Först nu blev jag trött och då kommer tröttheten som ett slag i ansiktet och man somnar nästan mitt upp i vad man nu gör, haha! Känns som att jag ska upp när som helst trots att jag precis lade mig men ska upp kvart över 6 eller något tror jag.
Imorgon går vi till 16.30.. jag orkar inte... :)
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Nu är Calle tillbaka i ph, vad tycker ni om det med tanke på allt saga gjort sen han åkte? ;)
Jag tycker att det var bra att Saga berättade vad hon gjort trots att hon inte brättade allt men han reagerade ändå väldigt lugnt för som han sa så var det ingen som visste om han skulle komma tillbaka.
Men kul att både Eric och Calle är tillbaka, nu är det bara Kian som fattas. haha!


Likes

Comments

"Hur ser en vanlig dag ut för dig? Hur hinner du med allt med tanke på att du är ensam med din son, du går i skolan och du har förmodligen läxor?"

Hm ja, det är ju olika beroende på vad jag har för schema i skolan alltså vilken dag det är men jag kan beskriva en helt vanlig måndag tillexempel. haha!
Jag ställer klockan på 05.00 även fast jag inte behöver gå upp då mest för att jag tycker att det är så skönt att kunna "znooza" så då znoozar jag tills kl 06.00 - 06.30 ungefär och sen går jag upp och gör mig iordning (duschar, sminkar mig osv).
Sedan när jag har gjort mig själv iordning färdigt så väcker jag elias och gör iordning honom och vid 7.20 går vi till dagis då han börjar 7.30, börjar han den tiden så äter han frukost på dagis.
Efter att jag har lämnat honom så går jag till resecentrum och möter Evelina så tar vi bussen till skolan där vi börjar 8.25 och sedan är jag där tills 16.30 då jag slutar, då tar jag bussen med Evelina tillbaka till stan och går och hämtar elias.
När vi kommer hem så lagar jag mat, leker med elias, gör iordning honom för natten vid 19.00, läser en bok och ger han välling, myser lite och sen somnar han.
Då sätter jag mig och pluggar, sedan tittar jag på idol, bb och ph samt duschar osv :)Likes

CommentsInatt sov min syster hos mig eftersom vi skulle upp tidigt idag, gick och lämnade elias vid 9 och vid 9.30 kom våran pappa och hämtade oss eftersom att vi skulle på farmors begravning idag.
Begravningen var fruktansvärt jobbig men väldigt väldigt fin, det var utomhus och jättefint väder så det kunde inte varit mer lyckat!
Efter begravningen åkte vi till Baggis och käkade baguette och sen åkte vi hem till pappa och sandra.
Vid 15.30 hämtade vi Elias på dagis och sen gick vi hem, min låtsaspappa och min bror kom hem till mig och passade elias medans jag var på föräldramöte och sedan vid 19 kom jag hem och nattade honom.
Känns som att jag har varit vaken i flera år haha :o


Likes

Comments

jag var 14 år gammal och hade precis träffat en kille som jag var störtkär i, jag började få ont i brösten, min mens var sen och mitt humör var värre än någonsin så jag började googla på "graviditetssymptom" och ALLT stämde.
jag sprang till Ica och köpte graviditetstest som jag sedan la under min kudde och sen somnade jag.
på morgonen hörde jag hur pappa gick till jobbet så jag tog med testerna och sprang in på toa, det tog inte många sekunder innan det lyste 2st klarröda streck - jag var gravid.

jag skyndade mig in på mitt rum och väckte Jimmie "du ska bli pappa" viskade jag med gråten i halsen.
han blev minst lika chockad som mig, jag var 14 år och fick inte ens ha sex lagligt, jag kunde ju inte bli mamma?
pappas flickvän hade precis kommit hem ifrån jobbet så jag väckte henne och berättade men hon trodde att jag skämtade, sen visade jag testerna för henne och hennes första ord var "din pappa kommer döda dig".
jag smsade både mamma och pappa men dom båda trodde att jag skämtade, men nej jag skulle bli mamma.
sedan sa dom att dom stöttar mig oavsett om jag skulle göra abort eller behålla, jag bokade en tid för abort men jag gick inte dit.
jag berättade för skolan så att dom visste så jag fick egen planering så att jag skulle hinna klart 9an innan bebis kom.
på ultraljudet frågade jag om dom kunde se könet och det kunde dom. en pojke!


mammas fina kille var beräknad den 15 juni.
magen växte och jag fick mer och mer blickar men jag visste hela tiden att allt skulle vara värt det!


