Min farmor smsa idag. Samma datum som förra året. Dagar innan brorsans födelsedag. Bad om hans nummer. Igen. Det var längesen jag hörde av henne. Jag känner mig tom. Pappa verkade inte bry sig, varken om henne eller om mig. Är irriterad på honom. Ska sluta med dessa korta och smått osammanhängande meningarna nu.

Dagen rullade på bra tills jag fick smset. Jag vet inte hur hon gör det men hon suger liksom livslusten ur mig med ett enda sms. All min energi bara försvinner och jag blir tom. Tom från insidan och ut. Jag vet inte vad jag ska säga eller hur jag ska agera i någon situation de närmsta minuterna efter det årliga smset (eller detta år har vi egentligen haft ovanligt mycket kontakt men det är bara för att jag har sökt efter svar) och sen går det över. Men dem minuterna av tankar fram och tillbaka, tystnad och trötthet, det är något speciellt med dem. Jag skulle helst av allt leva utan dem men det har blivit en del av mig (sorgligt nog). Jag undrar vad som går genom hennes huvud när hon tar kontakt med mig. Ånger, skam, irritation? Jag vet inte.

Orkar inte med deppinlägg ikväll egentligen men behövde skriva av mig det här så att jag inte ligger och tänker allt för mycket på det när jag behöver sova.

Imorgon ska jag leta efter ett bra ställe att plugga på under håltimmen och ska då försöka skriva klart ett arbete som ska in i imorgon (så det måste bli klart men dygnet har ju fler timmar). Kanske läsa. Har blivit sämre på att läsa den senaste tiden. Numera lyssnar jag på poddar på bussen istället för att läsa för då kan jag sitta och filosofera samtidigt men jag hinner annars inte med så mycket läsning. Har en bok som jag har haft den senaste månaden och jag är knappt halvvägs. Det är inte bokens fel, den är bra men det är min tankspriddhet. Jag behöver tid att kunna sitta och filosofera. Man kanske ska börja göra det i skrift istället? Sitta och skriva ner mina tankar i mobilen (de viktigaste och mest tidskrävande då) och mot kvällen publicera dem här? Får se vad jag känner för imorgon.

Har redovisning imorgon bitti så jag borde förmodligen sova nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Är idag hemma från skolan på grund av extrem huvudvärk. Blev attackerad igår under min första lektion av denna huvudvärk och efter skolan åkte jag hem och sov i hopp om att jag bara behövde vila och jag har också sovit genom hela natten men den är fortfarande kvar. Ska försöka ta mig in i duschen för att i alla fall få känna mig lite fräsch och sen blir det väl vad som blivit hela dagen, sängliggande.

Hoppas att huvudvärken går över för jag skulle verkligen behöva plugga. Har inte rört mina böcker sen jag kom hem igår och packade upp dem och la i skrivbordslådan. Har inget som ska in denna vecka men har en inlämning och ett prov nästa vecka (vad jag vet om anyways). Det är väl skönt på ett sätt men jag blir så oerhört uttråkad när jag inte har något att göra.

Går till mamma imorgon efter tre dagar hos pappa. Ska vara hos henne tills nästa torsdag eller fredag och då är jag väl hos pappa till söndag eller något. Just nu är det bara energikrävande att vara här. Jag vill vara med pappa men med bara pappa. Så glad att jag har träningar och andra anledningar att inte vara hemma ibland.

Farmor fyller år idag. Trots att vi inte har någon kontakt så är vi (av någon konstig anledning) fortfarande vänner på fb och imorse kom det upp på telefonen att hon fyller år idag. Tycker att jag klarar mig bra mycket bättre utan henne. Är glad att jag har farfar, mormor och morfar i livet fortfarande för hon är död för mig. Kan dra hela historien i ett annat inlägg.

Likes

Comments

​Vad gör man om miniräknaren man fått på lån av skolan går sönder? Hade min i väskan (som inte är vattentät) och det regnade det otroligt mycket och hela min väska blev dyblöt. Det första jag tänkte på var ju inte att jag ska skydda min miniräknare till varje pris (dessutom så låg den i ytterfacket av mitt datafodral så jag antog att det skulle klara sig just fine men icke). Datorn klarade sig tack vare att jag hade skrivblock mot baksidan av datorn i fodralet men när jag tog ut miniräknaren så var den dyblöt som sagt. Tog mammas hårfön och fönade den så torr jag kunde (efter att ha läst runt lite på internet om hur man ska hantera dessa situationer) och sedan la jag den i ris under natten (ris suger åt sig vatten). Idag när jag kom hem från skolan skulle jag kolla hur läget var och om den funka igen så jag satte i batterierna men det funkar inte alls. Ska låta den ligga till imorgon och om den inte funkar då så får jag gå till vaktmästeriet på fredag. Blir väl tvungen att berätta sanningen dessutom för 1. jag är en hemsk lögnare, 2. jag får horribla skuldkänslor, 3. jag har ju valt skolan jag går på, fått en miniräknare som de har bekostat så det låter mest rimligt att det är jag som betalar för en ny miniräknare. Har annars en annan historia som jag skulle kunna köra på men då måste vaktmästaren vara på bra humör för att jag ska kunna dra den men det kommer ju inte kännas moraliskt rätt att ljuga. Om det innebär att jag slipper bekosta en ny miniräknare så känns väl det skönt men det skulle kännas lugnare och skönare för min själ om jag bara berättar sanningen. Får se hur jag gör.

