Orca, Head och Camaro följer kundernas behov

Head var snabba med att tillverka en swimrundräkt och Head BAS var den första som slog på marknaden genom bra marknadsföring med hjälp av Jojje Borsén som är känd för att ha varit väldigt tidig ut med reportage om Jonas Colting och hans triathlon satsning i Runnersworld långt innan sporten slagit i Sverige.

De traditionella simvåtdräkter som används vid öppet-vatten simning och triathlon är endast gjorda för simning och för att garantier ska gälla så får våtdräkten inte användas till annat än simning och det är våtdräkts tillverkarna väldigt tydliga med. Oftast i simvåtdräkten som du köper så finns en informationstext som beskriver hur du ska bruka och sköta om dräkten för att garantin ska gälla.

Vilka garantier gäller för en simvåtdräkt?

Kvalitén på en simvåtdräkt skiljer sig från märke och neopren. Men det finns vissa riktlinjer som gäller för alla dräkter och det är följande.

1. Om en dräkt spricker upp vid en limning eller söm.

2. Om en panel får väldigt många jack på ett koncentrerat område.

3. Om dragkedjan tappar tänder.

4. Om neoprenet släpper från insidans nylon (ser ut som bubblor)

Swimrundräkt och trender

När Head började sälja den första versionen av BAS var marknaden helt öppen för nya idéer och ingen visste riktigt hur dräkterna skulle utvecklas i framtiden. Eftersom att Head var så ensamma på marknaden och i brist på konkurrens så sattes priset där efter. Att tänka på är att en swimrundräkt utsätts för betydligt större påfrestningar jämfört med en vanlig simvåtdräkt och tillverkningen är mer komplicerad. Men nu när fler tillverkare börjar ta fram en swimrundräkt så blir kundens behov väldigt viktigt. Sommaren 2016 var en säsong där hela marknaden slog runt och tog en helt ny riktning. Tidigare har vi sålt största delen simvåtdräkter men i sommars sålde vi betydligt många fler swimrundräkter. Det kan bero på mycket men vad vi på Trispot tror är största orsaken är att våtdräkts tillverkare som Orca släppte en "billig" swimrundräkt som låg i 2400kr klassen vilket nästan är en halvering av det normala priset kunden får betala för en swimrundräkt. Detta är ett bra exempel på hur viktigt det är att följa kundens behov. Trenden pekar på att fler tillverkare kommer att släppa enklare dräkter för swimrun till kommande 2017års säsong. Jesper på Camaro som är med och arrangerar Utö swimrun var tidig med att tala om för oss på Trispot att trenden pekade på att dräkterna skulle bli enklare och Utö Pulsor är ett bra exempel på detta. Dock är priset inte i närheten av Orca Core.

Nyheter 2017

Vi har ännu inte fått så mycket information om vilka nyheter som kommer till 2017års säsong men så fort vi vet så berättar vi för er. Det ryktas om att Head kommer att släppa en enklare model och en liten förbättring av den populära dräkten Head aero kanske är påväg? Head aero var för övrigt den top model som vi sålde absolut mest av. Head aero är en swimrundräkt som håller hög kvalitet och snygg design.

Det ryktas även om att Salomon kommer att släppa en swimrunsko och ni som var uppmärksamma på Ö till Ö kanske la märke till vinnarna Lelle Moberg och Daniel Hansson i team Swedish Armed Forces svart / blåa skor. Kan det vara Salomons första swimrunsko ?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fördelarna med MTB för en triathlet

Vintern är den perfekta perioden att gå från landsväg till skogen. Det finns många värden med att gå från den vanliga cykelträningen till att variera med XC eller så kallat mountainbike. Andy Wadsworth berättar för magasinet 220 Triathon fördelarna för en triathlet att periodisera träningen.

