Bara snart en månad kvar! Och jag har i vanlig ordning varit ute i för god tid och på så vis köpt på mig alldeles för mycket åt Liv. Mycket hittat på kampanjer och rea då man "passat på". Så jag kommer få dela upp det lite till hennes födelsedag i april också.

Älskar att köpa leksaker! Gått loss lite på Disney store då jag är ett sjukligt Disneyfan. Liv gillar ju dock de "nya" filmerna bäst så som Trassel, Frost och Modig. Men jag har försökt smyga in lite klassiska figurer också hehe.

Är helt kär i dessa dockor! Synd att de är så stora då jag skulle vilja samla på mig allihopa. Men en sådan har det fått bli till Liv i julklapp. Kampanjpris just nu på dem också. Ni hittar dem här

Även dessa ljuvliga småfigurer! Blev det större paketet då Elsa och Anna inte fanns med i det här lilla. Det stora setet var dessutom nedsatt 40%. Ni hittar dem här

Älskar Main Sauvage's små stickade gosedjur och samlingen bara växer här hemma! Nu har det dessutom kommit en ny kollektion, supersöta, som dessvärre inte släppts nånstans i Sverige än. Håller tummarna för att fler ska ta in dessa sötnosar. Just nu tror jag bara att det är Nosey.se som har dem i sortimentet (inte den nya kollektionen). Duvan ovan är en favorit här hemma!

Liv har även tagit ett varv till med Doctor McStuffins och alla lekar går ut på att bota allt från trasiga stolar till snoriga kaniner. Så det blir nog till att införskaffa en liten doktorväska också. But it´s a jungle out there! Den vänstra väskan är från Plantoys och hittas här Den högra är från Krabat

Älskar Jon Klassens böcker. Om man som jag shoppar böckerna efter deras framsida :) De har så fina illustrationer och lagom mycket text. Liv älskar dem också och hittar ofta på egna berättelser utifrån bilderna. Har redan några i samlingen och fler kommer det bli. Finns på Adlibris

Sen har har jag ju såklart mitt projekt... dockhuset! Det ska piffas med tapet och möbler. Däremot kommer jag inte införskaffa några speciella dockor hit utan det kommer bli ett kollektiv åt hennes 2 miljoner småfigurer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åkte hem till mamma i helgen. Hon köpte en gård i södra dalarna för ett par år sedan. Rena drömmen att komma iväg hit lite då och då. Tack och lov är det bara ca 20 mil att köra. I går var de och hämtade ett nytt tillskott till djurfamiljen. En liten nordsvensk som heter Mickel. Så himla nyfiken och snäll

Musse och Mickel

Mickel har fått bekanta sig med de andra unghingstarna här på gården. Musse (en svartvit tinker) och Ikaros (en svartvit islänning). Ingen av dem är inridna än då de är för unga. Men Musses mamma däremot, henne har Liv fått rida på. Detta är rena himmelriket för ett barn. Sån dröm att få kunna ha tillgång till detta! Mamma sa att det stod en gammal släde på loftet i ladan sedan de förra ägarna. Hoppas vi kan spänna för Hopi i jul och ta en sväng. Västa julidyllen... hör redan bjällror spela haha! Hoppas på en massas snö också!

Ikaros och Mickel

Musses Isblå ögon!


Imorgon åker vi hem. Skulle gjort det ikväll egentligen men va för trött för att köra i mörkret. Tar en öl istället! :) Trevlig kväll!

Likes

Comments

Jag är ju lite allergisk mot strukturtapet. Tycker inte det sprider ljuset i rummet på samma sätt som en slät. Har man en ljus väggfärg så kanske det inte spelar lika stor roll. Men målar du med en mörkare färg så vill man gärna ta tillvara på dagsljuset som kommer in. I förrgår så kunde jag inte hålla mig längre. Efter att jag lämnat Liv på förskolan så slet jag ner ena väggen. Tvättade av det lösa pappret som var kvar på väggen och satte sedan upp en täcktapet som är betydligt grövre än vanlig tapet. Detta för att dölja eventuella små ojämnheter under. Super bra alternativ för den som inte vill bredspackla och vill slippa allt slipdamm! Men kom ihåg att om man inte gör ett ordentligt grundarbete så kommer det synas i det färdiga resultatet sen :)

Här är Livs rum med strukturtapeten. Många tycker att det är fint med ränderna. Jag har inget emot dem så... men en slät tapet ger ett lugnare intryck. Extra tacksamt då man har en massa leksaker liggandes runtom hela tiden.

