna. Sedan kollade vi twilight . Jag kollade serie sedan resten av kvällen.

Söndagen 28.10 Idag steg jag upp klockan 9. Jag gick i duschen. Nu har jag skrivit bloggen 1h och så får jag se vad jag gör resten av dagen. Anledningen därför jag inte har bloggat är för jag har varit trött hela veckan så jag inte haft orken. Hoppas alla får en bra vecka framför sig.


Likes

Comments

I tisdags kom Kian till oss. Vi åkte först till dans. Hemma lekte han med låtsas mat och kassa apparaten. Jag lagade en del av en inlämning till nästa vecka.

På onsdag vaknade jag tidit för Kian kom och väckte mig. Jag åt frukost och gick i duschen. När jag kom ur duschen lagade jag en äppelkaka. Efter de åkte mamma, Michelle, Leon, Kian och jag till lappfjärd. För min kusin Vanessa skulle ha kalas halv 4 före kalaset åkte jag med min morfar till Kristinestad. Kalaset var roligt och de fanns många goda tårtor och kakor. Efter kalaset var vi en stund vid mormor och morfar. Sen åkte vi hem.

Idag vaknade jag halv 10. Jag städade rummet. Runt 13 tiden tog jag ner studsmattan. Jag hjälpte Kim att tvätta bilen och resten av kvällen ska jag kolla film och paradise hotel.
Inte så speciella dagar eftersom jag inte ska göra nå speciellt på höstlovet.
Hoppas alla får en bra fortsättning på höstlov !

Likes

Comments

I lördags steg jag upp typ 10 tiden jag gjorde inte så mycket på dagen.Jag städade mina lådor och torkade ur de.Jag kollade en film runt 13:00. På kvällen lagade jag muffins till Corinnes baby shower. Efter de kollade jag en film igen och kollade genom nå danser!

På söndag tänkte jag åka på skriftskola. Men jag steg upp så sent så hann inte fixa mej plus att vi inte fått nån bok att fylla i. Runt 13 tiden fixade jag mej till babyshowern. Mamma och jag åkte hemifrån 2 tiden. De var jätte svårt att lura Corinne hon hade nog de i misstankarna att de var något åt henne. Före Corinne och Christian kom till baby showern såg de deras katt död.. Någon hade kört över henne.Tyckte synd om Corinne och Christian. Katten blev ju bara 1 år gammal. Iallafall så var de jätte mycket god saker på showern. Vi hade frågesport och så skulle man klippa en tråd och gissa hur stor magen var. Min tråd passade perfekt runt Corinne så jag vann tävlingen. En sak var också att när vi kom dit fick vi halsband med en napp på, om man sa ordet baby så fix man ta nappen av de. Jag fix typ 5 nappar så jag vann den tävlingen också. Senare på kvällen åkte mamma och jag hem. Hemma läste jag på finska läxa och senare gick jag och sov.

Idag har jag inte gjort nå speciellt bara en vanlig måndag. Ska läs på finska förhör hemma och kolla en film.
Hoppas alla får en bra dag!

Likes

Comments

Idag var de en vanlig dag. Jag steg upp. Plattade håret och åt frukost. Vi busshållsplatsen berättade min kompis att de var suit up dag i skolan.Då skulle man klä sig finare. Jag visste inte att de var någon sån dag så jag hade bara nå vanliga kläder men de fick duga. Senare i skolan hade jag husse vi lagade fromage och sik. Efter de träffades kören vi diskuterade om vad vi skulle spela osv. Efter gick jag med Tilde till Maria hon berättade att vi skulle få åka på Billy Elliot med showdans gruppen i November. Senare på dagen skrev jag finska förhör. De gick bättre än jag trodde. Efter skola åkte jag till Tilde. Vi åkte och handlade ingredienser till taco och sen lagade vi tacos. Nu fixar vi oss till socken. Vi ska snart åka dit med cyklarna. Ikväll ska jag bara vara med mina kompisar.
Hoppas all får en bra fortsättning på dagen!

