Detta jullovet kändes så kort har de redan gått 2 veckor. Halva termin har gått och en halv återstår. Har mycket nu den här sista 18 veckorna tills de blir sommarlov. Dans börjar igen har längtat till det. Haft lov från december Ska skriva ett teoriprov i traktor och moped och övningsköra. Ska börja med en astma utredning.Skriftskolan har jag två timmar andra onsdagen i månaden+ jag måste gå 4 gånger i kyrkan till, senare i vår börjar vi öva till staffetkarnevalen med hejaklacken, klubbtimmar börjar i skolan. m.m. Har inte hunnit göra allt jag vill detta lov t.ex. har inte hunnit vara med mina syskon barn lika mycket som jag hade velat! Så skulle varit så skönt med en vecka till med lov!

Kort sammanfattning på denna vecka:

Måndagen: Kollade igenom mina gamla kläder och lade de i lådor upp i skåpet. Villade resten av dagen.

Tisdagen: Jag fyllde 15 år. Var ensam hemma tills Elsa och Tilde kom till mej. Vi tog några bilder ute, åt tårta, pizza gick i bastun och kollade en film på kvällen med blåbär till.

Onsdagen: Tilde, Elsa och jag gick ut på en promenad. De åkte hem runt 3 så resten av dagen kollade jag serier och fixade rummet.

Torsdagen: Min Morbror och kusin Vanessa hämtade mej. Vi åkte till lappfjärd. Där byggde jag ett lego friends hus till Vanessa. Efter de var klockan runt 6 vi åkte till Kristinesstad där vi åt pizza. Efter pizzan skjutsade de mej till mormor och morfar där hag var resten av kvällen. Klockan 22.00 hämtade min pappa och min bror mej. Kom hem halv 3

Fredagen: Vaknade halv 11. Jag åt frukost och städade huset. Klockan halv 2 kom mamma hem. Vi åkte till Kauhajoki, där mamma fick massage. Efter de åkte vi till Citymarket, där jag köpte en puma blus. När vi kom hem åt vi våfflor.

Lördagen: Åkte klockan halv 3 hemifrån. Skulle vara barnvakt åt systers barn, för de skulle på ett julfest. Så vi var där till klockan 2 på natten så gick och sov runt 3 tiden!

Söndagen: Åkte med mamma till Petalax steg av vid syster. Gick ut och gå med henne en bit på dagen. Var med Moa en stund. Klockan 6 åkte pappa och jag hem. Hemma gick jag i duschen och lagade lasagne.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En vecka sen jag klickade mej in här senast. Haft en full jullovs vecka så en sammanfattning på veckan.

25 December. Kim och hans flickkompis var i Hagi. De tog några bilder på mej utomhus till min födelsedag. Pratade med Maja på kvällen och kollade serie. Tecknade lite och kollade Asterix och Obelix

26 December. Städade rummet och kollade på moped teori. Mamm skjutsade mej till Corinne. Hos henne hjälpte jag till att skotta snö och efter de var jag med Moa. På kvällen kom Kian och Michelle ditt. Vi spelade spel.

27 December. Lagade jag en äppelkaka. Mot kvällen kom min gudfar och gudmor till mej, med sina två barn. Jag fick en present av dem. På kvällen spelade jag spel med dem!

28 December. Åkte mot Vasa 12 tiden på vägen ditt hämtade vi upp Elsa. Elsa och jag gick runt på stan en stund och senare gick vi till bion. Vi bokade biljetter till solsidan. efter bion gick vi och åt pizza på Pikku quattro. I bilen hem busade vi med Kian. Elsa steg av i Malax. Så mamma och jag åkte till Kian en stund på kvällen sen åkte vi hem.

29 December. Åkte till Petalax. Corinne, Moa och jag åkte till stan. Efter stan åkte jag till Maja! På kvällen gick vi till socken. Där jag var till klockan 22. Kom hem 23.00

30 December.Vi firade min födelsedag i förtid. De som kom var mina syskon och deras sambos, mormor, morfar, farmor. Vi åt tårta! De var här ganska länge så gjorde inte så mycket mer den dagen.

31 December. Var barnvakt åt Kian och Leon på kvällen. Lagade tacos och kollade serie.

Likes

Comments

Mer en vecka sen jag klickade mej in här. Haft mycket prov och inlämningar till skolan. Men här kommer en sammanfattning på veckan. Imorgon är de jul!!!