Annars idag har inget speciellt hänt. Blev stoppad på stan och blev frågad några frågor om gud osv. Jag tror inte på gud och jag förklarade det för henne och också vad jag tror på (kan ta det i ett annat inlägg) men hon verkade inte vilja take no for an answer. Hon säger att hon inte försöker få mig att tro på gud och ändra allt jag tror på men ändå är det just det som står och propagerar. Hennes glasögon var fina dock så jag stod mest och kollade på dem när jag tröttnade på att hon försökte övertyga mig om något.

Tror jag ska gå och lägga mig nu.

Likes

Comments

Är extremt trött efter denna dag med hårt plugg, hård tränings och diverse motgångar (om jag skulle nämna vad som har hänt skulle ni bara skratta rakt mot skärmen och jag vill inte utsätta dig för att eventuella andra i din närhet skulle tycka att du är störd) så jag kommer skriva mer imorgon istället.

Min hjärna fungerar inte just nu. Jag behöver sömn.

Likes

Comments

Satt på en oerhört inspirerande och intressant föreläsning imorse. Jag har aldrig känt mig såhär fylld med nyfikenhet och jag har aldrig varit så full med frågor. Kommer imorgon skriva ett inlägg och åtminstone försöka reda ut en av frågorna (förhoppningsvis flera) men det får det läsas mer om imorgon.

Har fått det officiella träningsschemat för de kommande veckor och helt ärligt så känns det lite mycket. Vet inte om jag ska fuska lite i början så jag inte sliter ut mig själv på en gång för det har jag verkligen ingen lust med. Det är lite dumt (läs: väldigt) att alla vi i laget får samma träningsschema. Tycker att mina tränare kan i sådant fall personanpassa våra scheman istället för att anta att alla är på samma nivå konditions- och styrkemässigt. Med det här schemat ska vi tydligen förbättra våra tider (vi har gjort fystester uppenbarligen) men det är ju oerhört svårt att göra om man är långt efter konditionsmässigt i jämförelse med alla andra.

Utöver träningsschemat har jag börjat min hälsomånad! Målet är att jag i slutet av månaden ska sova bättre, må bättre och känna mig bättre! Det här med hälsomånad handlar mer om kosten (som jag btw har skitit i sen vi fick schemat av våra tränare för det är helt absurt att jag får ett schema på ungefär hur jag ska äta) än om träning för den får jag ju på köpet med fotbollen.

Annat nytt denna månad då.. Jobb! Jag är så himla jobbsugen och vill så gärna skaffa mig ett jobb eller praktikplats eller vad som. Pengar är väl viktigt men jag känner inte att jag har ett behov av att tjäna dem just nu. Ska börja kolla runt lite imorgon och förhoppningsvis tycker något företag att anställa en 15- åring är något nytt, det måste vi prova! Ska marknadsföra mig på bästa sätt men ska också vara realistisk. Vill verka mogen men inte för mogen. Uppdaterar mer om det imorgon och senare i veckan.

Likes

Comments

Håller på och laga i ordning lite lunch och väntar på att kaninen ska gå ut ur buren så jag kan städa den. Annars har jag varit på stan och införskaffat en bullet journal så jag kan hålla ordning på skolan och mina dagar osv. Ska äta och sen gå ut och gå (om inte kaninen tagit sig ut ur buren för då ska jag städa den innan jag går ut) och sen ska jag bara ta det lugnt tror jag.

Satt på ett café och pluggade när jag var på stan och då ser jag en dyngrak äldre dam stå och vingla efter en, slightly more sober, man. Han gick vidare men hon satte sig ner och med huvudet i knäna och en ölflaska i handen. Sorgligt men självförvållat. Alkoholism runs in my family kan man säga. Båda mina föräldrar har vuxit upp med föräldrar, morbrödrar, mostrar, farbrödrar och fastrar som inte kan hantera sprit. Ett par dödsfall har också inträffat. Lika vanligt som skilsmässa är i min släkt är också alkoholism tyvärr. Dock är mina föräldrar av den generation som inte alls stöttar det och dricker sällan inför mig och min bror så det är väl tur det.

