View tracker

Jag har nu en byggarperiod på ca 3 månader då det gäller att lägga på mig muskelmassa innan det är dags att "tighta" till kroppen.

Under dagarna när jag jobbar har jag ibland svårt att hinna gå i mig all mat som min kropp behöver och jag gjorde därför dessa otroligt goda bollar.
Jag blev paff hur god de faktiskt blev. Tycker ni om jordnötssmör m.m. är detta perfekta bollar, dock så innehåller de inte något jordnötssmör men jordnötter. Receptet ser ni här nedanför.

Energirika choklad- och nötbollar
Ca 15-20 st
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1 dl jordnötter
1 dl havregryn
Ca 16 dadlar
2 rågade msk kakao
3 msk kokosfett

Mixa nötterna till ett grovt mjöl, tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop.
Jag tog ur lite av de det grova mjölet/krosset som jag sedan rullade bollarna i.
Njut med en kopp kaffe innan ett träningspass eller till ett mellanmål.
Mums!

Likes

Comments

Ne nu ska jag försöka detta på riktigt. Nu har jag faktiskt något som jag kanske kan blogga om och uppdatera någon gång i veckan.

Jag har tidigare alltid gillat idéen om att blogga men när det kommer till kritan har jag varit dålig på att fullfölja idéerna. Tror faktiskt att vissa av dem har varit riktigt bra. Bland annat en idé som ligger bakom namnet träningstrollet, men det får jag ta tag i senare.
Nu gäller en annan idé, eller ett annat mål för att vara mer exakt.

2017 ska bli mitt år, och jag ska hitta min drömkropp.
Tillsammans med en superduktig coach som jag kommer att avslöja i senare inlägg kommer vi att jobba emot en superkropp och om allt går som det ska så ställer jag mig på scenen i november. Sjukt spännande och jag är sååååå taggad. Så under 2017 hoppas jag att jag ska kunna hålla uppe mitt bloggande och uppdatera er om min träning, kost och liv.

Jag är SÅÅÅÅ taggad ☺☺ nu kör vi!!!

Likes

Comments

Dagens promenad resulterade i en underbar överraskning. Ett utegym ca 400 meter ifrån våran lägenhet. Det öppnar i november/december i år och jag ser fram emot att utnyttja det.

Detta gjorde min satsning för träningen 2017 ännu bättre. Mer om det i ett annat inlägg ☺️

Likes

Comments

Vilket underbar väder och vilken underbar natur vi har i Sverige.
Jag bor i Stockholm och det ska jag säga er, för 1 år sedan trodde jag aldrig att jag skulle skriva om naturen när jag bor i huvudstaden. Men det gör jag! Okej det är inte lika vackert och frisk luft som i de norrländska skogarna men vi kan promenera utomhus i dessa fina väder och röra på kroppen. För 3 månader sedan fick jag ligga på en soffa och kunde knappt ta mig in i duschen själv. Idag kan jag promenera när jag vill och det är jag så lycklig över.
Detta jag att jag börjar tänka: det är ju en väldigt bra anledning på varför vi borde träna och vara aktiva: Jo, för att vi kan! Jag kan och jag försöker utnyttja det till max 😊

Likes

Comments

Oavsett var eller vad vi tränar behövs energi för att kroppen ska orka arbeta.
Jag brukar käka ett mål mat, dricka en kopp kaffe eller ta en så kallad koffein dryck såsom nocco eller celsuis.
Jag har nyligen hittat en ny dryck som jag gillar riktigt skarpt - Nutraminos Heat. Väldigt god och Willys hade extrapris så jag slog till direkt.

Likes

Comments

Vilodagar behöver alla och det är viktigt att lyssna på kroppen.
Imorse vaknade jag och hade lite huvudvärk och kände mig hängig. Lite huvudvärkstabletter på det och jag var redo att fånga dagen.

På eftermiddagen tänkte jag att det var dags för träning, igår hade jag egentligen planerat en vilodag men kände att jag var tvungen att köra lite rehab dvs ben och pallrade mig till gymmet då jag ändå hade en massa energi.
Men eftersom att jag är hängig idag så är det lika bra att ta vilodagen idag.

Jag är förövrigt väldigt less att vara sjukskriven nu pga knät men läkaren tycker inte att jag är redo att kunna jobba fysiskt än och jag får lyssna. Har ont efter mycket rörelse så det kan nog vara smart att lyssna på läkaren. 

Likes

Comments


Nu innan sommaren helt har tagit slut måste jag tipsa om en supergod efterrätt som är av den lite nyttigare sorten. Njie propudd med smak av citroncheesecake med färska jordgubbar.  Det var supergott. Så känner ni er sötsugen så är detta ett bra alternativ. Full med protein dessutom 😊

Likes

Comments

Denna vecka är jag gräsänka och kan då bestämma över min kost lite mer som jag vill. Dvs att jag har ingen sambo som tycker att mina sojakorvar är äckliga. 😉
Det ger mig en utmärkt tillfälle att test lite olika saker - som sojakorvar. Min mage verkar må bättre av att inte äta kött varje dag, det tror jag även att många andra skulle tycka. Därför kan jag prova äta massa konstiga och roliga måltider. Min favorit är falafel, jag skulle kunna leva på falafel. De e så gott.

Sojakorvar,  sötpotatis, sparris och en god sås gjord på kvar. Nyttigt och förvånadsvärt gott 😀

Likes

Comments

Då var det dags igen, tredje gången gillt.

Regnet smattrar på fönsterbrädan utanför fönstret på lägenheten och jag tänker ännu en gång för mycket på vad jag ska skriva.
Jag har bloggat på två tidigare portaler under annat bloggnamn utan att ha riktigt fastnat för att blogga. Jag vet inte om det var att jag tänkte alldeles för mycket på vad jag skulle skriva eller om det var så otroligt krångligt att blogga från mobilen...men nu gör vi som sagt ett nytt försök.

Namnet träningstrollet kom jag på när jag gick i de norrländska skogarna och tänkte på hur underbart naturen är och att kunna träna utomhus. Sedan slog det mig även att det är så många små byar bland annat i Norrland som inte har tillgång till ett gym. Som i min hemby - att åka 2 mil för att kunna gymma kanske inte motiverera alla att börja träna. Men alla kan gå ut, eller vara inomhus, och träna. Kroppen duger fullgott som motstånd men känner man att man behöver tyngre träning är det så mycket man kan använda som finns runt omkring oss. Därför tänker jag försöka att vinkla mina träningsinlägg mer mot rehab och så kallad hemmaträning.

Likes

Comments