Måndagen 18.12 Gjorde inte alls nå speiciellt på måndagen jag pratade med Tilde på kvällen.

Tisdagen 19.12 Gjorde inte nå speciellt i skolan. Vi kollade en hissa film och läste på geografi prov i 2h. Klockan halv 2 hämtade pappa mej från skolan. Vi åkte till hälsocentralen för jag skulle på börja en astma undersökning. Så vid hälsovårdscentralen pratade jag med någon om det. Jag fick en peff mätare. Efter de åkte vi till Michelle där var Corinne och Moa. Jag hade Moa i famnen en stund. Sedan lagade jag pizza. Vi åkte från henne runt 19 tiden. Hemma kollade jag på ett prov.

Onsdagen 20.12 Steg upp lite över 7 plattade håret och åt frukost. Jag började på med min astma kalender.När jag kom till skolan gick jag till kyrkan med en från 7b. Kören sjöng upp. Sedan kvart över 9 kom resten av skolan ditt. De var en morgon gudstjänst. Kören uppträde med julen är här och stilla natt. Efter de hade jag geografi prov. Efter de var de mat och efter den gick jag och tog ställkramp vaccinet. Vi hade en kort engelska timme. För att vi skulle kolla filmen ensam hemma i gymnastiksalen. Filmen höll på i 2h. Sedan efter skolan kom Corinne och hämtade mig. Senare åkte mamma och jag till stan. Där shoppade jag lite julklappar. Vi kom hem kl 10 tiden.


TORSDAGEN 21.12 I skolan hade vi två timmar i hem klassen där vi hade fråge sport. Tredje timmen övade några flickor från åk 8 till en uppvisning till jul festet. På matte hade vi en matte lek och de två sista timmarna hade vi övning med kören till jul festet. Kom hem lite förre 4 från skolan. Jag åt ett litet mellanmål. Efter de började mamma slinga mitt hår. De tog en stund. Resten av kvällen kollade jag serie.

FREDAGEN 22.12 I skolan hade vi julfest. Vi uppträde med kören jingel bells rock och julen är här. Lite senare i programmet visade vi upp klänningarna som bildkonst i åk 9 hade målat de hörde till Finland 100 år. Vi fick tomte gröt till mat. Efter maten dansade åk 9 sin dans och efter de dansade jag pollones med en från 8d. Efter de fick vi betygen, jag var nöjd. Kom hem klockan 13.00. Hemma städade jag rummet och kollade en ny serie. På kvällen åkte mamma, pappa och jag till Närpes.

LÖRDAGEN 23.11 Vaknade klockan 10. Åt frukost och dammsög rummet. Lite senare åt jag ris och broiler. Klockan 12 åkte vi mot Kristinesstad och efter det till momma och moffa. Där vi umgås med dem. Klockan halv 7 åkte vi från Lappfjärd. Hemma kollade jag serier en stund och gick i bastun. Hoppas alla har haft en bra vecka!

Likes

Comments

12 december
10 dagar till jul! Hade lucia övning i skolan 3 timmen och slutade med två danstimmar. Tog sjuk att dansa för jag tror att jag har strekt axeln. Vi dansade en gammal låt och en julmusik låt. Hemma kollade jag serie och pratade med Tilde på kvällen. Börjat få flunsan så fick inte så mycket sömn.

13 december

Trött steg jag upp ur sängen och fixade mej till skolan. I skolan hade vi morgonsamling i festsalen där kören och lucia uppträde. De tog en halv timme. Sedan hade vi en vanlig timme. Efter de hade vi jul lunch. Julunchen var helt ok. Senare hade vi engelska där vi kollade film. Efter de hade jag två timmar musik där vi övade till julfestet. Hemma kollade jag serie. Klockan halv 6 åkte jag till församlingshemmet på skriftskola. De höll på i 2 och en kvart. Så kom hem till lite före 9. Hemma gick jag i  duschen och läste på hisssprov. Hoppas alla har haft en bra lucia!

Likes

Comments

Har inte så mycket att blogga om för tillfället. Har två veckor med många prov framför sig före jul. Så igår hade vi en timme lucia övning i skolan och en gymanstik timme. Där vi hade nån boll lek.Resten av dagen hade jag vanliga timmar.När jag kom hem gick jag på en promenad.Efter promenade kollade jag på en ny serie. Senare på kvällen började jag med en inlämning till nästa vecka och läste på hissa prov. Bara 12 dagar till jul!