Likes

Comments

I onsdags steg upp klockan 4:15 jag plattade håret, sminkade mej och kollade så att jag hade allt i väskan. Mamma skjutsade mej till busshållplatsen till 5:15. Vår buss stannade i Harrström, Korsnäs, Molpe och Petalax för att ta upp elever. 6:40 var vi framme vid tågstationen. Vi steg på tåget. Jag satt i vagn 6 vid ett bord med Tilde, Elsa och Jenni. I tåget gjorde vi inte så mycket. Vi åt smörgåsar, drack vatten, spelade kort och lyssnade på musik. Vi åkte ett snabb tåg. Tåget var framme i Helsingfors klockan 10:35. Från tågstationen gick vi till domkyrkan. Där tog vi fina bilder. En person från Asien frågade Tilde, Elsa och jag om han kunde ta en bild med oss. Vi sa ja. Efter gick vid mot Norsens skola där vi skulle få mat. Där hade de vegetarisk mat, maten var inte så god. Efter maten tog vi några roliga bilder ute på gården. 12.35-13:15 var vi vid ett designmuseum. De flesta gick och åt mat runt 13 tiden för de var hungriga. De lämnade bara 10 elever + några lärare kvar vid museumet . Efter gick vi i mot de andra till svenska teatern. Vi kollade på en pjäs som hette Landet. Pjäsen började 14:00-16:45 inklusive paus. Pjäsen var nog bra men de var svårt att fatta handlingen. Efter teatern gick vi till Forum köpcenter. Där vi fick ca 3h fritid i forum. Jag var hungrig så jag frågade Tilde och Elsa om de ville äta pizza eller hamburgare. Men de ville ha annan mat. Så jag gick och äta med några flickor från 8b. Vi åt på Mc Donalds. Efter vi hade ätit gick vi till hm. Victoria och jag gick till wc medan, och sedan när vi kom tillbaka var de inte där mera. Så Viktoria och jag köpte sport byxor på hm och efter gick vi till Lidl och handla nå till hem resan. Vi kollade på gps var LIdl fanns. Där köpte jag vindruvor och en dricka flaska. Efter de gick vi till Forum tillbaks. Där möte vi Tilde och Elsa vi pratade en stund och sen gick vi till Starbucks. Där köpte jag någon jordgubbs och grädde dricka. Den var god. Klockan närmade sig 19:30 Jag bytte till tränings byxor före vi samlades, för att de skulle vara sköna att sitta med i tåget. Vi samlades 19:45 vid Forum och började gå mot tågstation. Tåget avgick 20:25 mot Vasa. Tåg resan hem var roligare en ditt. Vi kom fram klockan 00:10 på natten. bussarna gick hemåt. Pappa hämtade mej efter 1. Jag gick och sov 2 tiden de var en lång och en händelse rik dag, som jag absolut skulle kunna göra om!​

Likes

Comments

I måndags hade jag origentering på gymnastik. Mina par var Elsa och Tilde. Vi hittade alla kontroller. Efter hade jag modde.. När jag kom hem var Kian i Hagi. Vi var med katterna, sedan gick han ut med momma. Medan kollade jag paradise hotel och läste på matte kurs prov. Efter jag läst klart lagade jag mat. På kvällen var jag med Kian och efter de gick jag och sova.

En helt vanlig tisdag. På musik sjöng vi sininen ja valkoinen och vårt land. Sen hade jag showdans. Vi började med en ny låt. När bussen skulle gå hem fick den något fel. Bromsarna satt fast typ eller nå. Men bussen åkte snabbare senare på vägen så den skulle hålla tidtabellen. Efter dansade jag i Närpes. Jag slog mej på dans på käken.Tog shit ont. När jag kom hem åt jag mat, gick i duschen, fönade och plattade håret. Jag packade min väska för onsdag. Idag bar de iväg till Helsingfors klockan 4 på natten steg jag upp. Berättar om min dag ikväll.
Hoppas alla får en bra dag!

Likes

Comments

I fredags lagade vi potatispaj och lingon gott m.m på husse. Jag trodde att potatispajen skulle va äcklig men den var väldigt god! Jag hade också modde där jag läste en bok hela timmen. Min bror Kim hämtade mig från skolan. Vi åkte och kollade på ostros marknad. Där träffade vi pappa och Michelle, Kian och Leon. Sen åkte vi hem. Hemma gjorde jag inte så mycket, jag åt mat typ 6 tiden och efter åkte jag till min kompis Anna där jag var till typ halv 10. Hemma åt jag kvällsbiten och kollade tv.

Lördagen vaknade jag 10. Jag låg i sängen en stund och sen steg jag upp och åt frukost. Jag kollade en musikal med Kim och efter de åkte mamma och jag till stan. I stan shoppade jag gymnastik kläder och lite finare kläder. På vägen hem läste jag modde boken. När vi kom hem åt vi middag. Efter middagen läste jag lite till av modde boken och sen började jag laga uppsatsen om den. Jag orkade inte laga nå mer efter halv 11 så jag tänkte fortsätta med den på söndag.Jag somnade sent för katterna var så vilda så kunde inte sova.

Söndag vaknade jag 9.45 jag fixade i huset. Sen åt jag frukost och gick i duschen. Efter duschen städade jag rummet och efter började jag räkna lite matte uppgifter och kollade paradise hotel. De tog en stund. Efter kollade jag en youtube video om en som föddes utan armar och ben hur hans vardag är. Efter kom Michelle, Kian, Leon och Anton hit. De var här till halv 8 nu lagar jag en spellista att lyssna på i bussen på måndag.
Hoppas alla har haft en bra helg!

Likes

Comments