Jag va hos barnmorskan den 20 maj tror jag det var och då kontrollerar dom alltid blodtryck, vikt, blodvärde och urinen.
Blodtrycket var för högt, jag hade gått upp massa mer än normalt i vikt, jag hade protein i urinen och sprängande huvudvärk så jag blev skickad upp till NÄL för kontroll och det visade sig att jag hade fått havandeskapsförgiftning (en sjukdom som enbart kan botas genom förlossning) så jag blev inlagd direkt.
Jimmie sov med mig den natten och på morgonen blev jag utskriven eftersom mitt blodtryck va bra igen, men fick en tid på fredagen då jag skulle tillbaka på kontroll.
På fredagen var allt precis som gången innan och jag blev inlagd igen, när dom sa det bröt jag ihop totalt för jag ville verkligen inte med tanke på att jag HATAR att sova borta.
Jag sov där i 3 nätter och sen fick jag permission en natt, sen skulle jag tillbaka.
Varje morgon innan jag gick upp ur sängen fick jag ringa på en klocka så kom en läkare och tog blodtryck och även blodprov, sen när jag skulle gå och ta frukost så fick jag lämna urinprov och väga mig.
Enda sättet att bli frisk var ju som sagt att få ut moderkakan, alltså genom förlossning.
Det va riktigt jobbigt för mig att va sjuk, huvudvärk varje dag, mycket vatten i kroppen osv och läkarna pratade om igångsättning men gav mig inget rakt svar och alla sa olika.
Men den 4e juni kom överläkaren in till mig och bad mig packa mina saker för jag skulle bli inlagd på förlossningen istället, jag blev jättechockad och fattade ingenting men då berättade han att jag skulle bli igångsatt så dom gjorde gynundersökning för att se hur mycket öppen jag va och då va de 2 cm + mogen tapp.
Så jag blev inlagd på förlossningen och fick gelé för att öppna mig mer så att man kunde fortsätta igångsättningen dagen efter, antingen med mer gelé, 'ballong' för att öppna mig mer eller ta hål på fostervattnet.
Dagen efter kom läkaren in och kollade och jag va fortfarande öppen 2 cm och till allas förvåning kunde dom ta hål på vattnet, det gjorde dom med något som såg ut som en liten virknål och det kändes inte mer än att vattnet bara forsade ut.
Då fick jag gå ut och gå osv för att huvudet skulle sjunka ner mera och då började jag känna lite småvärkar men sen fick jag ett dropp i handen med värkstimulerande som skulle sätta igång värkarbetet på riktigt och fy åt helvete vad ont det gjorde efter ett tag men jag kunde fortfarande andas igenom det så jag passade på att gå och kissa medans det va såpass lugnt.
När jag va i badrummet blev det bara värre och värre så jag bara skrek och slog på saker, sen när jag kom ut fick jag ett glas vatten och vattnet slängde jag tvärs över rummet för jag hade så ont.
Jag la mig igen och testade lustgasen och den va kass så jag slängde iväg den, då fick jag en spruta med lugnande i lårmuskeln så jag skulle kunna andas igenom det igen men den höll bara i ca 2 timmar.
Då bad jag att få epidural (ryggbedövning) men då var narkosläkaren tvungen att sätta den och hon var på akuten så det va bara att "snällt" vänta på att hon skulle komma men då kom dom på att dom vill ha blodprover på mig innan så dom tog dom och sen tog det ca en timma att få svaren på dom och sen kom narkosläkaren.
Då va mina värkar extrema och det kom 2 st värkar innan jag hade en paus på 3 minuter och jag va tvungen att sitta helt rakt och helt still när hon satte bedövningen och det var ju inte helt lätt när jag hade så ont men jag satt lutad mot mamma och hon hjälpte mig att andas så det va guld värt, dock hade narkoaläkaren en praktikant med sig som stog och glodde på mig och det va inte så populärt, haha!
Direkt när hon hade satt epiduralen kändea det som att det skulle komma ut en soffa ur rumpan och jag sa det till barnmorskan som va med mig så dom kollade hur öppen jag va och det visade sig att jag redan va öppen 9 cm och dom kumde trycka undan kanten så nu skulle bebis ut.
Jag fick en värk och tryckte allt vad jag hade men tillslut tog orken slut och jag va nära på att ge upp men då sa hon att jag skulle trycka en gång till och då va halva huvudet ute så då skulle jag vänta lite och sen vid nästa värk tryckte jag sista gången och han va ute.
Jag började gråta direkt för jag va så stolt över mig själv att jag hade klarat allt så bra.
När jag fick upp honom på bröstet hade jag redan glömt hur ont jag hade bara några minuter tidigare men smärtan va helt klart värt det.
Den 5 juni 2013 kl. 18.38 föddes våran fina son Elias Mikael Mattias Falk och jag är utan tvekan världens lyckligaste! <3<3<3

jag är så stolt!
detta är MIN son som JAG tar hand om och uppfostrar, han är den gladaste ingen jag någonsin träffat.
han är så snäll och go!
nu är han på dagis och leker med kompisarna och jag sitter hemma och tittar i körkortsböckerna..
imorgon sätter jag mig i skolbänken igen och än en gång är jag så stolt, jag har uppnått allt som ingen trodde att jag skulle klara och det känns så skönt att bevisa för alla att JAG KAN.

Likes

Comments