Leona bara några månader gammal

Idag är det torsdag och på torsdagar tänker jag dela med mig utav gamla minnen ur mitt liv under graviditeten och efter graviditeten (och kanske lite andra minnen också) det kommer inte att gå i någon speciell ordning men jag tänkte starta den här torsdagen med att ta ett minne ur min gamla blogg, samma dag som jag fick åka in till förlossningen, men det här var skrivet på morgonen innan jag förstod att det var dags. Jag födde senare på kvällen och min förlossningsberättelse kommer jag att dela med mig utav nästa torsdag. Jag måste även tillägga att bilder från min gravidmage kommer att ha dålig kvalité då vi inte ägde någon kamera under den tiden, vi tog aldrig några magbilder heller. Men här kommer berättelsen om hur det kändes under dagen....

'' Ligger just nu nerbäddad i sängen och inväntar värk efter värk. Har haft lite förverkar/sammandragningar tidigare i några veckor nu (oftast kommer de varje natt) men idag är det extremt. Det började klockan åtta imorse när jag gick upp, de kommer ungefär var 10 minut och är ganska intensiva.

Jag och Joel åkte till BM och värkarna avtog inte, men hon kände på livmodertappen utifall att förlossningen va på gång men den va fortfarande bakåtlutad så jag skulle avvakta. Har tagit alvedon men det biter inte.

Nu när jag ligger ner känns det som att värkarna kommer lite senare än var tionde minut (när jag rörde på mig kom de snabbare) men de gör fortfarande lika ont när de väl kommer. Försökte även att lägga mig i ett bad men det gav inga resultat så nu ligger jag här och försöker skriva lite mellan värkarna, blir de starkare och kommer tätare tänker jag ringa förlossningen men försöker att avvakta så länge som jag står ut då jag är rätt envis.

Det är så konstigt att mellan värkarna känns allt precis som vanligt, mår toppen! (därför jag kan ligga och skriva nu) men så fort de kommer så gör det fruktansvärt ont och jag måste klämma på någonting och försöka fokusera på andningen. Tycker det är bra att man får lite förverkar innan så att man kan träna lite på andas haha! Men vem vet, bebis kanske kommer tidigare trots allt. Dock är jag ganska säker på att jag kommer gå över BF ''

När jag skrev det här inlägget var jag öppen säkert runt 4-5cm omedvetet. Men hur det gick och när förlossningen startade får ni läsa om nästa vecka!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vet att min bh är ut och in haha, jag skyller på att jag var trött när jag steg upp imorse, och la inte märke tills det förens jag tagit bilderna.....

Min morgon bestod utav att lämna Leona på dagis, äta frukost och sedan sätta mig vid datorn och läsa.
Efter det gav jag mig själv en liten paus och kände för att ha en liten ansiktsmask. Masken, eller leran kommer ifrån företaget NuSkin som jag själv var återförsäljare för förut, men jag kände att jag inte hade tiden eller motivationen för att fortsätta. Trots det använder jag deras produkter, iallafall mudmasken då den verkligen hjälpt min hy att minimera porer och finnar. Den enda nackdelen med den här lermasken är att den torkar ut hyn en aning, så man får va noga med att smörja sig efteråt speciellt om man har känslig hy. Vill ni köpa den får ni kontakta någon försäljare på facebook, eller fråga mig så kan jag ge er namn på återförsäljare av nuskins produkter. Det jag avskyr med hösten är att man blir så blek och hyn blir så fnasig och torr, håret tycker jag också blir frissigt och inte nog med det så är jag så otroligt missnöjd med min hårfärg, saknar mitt blonda så otroligt mycket men får bara härda ut nu. Kan inte slita mer på mitt stackars hår än vad jag redan gjort.

Nu efter att jag skrivit det här inlägget så är tanken att jag ska äta lite lunch och efter det köra en liten snabbstädning av lägenheten och sedan läsa lite till innan jag går och hämtar Leona på dagis.

Senare under dagen kommer jag att publicera ett Throwback Thursday inlägg. Puss.

Likes

Comments

Jag har snappat upp lite frågor från olika mamma-bloggar som jag också tänkte att jag kunde besvara här fast med egna ord så att ni som läser får en chans att lära känna oss bättre. Jag har även lagt till en ny kategori som heter Throwback thursday, tanken är att varje torsdag ska jag dela med mig utav gamla händelser från att Leona föddes, bland annat våran förlossningsberättelse m.m, mycket kommer att hämtas från min gamla blogg. Men nu kör vi dom här 21 frågorna;

Var graviditeten planerad?
Svar: Nej, det var den inte, det kom som en chock för både mig och min sambo. Men det slutade som tur var väldigt bra och idag är vi mer än världens lyckligaste föräldrar till våran dotter!

