View tracker

​Michelle och jag har gemensamt kommit fram till att lägga denna blogg på is. Vem vet om vi tar upp den i framtiden men just nu är vi inte så sugna på att blogga om just detta. Kim kommer att fortsätta på sin privata som handlar om allt i livet och där kommer även viss träning att följas och en del recept och om alla utredningar. Annars finns vi båda på facebook! 

Kims blogg

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Just nu är jag inne i en period där jag vill ha samma frukost varje dag. Så senaste tiden har det blivit soygurt med Paulins müsli med kakao och hallon samt solroskärnor. Ibland med topping av färska bär också. 🍓

Hur ser er frukost ut? ☕️

Likes

Comments

View tracker

Hallon, pistage och sockerfri choklad från Cloetta. En fin uppladdning till en festlig kväll nyktert.

Likes

Comments

Igår var jag hos sjukgymnasten och mina problem stod över hans kompetens. Så på måndag blir det att söka rehab öst samt en privat klinik för att få hjälp med basal kroppskännedom. Är ju överrörlig och vet inte var jag ska stoppa mina leder eftersom jag kan överextendera så mycket. Så det ska lära mig var jag har min kropp och därefter kan jag börja träna igen. För att börja träna innan jag gått detta skulle bara förstöra mer. Sen blir det att söka smärtkliniken och läkaren på måndag med så man kanske kan få lite smärtstillande så man klarar av vardagen ordentligt.

Nog att jag tappat mycket i muskler men tycker ändå jag har hållt kroppen skaplig trots mina förutsättningar. Och ja, handleden är vrickad. Typiskt för överrörlighet att sträcka och vricka sig sa sjukgymnasten.

Likes

Comments

Världens enklaste saft. God och en immunförsvarsboost också.

1,5 liter vatten

1 citron

Färsk ingefära (beroende på hur starkt man vill ha det får man måtta)

Skala och hacka citron och ingefära smått, kom ihåg att ta bort kärnorna! Lägg i i en kastrull med vatten och låt koka upp i ca 10 min. Låt det sedan svalna på eftervärmen. Låt det sedan stå och dra sig i någon timme. Sila bort bitarna och häll över i flaskor. Serveras kall, gärna med lite is.


Likes

Comments

500 g färska rödbetor
2 dl gräddfil
250 g fetaost
1 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl rostade solrosfrön

Pajdeg
150 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
ca 2 msk vatten

  • Koka rödbetorna mjuka med skalet kvar, ca 45 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och skiva dem tunt.
  • Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (eller avlång 10 x 30 cm). Låt degen gå upp ca 4 cm på kanten. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  • Blanda gräddfil, ost, salt och peppar i en bunke.
  • Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills pajen fått fin färg


Orgnialrecept HÄR

Likes

Comments

Nu har jag minsann krupit tillbaka till bloggen. Pga min kropp och all värk i den har jag inte kunnat träna på ett bra tag. Springer hos läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och psykologer flera gånger i veckan för att jag ska lära mig hantera min kropp. Återkommer med mer information när jag vet mer själv. Just nu är det osäkert om jag ens kan komma tillbaka till att lyfta vikter på gymmet..

Hur som helst! Socker triggar smärtreceptorerna i hjärnan, alltså får man mer smärta utav det. Nu har jag kapat allt och det var inte lätt i början! Man fick övergå till mycket söta frukter och bär för att dämpa allt. Nu kan jag snarare inte se hur jag kan gå tillbaka till det vita sockret. Fruktsocker och sötningsmedel är inga problem! Nu äter jag mycket vegetariskt, inget rent socker, minskat på gluten och laktos och äter inte så mycket lagad mat heller. Just nu fungerar min kropp väldigt bra på detta. Gladare, piggare, mindre smärta och känner mig lättare. Så därför tänkte jag skriva lite mer om kost tills jag får klartecken att börja träna ordentligt igen. 💪

Kan skriva ett inlägg om ayurveda och kosten utifrån kroppen där senare.

Likes

Comments

Det finns mycket fördomar om just detta, att det inte ger något. Det är fel. Tidigare när jag red har jag tyckt jag har haft en ganska hård mage när jag spänt den och nu när jag tagit uppehåll från hästarna under sommaren har jag insett att jag tappat massor. I helgen red jag båda dagarna och vaknade upp på söndagen med en träningsvärk värre än gymmet gett mig på sistone i hela ryggen, mage, axlar, triceps, rumpa och insida lår. Trodde aldrig jag skulle klara en dag till, så mycket träningsvärk hade jag! Så det där med att ridning inte ger något är bullshit och sägs av sådana som aldrig testat att rida ordentligt.

Likes

Comments

Hej!

Jag har valt att gå in mera seriöst för lchf och ta bort rent socker helt! Jag är inne på dag 11 och mår faktiskt bättre, är stabilare i blodsockret och energin. Min konditionsträning har varit sådär denna vecka pågrund av att mina ben har varit överansträngda, så istället har det blivit rodd maskin, promenad, styrketräning och imorgon går jag över till crosstrainern igen. För er som är nyfikna på mitt träningsschema, här kommer det:

Måndag förmiddag, pass 1: Crosstrainer intervall 30 minuter + ben,vader,rumpa

Måndag eftermiddag, pass 2: Rygg, biceps och mage

Tisdag förmiddag: Rodd 30 minuter

Onsdag förmiddag, pass 1: Pw 60 minuter

Onsdag eftermiddag, pass 2: Bröst,triceps och mage

Torsdag förmiddag: Crosstrainer 30 minuter, svank, vader

Fredag förmiddag pass 1: Crosstrainer eller rodd 30 minuter

Fredag eftermiddag pass 2: ben, vader, rumpa och mage

Lördag: Axlar och mage

Söndag: VILA/promenad/rehab träning

​// Michelle Gaines

Likes

Comments

Nu är jag med tillbaka! Skriver senare varför detta uppehåll tagits. Dock tänkte jag börja med en liten utmaning och alla som vill får hänga på i den. Så här kommer den!

Likes

Comments