Likes

Comments

9 december Vaknade klockan 10. Plattade håret och åt frukost. Åkte hemifrån 12 tiden. Första stoppet var på tokmanni där jag köpte nå sköna kläder. Efter de åkte vi till Sopuraha. Där jag köpte nästan alla julklappar. De fanns massor med saker, där som kostade 1 euro. Efter de gick vi och åt pizza. Vi var in på citymarket och halpa halli efter maten och efter de åkte vi hemåt. Vi kom hem halv 11. Hemma lindade jag in alla julklappar! De tog en stund så gick och sov klockan 2.

10 december Vaknade klockan 12. Jag började städa rummet medan jag kollade serier. Efter det åt jag frukost och gick i duschen. Resten av dagen har jag vilat för känner mej lite krasslig. Hoppas alla har haft en bra helg!

Likes

Comments

7 December
En helt vanlig skoldag! I skolan hade  vi en lära känna dej timme och de två sista timmarna hade vi vollyboll. Hemma kollade jag serien Riverdale och skypade med Tilde på kvällen.

8 December
Vår buss kom försent till skolan, när de var så halt på vägarna. När vi kom ti skolan hade vi morgon samling i festsalen... Efter maten hade vi husse förhör och efter de lagade vi pepparkakor. Jag lagade massa små hjärtan. Tilde och jag gick bort 4 timmen på lucia övning. Efter skolan gick jag till Michelle och där var Corinne. Jag var med Kian och Leon en stund. Halv 6 tiden hämtade Emelina mej och skjutsade mej till Tilde. På kvällen var jag vid socken. De var ganska mycket folk där, fast de var encounter. Mamma hämtade mej klockan 10.. Hemma kollade jag serie och gick och sov. Ganska tråkiga dagar men gör inte så mycket.
15 dagar till jul!

Likes

Comments

Finland 100 år! Ganska tråkig dag. Vaknade klockan 9. Jag gick och åt frukost med Kian.. Efter frukosten städade jag mitt rum och efter de gick jag i duschen. Klockan 13 åt vi potatis, lax med gräddfil sås. På kvällen skypade jag och lagade pepparkakor. Kollade serier typ hela dagen, så ganska tråkigt att läsa om idag men blir troligtvis bättre inlägg imorgon! 17 dagar till jul!

Likes

Comments

Bra dag med syster! Vaknade klockan 7. Jag tog på mej min svarta klänning, sminkade mej och plattade håret till självständighetsfesten i Pixne. I skolan hade vi morgonsamling i klassen som normalt. Några lärare pratade i högtalaren och berättade om dagen. Efter de gick vi ut till bussarna. Flickorna i min klass åkte taxi för vi inte hade rum i bussarna. I Pixne uppträdde olika lågstadier från Malax och Korsnäs kommun. Jag och några elever från gymnasiet och 8an uppträde med låten Finland. Veteranerna var där från Malax och Korsnäs kommun. Självständighetsfesten höll på i ca 2 timmar. Vi kom tillback till skolan klockan 12. I skolan fick vi korvsoppa med pannkaka. Efter maten gick vi till gymnastiksalen där några från elevkåren hade lagat en kahoot åt oss om Finland. Efter skolan gick jag till min syster. De var kallt ute så jag frös. Vi Michelle var Corinne och bebisen. Jag åkte till Corinne. Där var jag med bebisen och hjälpte till lite med nå målas. På kvällen hämtade pappa mej. Hemma var Kian han hade väntat på mej hela dagen, men när jag kom hem sov han. Senare på kvällen kollade jag serier. Bara 19 dagar till jul!

Likes

Comments

Ny vecka med nya möjligheter!            Jobbig start på veckan, sov inte så många timmar. I alla fall på morgonen var jag inte så stressad hade gott om tid på mig att laga mej klar. I skolan kollade vi filmen mamma Mia. Den var bra men vi hann inte kolla den klart. ​​Efter maten hade vi matte kurs prov, som gick sådär. På gymnastiken hade vi olika boll sporter. Hemma kollade jag på teori till mopedkortet och senare på kvällen kom Anna till mej. 

Likes

Comments