Känsla för rätt växel

Det finns många trender som pekar på olika sätt att generera kraft. Att du ska välja låg kadens och högväxel är triathleten Björn Andersson ett väldigt bra exempel och förespråkare för just denna trend. Att välja högre kadens genom lättare växlar ser du oftast hos tour de france cyklister och framförallt klättrare. Chris Froom är ett bra exempel. Men vad är egentligen rätt och när kommer Mtb in i detta ? Jo, genom att träna mtb så utsätts du ofta för varierande terräng med tekniska partier och branta stigningar där ditt växelval har väldigt stor betydelse. Den stora variationen hjälper dig att hitta den rätta känslan för när du genererar kraft på rätt sätt.

Core

Det är en helt underbar känsla att flyga fram över stockar och sten men inget kommer gratis! Du behöver hela tiden parera och förflytta tyngdpunkten över cykeln. Som mtb cyklist så står du väldigt mycket upp för att reducera stötar som du samtidigt trampar för att ha rätt fart genom och in i nästa tekniska parti. Detta utsätter din kropp för krafter från alla håll vilket gör att du arbetar väldigt aktivt med hela kroppen och rygg/mage blir väldigt stark.

Känsla för hur cykeln rör sig mot underlaget

Många triathleter sitter inomhus med cykeln fastspänd på en trainer och svettas. Detta är absolut inget som är negativt och många säger också att det är den perioden som sätter grund för kommande säsongs prestationer men det är viktigt att inte glömma detaljer. Styrka och fysik är en stor del men långt ifrån allt! Du kan tjäna mycket på att känna av hur cykeln rör sig i skarpa kurvor och utförslöpor. Det pratas ofta om att man kan spara energi genom utrustning men det är inte lika kul att prata om hur mycket energi som kan sparas genom teknik. Ser du på duktiga cyklister som Peter Sagan och Niki Terpstra så har de en bakgrund som mtb cyklister och använder även mtb som en träningsform stora delar av året. Att kunna slappna av och välja rätt linje genom kurvor gör att du tar med dig fart genom de tekniska partierna och sparar därför viktig kraft.

Tipps & Tricks

MTB HANDLING SKILLS

Riding off-road requires a different skillset to road riding. There are similarities but it takes time to adjust.

Braking in the wet

Knowing how to regain control of your bike on a slippery course is an important skill that can be learnt from mountain biking. The best way to brake off-road is to pull on the back brake, but not hard. Do just enough to build up some resistance and then dab the front brake repeatedly, mimicking a car’s ABS. The front brake will scrub off most of your speed.

Balancing act

When taking a turn and you lose traction on the front wheel, the best way to regain control is to shift your bodyweight forward to add more weight onto the front wheel. This makes it dig in and grip on the loose ground so you can make the turn. To maintain traction on the back wheel, you push your outside foot down on the pedal so that the bike doesn’t slip from underneath you.

Handling skills test

To test whether or not you’re improving your handling skills, pick a looped stretch of off-road trails that you’re familiar with and then time yourself riding it. A decrease in your time will show you’re handling skills are improving –?and that you’re getting the physiological advantages you need to improve your triathlon bike leg.

Likes

Comments

Här kan du läsa det senaste nyheterna i anknytning till Trispot

Vi kommer att använda denna sida för att göra det enklare för våra kunder att följa oss och även få våra kunder mer delaktiga i vår utveckling. Vi jobbar självklart utifrån våra egna intressen och för vad vi brinner för men det är lika viktigt för oss att butiken formas utifrån efterfrågan från kund.

Leverantörer och kunder

Vi kommer att ta oss friheten att skriva om våra möten med leverantörer och kunder som vi finner intressanta. Följ med på vår resa och vi lovar dig, du kommer lära dig massor om triathlon, swimrun och cykling. Det här blir inte bara en resa genom produktsortimentet utan här kommer du även se hur vi jobbar och vad vi tycker är viktigt för att en butik ska utvecklas. Vi hoppas kunna dela information från våra leverantörer med bilder och förhoppningsvis videor. Vi gillar också att dela historier från vår kunders erfarenheter när det kommer till att träna, tävla och testa nya produkter.

Likes

Comments