Hur mycket måste en kanin få röra på sig om dagen? Är kaninvakt denna vecka och har inte alls stor erfarenhet av att ta hand om kaniner. Kaninen jag vaktar (en innekanin) får inte skutta runt fritt utan måste vara under uppsyn när den är i nya miljöer och de två senaste dagarna har han hoppat självmant ur buren men idag verkar det inte som att han vill gå ut. Har läst lite att kaniner ska få skutta runt fritt minst en-två timmar om dagen och vissa håller sina kaniner inne i buren tills de kommer hem från jobbet vid halv fem-fem. Hur ska jag göra om han inte vill hoppa ut självmant? Han är ju ändå en kanin och måste få röra på sig annars bryts ju de starka bakbensmusklerna ner. Min pappa lyfte honom runt magen igår (kaniner har väldigt känsliga magar) och in i buren så det kanske är därför han inte vill hoppa ur? Tänkte att jag skulle städa genom hela buren så han har det rent och fint men det är svårt att göra när han är i buren. Funderar på om jag ska försöka lyfta honom ur buren men eftersom han har hoppat runt här hemma trots att det är en främmande miljö så känns det inte helt okej att tvinga ut honom om han vill vara i buren? Men det känns heller inte okej att hålla honom i buren hela tiden för att han inte vill gå ut. Som sagt så måste han ju få motion för att han ska må bra.

Likes

Comments

Sitter i mina träningskläder och dricker en av mina nya cravings, egengjord juice. Har köpt mig en mix-and-go och hittills har jag provat tre olika juicerecept. Kan publicera dessa recept i helgen eller nåt.

Tänkte ta mig ut och gå med kameran och låta mig inspireras av hösten som faktiskt slagit till. Har känt att jag inte har embraceat hösten än i år och nu är det dags. Dock regnar det ute men jag har studiedag och tänker inte låta regnet stoppa mig. Kan tänka mig att vissa bilder bara blir bättre.

Annars idag har jag målat alla mina naglar och beklagat mig över linjen jag går men it's no biggie. Jag trivs och det är det viktigaste. Alla mina lektioner imorgon är inställda så jag får en extra studiedag och då tänkte jag ta mig till stan och köpa mig en bullet journal så jag kan hålla mig ännu mer organiserad så att jag presterar bra i trean. Ska till tandläkaren imorgon och justera tandställningen och funderar på att åka och hälsa på min gamla skola innan jag åker till tandläkaren men vi får se. Saknar verkligen mina gamla lärare.

På fredag har jag bara en lektion och sen har jag höstlov! Ska spendera lovet med mina vänner och med att plugga. Ska reviewa kemin, matten, historian, engelskan, svenskan och franskan (så alla ämnen utom idrotten) så jag ligger i fas och även skriva upp i min bullet journal vad vi har jobbat med hittills så jag vet jag måste plugga på och repetera fram till mina final exams. Tänkte att denna blogg inte bara ska vara mina tankar utan har även bestämt nu att jag ska dela med mig mer av skolan och hur det är att gå i gymnasiet och även mer om träning (för det är det jag göra när jag inte är i skolan eller när jag pluggar).

Har nästan druckit upp min juice nu så jag ska greppa kameran och låta mig inspireras av vad hösten har att erbjuda och sedan har jag fotbollsträning.

UPDATE: Har nu ändrat mig för det regnar mycket så jag stannar inne istället oh pluggar.

Likes

Comments

Har provat springdelen av det nya fyschemat några gånger nu och hittills gillar jag det inte speciellt. Tycker mest att det är jobbigt att räkna stolpar under sin springtur och för att vara ett fyschema så tycker jag att det är lite mycket vila. Eller lite för lång vila mellan lång- och kortintervaller. Får se vad dem andra tjejerna tycker om nio veckor (-ish) och om tränarna ändrar om eller inte.

Hursomhelst så känner jag mig, och har känt mig, lite låg idag. Vet inte varför men ibland blir det väl så. Har inte haft någon lust till att vara mig familjen (eller pappas sida) på den senaste tiden. Är trött på pappas beteende och jag vet inte hur jag ska göra. Kanske därför jag är låg? Upp och ner går det i alla fall. You can only take so much när du är tonåring, går första året på den tuffaste linjen (tror jag i alla fall ha-ha) och tränar regelbundet och har andra skolgrejer utanför skolan. Behöver min balans och stadga då. Vill ha ett tryggt hem att komma hem till efter skolan och det känner jag inte att det är hos pappa. Inte alls. Allt bara snurrar i skallen just nu. Det känns inte som att jag har grepp om något just nu. Även fast jag har skrivit ner alla skolrelaterade och träningsrelaterade grejer i min kalender och även fast jag vet när den uppsatsen ska in och när jag har träning osv, så känns det rörigt. Har väl mycket att tänka på antar jag.