❥ Vad hade du för planer innan du blev gravid?
Svar: Resa, resa och återigen resa. Men dom drömmarna har jag lagt på hyllan nu och för ett tag framöver. Men det kommer, och inom en snar framtid kommer vi att kunna resa tillsammans hela familjen. Den drömmen och målet håller jag hårt i!

❥ Vad är dina planer nu?
Svar: Att satsa på studierna och så småningom en karriär, samtidigt som jag ska vara världens bästa mamma åt Leona.

❥ Hur gammal vad du när du blev gravid?
Svar: 19

❥ Är du tillsammans med pappan till barnet?
Svar: Ja, jag kunde inte fått en bättre pappa till Leona!

❥ Hur gammal är din partner?
Svar: Han blir 24 i år

❥ Nämn något du önskar du vetat om innan du blev gravid?
Svar: Jag önskar att jag vetat om hur enkelt det är att bli gravid (inte i alla fall men i just mitt fall) och hur viktigt det är att inte slarva med preventivmedel om man inte vill bli gravid. Sen önskar jag att man blivit mer informerad i skolan om hur det går till när man gör en abort. Även vad som händer efter förlossningen och hur man andas under en förlossning hade jag önskat att jag visste,

❥ Hur upplevde du din förlossning?
Svar: Fruktansvärd. Något bland det värsta jag gjort! Men jag ska egentligen vara tacksam, det gick så otroligt fort för mig (ca 2timmar med krystvärkar) och jag sprack ingenting. Men det var smärtan för mig som var värst, jag hann inte få epidural vilket var tanken från början, när jag åkte in till förlossningen va jag öppen 10cm.

❥ Hur har din kropp förändrats efter graviditeten?
Svar: Det har inte blivit någon större skillnad. Jag är lika smal nu som jag var innan, jag tappade mina gravidkilon ganska fort när jag började amma (sorgset nog) jag hade gärna velat ha kvar dom, lite mer kött på benen än vad jag har i nuläget hade jag uppskattat.

❥ Hur känns det att vara ung mamma?
Svar: Det känns bra. Om jag lever ett långt och friskt liv så kommer jag att hinna få uppleva så mycket med min dotter! Och det tror jag är den största fördelen med att vara ung. I början var jag livrädd men det är nog alla nyblivna mammor oavsett ålder, vi alla var ju som sagt helt nya på barn.

Vad säger era vänner?
Svar: I början var det blandade reaktioner, men nu har alla accepterat det och blivit vana vid det, de flesta uppskattar det lika mycket som vi gör.

Varför bloggar du?
Svar: Anledningen till varför jag tog upp bloggandet igen beror mycket på att många runt omkring mig tyckte det var kul att följa min blogg, så anledningen till varför är väl för att framförallt mina nära och kära ska kunna ta del utav våran vardag, Sen att folk utöver det väljer att läsa min blogg är bara ett plus i kanten, som jag givetvis tycker är väldigt roligt! Det är även kul att kunna blicka tillbaka på sin blogg senare och bli påmind om en massa fina minnen.

Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
Svar: Bara till det bättre skulle jag säga. Innan jag fick barn så var jag en riktig partyprisse som inte riktigt kunde föreställa sig en framtid, jag hade inga drömmar, inga mål. Nu lever jag för min dotter, studerar och har stora planer inför framtiden! Så jag har verkligen vuxit som person. Sen vissa stunder kan jag självklart sakna de jag umgicks med förr då vi glidit isär en del, men utöver det så har det bara blivit bättre. Man tar vara på alla stunder på ett helt nytt sätt.

❥ Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
Svar: Just här i Vingåker finns det inte så mycket aktivitet för yngre barn. Men det jag älskar att göra tillsammans med Leona är att gå till badhuset bland annat, ha piknick med henne och vänner, göra små utflykter men även att bara ligga hemma i soffan och mysa till en film.

❥ Jobbar du?
Svar: Jag jobbar vid sidan av studierna på ett äldreboende när jag har tid.

❥ Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?
Svar: Zara. Jag älskar deras sortiment utav barnkläder, men deras kläder är som sagt lite dyrare så jag tycker även om H&Ms barnkläder när ekonomin är begränsad.

