Curry:

ganska mycket vila senaste två veckorna. ett ordentligt ridpass i lördags, men efter det mest arbetat från marken och vi har jobbat en hel del med kommunikationen. Han är så grym att jobba med och alltid så positiv och vill verkligen. Det är bara när jag själv är väldigt otydlig som man kan märka att han blir lite uttråkad.

Ally:

väldigt mycket vila för henne också. Hon har stått några veckor nu för vi ände att hon behövde lite semester. Hon är ändå 24 år. Men snart blir det ljusare och grönare ute så då blir det mer uteritter så det gör henne nog glad!

Nisse:

Han gör som han vill som vanlig. Går lös på gården och är sin egen kung. Alltid han som bestämmer i hagen trots att han är minst, men märks att han börjar bli gammal nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tredje dagen hemma. Gjorde 1 so uppgift och fick ge mig själv en rejäl klapp på axeln efter det lilla. När det blir för mycket stress runt mig stänger jag bara av, kan inte koncentrera mig alls. Samma sak med hästarna. Blir det för mycket negativt under en längre tid kan jag stänga av och låtsas som att det regnar ungefär. 2 inlämningar i historia , 2 inlämningar i fysik , 1 redovisning i engelska , 1 redovisning i svenska , jobba ikapp i matte. Det blir på en gång mycket mindre när man skriver upp det. 1 redovisning går fort och inlämningar behöver bara skrivas, kollas igenom, lämnas in. Lätt! Men att sätta sig ner och börja jobba? Nej, då blev det svårt.
Jag är en väldigt lättstressad person och vill alltid ha koll på saker och känna att okej, jag ligger i fas med mina planeringar. Kunskapsskolan är bra och jag behöver verkligen det arbetssättet för att orka med. Du tar själv ansvar, men det finns alltid hjälp att få.

Det känns som att i stort sätt alla som går i skolan är stressade. Har inte träffat någon som sagt "nej, jag känner verkligen att det är lugnt just nu". Är det ändå inte så det ska vara? Att man ska känna att man är i fas och kan slappna av lite efter att ha jobbat så bra man kunnat? Det är för mig heeeelt omöjligt. Det spelar ingen roll om jag är 3 veckor efter i min planering eller 5 veckor före, jag är fotfarande stressad. Och istället för att tänka "nu är jag klar med det" så tänker jag "jag har fortfarande det och det och det kvar". Jättedumt tankesätt!
Kan aldrig släppa tanken på mina betyg. Jag vet om att jag inte behöver vara orolig. Jag är godkänd. Mer än godkänd i vissa ämnen. Men man kan alltid bli bättre! Usch, vilket dåligt tankesätt, återigen!

Jag ska bli bättre på att berömma mig själv. Det måste alla bli! Beröm varandra, ge komplimanger. Man kan aldrig säga något snällt för många gånger. Någon dag kanske du inte klarar av att göra något mer än att bara gå upp ur sängen, då är ju det jättebra! Beröm dig själv! Någon dag kanske du inte kan gå till jobbet / skolan / u name it - stanna hemma. Vila upp dig! Ät något gott. Någon dag kanske du känner dig dålig - gör inte det, för du är bra. jättebra.

Likes

Comments

I helgen har jag ridit Curry med engelsk sadel & träns eftersom att han är tränad i både engelsk och western. Den senaste veckan har vi utvecklats så mycket och jag är så stolt över Curry! Kommer fortsätta jobba honom "engelskt" så att han vänjer sig vid hjälperna och utrustningen lite mer eftersom jag hoppas att vi ska kunna hoppa i vår.

Han har fortfarande väldigt mycket överskottsenergi och vill hellre vara i luften är på marken. Så fort han får chansen försöker han ta över och bestämma själv, men man får vara envis helt enkelt. Det är lätt att bli arg på honom när han håller på och inte vill koncentrera sig eller lyssna, men vad han behöver för att bli lugn själv är någon som är lugn mot honom. Man måste vara väldigt tydlig med allt, men att höja rösten fungerar inte och helt ärligt tror jag inte att det fungerar speciellt bra på någon häst.
Att vara lugn ger en lugn häst, att stressa upp ger en stressad häst.

​Nitro vilar och äter medicin. Vilket liv du fått älskling </3 Imorgon kommer veterinären för att se om han blivit bättre. Ont i magen. Hoppas allt går bra.

Likes

Comments

Hittils har vi inte lyckats ha ett enda ridpass när Curry inte bockat eller stuckit, gärna gör han båda samtidigt. En liten kaninhäst. Man får ju kämpa en del när det gäller honom, han vill gärna bara springa, helst hela tiden. Men han kommer bli jättefin när han lärt sig att slappna av lite mer. Han behöver inte gå och tro att alla grässtrån som sticker upp ur snön ska attackera honom eller att det finns monster i skogen.
Han är bara 6 år, så han är lite osäker, jag vet att det kommer bli bättre med tiden.

Vi känner ju inte riktigt varandra än, det tar tid, men han litar mer på mig för varje dag. Han har så mycket potential. En riktigt fin häst! Det var fler som hörde av sig till ägarna och ville ha honom på foder, så känner mig lyckligt lottad.

Så fin han är när han slappnar av och lyssnar på en. Vi kan komma långt om du litar på mig, Curry. Jag litar på dig.

Likes

Comments

...är jag 15 år, fyllde år nu i vintras. Började rida när jag var runt 4 år - skuttade runt på en liten shetlandsponny. Började på ridskola när jag var 8 år. Jag rider engelsk ridning på Nitro och western på Curry, duktiga hästar är de!
Har haft Nitro sedan 2013, men han är en gammal ponny, 21 år, och har varit mycket halt under de här åren. Vi kämpar på! Så i höstas började vi drömma om en yngre häst, gärna quarter eller arabiskt fullblod tyckte pappa, för att kunna träna och även tävla med. Så av en slump kollade jag hästnet och där fanns en annons på en 6 år gammal valack, korsning - arab och quarter - var han också. . Jag blev kär.


Likes

Comments