Ikväll ska jag ha serietittarmaraton (eller fram till jag somnar) och mysa ner mig i min säng (som jag för övrigt har fått att se väldigt tumblr ut, just saying) och beklaga mig här över livet och alla världsliga problem jag har (läs: helt oviktiga pyttesmå problem).

Hörs.

Likes

Comments

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om eller vad jag vill få fram. Känns inte som att inspirationen till att dra fram det allra djupaste inom mig finns i dagsläget. Känner mig ganska sluten och än så länge känns det okej. Det känns okej att "bara" ha de enklaste tonårsproblemen. Det kan vi ta itu med idag.

I min franskagrupp finns det en kille som jag har jobbat med de senaste veckorna. Vi har blivit indelade i grupper och kommer bli det inför varje arbetsområde så vi valde inte varandra. Hursomhelst så har vi kommit jättebra överrens men han är lite svår att läsa. I början tyckte jag mest att han var väldigt arrogant och tyckte för högt för sig själv för min smak och det tycker jag fortfarande till en viss del. Men vi är ändå väldigt lika. Vi båda sportar och vi båda är villiga att jobba så hårt som det bara krävs för vår utbildning (vi går samma linje men olika inriktningar). Vi vill nå långt. Lyckas med det vi är bra på. Jag tror att vi tänker ungefär lika högt om oss själva men att vi uttrycker det olika helt enkelt.

Ena stunden så är han jättesocial och pratar jättemycket (vi är tre i vår grupp, han, jag och en av mina närmare tjejkompisar) med mig men inte med vår tredje gruppmedlem. När jag då vill involvera henne och börjar prata (sällan om sport för hon talar inte riktigt det språket) så blir han oftast tyst tills jag blir tyst och då börjar han prata med mig igen. Jag är inte kär i honom eller så och faktum är att jag tror inte att jag skulle falla för honom utan han är nog bara en sådan människa som jag bara kan vara vän med och inget mer. Men även om vi bara är vänner så är han fortfarande väldigt svår att läsa av. Vad han tycker, vad han menar osv. När han pratar så låter han jättepassionerad (i alla fall när det kommer till sport) men det känns som att hans tankar är iväg någon annanstans. Inte alltid men ibland. Det gör honom till lite svår att prata med eftersom han blir lite frånvarande i vissa situationer. Ena stunden är han jättepassionerad och i nästa är han flera mil härifrån i tankarna. Jag tycker att det är irriterande när man pratar med en människa som kanske lyssnar men inte visar det. Man kan i alla fall låtsas vara intresserad av vad jag har att säga eller så behöver man inte prata med mig överhuvudtaget.

Nog om det. Ska imorgon börja med mitt nya träning- och kostschema! Denna gång har min tränare ändrat mitt egna träningsschema från (i princip) enbart styrketräning utanför fotbollen till konditionsträning med styrkeintervaller. Blir annorlunda med både låg-intensiv och hög-intensiv konditionsträning men jag tror att det blir kul. Syftet är helt enkelt att öka konditionen och snabbheten. Har fått styrketräna hela sommaren för att bygga muskler och kommer fortfarande göra det men denna gång i kombination med konditionsträning. Funderar på att lägga upp träningsschemat för varje dag här så kan jag gå tillbaka om några månader och se om jag har blivit snabbare och fått bättre kondition eller ej. Tanken är att vi ska köra detta schema i tio veckor och sedan utvärdera tillsammans och individuellt med våra tränare om något behöver ändras eller om inget händer med konditionen osv. Blir intressant.

Känns skönt att inte skriva något "depp"-inlägg idag (även om jag inte är deppig utan jag har bara mycket känslor i mig som jag annars håller inne med) så detta får duga så länge.

Likes

Comments

​Just to clarify a thing. Jag är inte deprimerad och jag är inte en fara för mig själv. Även om mina inlägg kanske låter som det så är jag otroligt nöjd med mig själv och hur långt jag har kommit i livet trots mina knappa 16 år. Jag älskar mig. Jag litar på mig. Jag är nöjd med mig själv. Det tog lång tid för mig att komma hit efter år av mobbing men nu är jag här and I am not looking back. I am only going forward.

Jag skapade denna blogg (hade en likadan innan också men bytte bara plattform) för att se till att den förskönade bilden som resten av alla bloggare (well, almost every..) får en glimt av verklighet i sig också. Livet är inte alltid frid och fröjd för någon egentligen. Ja, ibland behandlar livet en bra men ibland mår man mindre bra helt enkelt. That's why I am here.

(Ger inte ut mitt namn för att jag vill kunna skriva av mig om mina problem mer i detalj hellre än generellt.)

Likes

Comments