❥ Vad är det bästa med att vara mamma?
Svar: Oj.. det är så mycket, men ska jag fatta mig kort så skulle jag säga glädjen och kärleken man får uppleva.

❥ Vad är mindre roligt med att vara mamma?
Svar: Här skulle jag nog svara sömnen. I vissa perioder får man inte sova om nätterna och sedan ska man upp tidigt på morgonen för att klara av dagen (tack och lov att kaffe finns) men annars skulle jag nog svara den där trotsåldern, det kan vara riktigt tufft och det kombinerat med en dålig sömn är ingen höjdare!

❥ Vad tror du är det svåraste med att vara ung mamma?

Svar: Fördomar och ekonomin.

❥ Planerar ni fler barn och isåfall när?
Svar: Nej inte för tillfället. Jag känner att jag vill lägga all min tid och uppmärksamhet på Leona eftersom att ett barn kräver mycket uppmärksamhet, så därför är jag inte redo att skaffa ett till barn såhär tätt inpå. Men stor eloge till de som fixar det! Tycker det verkligen är hur grymt som helst. Men för min del, om fyra-fem år skulle jag kunna tänka mig att eventuellt skaffa fler. Jag vill gärna adoptera barn i framtiden, så vi får se hur det blir.

❥ Slutligen, vad är ditt bästa tips till en nybliven mamma?
Svar: Ta till dig utav nära och käras råd. Men lyssna alltid på din egna magkänsla i slutändan och gör det du anser är bäst för ditt barn, alla runt omkring dig kommer tycka på ett visst sätt men snappa upp dom råden du tycker om mest och gå sedan din egna väg. Och glöm aldrig bort att det är okej att bryta ihop som mamma, det kan vara riktigt tufft speciellt med alla hormoner som spökar!

Jag hoppas att dom här frågorna var någorlunda intressanta och om det är något mer specifikt ni undrar över så är det bara att lämna en kommentar eller att skicka iväg ett meddelande så svarar jag.

Likes

Comments

Att plugga och vabba är ingen bra kombination. Leona har blivit förkyld och kan därför inte gå till dagis. Hon är inte sådär jätte sjuk, men eftersom att hon har grönt snor som rinner så anser jag att hon ska vara hemma även om hon är pigg så att andra barn slipper bli förkylda. Jag lämnade henne för en stund sedan hos mamma så att jag kunde få chansen att plugga lite, så det ska jag göra nu.

Jag har lagt ihop lite frågor senare som jag tänkte svara på så att ni läsare kan få lära känna oss lite bättre, så vi hörs senare! Puss.

EDIT: Fick precis tillbaka mitt prov på min slutexamen jag hade gjort i Hälsopedagogik och jag fick högsta betyg!!! Är helt paff och överlycklig, trodde att jag åtminstone skulle bli godkänd. Snacka om att man har låga förväntningar på sig själv, det här boostade verkligen min självkänsla!

Likes

Comments

Det blev någon bugg med taggarna till produkterna, men alla kläder finns på Zara Barn.

Jag älskar verkligen Zaras barnkläder. Älskar att så mycket är ekologiskt också! Den gula höstjackan har jag redan köpt in till Leonas garderob, men oj! vad mycket fint jag hittade nu när jag var inne och kikade. Längtar tills nästa lön när man kan få klicka hem lite mer höstkläder till våran donna xo

Likes

Comments

Bilderna kanske inte ser så värst inbjudande ut, men det var väldigt smarrigt!
Min syster kom förbi idag och vi lagade lunch tillsammans. Det vart fruktansvärt gott! Lite över våra förväntningar då vara improviserade. Lunchen bestod utav pasta, pesto, creme fraiche, haricots verts, vegobitar (soja), parmesan, salt och peppar. Super gott och super enkelt!

Likes

Comments

Som så många släktingar sa till mig när Leona var nyfödd ''Du vet inte vad du har att vänta dig! Det kommer att bli värre...''