Blötte pappret som var kvar på väggen efter nedrivningen med lite såpavatten. Sedan gick det bara att rulla av. Hittade denna tapet under. Har aldrig gjort något sånt här innan. Och efter jag separerade med Livs pappa så har man fått ta tag i att göra massa saker själv. Så google har varit min bästa vän många ggr! Haha. Man får inte va rädd att göra fel! Detta projekt från att slita ner strukturtapeten till att ha fått upp den nya täcktapeten tog ca 3 timmar. Inkl en kaffepaus :)

En viktig sak att göra är att faktiskt köpa en provburk med färgen och måla upp en yta för att se hur den blir i just det rummet. Färger ter sig väldigt olika beroende på vilket vädersträck ljusinsläppet är, vilken tid på dygnet o.s.v. Även ett gulnat ekgolv eller furugolv kan göra att färger upplevs betydligt varmare än vad de gör på ett färgprov. Detta blev jag varse när Liv bytte rum. Och då hade hon rummet på andra sidan den här väggen. Fönsterna är i samma läge. Solen rör sig alltså på samma sätt under dagen. Så då tycker man att samma färg borde funka i båda.... Icke! Skillnaden nu är att solen slår mot sänggaveln i trä i det här rummet vilket ger en mycket varmare ton. I gamla rummet stod sängen spegelvänd på andra sidan väggen, och solen träffade inte sänggaveln förens sent sent på eftermiddagen. Vilket gjorde att det var kallare ljust under större delen av dagen. Så jag vill slå ett slag för provburkar! Men oftast vill man ju smacka upp allt på en gång! :)

Ett litet tips. Jag passade på att göra stora färgprover av spillbitar på tapeten. Lätt att nåla upp i rummet och se hur den ser ut. Bra att spara inför framtiden. Glöm inte att skriva upp färgkoden på baksidan!

De mörkare färgproverna här känns ju väldigt mörka när man har dem mot en vit bakgrund så här. Och många kan avskräckas. Men när man väl fått upp den över hela väggen så försvinner den kontrasten och den ter sig inte alls lika mörk längre. En vägg vid ex. ett fönster tål lite mörkare färger.

När jag väl kom iväg för att köpa färgen så hängde jag som vanligt vid färgproverna. Och det slutade med att jag fastnade för en helt annan färg än vad jag kom dit för. Köpte den utan att ha provmålat först! Men jag visste hur jag hade upplevt de andra färgproverna och jämförde den nya färgen mot. Så jag ändå fick ett hum om hur mkt grönare vs. blå den skulle upplevas. Jag är så nöjd med mitt val! Den passar rummet perfekt! Jag har målat med Nordsjös ambiance xtramatt som ger ett härligt djup. Kulören heter S 3502-G och är en underbar grå/grön (i vissa ljus grå/blå) färg. Den har inte så mycket gult i sig. Så den är rätt kall. (Den är liite grönare i verkligheten än vad bilden visar).

Här ser ni skillnaderna på färgerna. Och struktur vs. slät tapet. Den nya färgen (t.hö) är mycket mörkare på färgskalan än den vänstra. Men upplevs inte alls så mörk när den väl kommer upp på en hel vägg.

Sen ska jag ta tag i andra änden av rummet. Då ska ni få se vad för fint som kommer komma upp!


Godnatt :)

Likes

Comments

Hej hej!

Gått och tänkt på det ett tag nu och äntligen fick man arslet ur vagnen. Den har legat inaktiv ett tag nu. Här kommer ni hitta massa inredning, förhoppningsvis inspiration och en del DIY. Och säkerligen en massa bilder på min dotter. Min lilla sidekick. Eller snarare mitt universum då det bara är hon och jag. Vi bor i min morfars gamla hus i Täby. Här gör vi om, flyttar runt, och bygger nytt. Mesta dels småprojekt.

Fotar så mycket att detta blev ett naturligt forum att lägga upp lite mer. Samt göra lite utförligare inlägg om alla små projekt. Ett litet fönster in i min vardag. Hoppas ni vill hänga på! :)

Likes

Comments