Och jo, nu är vi inne i den perioden. Trotsåldern. Leona är 1,5år nu ska hon lära sig vad som är rätt och vad som är fel, och det är väl en självklarhet att vet man inte vad man inte får göra och gör det ändå så blir man ledsen när någon säger ifrån, hon vet ju trots allt inte bättre. Jag tror faktiskt inte att jag kunde få en busigare unge än vad vi har fått, hon är en definition av Emil i Lönneberga och Lotta på Bråkmakargatan. Det är nu vi ska försöka uppfostra henne och lära henne vad som är okej och vad som inte är okej. Det är inte okej att klättra på bord, att slå saker i bordet, att rita på golvet, att kasta mat runt omkring sig, det är inte okej att bitas, rivas eller att dra mamma i håret men det är fasansfullt kul! Man får försöka komma på sina knep och göra så gott man kan för att lära sitt barn vad som är rätt, men det är inte en enkel match. Jag har ett knep som jag tycker fungerar bäst och det är att man ger henne en leksak som hon får leka med istället för saken hon fått tag i som hon inte får leka med. Ett byte liksom. Det handlar inte om att man mutar barnet, utan att man bara underhåller det på ett annat sätt. Att säga ''NEJ NEJ NEJ'' tycker jag också är fel, men ibland tappar man tålamodet och använder sig utav just ''NEJ frasen'' det händer, och man är bara människa - ibland brister det. Jag minns inte om det var en blogg eller ett klipp jag såg men där tyckte jag dom gav ett så bra råd; istället för att säga nej så försöker man förklara varför det inte är okej så att barnet lär sig från början, att skrika och gapa löser ingenting. Man kan aldrig överösa barnet med för mycket kärlek, det är en viktig regel. Men man ska inte heller skämma bort barnet och låta det få göra precis som det vill, eller muta det med godsaker hela tiden, det tror iallafall inte jag är speciellt sunt.

Men, vi uppfostrar våra barn på våra sätt, och så länge vi tycker att vi gör bra ifrån oss så ska vi inte lyssna på vad andra tycker och gör så länge inte barnet far illa till MEN jag hoppas iallafall att jag kunde bidra med några tips och tricks.

Trots att Leona är 1,5 år så handlar livet givetvis inte bara om att hon trotsar och testar våra gränser, vi har också så mycket underbara och fina stunder som överväger hennes envishet. Som att få höra henne prata, dansa, skratta, eller när man hämtar henne från dagis och hon kommer springandes och ropar ''MAMMA MAMMA'' hennes utveckling är så häftig och så underbar att få följa, varje dag är ett nytt äventyr och jag är så lycklig över att jag får vara just hennes mamma

Likes

Comments

Topp och matchande byxor kommer ifrån NA-KD
Många frågar hur jag hinner fixa mig om dagarna. Jag har två olika tidpunkter på dagen då jag har chansen att fräscha upp mig och det är nummer ett; på morgonen när Leona är nyvaken, då ligger hon ofta och tittar på något barnprogram och då passar jag på att göra mig klar innan frukosten, annars är det som nu nummer två; medans hon sover middag. Jag fixar mig inte varje dag, lockar sällan håret utan går oftast med det uppsatt. Smink tycker jag om att använda med det gör jag inte heller dagligen, bara när jag orkar och känner för det.

Jag och min vän Julia tänkte försöka fota lite idag, så tanken är att jag ska fixa en header under kvällen! Stay tuned x

Likes

Comments

Ingen har nog missat att Elsa Hosk snart släpper en kollektion för Bikbok. Jag blev helt kär i den rosa sammetsjackan och har ställt larm på när den släpps. Behöver verkligen en ny jacka och den här var verkligen kärlek vid första ögonkastet! När jag var inne på H&M i fredags i Marieberg såg jag den rosa jackan till höger för barn, visst påminner den om den till vänster? Tyckte att det var så gulligt så kanske klickar hem den till Leona också

Likes

Comments

Igår invigde Leona sin första cykel! Det var lite svårt att trampa själv men som tur är så finns det en pinne som jag och Joel kan hålla i. Leona tyckte det var så fruktansvärt kul och det var så roligt att se! Vi fick knappt ställa in cykeln i förrådet när det var dags att gå in... Nu är det bara att fortsätta öva på att trampa på pedalerna, ett steg i taget!

Vi har även tänkt att vi ska börja potträna Leona. Senaste gången vi var på BVC så berättade jag om att varje gång man tar av Leona blöjan för blöjbyte så smiter hon iväg och kissar på golvet (om man inte är tillräckligt snabb) då tyckte sköterskan att vi skulle köpa hem en potta och börja vägleda henne att sätta sig på den istället. Och det låter ju rimligt! Annars tror jag det är ganska normalt att börja potträna barnen runt tvåårs ålder. Men Leona är väldigt duktig redan, när vi ska torka henne så tar hon gärna våtservetter och hjälper till. Att kasta papper i toaletten och spola är också väldigt populärt haha!

Likes

Comments